Nou stil de viata (242)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta70 spune:

Se pare ca totusi s-a trimis.
Am rasuflat usurata, ca trebuia sa-l scriu iar, si sincer mor de somn.

Noapte buna ca cine stie ce mai pica acum.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Merci fetele de sustinere

Happymum si mie-mi place telina cruda data la razatoare!! Da cu o lingura de maioneza s-o lege si una de cremfresh sau iaurt. Ce idee buna mi-ai dat. Imi cumpar maine telina sa-mi fac

Ruxi sa sti ca si eu la fel faceam cand venea vb de grasmi de genu. Acu le evit doar pe cele nesanatoase. Oricum si eu is fana nuci, migdale deci nu esti singura

Abia astept concursul!! Eu va sustin de pe margine Si eventual fac pariuri

-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Sabina: conteaza mult si inaltimea. http://www.blubberbuster.com/height_weight.html Eu aici le-am calculat BMI-ul, iar la fetita de care zic parte din rezultat e: That means that your BMI is the highest compared to 100 kids your age and sex.

You are obese according to health experts*. Two out of three children and teens with your BMI percentile have at least one risk factor for heart disease while one out of five have two or more risk factors for heart disease.

Ii poti calcula Sofiei, dar nu mi se pare mult. La inaltimea Carinei (109 cm) se spunea ca greutatea ok e intre 16 si 21 de KG.

Gabi: astept cu nerabdare.
Lou: bafta si o sa ma gandesc la tine

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

aha. e ok sofia, ca are cca 114, da e la limita superioara(70% la BMI, 48 % greutatea in sine)Imi zice intre 17-22 normalul.
O sa supraveghez si eu problema....

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Lou si Lai nu cred ca vreti zapada din asta. Dupa ninsoare a si plouat cu inchet, e o flescaiala si un alunecus pentru masini, plus ca este gri si urit afara de nu iti vine sa iesi deloc! Cind vina zapada din aia frumoasa, va pun la pachet!

Puskin
, nu cred ca este PMS ca nu astept perioada, in schimb sint tare nedumerita ca de citeva luni imi vine asa, cam o zi, cu tiriita, doar-doar ce schimb 2 paduri, atit. Plus ca ma ia cu transpiratia si eu de obicei nu transpir... Pe 15 dimineata ma duc si la doctora sa fac niste teste, banuiesc totusi ca sint in premenopauza. Am 38 de ani, oare nu e prea devreme? In fine... copii nu mai fac asa ca sint ok.

Vik si Tzuni, nu va e frica sa ma luati in grup ca ma incadrez la categoria extra grea?
Am citit Kite Runner acum vreo 2 ani si m-a lasat cu o senzatie de tristete si neputinta, nu cred ca as avea puterea sa vad filmul... Daca vrea cineva cartea, o am si o pot trimite cadou :)

Fetele care invata... am tot respectul pentru voi, bravo si tineti-o asa ca este bine!

Tot pe 15 cind ma duc la doctora ii cer trimitere la nutritionist, i-am luat numarul si adresa, o am la munca insa. Am auzit ca este f bun, persoanele care s-au dus la el au avut rezultate frumoase. Am auzit insa ca in prima luna este un regim drastic, de curatire a organismului cu absolut nici un carb chiar si fara fructe... de asta mi-e cam frica. Este acoperit de OHIP - acoperirea medicala de guvern.

Trebuie sa fac si eu ceva cu Maya, ca si ea este grasuta, asa a fost tot timpul, este o mincacioasa de cind s-a nascut... Simbata cind am fost la cumparaturi de alimente mi-a venit cu doua pungi mari de chips sa le puna in cos. I-am spus nu. S-a rugat, a facut scene... Nimic! Nu am luat. Cu toate ca eram la casa si se uita lumea la noi. I-am spus rizind caseritei ca nu le iau nu pentru ca sint rea ci pentru ca nu ma stapinesc cu "dusmanul" in casa... A ris!

