Cu 50 mii euro iti faci o casa?
Raspunsuri - Pagina 2
buli spune:
"o solutie acceptabila ar fi, in caz ca nu ajung banii de casa, sa terminam doar parterul (unde sa fie o baie, bucataria si sufrageria - nu vreau salon, sau living, ci sufragerie cu usa, ca si cum ar fi o camera separata) si sa lasam etajul pentru finalizare in timp... ar fi mai greu, dar fiind doar eu cu sotul ne-ar ajunge o camera. numai sa fie apa si caldura iarna."
vezi ca gasesti singura raspunsul?
esential este daca pe termen lung vreti sau nu la casa.
ps - unde e terenul?![]()
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Ramonika spune:
nu sunt sigura daca vreau la bloc sau la casa
pana acum am stat doar la bloc. cred ca sunt si avantaje la casa (o faci pe placul tau, nu ai vecini prin pereti sa te deranjeze, iesi mai usor afara, in curte), dar si dezavantaje (cred ca e mai scump de intretinut, drumul iar e totusi o problema) si mi-e foarte frica de perioada efectiva de constructie care cred ca ar dura cam jumate de an daca nu mai mult, timp in care nu prea am avea unde sa locuim... 
terenul e in Valea Adanca, la capatul CUG-ului, in spate la "coshere", asa se zice...
apartine de comuna Miroslava.
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Rufus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ramonika nu sunt sigura daca vreau la bloc sau la casa |
Pai aici e toata cheia. Sunt persoane care ar face orice sacrificiu ca sa stea la casa.
Amenajarea doar a parterului inseamna ceva economie, insa in continuare inseamna munca, bani si alte chestii, peste care trebuie sa treci cu zambetul pe buze.
Daca nu vezi un avantaj clar cu statul la curte, i-ati apartament la bloc. Stai si te gandeste si ia o hotarare, indiferent ca te gandesti ca vei regreta, orice ai face.
poze multe cu noi
Ana a implinit un an
2006
2007
Ramonika spune:
| citat din mesajul lui Rufus Sunt persoane care ar face orice sacrificiu ca sa stea la casa. |
si eu as trage, in mod ideal, mai mult spre casa. parca mi-ar fi mila sa vand terenul...
insa ceea ce ma pune pe ganduri acum sunt urmatoarele:
1. nu cred ca mi ajung banii de construit casa. plus ca nu vreau sa fac credit sub nici o forma.
2. daca ne-am apuca de construit, sigur ca ne-am intinde mai mult decat am planuit si sunt sigura ca vor iesi multe discutii si certuri, mai ales cum sunt muncitorii de la noi, neseriosi... mi-ar iesi peri albi cred, cat is eu de stresata...

3. nu prea avem unde sa stam in timpul constructiei, care ar putea dura destul de mult, doar cu chirie...
4. drumul nu e asfaltat, nici nu e bine pietruit. s-ar putea pietrui, nu spun, dar tot ar fi noroaie...
in afara de astea 4 puncte, daca le-am depasi, ar fi super sa avem casa noastra. dar pana ajungem acolo e cale lunga.
solutia mai rapida si mai usoara ar fi un apart. mai mare, dar pe termen lung casa e mai buna...
nu ne putem hotari, asta e clar...

Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Rufus spune:
Ce sa spun, sunt 4 puncte destul de consistente...
poze multe cu noi
Ana a implinit un an
2006
2007
carmencat spune:
| citat din mesajul lui Ramonika pe scurt, avem un teren si am vrea sa ne facem casa. am avea cam 50 mii euro (de pe apart. in care stam acuma, care nu e cine stie ce si nu mai vrem sa stam acolo). credeti ca ne-ar ajunge banii pentru o casa? ma refer si la proiect, autorizatii si la interioare, nu numai casa la rosu. suprafata totala nu ar fi prea mare, cam 100-120 m.p. parter si mansarda. Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki![]() |
nu ajung, asa cum ti s-a spus, costa destul proiectul, aprobarile si racordurile la utilitati
nu ai precizat la ce distanta ai utilitatile, respectiv electricitate, daca e cazul gaze, apa, canalizare; daca nu ai gaze, trebuie sa te gandesti ce sistem de incalzire vei folosi, varianta cea mai buna ar fi centrala cu lemne, chiar daca investitia in sine e mai ridicata, sunt centrale pe lemne cu randament foarte bun; apa, o vei avea de la retea sau iti trebuie put, asta inseamna si hidrofor si tot ce implica; ai canalizare sau faci fosa septica, alta distractie, ca sa zic asa
cei 50 mii euro ti-ar ajunge la limita exclusiv pentru casa, fara racorduri la utilitati, fara proiecte, deci fara cheltuieli adiacente
ai putea discuta cu un arhitect si sa concepeti o casa care se poate executa in doua etape si sa va mutati acolo dupa ce terminati etapa 1
zicea cineva de casa din lemn, atentie daca incalzirea va fi cu centrala pe lemne, trebuie constructie separata pe structura de beton si caramida, cu o anume suprafata ceruta de norme, pentru centrala
inca ceva pentru casa cu structura de lemn, fata de acum 2 ani s-a scumpit foarte mult pretul la lemn uscat, diferenta intre o casa pe lemn si una cu... structura de beton si pereti din BCA miscorandu-se consistent
totusi, nu se compara casa cu apartamentul
nitzuc spune:
Chiar imi pare rau sa te dezamagesc Ramonika, dar nu poti. Ceilalti ti-au explicat deja mare parte din motive. Acum m-am mutat intr-o casa cum zici tu, 100mp cu dormitoare in mansarda. Rufus ti-a explicat cel mai bine unde iti vor merge banii. Daca ai noroc o ridici cu 30-40.000. Noi am bagat aproape 50 la finisaje plus curte, aici ii discutabil, fiecare alege, dar vreau sa iti spun ca la mine nu ii lux si la curte ar mai fii de amenajat inca mult iar la casa mici chichite. Deci iti poti face o idee. Gazul 1000 de euro proiect plus teava adusa din fata curtii.
