Razboi in Orientul Mijlociu - 2-

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui catya

Ham exagerari sint atunci cind multi ca tine vin si arunca cu praf in ochi lumii intregi ca everii sint nevinovati de singele varsat in atitia ani de lupte .Evreii sint la fel de sadici ca si nazistii eu ii clasific pe locul doi cu gratie.
Nu le mai tine partea ca nu cred ca iti vor ridica statuie ,din contra laurii victoriei se vor ofili repede.
Ache,in loc sa vedem ce se intimpla cu adevarat ne prefacem ca sintem atotstiutori.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii

Si premiul special cu coronita pentru :Evul mediu in secolul XXI , terorism, erori de judecata si indoctrinare revine cu gratia de rigoare extremismului islamic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Adina, da, si cu toate acestea nu pot sa vad Israelul saracu' nevinovat care nu vrea decit sa riposteze. Daca are influenta si putere atit de mare, daca ar putea rade Gaza... de ce nu gaseste solutii de pe pozitia celui mai puternic de a rezolva totul pe cale pasnica!?! Oare pentru ca nu doreste acest lucru!?! Poate ca interesele sint altele decit cele care se vad cu ochiul liber?

Pai eu cred ca din cauza ca n-a mai vrut nimeni sa medieze, sa speram ca pana la urma o sa apara careva (vezi vreunul sa ia initiativa? nimeni nu s-a oferit!)

Nelia, ia in considerare ca inainte de a expira acordul cu Hamas in decembrie, Hamas a inceput atacurile impotriva Israel cu rachete, deci nu exista prea mult timp la dispozitie sa stai sa te rogi de Hamas sa accepte un alt acord (Hamas nu a dorit sa reinnoiasca acordul)

In plus, cred ca israelienii considera foarte mica sansa de a ajunge la o intelegere cu Hamas, datorita viziunii lor anti-israel (pe care vezi bine o cultiva foarte adanc in adepti).

O intelegere israelienii ar putea sa faca cu Fatah, cu Autoritatea Palestiniana - dar cu Hamas pare imposibil.

Asa ca singura varianta pe care au gasit-o viabila este sa anihileze aceasta grupare.

Eu ce pot sa spun? Sigur ca nu cunosc detalii prea multe, jocuri politice, interese ascunse, insa varianta israeliana mi se pare de departe foarte inchegata si argumentata, spre deosebire de cea palestiniana care nu prea vine cu nici un argument logic. Ca de fapt asta am si cerut - un link oficial, cu valorile lor, interesele lor, pozitia lor fata de Israel si conflict... pentru partea israeliana am gasit si mi s-a parut foarte clar si concis si explicativ totul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catya spune:

Saphir nu numai ca am habar de istorie ,am luat cursuri de istoria religiilor ,folosind alte limbi aici cu siguranta am confundat.
Pastreaza ironia ptr tine ca te caracterizeaza bine.Si numai judeca aparentele .
Biblia am citit-o de cind aveam vreo 12 ani din scoarta in scoarta.Iar cartile cu imagini ti le recomand cu multa caldura.
Tu aberezi la fel ca si Tzuri ,Ham si va dati unul la altul apa la moara.Ca israelianca mi se pare normal sa iti aperi parerea ta,iar eu ca cetatean libanez mi-o pastrez pe a mea.Iar lipsa de cultura si de bun simt reiese din rindurile tale,dar sa folosesc expresia plastica a lui Ham nu ma doare .
LadyJ cit esti de circumspecta ,felicitari la scena deschisa.Stai cu ochi de vultur si vinzei postarile mele.Nu ma contrazic ,realizez ca Israelul poate sa rada Palestina in citeva minute de pe pamint ,Libanul si alte tari ,dar marile puteri au alte pareri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

Catia,.
In timp ce pe DC continua atacurile si insultele gratuite si ieftine, Israelienii au intrat deja in Fasia Gaza. Vad ca nu se vrea deloc terminarea ostilitatilor, nici pe departe.

Dandum

anca
mami de bb Adam

Mergi la inceput

LadyJ pacea sa fie cu tineca ma oripilez sa vad atita ura in oamenii din secolul nostru.Extremismul islamic" ,si indoctrinarea iti apartin,eu sint cit se poate de libera si traiesc intr-o tara f democarata .Nu mai folosi ironii cu perdea ca dovedesti cinism.

Mergi la inceput

Ache ,Dumnezeu sa fie cu ei.

Mergi la inceput

'Psychological warfare'

Ayman Mohyeldin, Al Jazeera's correspondent in Gaza, said: "The Israeli military continues to pound targets everywhere in the territory. On the eighth days of attacks people here are very much terrorised by what is going on.

