Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (13)
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monica2008/monica2008.jpg)
monica2008 spune:
la multi ani pt totii cu numele de ion sau ioana.fetelor da ce mult mai scrieti
si eu am avut cosuri pana in sap a10 dar acum vad ca sau mai potolit ,e drept ca eu am pielea grasa si am tendinta sa am cosuri dar acum stau super nimic pielea curata
andreuta bun venit si sarcina usoara.aseara parca l/am simti pe bebe
.astazi ma duc la doctorita ca ma cam doare burtica nu tare dar vreau sa vb cu ea si sa vad e spune.
+14
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
alinutza78 spune:
La Multi Ani Ioanelor si Ionilor!!!!
Bun venit andreiuta...sarcina usoara si la termen...si bebe sanatos, voios si frumos
Eu nu am probleme cu cosurile..in schimb in primele saptamani mi se cam descuama tenul...si cand am ajuns la cosmeticiana am vrut sa comand de la ea de la cabinet o crema grasa, nutritiva. Si mi-a zis ca mai bine folosesc o crema hidratanta dar usoara, nu grea ca sa-mi incarce tenul. Eu folosesc acum o crema de la Estee Lauder...e chiar usoara...dau putin mai mult dimineata decat dadeam de obicei..si tenul chiar arata bine. Eu oricum folosesc si fond de ten, cel putin in anotimpul rece...si mi-l protejeaza f bine de frigul de afara si de praf.
In schimb eu sunt in continuare disperata ca nu am simptome..si mie jena sa ma duc la medic si sa-l intreb inca o data daca sunt insarcinata. Nu am experimentat greturi..de varsaturi nu mai vb..sanii mi s-au relaxat, nu mai sunt atat de durerosi, in schimb aureola s-a marit si s-a inchis la culoare...si vesnica trezire in timpul noptii...acum ma gandesc ca insomnia e si de la griji nu neaparat de la sarcina..
Oricum mai am pana la a doua echo care e pe 26 ianuarie cand fac si dublu test. Mai rau este ca toti cu cei care vorbesc despre ingrijorarea mea legata de sarcina ma considera paranoia si dau vina pe hormoni. Noroc de voi...ca stiu ca ma mai plang aici si nu vine nimeni sa-mi spuna ca sunt anormala si ca-mi fac griji degeaba. Dar cum sa nu-mi fac griji cand listuta cu "prietene dragi" se mareste de la un capitol la altul??!!
Asa...cred ca sunt astazi in asentimentul lu' anne-marry...putin prapastioasa..dar ma intelegeti..
O zi buna la toate gravidutele
Alinutza 9+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/blanca000/blanca000.jpg)
blanca000 spune:
La multi ani Ioanelor si Ionilor !!!
Ce sa zic..paranoia e in floare si la mine. Am eu programata eco morfofetlaa saptamana viitoare dar nu cred ca am rabdare pana atunci....incerc de zor sa sun la cabinet sa vad daca pot ajunge si eu la dr. azi dar nu raspunde nimeni :(....offff....vreau neaparat sa ajung. La cate aud ma ia cu rece pe spate...... 11+
Bubi mic poze
Nunta noastra 2004
aliki4god spune:
Buna mamici !
As dori o informatie de la voi daca se poate
Sunt insarcinata in luna a treia (-+ o saptamana) dar as vrea sa stiu concret pana cand tin greturile pentru ca eu am probleme cu tinerea mancarii in stomac. Adica si apa o dau afara. Va rog sa imi raspundeti! Azi de exemplu brusc nu mai am greturi si tocmai mananc o farfurie de orez cu lapte dulce si ma simt ok (deocamdata) A da si as mai vrea sa stiu cam care ar fi alimentele care nu mi-ar provoca greatza ?
Ma bucur sa vad ca suntm multe mamici de iulie-august 2009. Hihi ! bafta tuturor in aceasta "calatorie"
alfa_anca spune:
Fetele fiti mai optimiste, trebuie sa traiti la maxim aceasta perioada frumoasa mai ales cele care sunteti la prima sarcina, pe urma o sa va para rau ca ati pierdut vremea cu grijile in loc sa vedeti partea frumoasa a lucrurilor. Nu toata lumea are simptome de-alea nasoale de sarcina si ar tb sa va bucurati pt asta cele ce nu aveti ca nu sunt placute deloc. Si in plus daca e sa se intample ceva tot se va intampla chiar daca voi va faceti griji sau nu. Daca nu aveti nici un motiv de ingrijorare care sa va determine sa mergeti la dr bucurati-va de tot acuma.
vally nasterea Elenei nu a fost f usoare pt ca a fost o nastere provocata pentru ca depasisem termenul. Am avut peridurala care m-a ajutat f mult, 3 doze, dar intre doze era cumplit si sa iti povestesc discutie pe masa de nastere in timp ce eram cusuta:
T:Mai faci ma copii?
Eu: EU?????!!!!!??????? Nebuna sa fiu!!!!! Si eu care imi doream 3 copii!!!! Nu mai fac in viata mea!
T(zambind spre moasa): Ia intreab-o peste 2 zile sa vezi ce isi schimba parerea!
Dupa 2 zile:
T:Mai faci ma copii?
Eu: Mai vedem!
T: Eh, vezi ca deja ai inceput sa iti schimbi parerea????
