Mamici cu 2 pitici (3)
Raspunsuri - Pagina 20
ClaudiaH spune:
02.04.'78 asta-i data nasterii mele.
Multumesc din suflet tuturor fetelor care m-au incurajat! Sper sa treaca repede si sa revin la mine insami. Va pup, pa!!!
mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008
sanziana27 spune:
salutare
Crengu
si multumim ca intrebi de noi!
Noi suntem bine. Saptamana asta sunt doar eu cu copii, sper sa ne descurcam; e prima data cand raman singura cu ei, fara niciun ajutor, dar deja e mult mai usor, ca David suge mai repede si nu mai stau atat de mult cu el la san si nu se plictiseste Dragos intre timp sa faca prea multe prostii.
Cu Dragos am inceput renuntarea la pempers sau cum o numesc eu "operatiunea olita" care parca incepe sa prinda contur. A facut o pasiune din a sta pe olita, ceea ce e bine pe de o parte, iar pe de alta nu apuc sa pun mana pe ceva ca "kk-pisu mama a olitza". Avem o olita foca, care daca faci ceva in ea incepe sa cante, deci recompenseaza efortul ![]()
David e tot cuminte si linistit, deja doarme noaptea de la 22-23 la 5-6, am depasit si puseu de 3 luni, a tinut 2 zile si 2 nopti, dar nu a fost cumplit, ci am simtit eu, ca saracutul tragea din tzitzi si nu prea era, dar vad ca a crescut din nou productia si se satura rapid doar dintr-un san la o masa.
Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Dragos Mihai - povestea iubirii noastre mici
David Gabriel - povestea celui de-al 2 lea nazdravan
www.eu-si-bebe.com/jurnalul-copilului-f22/jurnalul-celor-doua-minuni-din-viata-noastra-t48.htm" target="_blank"> Jurnalul celor doua minuni din viata mea
poze noi cu David
valentina_22 spune:
ana, acum vazui si eu.
ca sa nu te superi!
claudia, fata a inceput sa spuna primele cuvinte, ma rog tentative pe la vreun anisor, insa pe masura ce se marea in loc sa spuna literele corect,, le facea talmes-balmes. La logoped am mers din proprie initiativa si nu la recomandarea vreunui medic, iar logopedul a spus ca omite anumite sunete/litere (f,v,r), iar pe altele le inverseaza. A inceput sedintele in primavara lui 2008, dar vreau sa-ti spun ca se cunosc progresele. Acum il spune pe f, cu putin efort si pe v, iar la r ramane sa lucram. Totusi este foarte puturoasa si uneori se plictiseste sa vorbeasca corect si o ia pe scurtatura.
Plus de asta, acolo face si joculete de memorie, de perspicacitate. In concluzie sunt multumita. Dar totusi ii voi face un control si la urechiuse, ca sa stau linistita.
Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.
Mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu
ClaudiaH spune:
Valentina, al meu a inceput sa vorbeasca abia la 2 ani si abia la 3 ani a inceput terapia la logoped. De la 2 ani jumate a avut lichid in urechi de 3 ori. Si la el se vad multe progrese de cand merge la logoped. E si lenes rau insa mi-am cumparat si ceva carti despre cum invata copii sa vorbeasca si unele sfaturi mi-au folosit; de exemplu cand spune "mama, apa" nu e bine sa-l corectezi "se spune vreau sa beau apa" ci pur si simplu sa te faci ca nu pricepi " apa? vrei sa te speli cu apa? vrei sa uzi florile sau vrei sa bei apa?" Atunci "lenesul" va trebui sa detalieze ce vrea. Altfel daca observa ca e suficient sa spuna "apa" si sa primeasca imediat de ce sa se oboseasca sa spuna mai multe cuvinte. Asa a fost la noi. Inca le mai stalceste putin, nu-l zice pe r dar noi suntem multumiti de progrese. Poate deja stiti ca exista pe net jocuri Memory dar cu sunete. Asta ajuta sa invete sa asculte bine sunetele si imbunatateste memoria sunetelor totodata. Stefan le joaca cu placere. Daca te intereseaza jocuri pentru dezvoltarea vorbirii copilului sa-mi zici ca in masura in care am timp iti mai scriu ce facem noi acasa. Sunt exercitii din carti si de la logoped. Tre' sa fug sa-l iau pe Stefan de la gradi.
mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008
rromanitza spune:
Data nasterii: 21.04.1978
Dana, mami de
David-Cristian din 9.11.2004,
Lucas-Alexandru din 12.12.2008
valentina_22 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ClaudiaH [Valentina, al meu a inceput sa vorbeasca abia la 2 ani si abia la 3 ani a inceput terapia la logoped. De la 2 ani jumate a avut lichid in urechi de 3 ori. Si la el se vad multe progrese de cand merge la logoped. E si lenes rau insa mi-am cumparat si ceva carti despre cum invata copii sa vorbeasca si unele sfaturi mi-au folosit; de exemplu cand spune "mama, apa" nu e bine sa-l corectezi "se spune vreau sa beau apa" ci pur si simplu sa te faci ca nu pricepi " apa? vrei sa te speli cu apa? vrei sa uzi florile sau vrei sa bei apa?" Atunci "lenesul" va trebui sa detalieze ce vrea. Altfel daca observa ca e suficient sa spuna "apa" si sa primeasca imediat de ce sa se oboseasca sa spuna mai multe cuvinte. Asa a fost la noi. Inca le mai stalceste putin, nu-l zice pe r dar noi suntem multumiti de progrese. Poate deja stiti ca exista pe net jocuri Memory dar cu sunete. Asta ajuta sa invete sa asculte bine sunetele si imbunatateste memoria sunetelor totodata. Stefan le joaca cu placere. Daca te intereseaza jocuri pentru dezvoltarea vorbirii copilului sa-mi zici ca in masura in care am timp iti mai scriu ce facem noi acasa. Sunt exercitii din carti si de la logoped. Tre' sa fug sa-l iau pe Stefan de la gradi. mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008 |
Chiar te rog Claudia si iti multumesc inca de pe acum. Eu Alexandrei i-am luat toate materialele didactice pe care am vazut ca le foloseste logopedul,niste jocuri de memorie si cateva CD cu joculete, poate ai auzit de Piticlic. Ma gandesc ca poate metoda de predare de acolo este diferita de ce face Alex aici. Asa ca asteptam idei, sugestii si joculete cu mare placere. Chiar diseara dupa ce o iau pe fata de la gradi, ii caut un joc Memory cu sunete de care vorbeai sa vad cum se descurca.

cum creste Alexuta
cat de mare este Andu
valentina_22 spune:
Claudia, te rog cand ai timp trimite-mi un link, unde pot gasi joculetele de care vorbeai. Eu am cautat pe net dar nu am gasit decat jocuri de memorie cu imagini, culori, dar fara sunete!Multumesc.
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu
Amalia spune:
Buna fetelor!
Am intrat sa va las si eu data nasterii: 4.07.1978.
pozici
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
ana_a spune:
Va invit la capitolul (4) 
am notat datele voastre de nastere si in zilele urmatoare facem si listuta.
Ana - mami de
Stefan si
Matei
Ne jucam