Noapte buna, fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aliclara spune:

'Neatza fete cucuiete!
Stiu ca scrieti aici cu spor. Da imi place ca sunteti paroliste si toata lumea se tine de treaba. Asa vreau si eu. Aseara am papat o ciorba calda de legume - k ma luase cu frisoane - si un macrou la cuptor cu ceapa si bulion.
Azi am inceput cu cereale integrale cu lapte 0,1, am mandarine si iaurtul de ieri cu covrigei. Diseara trebe sa imi fac ceva mai consistent de papa acasa. Sau poate raman la ciorbica si peste. Nu stiu daca am timp ca nashik mea trebuie sa nasca si mai am de calcat niste hainutze pentru bebitza. Vreau sa imi iau si cantar in weekend. Am mers cu doua statii mai mult pe jos azi. Trebe sa ma apuc si de gimnastica acasa. O zi buna va doresc!

Din milioane de oameni Dumnezeu m-a ales sa fiu ceea ce sunt. Mare rabdare am avut si in sfarsit, tot Dumnezeu m-a facut fercita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Buna dimineata, doamne frumoase!

Happy, si Mara mea e grasuta. Asa s-a nascut si a pastrat intotdeauna un "avantaj" al greutatii. Eu sunt foarte stresata si preocupata de problema asta - am mai scris despre asta - si incerc cat pot sa controlez alimentatia Marei. Si o fac pe ea sa constientizeze ca mancatul sanatos nu e un moft, ci un "must". Ea n-a mancat niciodata chipsuri, fast food si felul acesta de mancaruri. Cat de cat intelege... o mai intreaba C. sa vada ce zice daca maergem sa mancam la McD - unde n-a fost niciodata - si ii spune foarte serioasa ca nu e mancarea buna si sanatoasa si ca ne ies bube daca mancam asa ceva.

Ea nu este o mancacioasa, la mancare normala. Daca ar fi dupa ea, ar manca numai ciocolata.

Anda, uite cateva dintre retetele testate cu Mara si care au mare succes:

Chiftelute

- piept de pui sau curcan (curcanul, cum sunt sigura ca stii, are mai putine calorii) + dovlecel crud + morcov crud + telina cruda; eu le pun pe toate la robot; se amesteca cu ou, sare, piper (dupa gust), verdeata. La mine compozitia este 50% carne, 50% legume, uneori cantitatea de legume este chiar mai mare decat cea de carne. Daca, compozitia este prea moale, se pot adauga 2 linguri de pesmet. Din compozitie fac chiftelute mici, rotunde, pe care le dau prin foarte putin pesmet, le pun pe foaie de copt fara nici un pic de grasime si le dau la cuptor, la foc mic spre mediu, cam 30 de minute. Sunt foarte gustoase.

Aceste chiftelute i le dau cu "ketchup" si orez (in general). "Ketchup" inseamna sos de rosii (pe care de cele mai multe ori il fac eu, fiert cu un strop de ulei de masline, un varf de lingurita de zahar brun si sare.

Orezul il fac in stil asiatic - respectiv fierb orez basmati in apa cu sare. Tai un cartof felii subtiri, pun ulei de masline pe fundul unei cratite cu fundul gros, pun feliile de cartofi pe fundul cratitei in asa fel incat sa acopere complet si apoi orezul. Aceasta cratita, cu capac, se pune pe foc foarte mic, de preferinta pe plita din aceea de metal pe care se fac ardeii copti. Se lasa la foc mic cam 30 de minute. Este foarte gustos si low-cal.

Recomandat este orezul brun, nedecorticat, daca este acceptat de copil.

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Snitel de pui, varianta light

Se taie pieptul de pui in bucati mici (gen "finger"), se bat putin; de dau prin ou batut si o combinatie de pesmet cu cereale (cornflakes) maruntite. Se pun pe hartie de copt, la cuptor, cam 20-25 de minute.

Stiu ca cerealele au zahar, dar combinatia cu pesmet face snitelele foarte gustoase, mai ales tinand cont ca ele nu sunt prajite, deci nu asa "suculente".

Supa crema de legume

Aceasta supa are mare succes la Mara. Iar eu ma bucur pentru ca ea refuza foarte multe legume in stare "naturala"...

2 dovlecei, 1 ardei gras, telina, 2-3 morcovi, albitura, 1 cartof (maxim), ceapa (verde daca exista); se poate pune si brocoli si ciuperci. Toate aceste legume se fierb cu putina sare. Cand sunt fierte de pun in robot (atentie sa nu va ardeti!!), se poate adauga, pentru innobilarea gustului, 1 lingura de unt sau de smantana, se amesteca cu restul de supa lichida. Este o supa crema delicioasa, foarte low-cal dar bogata in legume. Se pot face crutoane dintr-o felie de paine integrala prajita.

