Mamici cu 2 pitici (3)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Valentina am vazut pozicile cu bretonelul! Pup dulce un baiat frumos!

Citat:
citat din mesajul lui valentina_22

ieri l-am i-am tuns bretonul lui Andrei. Pentru ca nasii mi-au spus clar ca pana la 2 ani nu ii iau motul baiatului si pentru ca parul ii crescuse foarte mult si il deranja rau, m-am incumetat si i-am bagat foarfeca in par. L-am cam ciuntit un pic , dar acum este asa de dragalas.., cra, cra.Am pus si cateva poze cu noua freza a baiatului ,cu indeletnicirile lui de zi cu zi si cu noua lui prietena .
Noi vrem acum sa mergem pana la biserica , poate avem vreo sansa sa luam apa,daca nu este foarte mare aglomeratie! Ne auzim cand revenim!

Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.

Mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

pozici

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crengu75 spune:

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Eu am o carte de la doctor de familie de pe vremea baiatului si acum am inceput sa rasfoiesc si sa-mi amintesc. Si la o un moment dat am gasit diversificarea sugarului hranit la san , pasaje pe care nu le-am citit atunci ca nu era cazul. Asa ca am citit doar pentru bebe hranit artificial.
Acum am citit cu atentie ce scrie acolo si cica dupa 6 luni laptele de mama nu mai indeplineste totate calitatile , nu mai are "de toate "pentru bebe si se intervine cu mese suplimentare de lapte, cum v-am zis. Asta m-a cam dat peste cap caci eu credeam ca mergem inainte cu tzatza pe langa diversificare si fara alt laptic atata vreme cat am eu.
Nu se zice ca se intrerupe alaptarea ci doar se completeaza cate o masa cu lapte cu adaos de fainos.
Acolo da un program de masa pe ore si scrie biberon de 170ml ( de ex). La baiat era usor sa dau bibe dar acum? Sa ma chinui s-o invat la bibe? Mi se pare asa o chestie......
De aia v-am intebat.

Tonylexa, ma bucur ca ai intrat sa-mi raspunzi. Deci nu incep serviciul, doar am gasit chestiile alea scrise in carte si de asta am intrebat. Ca eu am lapte dar nu as putea sti daca dupa 6 luni mai este la fel de bun ca pana acum, adica daca are tot ce-i trebuie lui bebe, Ca, fe, etc.
Si te invit sa ni te alaturi caci vad ca vei fi si tu mamica de 2 pitici.

De ex asa scrie:
ora 7 : 200 ml lapte uman
ora 10: 200 ml lapte de vaca + fainos ( laptele de vaca adica diluat sau praf, scrie mai inainte)
ora 13: supa de legume
ora 17: mar cu biscut ( fructe)
ora 21: 200 ml lapte uman.

Eu oricum nu o sa tin cont de ore decat relativ iar de cantitati , la fel. Cum sa stiu daca papa 200 ml lapte uman?

Ma rog, eu citesc acum, ma culturalizez, ca sa pot trage si eu o concluzie cu diversifiacrea pe care o s-o incepem in curand.

Si in fine, sa zicem dupa 1 an chiar daca eu mai alapttez, tot trebuie sa-i dau si supliment de lapte, nu?

Crengu de mufitza Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Eu una la Andrei nu i-am dat deloc lapte praf, el nici n-a stiut sa suga la biberon. Drept e ca dupa ce l-am intarcat n-a mai pus gura pe lapte. Nici acum nu bea decat cu cereale, dar lapte simplu nu bea. Compensez cu iaurturi, branza dulce. O vreme reuseam chiar zilnic, acum s-au mai rarit si astea.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Valentina, o sa intreb negresit cand ajung la farmacie. Pana acum nu am auzit, sincera sa fiu. Luciei ii dau Zymafluor D 500; asta e cu vit D3 si cu fluor pentru dintisori. Tot ceva de genul asta (concentratie adecvata varstei) i-am dat si lui Stefan pana la 2 ani iar dupa 2 ani doar fluor. Dar astea sunt pastilute care se topesc in gurita. O sa intreb despre vit. D3 injectabil joi ca am programata iesire in oras.
Cat despre Lucia, habar n-am daca e enterocolita sau nu; cert e ca diareea nu e acuta caci nu se deshidrateaza chiar a luat 200g in 3 sapt. de cand are scune moi. Inainte de Craciun cand a vazut-o medicul a zis ca e posibil sa fie un rotavirus dar din cate am citit la rotavirus dureaza intre 4 si 8 zile diareea. Nu stiu despre ce e vorba da' stiu ca scaunele sunt cu mucus si au miros acid ceea ce nu-i normal. Vineri primesc rezultatele de la laborator.

mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Oana tu mi-ai dat adresa de mail si nu ti-am trimis cartea?
mai da odata adresas

eu sunt cu matei in brate nu am cum sa scriu ca tasteaza si el...
revin

crengu si eu zic ca nu e musai sa dai lapte praf

Ana - mami de Stefan si Matei
Ne jucam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

gabi sunt superbi baietii tai!!tare mi-au placut pozele!

Ana - mami de Stefan si Matei
Ne jucam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julax spune:

Ana,multumesc pentru carte,am citit putin ,mi se pare superinteresanta
Claudia,spun ca m-am chinuit cu Alex,deoarece l-am lasat sa-si suga degetul pana pe la un an si apoi a trebuit sa intervin luni bune pan asa-l dezobisnuiesc de acest obicei.Am inceput cu manusi ,pe care le dadea jos,apoi cu degetare(intai la o mana,apoi si la cealalta).Nu am gasit in comert,asa ca am confectionat din blug,mai tragea de ele si a trebuit sa ma tin de el(la cateva zile faceam cate un alt degetar),ca tot reusea sa le desfaca,dar pana la urma am reusit.El adormea singur ,cu degetul in gurita si nu m-am gandit ca va fi asa greu.De asta nu as vrea sa-i calce si Ioana pe urma...
Crengu,eu nu i-am dat niciodata lui Alex lapte praf.Cand am inceput diversificarea ,am contunuat sa-l alaptez,rarind treptat mesele.Atata timp cat e lapte suficient,nu vad de ce i-as introduce lapte praf.Dupa un an am inceput sa-i introduc si cate putin de lapte(de vaca).S-a dezvoltat frumos si asa voi proceda si cu Ioana,dac totul va decurge normal.Ce repede trece timpul.Acusica diversificarea
Valentina,imi place noua frezaSi eu sunt frizeritza caseiIulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelutza77 spune:

Ana ,multumesc pentru carte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelutza77 spune:

Si eu il alaptez pe Bogdan (are aproape 10 luni) si nu i-am dat supliment de lapte ,decat san si diversificare ,sper sa fie ok ,nici el nu bea din sticluta nimik ,decat dintr-o canita (apa ca ceai nu a baut deloc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crengu75 spune:

Aha, merci fetele. Nu o sa-i dau nici un lapte praf deci.

Am si eu niste carti printre care si asta cu "....pana la 6 ani". Super interesante.

Crengu de mufitza Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori)

Mergi la inceput