Puiuti de Randunici 2008! (178)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Si eu in preajma , buna dimineata!
Yuhu, ce ma bucur ca s-au intalnit americancele Cred ca a fost tare bine....sunteti departe una de cealalta? Cati km? Mihutza brava pt primii pasi Ehe, pai degeaba s-a antrenat ea dansand?
Tuchi imi pare rau ca Sebul are iar febra Sper sa fie totusi numai dintii ca altceva de unde sa fi luat?
Olgutz e o solutie pt inox cu care se curata robinetii sau Mr Muscolo pt bucatarie...se curata, nu-ti face griji...doar sa o lasi in solutii din astea, cu rabdare!
Despre vaccin : Eu am intrebat deja doctorul si mi-a zis ca nu vom mai putea ramane in continuare in evidentele lui ca medic de familie daca nu face copilul vaccinul pentr ca el se invinovateste pt asta, considera ca n-a fost suficient de bun profesionist ca sa ne convinga care sunt avantajele si dezavantajele acestui vaccin...O ia ca pe un esec profesional si nu vrea sa-si asume responsabilitatea.A avut asemenea caz in trecut, oameni care au refuzat toate vaccinurile...nu mai stie nimic de ei dar a ramas traumatizat ca erau oameni cu scoala si nu-i poate intelege.Ca pojarul e o boala grea si ca exista riscuri chiar si in copilarie si ca daca noi n-am avut ghinion nu inseamna ca de pojar nu se moare Pe de alta parte nu exista cae legala de a evita vaccinarea...pe de alta parte in Germania e exemplu nu exista schema obligatorie de vaccinare a copilului , ceea ce mi se pare muuult mai democratic Ei bine eu nu inteleg cum la ei nu exista si la noi da ....ma rog, despre argumente acum...1.nimeni pe lumea asta nu-ti garanteaza ca o data vaccinat copilul chiar nu va mai face boala 2. Nimeni nu-ti garanteaza ca nu exista efecte adverse mai ales ca unele vaccinuri printre care si asta nu au fost suficient de mult timp testate 3. Sunt sute de studii si de site-uri americane care arata ca efectul acestor vaccinuri asupra sistemului imunitar este dezastruos in sensul ca marind rezistenta organismului la anumiti virusi, se slabeste rezistenta organismului la altii....ma rog, pana la urma din punctul meu de vedere o singura probema majora am si anume de ce avem noi o schema de vaccinare obligatorie cand altii n-au (mult mai dezvoltati economic si mult mai educati) .
Discutati ieri despre vitamine...nu zic FE, cu ala e altceva...Vitamine! Uite sa ma scuze Tuchi ca ma bag ca musca in lapte dar eu stiu ca vitaminele se gasesc in cantitate suficienta in alimente si se prescriu vitamine sub forma de pastile numai atunci cand omul nu mananca normal din diferite motive. Oricum, niste vitamine sub forma de pastile nu ajuta cu nimic deoarece organismul nu asimileaza decat cat ii trebuie si daca ii trebuie...restul elimina ....Exact la fel si cu calciul....Cum faci sa se absoarba aceste vitamine daca organismul nu vrea? Necunoscute sunt caile Domnului ca metabolismul nici medicina nu-l cunoaste decat in f mica masura. In schimb, si asta mi se pare f important, rolul anumitor vitamine in organism este sa stimuleze secretia de coenzime si chiar de limfocite si iata cum ajungem cumva tot la sistemul imunitar....parerea mea? Numai vitamine naturale ! daca se poate bineinteles...Aportul suplimentar de Fe am inteles de la doctor ca se recomanda la toti bebelusii peste 6 luni care sunt alaptati natural pentru ca laptele praf are in compozitie deja extra-fier (formula peste 6 luni)
Poate am zis prostii....dar iata ca in alte tari medicii nu recomanda nici vitamine, nici fe, nici vigantol...nimic.Ramane intrebarea cheie? De ce numai la noi?

Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo27 spune:

Hai,Clodute,capul sus!nu e cazul sa plangi pana nu stii sigur de la dr daca e grav sau nu!sa speram ca nu e grav

Simo,mami de DAVID- 3 iulie 2002,si de SAMUEL -1 martie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Clodute felicitari Sa-ti dea Dumnezeu un bebe sanatos i frumos si cuminte Si pentru Dumnezeu nu mai plange incontinuu, am crezut ca 2009 vine cu seceta de lacrimi la tine Inginereste vorbind , vaccinul anigripal AR TREBUI sa contina virusi de gripa ....si cum eu n-am auzit (eu n-am auzit ,repet) ca gripa sa dauneze sarcinii cred ca e ok. Tratamentul pentru gripa era problema din cate stiu eu...ma rog , anumit tratament! Tu vezi ce zice doctorul si daca exista riscuri le evaluezi si decizi atunci. Oricum ar fi, capul sus si fara lacrimi ca uite asa atragi belele

Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clodute spune:

Va multumesc

OSAFIEPERFECT OSAFIEPERFECT OSAFIEPERFECT

Clodute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchita spune:

Mimo, cu vitaminele sunt perfect de acord, ca dovada ca nici un copil de-al meu nu ia vitamine( Ili cateodata vit C), nici Fe!

