Ne calcam in picioare si pentru apa sfintita

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

Ha, ce tare esti.....
Pai tu ce crezi ca legea aia e doarraportata la crestini??Legile alea au fost date inainte de primii crestini. Crezi ca doar daca esti crestin trebuie sa respectii cele 10 porunci?
Cum sa nu conteze la ce te inchini?
Pai daca nu te inchini lui Dumnezeu, te inchini altcuiva...celuilalt. Ca doar ei sunt ...dupa. Dumnezeu e unul. Satan are mai multe fete...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Ha, ce tare esti.....
Pai tu ce crezi ca legea aia e doarraportata la crestini??Legile alea au fost date inainte de primii crestini. Crezi ca doar daca esti crestin trebuie sa respectii cele 10 porunci?
Cum sa nu conteze la ce te inchini?
Pai daca nu te inchini lui Dumnezeu, te inchini altcuiva...celuilalt. Ca doar ei sunt ...dupa. Dumnezeu e unul. Satan are mai multe fete...

Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:)

Un evreu, sef de trib, Moise, ce avea de luptat cu credinta membrilor tribului sau in Baal, a dat o lege ce ataca vechea credinta (cum, peste mii de ani, un alt evreu, Saul aka Pavel, va scrie un alt set de norme ce atacau de data asta religia lui Moise, in incercarea, reusita, de a creea o noua religie- religia crestina, cum peste ani, un altul, de data asta Mahomed, a scris o carte cu dogme ce atacau vechile religii, iudaice si crestine...).
Si ce-i cu asta?
Crezi ca unui Dumnezeu ii pasa de astfel de amanunte marunte?
Si ce sa faca?
Sa pedepseasca pe toti cei nascuti inainte de Moise/Pavel/Mahomed?
Care-i vina lor?
Care-i vina unuia nascut in Amazonia, care se inchina la nu stiu ce zeu zoomorf?
Crezi ca-i pasa unui Dumnezeu care ESTE Dumnezeu-Creatorul, Cel ce are in grija toate cele din Univers, cu ce mana si daca ne inchinam sau stergem la fund?
Are treburi mai importante, decat sa stea sa urmareasca asa nimicuri, parerea mea...
Nici-o religie nu cred ca-i creatie Divina, cel mai probabil este doar urmarea impulsurilor normale a unui animal de turma, ce are muuulta imaginatie!

Mergi la inceput

Tu ai citit alte carti dar nu Biblia! Nu era un trib...era un popor!
Si nu Moise a dat legile, ci Dumnezeu.
Da, lui Dumnezeu nu-i pasa ce faci tu cu mana ta la wc,dar ii pasa daca te inchini altcuiva. Despre religie eu mi-am spus parerea de mai multe ori....nu mai arunc margaritare.....
Mi-am mai spus parerea si despre ce sa intammplat cu oamenii inainte de Moise.....nu mai arunc margaritare....
P.S o sa fi uimit intr-o zi sa-ti vezi toate amanuntele ....in filmul vietii. Sunt curioasa daca o sa iei Oscar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui BeLucci

Tu ai citit alte carti dar nu Biblia! Nu era un trib...era un popor!
Si nu Moise a dat legile, ci Dumnezeu.
Da, lui Dumnezeu nu-i pasa ce faci tu cu mana ta la wc,dar ii pasa daca te inchini altcuiva. Despre religie eu mi-am spus parerea de mai multe ori....nu mai arunc margaritare.....
Mi-am mai spus parerea si despre ce sa intammplat cu oamenii inainte de Moise.....nu mai arunc margaritare....
P.S o sa fi uimit intr-o zi sa-ti vezi toate amanuntele ....in filmul vietii. Sunt curioasa daca o sa iei Oscar

Succesul fara Dumnezeu inseamna faliment!:)

O tzara de DEX nu strica nimanui:

TRIB, triburi, s.n. Comunitate umana, formata din membrii care au limba si credinte comune, locuiesc acelasi teritoriu si se supun autoritatii unui sef ales. – Din lat. tribus.

POPÓR, popoare, s.n. 1. Comunitate umana, ai carei membri locuiesc pe acelasi teritoriu, vorbesc aceeasi limba si au aceeasi traditie culturala. – Cf. lat. p o p u l u s, it. p o p o l o.

Tribul are un singur conducator, poporul nu neaparat; deci Moise era sef de TRIB!

Cei ce au scris cartea Iesirii, afirma ca Moise ar fi spus ca Dumnezeu i-am comunicat poruncile; de scris, le-a scris nu Moise, ai dreptate, ci sculptorul & scribul.
Lui Moise ii pasa la cine se-nchina evreii, Dumnezeului, nu!
Daca Dumnezeu era deranjat, nu permitea aparitia a atator religii. Tu, la tine-n casa, lasi copiii pe care i-ai facut sa comita fapte ce te supara? Si tu nu poti umbla la programarea lor, Dumnezeu poate!

Mergi la inceput

popor-http://www.dex-online.ro/popor/cauta/
trib- http://www.dex-online.ro/trib/cauta/

Ma rog eu tot spun ca era popor ci nu trib. Chiar daca aveau aceasi limba si acelasi conducator. Seamana ca si definitie dar nu e acelasi lucru.
Moise a scris primele 5 carti din Biblie, halllooooo!!!!!!!!
Moise a fost SINGUR pe munte cand a primit legile. Moise a venit cu legile scrise deja....
Dumnezeu intervine in anumite momente, da. Dar nu in toate. Dumnezeu ne lasa sa alegem din suntele/miile de posibilitati. nu se baga in alegerile noastre.
Eu nu-i pot veghea pe copii mei intotdeauna. Nu intotdeauna voi fi cu ei...Dal le pot da sfaturi cum sa procedeze..dar ei tot vor face cum vor crede ei ca e bine.
Dar fiecare tragem ponoasele pt ce facem si zicem.Nu?

Mergi la inceput