Biscuiti de ovaz

nu stiu cantitatile exacte, compozitia trebuie sa iasa moale ca o mamaliga

Cam o cana de fulgi de ovaz, 1 ou, 2 linguri faina integrala, 1 lingura de unt, 2 linguri zahar brun, 2-3 linguri de lapte, praf de copt. Se pot adauga stafide, bucati de caise uscate, etc.

Compozitia se ia cu lingura, se pune in gramajoare mici pe hartia de copt, se da la cuptor cam 10 minute.

Sunt deliciosi, foarte bogati in fibre, nu au multe calorii.

Daca imi spui ce legume mananca fetita, pot sa iti dau mai multe retete. Mara este super sclifosita la legume...

Problema cea mai importanta este ca parintii sa constientizeze ca trebuie sa ia masuri. Daca ei nu-si dau seama de asta, no chance...

Este foarte important sa inceapa sa faca orice fel de miscare cu fetita. Sa mearga pe jos, sa sara coarda, sa alerge dupa baloane prin casa, sa o duca la orice sport. La 6 ani poate sa inceapa orice sport si daca nu vor asta, macar sa-i ia o bicicleta si sa mearga cu ea in parc.

Evident painea si dulciurile trebuiesc limitate, dar nu scoase de tot din alimentatia copilului; aici nu vorbim de cura de slabire, ci de alimentatie corecta!

Recomandare de gustare - nu chipsuri sau floricele, ci chipsuri de mere (adica felii de mere uscate); arata precum chipsurile odioase, dar sunt sanatoase, au foarte putine calorii. Eu le cumpar din Carrefour sau benzinarii.

Mai scriu...

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Neata,

Gabi: esti o scumpa. Mersi mult. Eu i le-am dat deja, dar din pacate nu stiu daca va face ceva. Eu ti-am spus ca te admir f tare pentru ca esti constienta de problemele pe care le poate avea Mara, dar ei nu sunt. Eu am zis ca nu mor daca incerc sa o ajut dar nu o pot forta.
Eu Carinei i-am facut educatie alimentara de cand era destul de micuta. Stie ce grupe alimentare exista, ce riscuri, importanta fiecareia si a echilibruluiu alimentar.
KLegat de legume, doar cartoful il mananca :(. De miscare nici nu e vorba - copila si oboseste f usor. Noi insistam sa o aduca impreuna cu Carina la aikido, dar pana acum au existat tot felul de amanari.

Meniul meu de azi:
omleta (1 ou+2 albusuri+crema branza+ciuperci) si un sandvis cu ciabatta, unt light si piept de pui
caserola de orez si pui la cuptor cu ciuperci
diseara nu stiu ca iar am stoma la 6 si in functie de ce imi face o sa vad ce pot manca.
Va pupic si intru mai tarzior,

Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

neata,

louisea, Bafta la examen!

Anda, fetita cred ca arata groaznic. Spun asta ca fata mea va implini curand 9 ani si are 29 kg la 1,40 cm. Wow… totusi, daca spui ca sunteti prieteni eu as aborda problema asa cum o abordez si cu prietenele cu probleme de greutate. Le povestesc ca ma duc la nutritionist, ca este numai lume cu probleme de greutate acolo… etc. Altfel nu cred ca ai cum sa ii ajuti… ei trebuie sa vrea asta. Eu am vazut in parc fetita la 7,4 luni care cantarea mai mult decat mine. Nu mai spun de fetite de 12 ani, mai solide si cu forme mai urate decat ale mele. Mi se pare groaznic.

lai, multumesc pentru link. Dar nu cred ca as putea sa invat sa dansez in parc. Am simtul ridicolului .

meniul meu de azi:
8.00 - ou fiert+ felie paine
10.30 -ou fiert+ 2 felii paine
14.00 - ton suc propiu + 2 felii paine
18.00 - ciorbita legume

PS: am renuntat la meniul dat de nutritionist pentru ca mi se blocheaza limba cand vad branzica fagaras sau de casa... etc.

14 febr - 9 ani

si :)

Mergi la inceput