MAI EXISTA BALAMUC?VREAU CA SA-MI INTERNEZ BUNICA
Raspunsuri - Pagina 4
CristinaT spune:
sileriki, pentru puterea de care dai dovada.
Nu exista nici o posibilitate, sa putem da in scris ca in cazul in care (doamne fereste!) s-ar putea sa ajungem in astfel de situatii sa se gaseasca o cale prin care sa se termine totul frumos? inteleg ca nu exista tratament si toata lumea se chinuie. Poate ca spun o prostie, dar
14 febr - 9 ani
si :)
edit am adaugat ce e scris cu italic
mariamunteanu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Desiree2002
Strainii astia sunt cadre medicale, specializati, "antrenati" (scuze, nu gasesc alt cuvant) si platiti sa aiba grija de pacienti! Dar, din pacate, asa gandesc in ro cadrele medicale... Babette te rog sa nu te superi pe mine. _ Victoria Isabella http://picasaweb.google.ca/nadia.boga/VictoriaIsabella02 |
In plus, cadrele medicale din asemenea centre pt. batrani lucreaza in ture, nu sta nimeni 24 ore/zi, 7 zile/sapt. cu bolnavii, nu locuiesc cu ei in casa. Este cu totul altceva.
Maria
alexandraaaa spune:
Te inteleg perfect si pe tine, si pe parintii tai. Alzheimer e o boala care te transforma in cu totul altceva. Am avut si eu grija de un unchi bolnav de alzheimer, stateam cu el cateva ore pe zi. In fiecare dimineata ma intreba cine sunt. In fiecare dupa amiaza cand eu plecam si ramanea fiica lui cu el, ma ruga sa vin si maine sa mai stam de vorba. Imi povestea lucruri foarte interesante si purtam discutii interesante, insa in maxim 10 minute uita de unde incepusem discutia, uita ce spusese. Trebuia sa am grija sa fie atent la mine in permanenta, sa nu-i las timp fara nicio preocupare, asa ca ii puneam mereu intrebari sau il provocam la discutii. Daca nu faceam asta, dupa cateva minute de inactivitate devenea ingrijorat de hoti si de aia care asculta ce vorbim cu ajutorul tevilor de apa (!?). De asemenea, intr-o zi, in mijlocul zilei, m-a intrebat cine sunt si ce caut la el in casa. Au fost intrebari pe care mi le punea si de 10 ori pe zi, de exemplu cine sunt parintii mei. Nu cred ca a trecut macar o zi fara sa ma intrebe asta.
Timpul petrecut cu el m-a marcat serios. In primul rand pentru ca am descoperit ca fusese un om foarte ineligent, puteam discuta despre enorm de multe lucruri cu el. Si la cealalta extrema, iata ca nu mai stia ce se intamplase cu 10 minute in urma. Nu-si mai recunostea nici sotia, a incercat sa o dea afara din casa. Trist. Si m-a mai marcat cat de greu este sa stai cu un astfel de om, chiar si 10 minute te obosesc la inceput, pana inveti ce trebuie sa faci.
diana2004 spune:
Giulia,la persoanele cu dementa risperidona e de prima intentie daca pacientul e agitat si cu simptome psihotice sau tulburari de comportament(asa cum e bunica lui Clau).Tocmai pt ca e vorba de persoane in virsta se incepe cu doze mici(1-2 mg/zi).
sileriki spune:
Claudia daca vrei intereseaza te de Melperone se poate procura din Germania daca vrei de urgenta eu iti pot trimite cateva bucati , pe noi ne a ajutat foarte mult
,Nu stiu la voi in spitale cum e , dar la noi o lega pe mama incontinuu, de pat de maini si picioare si saraca si asa se mai desfacea si isi spargea capul
se simt revoltata , suparata , nu esti linistita , sufletul tau e zbuciumat, crede ma ca te cred , nu astepta de la nimeni sa te inteleaga , tu stii cand 2 zile am avut descis aici fisa ta si tot ma gandeam sa iti scriu sau nu ,
dar ceva m-a impins macar sa te incurajez , ore intregi as putea scrie de excremente si tot , dar nu vreau sa speriu pe nimeni ....nu mA provoca sa iti spun ca nu ai mai putea manca nici cu pofta , ... e tare ciudata boala asta , nici eu nu as stii ce sa fac daca acum dintr-o data as pica intr-o asemenea situatie , stii e nevoie de foarte multa dragoste de exagerat de multa , probabil daca eram medic nu puteam avea grija de un pacient asa , dar fiindca sunt fiica ei e altceva , stii ce a facut ultima oara cu mine? m-a tras de par si m-a scuipat , are niste ochii albastrii frumos, am imbratisat-o i-am dat un pupic pe fata , si i-am spus ca nu ma supar pe ea e doar MAMA MEA , nu are rost sa iti zic ca nu ma stie nici dupa nume , nici nimic,
se spune ca cine stie se poate mosteni ....nu stiu acest lucru doar Dumnezeu stie ce va fii si cu mine peste ceva timp sau ani, nu mi-as dori sa ma vada copilul meu asa pt nimic in lume , e un chin ingrozitor....