Despre vaccinari....nu stiu ce sa zic, ca pana a avea discutii pe aceasata creanga n-am fost foarte preocupata!
ma rog, nici acum nu sunt, in sensul ca nu m-am apucat de lecturat suplimentar!
din ce imi amintesc ca am invatat in facultate, prin vaccinare inducem o forma de boala inaparenta clinic, care determina stimularea sistemului imun, formarea de anticorpi si protectie ulterioara prin persistenta anticorpilor specifici( de fapt a limfocitelor educate intr-un anume fel sa secrete anumiti anticorpi!)

Prin contactarea bolii pe cale naturala sistemul imunitar este stimulat la acelasi nivel, poate chiar mult mai mult, si, in plus , apar manifestarile clinice care nu numai ca sunt neplacute si debilitante, dar intr-un anumit context pot determina aparitia de complicatii foarte severe!

Deci, nebunia asta cu sistemul imunitar stimult/nestimulat e un pic exagerata din punctul meu de vedere!

Problema reala este insa modul de obtinere a vaccinurilor, numarul de antigene virale pe care le contin( nu pot contine toate antigenele caracteristice unui virus, de aceea protectia nu este de 100%) si riscul stimularii incrucisate!
sunt anumite boli autoimune in care se suspicioneaza imiplicarea vaccinurilor, dar si a infectiilor virale dobandite!

Dintre vaccinurile obligatorii recunosc ca DTp-ul mi se pare cel mai ciudat, pentru ca difteria e rara( daca nu cumva eradicata-nu stiu sigur!-daca o faci insa e aproape mortala!), daca te intepi cu un metal sigur iti face orice dr un nou rapel antitetanos, iar pertusisul care e pentru tuse convulsiva nu asigura protectie de lunga durata!
Eu am facut tuse convulsiva pe la 10 ani, a fost infiorator, nu stiu daca un bebelus ar putea face fata unor asemena accese de tuse!

Nu stiu cat de coerenta am fost, sper sa intelegeti ideea!

de ce nu fac aia in tarile civilizate vaccinuri obligatorii, n-am idee, or avea motivele lor!
Poate cand gradul nostru de civilizatie si educatie il va atinge pe al lor se vor schimba si la noi datele problemei!

Catalina, mami de Ilinca (5.07.2005) si Sebastian(30.01.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Clodute

Felicitari! Sa fiti sanatosi, sa ai sarcina luuunga si linistita si un bebe perfect, asa ca Patrick atunci cand doarme .

Lasa grijile si lacrimile, ca nu te ajuta acum! Te duci frumos la Minunatul de doctor si ii spui totul de-a fir a par. Nu stiu sa fie probleme, mai ales daca l-ai facut in perioada in care embrionul o ia la trap catre uter, adica in alea cinci zile in care nu exista schimburi de fluide intre mama si el ( iti spun eu, care am luat un medicament periculos, pentru a trata o infectie urinara, in taman alea 5 zile, si uite ca a fost bine Sophie ). Faci eco la 12 saptamani la un ecografist priceput si scapi de indoieli. Cu toate ca, parerea mea, sunteti foarte bine si tu si bebedoi

Vezi-ti de greturile tale si lasa lacrimile, da ?

Poate dispari iar, ca vezi

Olga mamica de Ioana-Sofia, 25 feb 2008 - cu www.flickr.com/photos/olguselu/" target="_blank">POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Asa, Cloduteeee...OSAFIEPERFECT OSAFIEPERFECT OSAFIEPERFECT!

Wauu, fetelor!!!! Prima randunica ce e din nou gravida!!!

