Cu 50 mii euro iti faci o casa?

Cu 50 mii euro iti faci o casa? | Autor: Ramonika

Link direct la acest mesaj

pe scurt, avem un teren si am vrea sa ne facem casa. am avea cam 50 mii euro (de pe apart. in care stam acuma, care nu e cine stie ce si nu mai vrem sa stam acolo).
credeti ca ne-ar ajunge banii pentru o casa? ma refer si la proiect, autorizatii si la interioare, nu numai casa la rosu. suprafata totala nu ar fi prea mare, cam 100-120 m.p. parter si mansarda.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

cam la super limita.
noi i-am construit soacra-mii o casa langa a noastra (deci un perete comun) doar parter, dar suprafata utila de 60mp plus inca 30mp terase acoperite, plus un beci f mare si pod mansardabil (pot rezulta in ca 2 camere sus). A costat destul de mult acoperisul fiind supraf f mare, placa de pe fundatie (fiind si pe terase) si placa peste parter. Avand in vedere ca cica scad preturile la materiale, ati avea ceva sanse, dar doar in regie proprie si eventual sa puneti si voi putin umarul la treaba.

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamecitta_C spune:

noi acum 2 ani am facut o casa cam cu 45 de mii de euro... si nu din caramida, ci pe structura de lemn: 120 mp, p+m, 2 terase acoperite... si pe langa calculele facute inainte apar si muuuulte altele neprevazute...

Vlad: 12 ani si Dani: 1 an si 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

daca vreti din caramida sunteti la limita...eu mi-am facut un calcul si pe noi ne duce la 500 e/mp finisata, cu finisaje medii
cum ai zis si tu pe parcurs apar multe cheltuieli neprevazute , poate daca ati avea macar 10.000 rezerva....poate daca la finisaje ati face voi mai multe chestii...

succes

Adriana mamica de Cezarica (23 aprilie2005) si minunea din burtica 13+
it's a girl !!!

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

oricum nu ma gandeam sa fac prin firma, ca ar fi mult mai scump. si fara mobila, bineinteles.
doar casa cu interioarele finisate: gresie, faianta, parchet, varuit, calorifere, instalatii sanitare etc plus autorizatii, racordari la curent, gaz, centrala, fosa, apa, plus proiectul si ce mai e necesar.

si eu ma gandesc ca nu ne-ar ajunge banii, dar mai multi nu avem de unde.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Ramonika, nici vorba. In primul rand, costa actele, proiectul, autorizatia, cam 2.000 euro. Ferstrele, usile,acoperisul si gardul , cel putin 10.000euro. Instalatia de incalzire (centrala, calorifere si tevaraie, 2000 euro (modest). Autorizatia de gaze, plus lucrarea cu firma autorizata, 1000 euro (bransamentul). Bransament enrgie electrica, contoar nou, instalatie electrica interioara, 1000 euro. Instalatie sanitara (fara obiecte sanitare)- depinde, daca ai apa pe strada, bransare, camine, 1000 euro, daca nu, iti trebuie put de apa, nici nu vreau sa ma gandesc cat costa (astia cer 100 euro/ml). Hidrofor, rezervor tampon-in functie de conditii. Fosa-nu stiu. Obiecte sanitare, fiecare cum vrea, dar la doua bai si bucatarie tot se strang 1000 euri
Au mai ramas 32.000 si nici nu te-ai apucat de pereti.
Oricum, varianta care-ti ramane este o constructie din lemn. Nu uita ca mansarda se pune si ea la adunare, nu 100%, macar 50%. Prin urmare discutam de cel putin 180mp construiti, adica 178 euro/mp (constructie plus finisaje), care este un pret foarte greu de atins.
In afara de asta, o casa mai are nevoie de: glafuri la interior si exterior ferestre, grile de aerisire, mana curenta la scara, jaluzele si alte nimicuri, pe care nimeni nu le calculeaza.
Nu vorbesc de curte, e deja prea mult.
De ieftinit...s-a ieftinit fierul, dar betonul nu. Lemnul bun...nu prea.
Eu cam asa stiu...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

pai asa ma gandeam si eu, ca nu ne ajung banii. si nici nu e drum asfaltat prin zona, ne-am mai lupta si cu mizeria...