crede ma nu nervi nu faceti nimic si daca te pot ajuta cu ceva numai spune nimanui nu iti face bine crede ma , fii puternica
interneazo undeva dar gandeste te ca va fii ceva temporar , trebuie sa fii un pic mai buna , dar eram aproape de voi mergeam pana la bunica ta sa o vizitez , sa ii duc un buchet de flori , si te chemam si pe tine pana la noi , camera mamei acum e plina cu pozele ei de diferite varste , cand intru acolo am asa o liniste
scuze m-am lungit trebuie sa merg la karate cu Eric poate mai revin
te pup dulce si pe restul fetelor ,
nu fii suparata crede ma gandestete cati neuroni distrugi daca te tot superi si enervezi si tu nu vrei sa fii asa , nu-i asa?
mariamunteanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sileriki Claudia daca vrei intereseaza te de Melperone se poate procura din Germania daca vrei de urgenta eu iti pot trimite cateva bucati , pe noi ne a ajutat foarte mult ,Nu stiu la voi in spitale cum e , dar la noi o lega pe mama incontinuu, de pat de maini si picioare si saraca si asa se mai desfacea si isi spargea capul se simt revoltata , suparata , nu esti linistita , sufletul tau e zbuciumat, crede ma ca te cred , nu astepta de la nimeni sa te inteleaga , tu stii cand 2 zile am avut descis aici fisa ta si tot ma gandeam sa iti scriu sau nu , dar ceva m-a impins macar sa te incurajez , ore intregi as putea scrie de excremente si tot , dar nu vreau sa speriu pe nimeni ....nu mA provoca sa iti spun ca nu ai mai putea manca nici cu pofta , ... e tare ciudata boala asta , nici eu nu as stii ce sa fac daca acum dintr-o data as pica intr-o asemenea situatie , stii e nevoie de foarte multa dragoste de exagerat de multa , probabil daca eram medic nu puteam avea grija de un pacient asa , dar fiindca sunt fiica ei e altceva , stii ce a facut ultima oara cu mine? m-a tras de par si m-a scuipat , are niste ochii albastrii frumos, am imbratisat-o i-am dat un pupic pe fata , si i-am spus ca nu ma supar pe ea e doar MAMA MEA , nu are rost sa iti zic ca nu ma stie nici dupa nume , nici nimic, se spune ca cine stie se poate mosteni ....nu stiu acest lucru doar Dumnezeu stie ce va fii si cu mine peste ceva timp sau ani, nu mi-as dori sa ma vada copilul meu asa pt nimic in lume , e un chin ingrozitor.... crede ma nu nervi nu faceti nimic si daca te pot ajuta cu ceva numai spune nimanui nu iti face bine crede ma , fii puternica interneazo undeva dar gandeste te ca va fii ceva temporar , trebuie sa fii un pic mai buna , dar eram aproape de voi mergeam pana la bunica ta sa o vizitez , sa ii duc un buchet de flori , si te chemam si pe tine pana la noi , camera mamei acum e plina cu pozele ei de diferite varste , cand intru acolo am asa o liniste scuze m-am lungit trebuie sa merg la karate cu Eric poate mai revin te pup dulce si pe restul fetelor , nu fii suparata crede ma gandestete cati neuroni distrugi daca te tot superi si enervezi si tu nu vrei sa fii asa , nu-i asa? Evi mama fericita a lui Eric 14.06.2000 |
Am ramas muta in fata dementei senile, iar in fata lui Sileriki ma inclin .
Maria
Mariaa spune:
Evi, ma inclin si eu! 14 ani...increbidil cata forta ai multa sanatate si multa putere tuturor care trec prin greu
un copil creste in inima mea
sileriki spune:
FETELE DRAGI Multumesc !
dar nu trebuie nici nu stiti cate de mari puteri aveti si voi in voi numai atunci cand e cazul , avem atata putere de a duce de nu stiu unde , toate acestea se nasc din rabdare , bunatate, iubire , am invatat sa trec peste orice aproape nu sunt mundru de mine nici vorba dar incerc sa gandesc normal in situatii anormale ....
Noapte buna si o viata cat mai dulce si usoara va doresc de aici din Oradea...
clau2toma spune:
Sileriki chiar esti si pentru asta si iti ofer .Meriti chiar si o.Chiar mi-ar fi facut mare placere ca sa ne vedem .Dar timpul nu e trecut si daca o sa treci vreodata prin Bucuresti ,poate luam masa imprepreuna .Fac eu cinste.Iti las nr meu de tel .
sileriki spune:
Claudia cum mai sunteti?
Poate aveti voi drum pe aici prin zona mea , eu pe la Bucuresti ? Sotul meu e din Pucioasa , sincer nu prea am drum prin orasul tau , sa stii ca ma rog pentru linistea voastra , fii puternica in continuare sa vezi ce frumoasa e ziua cand te trezesti ca esti sanatoasa, ca esti bine , pa si tot binele din lume !!!