Palestinian doctors attend to a wounded boy [AFP]
"The Israeli military is engaging in very aggresive psychological warfare. They have been dropping leaflets warning Palestinians that they have to flee their homes and warning that anyone who lives in area that could be a possible target that their home will be targeted as well.

"So that is causing a ripple effect of fear, but the question is where do 1.5 million Palestinians trapped in Gaza go".

sursa:http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/01/200913165056951537.html

Cu alte cuvinte "curatau" zona inainte de atacul terestru.
Se bombardeaza peste tot, granitele sunt inchise, fara curent, apa, gaze, paine, e frig etc, intrebare pt. cei pro Israel: unde sa se refugieze/retraga in aceste conditii 1.5 mil civili din Gaza? Si cei ce nu se pot deplasa ce sa faca? pe ei, de frica?
BTW, azi la stiri la TVR ziceau ca 40 de romani au cerut ajutorul ambasadei, dar nu au fost evacuati inca. Super.

Dandum

anca
mami de bb Adam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

A accepta ca Israelul, cu influenta si puterea lui ca stat, si daca nu ca stat ca natie, nu a putut gasi in cele citeva zeci de ani de lupta decit solutii razboinice, cu toata influenta si puterea lui, cu tot spatele tinut cu grija de alte puteri este ca si cum as accepta normal ca palestenienii isi folosesc ca scut uman proprii copii! Ca om, femeie si mama, ca cetatean liber al acestei lumi, nu pot sa accept nici una, nici alta, pentru ca este impotriva umanitatii.

Chiar m-ar interesa sa aflu niste argumente clare, solide care ar putea sa dea dreptate unora sau altora sau ambelor parti. Intimplarea face sa am prieteni buni si evrei si arabi, unul din mentorii mei daca pot sa-i spun asa este libanez... si evrei, si musulmani si crestini, numai ca ai mei nu-mi pot da aceste argumente pentru ca inainte de ceea ce am scris mai sus, ei sint oameni, parinti... si sint oripilati de ceea ce se intimpla acolo si in general in lume, acolo unde se moare. Eu, personal, ma idoiesc ca exista asemenea argumente, dar m-ar interesa sa aflu cum gindesc si altii, indiferent de ce parte sint. Sigur ca e mai usor sa te transformi intr-o bomba umana si sa te duci in primul mall si sa-ti risti viata inutil decit sa-ti cresti copiii in dragoste si pace, sa le transmiti un sistem real si uman de valori - ar insemna sa fii tu insuti asa si asta e mai greu decit sa dai friu liber urii si violentei din tine. Si, la fel si de partea cealaltata, cind ai bani si arme si sprijin international, e mult mai usor sa te urci in avion si sa arunci bombe, ce sa faci, trebuie sa ripostezi la violenta cu violenta, ca doar asa e in lumea de astazi. Ah, da, ai grija sa anunti unde le arunci, cine aude bine, cine nu, asta e, sint victime colaterale. Si, la urma urmelor, cind mor cu miile in lumea astea din prostia si aroganta omeneasca ce mai conteaza un arab sau un evreu in plus... si ce mai conteaza o jertfa umana cind cauza pentru care si-a dat viata este atit de nobila!?! Voi chiar credeti aceste lucruri? Chiar credeti ca in acest secol, cind am evoluat atit mult pe atitea planuri, singura evolutie umana este aceea de a creea noi si noi arme de distrugere in masa!?! Pentru ca daca e asa, atunci orice cauza umana este deja pierduta din start si omenirea isi numara acum ultimele clipe (ani, decenii, secole) de viata.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Apropo de facut bani din orice, pana si dintr-un razboi. Azi la Euronews parca aratau ca au scos deja un joc pe calc., razboiul dintre Israel si Fasia Gaza. Castigator erai declarat cand numarul mortilor palestinieni era majoritar. Unii n-au limite dom'le.

Dandum

anca
mami de bb Adam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Citat:
citat din mesajul lui batool67

Irina ma voi uita, te rog sa nu iei prea personal tot ce am postat, eu atac idei si nu persoane. Poate ca nu ai vrut sa spui asta , dar a iesit altceva. Te rog sa nu ma consideri extremista, eu doar imi apar pctul de vedere. Iti doresc numai bine si sper sa nu mai traiti experienta unei alte invazii israeliene. Tu vii dintr/o tara in care e pace de aceea iti e greu sa intelegi ce poate face disperarea unui om care traieste intr/o zona de conflict.Si tu si ceilalti care scriu sunt persoane bune, cu siguranta, dar avem puncte de vedere diferite...

Deci avea dreptate LadyJ ca un distonocalm nu strica nu-i asa?

Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien

www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*

Mergi la inceput