37.1/37.9 febra de 3 saptamani

37.1/37.9 febra de 3 saptamani | Autor: babyyy

Link direct la acest mesaj

LA MULTI ANI SI UN 2009 FERICIT!!
Am o nelamurire: este bine 37.1 / 37.9(cel mai mult) temperatura intrarectal timp de 3 saptamani?
Am fost inainte de Craciun la pediatru cu aceasta temperatura si nas infundat cu mucisori.
S-a uitat in gat si cica ar avea foarte putin rosu in gat.Am scapat de nasucul infundat.
Preventiv ne-a prescris si antibiotic in cazul in care face 38.2 chiar si 38.0!
In momentul in care a facut 37.9 am inceput sa ii administram antibioticul.
Copilul este perfect sanatos doar aceasta stare subfebrila ma deranjeaza.
Acum 2 luni dr pediatru ne-a spus ca are gingiile umflate,oare sa fie din cauza vreunei maselutze?Asteptam sa ne iasa ultimile 4 maselute.
Daca ar fi fost vreo infectie i-ar fi trecut cu antibiotic pana acum!
Mentionez : nu i-a crescut mai mult de 37.9 si asta luata din funduletz;nu tuseste;nu stranuta,dupa administrarea antibioticului a scapat de nasucul infundat...dar starea asta subfebrila oscileaza.Nu ii dau nimic pentru temperatura si nu creste mai mult de atat.
Va pup

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Gabriel are mereu 37,1 - 37,5 (intra-fundulet). Cand au iesit primii dinti avea 37,7 - 37,8. S-ar prea putea sa fie de la dinti.
Ce nu inteleg eu e de ce sar doftorii cu antibiotice una-doua. Daca imi permiti o sugestie, nu-i mai da antibiotic pentru stari subfebrile sau pentru mucisori.
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyyy spune:

Mersi ptr raspuns.
I-am dat antibiotic tocmai ptr ca nu scapam de "febra" aceasta + ca am incercat sa ii tratez nasucul infundat doar cu :nurofen/panadol;osciloccocinum/imunogrip dar fara rezultate + ca ni s-a zis ca are foarteeeeee putin rosu in gat.Am asteptat cateva zile de la control mergand doar pe Pivalone si spray ptr gat si daca am vazut ca se mentine aceasta temp intre 37.1-37.9 am zis sa il dam pe antibiotic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

in principiu e bine ca sub 38.2-38.5, depinde de starea copilului, sa nu se dea niciun antitermic! dapai antibiotic...
bine, daca un copil a avut o viroza sinsitra care a recazut in pneumonie(aia e cu febra mica), e alktceva.
dar inteleg ca nu e cazul.

baby, antibioticul nu scade febra.
Pt f putin rosu in gat NU se da asa ceva.
Poate te gandesti sa schimbi pediatrul....cat are copilasul?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyyy spune:

Buna,Seby are 2 ani si 2 luni.
Nu este pediatru nostru.Am ajuns cu copilu in Ajunul Craciunului la acest pediatru cu greu ptr ca pe 24 nu mai gasesti pe nimeni la cabinete binenteles.
Trebuia vazut de un doctor,l-a ascultat la plamani s-a uitat in gat.
Avea f putin rosu in gat si nasul infundat.
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_hat spune:

Fetita mea a avut o perioada de vreo 10 zile nasucul infundat rau, trebuia sa ii scot mucisorii cu batista bebelusului de minim 3 ori pe zi. Si la fel, stare subfebrila. Nu i-am administrat nimic, pentru ca nu ii crestea temperatura peste 38.
La control, dr. mi-a zis ca are un pic de rosu in gat si ca nu trebuie sa ii dau nimic pentru asta, mai ales ca nu face febra. Nu stiu cat are copilul, dar mie mi-a zis ca o protejez cel mai bine prin alaptare.

Antibioticul se da in general dupa ce se stabileste, in urma antibiogramei, la ce tip de antibiotic este sensibila bacteria. Doar daca este absolut necesar se mai recomanda un antibiotic de spectru larg, si in general, pana ies rezultatele de la antibiograma cand se vede daca antibioticul luat este ok.

Medicii care trantesc imediat antibiotic isi aduc contributia cu brio la dobandirea rezistentei la antibiotice de catre bacterii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

babyyy eu stiu ca daca temperatura este masurata rectal se scade 0,5. Asadar temperatura copilului nu este ridicata, eu a-si clasifica-o in limite normale.

Angiuta, mamica lui Vladut(8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Baby, copilul tau are temperatura normala, nu e semn de infectie, nici macar antitermic nu se da la astfel de valori... Antibiotic pentru ce? Pentru nasuc infundat si mucisori exista alte variante, care nu slabesc imunitatea copilului. Ce te faci cand vei avea nevoie intr-adevar sa apelezi la antibiotic? In locul tau as consulta si alt medic in paralel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Baby, asta este "temperatura" de dinti, nici macar de masele. fata mea, are un an si patru luni si o luna si jumatate (cat a avut eruptie - 3 masele si doi dinti)m-am plibat prin doctori cu ea ca facea numai 38.5-39 ...analizele ii ieseau bine, muci nimic, orl nimic....DAR NIMENI nu mi-a dat antibiotic. Pediatrul meu, care imi este si ruda imi spune tot timpul sa nu cumva sa-i dau antitermice daca nu sare de 38.2 intrarectal...la noi, in perioada de eruptie (adica foarte des) temperatura este constant 37,8 si uneori chiar mai mare!Considera-te fericita ca scapi asa "ieftin" ca pe mine ma ia groaza cand ma gandesc cate masele si dinti mai are Catinca de iesit si cata febra imi va face. Eu te sfatuiesc sa nu exagerezi nici cu antitermicele pentru ca altfel, exact atunci cand vei avea cu adevarat nevoie de ele nu-si vor mai face efectul!
Toate bune

Oana siCati mica (1 an si 4 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miluna spune:

Si eu cred ca starea asta subfebrila poate fii de la dinti.
Dar ca sa stai linistita, eu iti sugerez sa-i faci niste analize de urina si o secretie faringiana.
Eu am avut o perioada de vreo luna o stare subfebrila fara nici un fel de alte simptome si nu stiam de la ce. Intr-un final un medic mai istet mi-a recomandat sa fac o secretia faringiana si mi-a gasit un streptococ. A trecut dupa o saptamina de antibiotice, intradevar, dar trebuie mai intai sa vezi ca e vorba de un streptococ si apoi sa alegi un antibiotic potrivit pentru el.
Sanatata va doresc!

Mergi la inceput