Clodute, lasa ce s-a vorbit la odisee. Vaccinul antigripal nu e contraindicat la gravide ba dimpotriva, se recomanda. Eu nu mi l-am facut pentru ca refuz sa mi-l fac oricum dar asta e, vezi si discutia de mai sus, fiecare cu pasarica si cu argumentele lui. In plus, exact cum spune si Tuchi, sarcina e f mica si acum riscul nu e de malformatii daca iei diverse medicamente, ci, Doamne fereste, de eliminat embrionul. Cata vreme nu s-a intamplat, stai linistita si Doamne ajuta sa ai o sarcina usoara si un bebe frumos (vrei fetita?) si asta sa fie singurul lucru la care sa te gandesti! Ce zici, deschizi o odisee?
Uf, mi-ai inseninat ziua, pe bune. Si asta am citit imediat ce am inchis usa dupa preotul care a venit cu botezul, care a mangaiat-o pe Iulia cu drag si mi-a refuzat banii, e prima oara in viata mea cand intalnesc asa ceva; am ramas cu un feeling foarte frumos, am deschis crenguta si am citit de sarcina ta...Nu ca e frumos????

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui tuchita

Problema reala este insa modul de obtinere a vaccinurilor, numarul de antigene virale pe care le contin( nu pot contine toate antigenele caracteristice unui virus, de aceea protectia nu este de 100%) si riscul stimularii incrucisate!
sunt anumite boli autoimune in care se suspicioneaza imiplicarea vaccinurilor, dar si a infectiilor virale dobandite!

Dintre vaccinurile obligatorii recunosc ca DTp-ul mi se pare cel mai ciudat, pentru ca difteria e rara( daca nu cumva eradicata-nu stiu sigur!-daca o faci insa e aproape mortala!), daca te intepi cu un metal sigur iti face orice dr un nou rapel antitetanos, iar pertusisul care e pentru tuse convulsiva nu asigura protectie de lunga durata!

Cam asa gandesc si eu. In plus vreau sa vorbesc cu neurologul si doctorita de recuperare care se ocupa de Iulia sa-mi dea si mie articolele care incrimineaza pertusisul in diverse probleme neurologice ale prematurilor. Cand au vazut-o ei pe Iulia in septembrie, cand ea avea 8 luni si tocmai facuse (decalat) vaccinul de la 6 luni, mi-au spus ca pt a testa daca si vaccinul pertusis are un rol in problemele ei motorii trebuie asteptat inca minim 2 luni si jumatate ca sa treaca si efectul ultimului rapel. Si ca, deci, ar trebui ca pe la 10,5 luni ea sa faca niste progrese spectaculoase. SI ASA A FOST!...(nemaivorbind ca tot de atunci mananca si mai bine; ia gandeste-te si tu, Clau, la cat timp de la ultima vaccinare a inceput Rebe sa doarma mai bine?...). Asta asa, macar de curiozitate. Cam multe coincidente, nu?

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Asaaaa...

Naty, da, am amintiri nasoale legate de bolile copilariei. Imi aduc aminte de scarlatina pentru care am stat internata la infectioase, de varicela de care am povestit, de oreionul nepoatei mele Alexandra, care a avut o forma nasoala nasoala nasoala la 4 ani, etc. De turneul final ratat cand am avut varicela, de cum ne luau ca pe turma de oi la control dupa ce facea vreun coleg hepatita samd. Da' e asa de vast subiectul si de plin de nuante, de putem vorbi pana maine...

Mimo, parerea mea e ca americanii au un cult pentru teoria conspiratiei. Vrei link ce demostreaza ca 911 e chiar opera guvernului american ?

De asemenea, la noi chestia asta cu impunerea e pe principiul pe care a functionat intotdeauna romanul: el e supus si bland si face ce ii spune sheful. Pe de alta parte, cred ca e si o forma prin care e protejat un sistem sanitar fragil, care nu ar face fata vreunei epidemii, care nu poate trata eficient cancerul de col etc.

Cata, cand facea otita, Shuru era nervos, nu? Acum e vesel si jucaus, nu? Asta e semn bun!

Sotzul meu, care e cu frate-miu la fumat in bucatarie, mi-a lasat langa laptop un articol dintr-o revista de bebei intitulat " 10 feluri in care parintii isi pot spori autoritatea". O considera ca am o problema ?

Olga mamica de Ioana-Sofia, 25 feb 2008 - cu www.flickr.com/photos/olguselu/" target="_blank">POZE

Mergi la inceput

Nicoleta si fetele ce isi cauta scaune auto! M-am uitat un pic la scaunelul lui Livi si l-am cautat si pe al Kyei .

Da, mi se pare mai ok Marco Polo, pentru ca are si o protectie laterala a capului, importanta!!! Uitati-va si la asta, atunci cand il cumparati, e sfatul meu.

Eu il am pe asta ( ma rog, varianta Black/Silver ), e cu Isofix:

http://www.child-seats.co.uk/recaro-young-expert-plus.php

Mergi la inceput