Probleme cu pilulele Cerazette
Raspunsuri - Pagina 2
cosmi1975 spune:
si eu iau ,adevarat ca doar de 1 luna...m am simtit ok singura pb ca mi a venit CM mai devreme cu 4 zile
Alex@Sara spune:
sunt in mare dilema,ca si mie mi-a dat ginecologul aceste anticonceptionale si acum dupa ce am citit ce patanii se pot intampla,parca mi-e frics sa le iau..Nu am luat in viata mea anticonceptionale,am folosit calendarul sau prezervativul.Dar acum ca alaptez si inca nu mi-au venit uratii,tare frica mi-e sa nu patesc ca dupa a doua sarcina,cand la 5 luni am ramas iarasi insarcinata fara sa stiu.Acum nici nu se mai poate pune pb unei noi sarcini,de aceea trebuie sa ne protejam cat mai eficient,si nu stiu cum .E totusi cineva care nu are reactii prea drastice dupa aceste pilule?
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
karligutza spune:
of, cred ca ti-e greu, dar nu fi asa de speriata, poate tu vei reactiona ok la ele; daca nu si nu, prezervativul sa traiasca! ce sa faci altceva? imi pare rau ca nu se poate altfel... dar cu rabdare si intelegere si de la sot poate reusiti sa treceti peste etapa asta;
poate daca le vei lua la aceeasi ora e posibil sa nu ai sangerari abundente, sau repetate pe parcursul aceleiasi luni cum am avut eu; 30 si ceva de zile la rand! dar eu nu prea respectam ora exacta de inghitit pilula!
oricum, mie mi s-a pus in vedere ca odata ce incepi cu Cerazette este posibil ca in primele 2-3 luni pana se regleaza organismul sa ai parte de sangerari atipice (atat ca durata cat si ca aspect), astfel incat nu e asa o problema daca esti informat; insa eu nu mai puteam sa le suport, mi-au atins limita rabdarii!
oricum felicitari mamicilor care alaptati si tineti sa faceti asta in continuare! sa nu cedati in favoarea altor "placeri" doar pentru ca Cerazette-ul (sau ce alta pilula permisa in perioada de alaptare) nu e pe placul organismului vostru! nu merge cu pilula asta, incercati alta metoda contraceptiva! nu e nici un bai.. fiti curajoase si aveti incredere; eu am alaptat 1 an si 8 luni, ciclul normal nu imi revenise inca (decat la 3 luni dupa ce am intarcat) si practic am fost mereu stresata ca as putea ramane din nou gravida; m-am pazit cum am stiut eu mai bine! am fugit de sex! acum suntem bine, ne mai dorim un bebe asa ca portita e deschisa.... asteptam, asteptam!
karligutza
sunt mamica Adelutei
Alex@Sara spune:
Deci,tot eu pe aici....
Cerazette-le de atunci l-am donat,si am folosit alte metode,pana m-am hotarat sa imi pun sterilet.Sambata am avut programare la dr,cu steriletul in gentuta,dar nu mi l-a putut pune deoarece aveam colul fff rigid.Normal se pune la sf CM,dar cum mie imi vine pe 8,el nu era in tara atunci si nici luna viitoare nu va fi in perioada aceea.Asa ca am programare pe 11,la un coleg de-al lui,si apoi pe 22 la el sa verifice pozitia instrumentului .Doar ca eu,de frica unei sarcini pana atunci ,am inceput sa iau Cerazette(inca alaptez ).Si acum mi-e tare,tare frica sa nu cumva sa imi deregleze CM si pe 11 sa nu imi poata monta steriletul..ca ma impusc .LA cele care ati luat,dupa cate zile au inceput sa apara dereglarile astea nasoale,ca eu practic as avea 2 saptamani pana la programere ...
Luminita,mami de 3 nazdravani:
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
...
Crinutz spune:
Si eu am luat si nu vreau sa mai aud de ele. Am avut ciclu non stop cat timp le-am luat. Nu f abundent dar era, ba maron, ba rosu, ba mult, ba putin...am crezut ca mor de nervi in perioada aia. Si am renuntat. Plus ca nu mi-au facut nici un bine pt nodulii de la san pt care le si luam.
