MAI EXISTA BALAMUC?VREAU CA SA-MI INTERNEZ BUNICA
Raspunsuri - Pagina 6
ana_a spune:
sileriki, pentru puterea de care dai dovada.
cristinaT asa gandeam si mai gandesc si eu....
bunica mea, Dumnezeu sa o odihneasca a fost asa...iar sora mea mai mare a ingrijit-o pana in ultima clipa.Este intradevar greu.
Clau, imi pot imagina prin ceea ce treceti.
Insa, ar trebui sa o priviti ca pe o persoana bolnava sa nu mai fiti asa inversunati. Simt din tonul tau o ura si chiar nu are rost, eu de cand sa imbolnavit bunica ma gandeam mereu....cum ar fi ca tata sau chiar eu sa mostenesc aceasta boala...este cumplit.
Dumnezeu sa va dea putere! si sa gasiti solutia cea mai buna pentru linistea ei si apoi a voastra.
Ana - mami de Stefan si Matei
Ne jucam
marcellinna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui clau2toma Azi am fost la Obregia .Am fost ca si data trecuta undeva la camera de garda la consultatii .De data asta am intrat mai tare in ei si le-am spus toata problema si le-am spus ca daca nu ma ajuta in vre-un fel o las acolo ca oricum nu stie unde sta .Deabia atunci a spus ca de fapt ar fi trebui ca sa o consulte cineva care are specialitatea in boala respectiv si m-a trimis tot in spital la sectia de memorie .De acolo m-a programat cu ea pe 21 ca sa-i faca expertiza .Cred ca asta ar fi trebuit ca sa-i faca de prima data, dar de ce nu au facut-o?Nu o sa-mi pot explica . |
Ai facut foarte bine ca ai insistat!!!
Dincolo de faptul ca e o ruda voastra apropiata si aveti obligatia sa o ingrijiti,pt cadrele medicale este pacienta LOR si au obligatia sa o trateze cu maximul de atentie!
Nu-i lasa sa fie superficiali,stai pe capul lor si insista sa va dea tratament la bunica si mai ales sa-ti dea posibilitatea sa iei contact cu ei cat mai des si in timp cat mai util ,in caz ca va fi ceva ce nu functioneaza pe parcurs in ceea ce priveste tratamentul.
Sper ca in 21 sa vii cu vesti linistitoare.
Tare as vrea sa aflu ca ati deschis in sfarsit o portita pt a gasi un pic de liniste cu totii.
IonescuOana spune:
Am gasit ceva pe net. Dar e privat si banuiesc ca...foarte scump...
http://vasarely-center.ro/?gclid=COarhKujjpgCFZaU3wodywgRFw
clau2toma spune:
citat din mesajul lui IonescuOana Am gasit ceva pe net. Dar e privat si banuiesc ca...foarte scump... http://vasarely-center.ro/?gclid=COarhKujjpgCFZaU3wodywgRFw O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED S-O IA CINEVA! |
Maine o sa dau telefon sa vad despre ce este vb .Pare interesant mersi .
clau2toma spune:
citat din mesajul lui ana_a sileriki, pentru puterea de care dai dovada. cristinaT asa gandeam si mai gandesc si eu.... bunica mea, Dumnezeu sa o odihneasca a fost asa...iar sora mea mai mare a ingrijit-o pana in ultima clipa.Este intradevar greu. Clau, imi pot imagina prin ceea ce treceti. Insa, ar trebui sa o priviti ca pe o persoana bolnava sa nu mai fiti asa inversunati. Simt din tonul tau o ura si chiar nu are rost, eu de cand sa imbolnavit bunica ma gandeam mereu....cum ar fi ca tata sau chiar eu sa mostenesc aceasta boala...este cumplit. Dumnezeu sa va dea putere! si sa gasiti solutia cea mai buna pentru linistea ei si apoi a voastra. Ana - mami de Stefan si Matei Ne jucam |
I-am promis lui Sileriky ca nu ma mai crert si vreau ca sa ma tin de promisiune .Dar vreau ca sa spun decat atat :daca ar fi ca sa mostenesc eu aceasta boala ceea ce nu ar fi exclus in nici un caz nu as vrea ca sa ma ingrijeasca copilul meu drept reconpensa ca l-am nascut .