alta solutie ar fi sa vindem apartamentul actual cu 2 camere (care e cam naspa), sa vindem si terenul si sa ne luam un apart. mai bun cu 3 camere si eventual sa-l renovam complet daca mai sunt bani.
poate ar fi o solutie mai buna decat cu casa.

voi ce ati face?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu as face casa!

pe moment e mai comod sa va luati un apartament cu 3 camere, dar pe termen lung e mai bun casa. depinde si de voi ce fel sinteti. mai de casa sau mai de bloc.

rufus socotea ca ajunge la 180 mp, dar eu am inteles ca vrei sa aiba 100-120 mp toata casa si parterul si mansarda.

depinde totusi si pe unde e terenul si daca zona are potential de dezvoltare. un drum se poate asfalta intr-o luna.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

Momentan eu nu as vinde nimic...nu stiu cum e la voi in Iasi, dar in orasul meu piata imobiliara e complet blocata: cumparatori nu sunt datorita lipsei de creditare iar vanzatorii prefera sa astepte decat sa vinda pe preturi mici.
Daca ai fi avut bani lichizi ar fi fost bine sa construiesti ptr ca manopera si preturile cred ca vor fi simtitor mai mici in 2009.In vara lui 2008 am construit si noi o casa in suprafata de 310 mpatrati construiti(nu stiu utili),P+1...am cheltuit 2,8 miliarde rol si suntem la faza gri...in banii astia intra si tencuieli,sape,izolatia exterioara , acoperis lindab,tamplarie gealan,gard zidit si tencuit de vreo 20 mliniari, racordare la reteaua de termoficare a orasului,porti de fier forjat,proiect si autorizatii platite integral,instalatia electrica...este exclus pretul terenului!
Mentionez ca noi am construit in oras si avem utilitatile pe teren deci nu am cheltuit niciun leu pe apa,canal,electricitate.Eu zic ca e posibil sa-ti ajunga banii ptr o constructie de 150 mpatrati dar totul depinde de costul utilitatilor si implica multa,multa munca ptr dramuirea banilor(cautat preturi bune,etc..}

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

alta solutie ar fi sa vindem apartamentul actual cu 2 camere (care e cam naspa), sa vindem si terenul si sa ne luam un apart. mai bun cu 3 camere si eventual sa-l renovam complet daca mai sunt bani.
poate ar fi o solutie mai buna decat cu casa.

Momentan, e cam greu, cum s-a mai zis, nu e chiar bine sa vinzi acum. Poate terenul sa fie mai valoros? Zona iti place? Adica, daca e sa te chinui (sa faci casa), ti-ar placea sa stai acolo? Exceptand drumul, care o sa se faca...se construieste acolo? Pe parcurs (in afara de cei 50 000) mai poti economisi? Un credit, ceva...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

nu spun ca ma grabesc foarte tare, dar nici nu vreau sa aman mai mult de 1 an. oricum putem sa luam o decizie acum si sa actionam peste cateva luni. numai ca nu ne putem decide.

drumuri in zona n-o sa sa faca prea curand, pt. ca terenul apartine de o comuna, nu de mun. Iasi.

daca vand acum cumpar imediat, deci daca scade pretul la apart. nostru va scadea si la cel pe care vrem sa-l cumparam, deci cam tot aia e, nu?

terenul valoreaza maxim 25 mii euro. nu e departe de oras, pe jos faci cam 10 minute pana la intrarea in oras. se construieste in zona, s-a dezvoltat destul de mult in ultimul timp, totusi nu e canalizare, nici apa, doar curent si gaz la maxim 100 metri distanta.
de economisit nu cred ca pot mai mult de 3-400 lei pe luna in conditiile actuale. la credit nu vreau sa ma bag sub nicio forma. o solutie acceptabila ar fi, in caz ca nu ajung banii de casa, sa terminam doar parterul (unde sa fie o baie, bucataria si sufrageria - nu vreau salon, sau living, ci sufragerie cu usa, ca si cum ar fi o camera separata) si sa lasam etajul pentru finalizare in timp... ar fi mai greu, dar fiind doar eu cu sotul ne-ar ajunge o camera. numai sa fie apa si caldura iarna.

Mergi la inceput