Sunt f nasoale aceste AC. Cand am nevoie eu folosesc yasmine, f rar (cand vreau sa intarzii ciclul) pt ca au un continut scazut de hormoni. Mi l-a recomandat dr pt varsta si situatia mea.
Incercati alte AC-uri pt ca sunt o gramada sau alte metode, prezervativul cel mai usor pt toata lumea. Insa va credca uneori e nasol cu el. Eu nu-l suport fizic practic. Simt de parca ma irita, ma doare, ma ustura, o combinatie intre toate astea. E ca si cum as face alergie la latex
Alex@Sara spune:
eu am luat 4 pastile deja si sunt ok...nici o scurgere sangerie,libidou normal ..sper sa nu vb cu pacat si sa ma palaeasca toate astea,ca mai am nici 2 saptamani pana la inserarea steriletului,dar cred ca ar trebui sa iau toata folia,nu? Sau dupa ce imi pune steriletul,gata,intrerup?
...
ecaterinal spune:
eu iau cerazzete de 3 luni si de o sapt imi este greata am stari de lesin. mi-am facut si test si e negativ. adevarul e ca nu prea le-am luat la aceeasi ora ...o ora tot mai intarziam si o data pe luna tot uitam sa iau. acum nu stiu ce sa fac sa le opresc asa...termin folia peste 2 zile. ce urmari pot avea?starile astea pot fi de la ele?am nascut acum 6 luni
Alex@Sara spune:
Eu inca sunt ok de la pastile,dar am facut o tampenie.....aseara am uitat sa o iau,si noi ,ieri dupa amiaza am prestat .AM fost "acoperita" de pastila de vineri seara,ca eu le iau la ora 22 seara
In seara asta am luat-o pe cea de sambata...ce fac acum?Dimineata o iau pe cea din seara asta si apoi de maine seara in ritm normal?Sper s anu mai uit ca imi pun alarma sa sune....Plizzz raspundeti-mi daca stiti careva
Multumesc mult
...
Alex@Sara spune:
Hop.din nou,si sper ca e ultima interventie la topicul acesta
Deci,d-nele AC mi-au intarzaiat CM ,si pe 11 inca nu imi venise(trebuia pe 8 si mie de obicei imi e ceas .Am mers totusi la dr,si asteptand sa intru....merg la baie si surpriza...uratii taman ce isi instalau tabara .Asa ca am amanat-o pe 15 .
Mi-a venit ff putin,in cmparatie cu alte luni,si mult mai inchis la culoare.Pe 15 nu mai aveam nimic,a instalat nenea dr steriletul(apropo,pe mine nu m-a durut deloc deloc ) si din momentul acela am inceput sa sangerez(cica e normal ca in ziua aceea sa sangerezi apoi ar trebui sa se opreasca )firicele subtiri rozalii,apoi maronii....De dupa controlul de ieri am inceput sa sangerez abundent,exact ca la CM,asa ca eu zic ca e CM nr 2 pe iulie.Cerazette luasem pana joi seara,si la aceasi ora,nu m-am abatut de la orar.Dr mi-a zis ca e posibil,ca dupa ce am terminat cu Cerazette,sa am inca vre-o 2-3 saptamani sangerarile acestea
Asa ca la mine traiasca steriletul-eu mi-a pus GOLD T ,nu am vrut hormonal
...
monna spune:
Am folosit Cerazette 1 luna si o saptamana. Menstruatie nu am avut deloc, am facut si o mica infectie urinara, am niste migrene ingrozitoare, mi-a scazut libidoul si mi-a activat toate "durerile" de la nivelul gusei (am analizele facute si exista o mica dereglare hormnoala, dar nimic de speriat sau care sa fie diagnosticat). Daca va stiti sensibile (eu nu suport pilulele cu estrogen), nu va recomand sub nici o forma. Eu sunt sensibila de fel, insa astfel de reactii nu am avut nici de la pilulele combinate.
Asadar, folositi aceste pilule NUMAI SI NUMAI daca v-au fost prescrise si daca aveti incredere in medic. Plus ca minipilulele in general nu va protejeaza de sarcina extrauterina.
Eu am patit-o rau de data asta si am tinut sa va dau si voua un feeedback!