Am scris mai multe randuri dar le-am sters ca iar imi atragea Sileriky atentia .Chiar nu vreau ca sa ma mai cert cu nimeni .Vreau ca sa te mai intreb ceva si atat .Stii ca sora ta s-a chinuit foarte tare cu bunica voastra.Ai ajutat-o macar o saptamana sa o lasi ca sa plece cu familia ei undeva ca sa se relaxeze?
Rufus spune:
citat din mesajul lui clau2toma I-am promis lui Sileriky ca nu ma mai crert si vreau ca sa ma tin de promisiune . |
Nu trebuie sa te certi cu nimeni. Cred ca nu de asta ai deschis subiectul.
Eu am fost, si nu Marius, cel pe care-l consideri sarcastic. Imi pare rau, nu am vrut sa-ti sporesc discomfortul, am scris ceea ce am crezut, referitor la vorbele tale. Ai (sau ati) pierdut mult timp pana cand v-ati dat seama ca bunica ta a devenit de nesuportat, desi existau variante medicale, inteleg ca si programe nationale, dedicate acestei boli. E prea tarziu acum, inclusiv pentru intrebarea din titlu, adica nu mai poti scapa de ea in acest fel.
E bine ca iei in considerare, in cele din urma, si altceva decat balamucul, este singurul mod in care puteti sa-i faceti un bine, in paralel cu binele vostru.
M-am facut mai bine inteles?
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
magda30 spune:
Claudia, te inteleg perfect!! stiu ce inseamna... In noiembrie am inmormantat-o pe bunica mea care a suferit de aceeasi boala. Si crede-ma ca, unde pana sa moara, ma gandeam sa faca Dumnezeu intr-un fel, (si eram constienta care era felul in care poate face), ca sa nu se mai chinuie nici ea nici parintii mei, cand a murit am plans , pentru ca o stiam acolo si cu bune si cu rele.
Exact cum povestesti tu de bunica ta, asa s-a intamplat cu bunica mea. Urlete de s-au speriat vecinii, nevoi facute in casa, agresiune.... Singura pe care o mai iubea si o proteja de noi toti era mica mea. Si bunica mea a stat tot cu parintii mei. SI crede-ma ca mi s-a intamplat de nenumarate ori sa merg la ei si sa ma trezesc la un moment dat ca miroase urat... pentru ca isi facuse nevoile aiurea in casa. Sau ne trezeam cu dumneaiei ca iese complet goala din camera urland ca o ard hainele ca mama (i se pusese "pata" pe mama) vrea sa o omoare, sa o arda... Alta data a facut-o pe mama curva si hoata. Pe barbatul meu aproape ca l-a dat afara din casa, in conditiile in care niciodata nu i-a zis da-te mai incolo. Mama si tata nu faceau toata ziua decat sa spele si sa dezinfecteze ... Pe tata a picat, la fel ca si la tine, tot greul. Pentru ca mama inca lucreaza. Ca si la tine, e vorba de mama tatalui.
Si da, cred intr-un factor declansator. La noi factorul a fost plimbarea parintilor mei in Anglia la sora mea. Timp in care am stat noi cu dumneaiei. Dimineata statea fratele tatalui meu iar dupa amiaza si noaptea am stat noi. Cand s-au intors ai mei din Anlgia, au inceput crizele . S-a intrebat tot timpul cat au fost plecati de ce au mai plecat ca doar a fost R (sora mea) aici, la ce au mai trebuit sa plece? Crede-ma zilnic ii ascultam aceeeeeeasi si aceeeasi intrebare...
Faptul ca avea aproape 90 de ani a facut imposibila internarea. Nu o mai puteam deplasa la medic sa facem "renumitul" dosar pentru internare intr-un azil.