Poate intr-o zi ma voi invrednici si eu sa scriu povestea nasterii Elenei. Cert este ca dupa nastere, asa cum a fost ea, m-am simtit f bine si m-am recuperat fff rapid, nu am avut nici un fel de probleme legat de epiziotomie (si ca sa fiu sincera am inceput sa am contact cu sotul inainte de cele 6 saptamani care se recomanda de pauza).... Dupa cum am spus, mie acuma mi-e teama sa nu ajung la cezariana, adica sa nu fie vreo indicatie clara pt asa ceva.
Legat de bazinul tau Tutunaru isi va da seama daca poti sau nu sa nasti normal.....
Anca de gandacel Elena (03.11.2007) si
14+
alfa_anca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aliki4god Buna mamici ! As dori o informatie de la voi daca se poate ![]() ![]() Sunt insarcinata in luna a treia (-+ o saptamana) dar as vrea sa stiu concret pana cand tin greturile pentru ca eu am probleme cu tinerea mancarii in stomac. Adica si apa o dau afara. Va rog sa imi raspundeti! Azi de exemplu brusc nu mai am greturi si tocmai mananc o farfurie de orez cu lapte dulce si ma simt ok (deocamdata) A da si as mai vrea sa stiu cam care ar fi alimentele care nu mi-ar provoca greatza ? Ma bucur sa vad ca suntm multe mamici de iulie-august 2009. Hihi ! bafta tuturor in aceasta "calatorie" aliki |
greturile si simptomele depind de la persoana la persoana, in principiu in lunile 3-4 ele incep sa dispara, dar se poate si mai devreme, adica sa tina greturile decat f putin, sau se poate si mai tarziu, adica sa vomiti pana la nastere....Iar alimentele care nu ti-ar provoca greata tb sa le descoperi tu, ca fiecare are preferintele sale.
Eu una prefer tot ce e acru, mai nou mananc salata de varza murata goala, cate un castron mare, nu ma mai intereseaza ca apoi e razboi la mine in stomac...Iar apa plata in timpul zilei imi provoaca greata si pot chiar sa si vomit si mai nou ziua beau doar apa minerala...Asa ca nu exista o reteta standard pt toate. Eu am crezut ca deja incep sa imi treaca, dar de unde, sunt in sapt 15 si tot am greata in gat toata ziua....
Anca
![](mamica.gif)
![](gravida.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
vally spune:
alfa citeam mesajul tau si m-am trezit razand (imi inchipuiam scena) ai fost dulce rau
multumesc, asptept cu nerabdare toata povestea
vally 8+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cornelia/Cornelia.jpg)
Cornelia spune:
Daca tot vorbiti de nasteri si aveti chef/timp/rabdare puteti citi povestea nasterii copiilor mei: Maria http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11209
si Stefan http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=50275
Eu am nascut usor (zice lumea ) si chiar daca atunci credeam ca mor, nu am ramas cu nici o trauma, dimpotriva am numai amintiri placute
. Si eu sunt o mare fricoasa.
Dar fiecare simte/stie cum e mai bine pentru ea si bb.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2
anne-marry spune:
aliki4god ... si eu am avut greturi ..si brusc, intr-o zi..pe la inceputul lunii a 3-a, nu am mi avut mai nimik...acum f rar se intampla ... si sanii la fel..au perioade in care sunt fffffff relaxati, nedurerosi etc .. asa ca stai linistita.
vally, si eu am nascut prima data vaginal, si la momentul cu pricina [taietura] mi s-a facut ceva anestezie jos, si pe cuvant ca nu am mai simtit nimik o ora. si m-a cusut 45 de minuteeeeeeeee .. nu am simtit nimik. asa ca stai linistita.
anne-marry mamica lui teodor alexandru si
15
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
andreea c spune:
La multi ani celor care poarta numele de Ioana sau Ion!
Anca mi-a placut mult cum ai povestit experientele tale de la nastere si astept cu interes intreaga poveste. Eu am nascut tot normal, dar fara epidurala ca m-am dilatat foarte repede. Nasterea a fost mai grea decat ma asteptam si poate de aceea acum nu sunt prea hotarata cum sa procedez. Cu toate astea parca inclin tot spre nasterea normala.
Nu vreau sa supar pe nimeni, dar eu nu am dat vina pe Dumnezeu sau pe soarta pentru chinurile suportate ci am considerat ca este o etapa prin care trec pentru a deveni mama in adevaratul sens al cuvantului. Am fost chiar mandra ca am trecut cu bine prin aceasta experienta si m-am bucurat si mai mult de puiul meu.
Nu sunt un bun povestitor si poate nu ma fac inteleasca, dar va pot spune ca nasterea e ceva inaltator, o minune, din punctul meu de vedere.
Referitor la ten...eu nu am probleme si nu am avut nici la prima sarcina. Spunea cineva ca in timpul sarcinii iti este afectata imunitatea....nu pot sustine aceasta afirmatie. La prima sarcina nu m-a durut capul deloc, nu mi-a cazut parul si am avut unghii foarte frumoase, totul era perfect. In schimb dupa ce am nascut a fost jale. Chiar din maternitate am facut panaritiu la 3 sau 4 degete si o eruptie cutanata de toata frumusetea. Probabil ca difera de la un organism la altul.
Tot pentru Anca...si eu lucrez la o banca , vad ca suntem mai multe .
Ieri am tras o sperietura groaznica. Radu are probleme cu constipatia atat de grave incat am ajuns cu el la Grigore Alexandrescu cu suspiciune de ocluzie intestinala. Slava Domnului ca a fost doar o alarma falsa.
Andreea 12+ si
Radu Stefan (12.07.2007)
nunta noastra 2 iulie 2005