Nu vreau sa ma intind, dar ganditi-va bine. Si noi am alocat 25 de mii la finisaje si suma s-a dublat, desi sotul a facut mare parte din finisaje.
Asta este, niciodata cand incepi o casa nu te gandesti la cate tuburi de silicon sanitar cumperi sau cat te duce rostul la faianta si adezivul.
De la toate astea si multe altele adunate ajungi de vb singur.
Oricum sper sa luati cea mai buna decizie
adrianafedorca spune:
eu una n-as vinde terenul, mai bine va mai hinuiti 1-2 ani la bloc, intre timp poate mai strangeti niste bani sau poate faceti un credit cu care sa incepeti casa si dupa ce o ridicati vindti si apt.
eu una nu as vinde terenul, mai ales ca e si aproape de oras
Adriana mamica de Cezarica
(23 aprilie2005) si minunea din burtica
14+
it's a girl !!!
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
danutz spune:
Ramonika, am citit cu mare interes. Inteleg ca nu prea ajung 50.000 eur pt constructie +proiect+utilitati. Nici nu ma asteptam!
Noi am socotit cam 500eur/mp, doar constructia, fara celelalte.
Referitor la pct expuse de tine as zice:
-nu se compara nici pe departe casa cu apartamentul, dpdv confort, liniste, vecini, aer curat, curtea e un loc excelent de joaca pt copii.
-si un drum pietruit e mai bun decat unul fara pic de piatra
- daca faci 10 min pana la intrarea in oras eu zic ca e minunat, esti practic in oras; nu cred ca e o asa mare problema transportului. (ma gandesc ca si iarna in caz de inzapezire, distanta e totusi relativ mica si se poate merge pe jos)
Eu as zice in nici un caz sa nu vinzi terenul, chiar daca nu incepi constructia prea curand. Toata lumea zice ca materialele se vor mai ieftini anul asta, eu chiar sper sa fie asa.
La noi, terenul e la 25 km de centru si la aprox 8 km de iesirea de sud a Buc. Cu masina, in conditii de trafic normale, fac cam 15 min pana la prima statie de metro. Cam asta ar fi si strategia, mers cu masina pana la cea mai apropiata statie de metrou si de acolo cu metroul pana la job.
Nu avem utilitati deloc, terenul e cam la 2,5 km de soseaua principala, gaz nu este deloc in zona si nici nu se asteapta nimeni ca va fi. Curent exista cam la 2 km distanta.Din start ne gandim la panouri solare, la hidrofor, fosa septica si incalzire pe curent. Studiem intens si alternativa aia folosita de nemti de tevi prin pamant care sa aduca caldura iarna si racoare vara.
Drumul pana la teren e pietruit, dar zona are potential, se vorbea de niste blocuri care ar urma construite acolo cam la 1-2 km de teren si se vorbea si de asfaltarea drumului. Acum , cu criza, totul a incremenit, nimeni nu mai face nimik. Toate parcelele din zona sunt vandute, dar nimeni nu a inceput constructia, toata lumea asteapta. Chiar langa parcela noastra au cumparat niste prieteni, dar momentan ei nu au nici o posibilitate sa inceapa ceva, eu speram sa ne mobilizam impreuna si costurile pentru tragerea curentului ar fi fost mai mici, insa...
Ah, si in plus noi mai avem un mic avantaj, eu lucrez intr-o banca, as putea obtine un credit pt angajati cu dobanda mai buna si fara comisioane (dar maxim 50.000 EUR), iar sotul lucreaza in domeniul materialelor de constructie, stie de unde sa cumpere avantajos, se pricepe la calitate. In plus, socrul, inginer constructor de meserie, ar putea veni sa fie sef de santier, ar supraveghea muncitorii si ar preveni furturile. Stabilisem saptamana viitoare sa ne vedem cu arhitectul si sa incercam sa punem pe hartie ce si cum!
Eu iti doresc sa iei cea mai buna decizie!