Incearca sa ii vizitezi pe ai tai. Sunt convinsa ca si parintii tai dezifecteaza, daca te temi pentru copil... stiu ca e greu, dar te inteleg perfect. Si la mine nu mai puteau veni parintii impreuna, sau cand veneau stateau max. 20 de minute si apoi fugeau acasa. Nici nu sti cata bucurie le faceam cand ne duceam acolo.
In privinta tratamentului... Parintii mei au adus mai multi medici neurologi acasa (ti-am zis ca nu era deplasabila) pana am gasit unul care sa ii prescrie un medicament potrivit. Acela a fost haldol (haloperitol) dupa cum am citit ca ti-a mai recomandat cineva. Pana atunci, s-au facut luni de zile experiente pe nervii dumneaiei si ai parintilor mei. S-a vazut o ameliorare foarte buna a crizelor de violenta dupa ce a inceput acest tratament.
M-am lungit cam mult. Iti doresc nervi de otel si .
De asemenea la toti cei care sunt incercati in viata de asemenea dureri le daruiesc si pentru rabdarea voastra.
O zi buna,
carmen1967 spune:
Buna Claudia,
cu ceva intarziere...intervin si eu la subiect.
Tatal meu a suferit multi ani de aceasta boala si in urma cu 3 ani s-a dus intr-o lume mai buna...Despre Alzheimer se spune ca te transforma intr-o leguma....si tatal meu chiar asa a fost ...deci nici o urma de violenta (fizica, verbala) repet ABSOLUT NIMIC !
Din ce s-a tot postat pe aici si rememorand evenimentele (boala s-a manifestat mai elocvent timp de vreo 5 ani) consider ca asta a fost posibil datorita unui tratament psihiatric eficace,administrat in permanenta, care a permis sa fie ingrijit la domiciliu FARA PROBLEME. Doar medicatie, alimentatie si ingrijire (de catre o alta persoana, evident), pampers , etc.
Medicul psihiatru poate cerere comisiei de expertiza medicale examinarea, eliberarea unui certificat de persoana cu handicap gradul I cu insotitor si obtinerea unui asistent personal de la primarie.
(desi si aici a cam fost o poveste: dupa 5 ani de handicap IREVERSIBIL, retineti !, se cere revizuirea, tata nefiind transportabil , cu interventii , etc apoi in final obtin un alt certicat DAR doar pentru un 1 an....numai ca exact la o luna de la noul certificat tata a murit....
Regret ca nu mai retin schema de tratament (unele lucru chiar ma vrut sa le uit ...).
In concluzie un psihiatru bun ar trebui sa va poata ajuta.
Spui de ultimul stadiu al bolii...la noi a fost altfel: nu a mai mers, ultimii 3 ani i-a petrecut stand pe un scaun si privind inert peretele, nu a mai vorbit,i s-a deformat dantura, ingreunand alimentatia,etc. Si nu avea decat 69 ani cand s-a stins....
Va doresc multa putere sa treceti peste tot si toate !
clau2toma spune:
Astazi am fost la Obregia la programare .Am dat de o Dr super de treaba .A spus ca nu e de stat cu ea in casa .Dupa ce a stat de vb cu noi si indeosebi cu ea ,a zis ca Marti sa venim ca incepe procedura de dosar pt Primarie ,si sa cautam un camin de batrani in Sectorul 6 .Stie cineva un camin in sectorul 6?Eu cautand in seara asta am dat de "Floare Rosie".Are cineva informatii mai multe despre acest camin?Altceva mai este in acest sector?
sileriki spune:
ce mai faci Clau?
cum a ramas cu bunica ta?eu am fost ieri la mama sa stii ca m-am mai linistit era mai bine acum pe data de 10 face 5 luni decand e acolo
A vorbit atat de frumos
incerc mai tarziu sa iti trimit cateva poze sa ne vezi
astept vesti de la voi
pa si TOT BINELE DIN LUME