Razboi in Orientul Mijlociu - 2-

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tzuri

Catya, nu vezi ce se intampla aici.Vorbesti de copii nevinovati care mor acolo ? Stii tu oare cate persoane au fost ucise in propriile case de catre palestinienii din zona ? Vrei exemple induiosatoare ? Acum un an jumate, o evreica conducea masina proprie inspre casa, un palestinian a tras in masina si apoi s-a apropiat de ea.A ucis pe toti care erau acolo.Mama insarcinata, 2 fete mai mici de 12 ani iar cel mic avea un an si 2 luni.Pe toti i-a ucis cu un glont de Kalashicov tras in cap de aproape.Mai vrei ? Acum 4 luni, un arab a intrat intr-un loc de invatatura a Tora din Ierusalim si a ucis 3 copii.Sunt multe ca astea si crede-ma ca opinia publica este indreptata spre ei nu spre noi.Eu nu am spus ca noi suntem usa de biserica.Departe de noi asta.Activam si vom activa.
Cat despre Liban, sincer asi fi primul care ar da in judecata Israelul si l-asi pune sa reconstruiasca Libanul.In mare parte, de aici au fost trimisi multi bani catre ei, dar au ajuns in mainile Hezbollah si de aceea au fost oprite fondurile de reconstructie.
Oricum, tzara asta nu mai este ce era.Torul e legat de bani.Multi. In 2006 cand au fost rapiti soldatii israelieni, am fost pe pasul de a intra in Liban, dar seful fortelor armate de atunci nu a autorizat intrarea.Intreaba-ma de ce ? Pentru ca era shabat, de shabat bursa nu lucra iar el nu a putut sa-si vanda actiunile de la bursa.Daca se inta in Liban, actiunile la bursa scadeau si el avea de pierdut.Asa a fost amanata intrarea cu trei zile.Mai mult de atat.Dupa mcul razboi din Liban din 2006 s-au primit fonduri de reconstructie a zoneler afectate din Liban.Fonduri pe care Israel trebuia sa le foloseasca ca atare.Nu au fost trimise firmele de constructie deoarece s-a invocat pericolul eminent care venea din partea luptatorilor Hezbollah.Dar fondurile s-au dus.Nu-s.Au fost platite la firmele de constructii.
Mai mult de atat.Ofensiva pe care o vedeti in Gaza, nu este rezultatul unei afectiuni speciale pentru locuitorii din sudul tzarii.Doi ani nimeni nu a facut nimic si deodata si-au amintit ca trebuie sa se razoiasca cu Hamas.Nu.In februarie ar trebui sa se tina alegerile electorale pentru guvern aici.Ehud Barak, ministrul apararii, a facut cateva vizite in zonele afectate si a promis locuitorilor ca va instaura pacea in zona.Il intereseaza pe el pacea din zona cum ma intereseaza pe mine cursul yen-ului.A intrat in Aza si astfel si-a asigurat el sau Tzipi Livni locul de prim ministru al Israel. Asta e tot.Tzara asta e impartita in multe parti.
Religiosii din teritorii, cei de care cineva, cred batool amintea mai sus sunt condusi tot pentru bani.Sunt indoctrinati si cum se poarta cu arabii asa se comporta si cu noi cetatenii de rand care nu portam chipa in cap.Pentru ca nu suntem religiosi, nu suntem evrei.Mai mult de atat.Anul trecut s-a deschis in guvern un act de lege care cere ca pentru fiecare familie care va fi retrasa din zonele arabesti, sa fie platita suma de 1milion jumate de shekeli(aprox.300 mii dolari) ca despagubiri.Totul se invarte in jurul banilor.Nu mai exista adevar aici.Fals si indiferenta.

In fiecare stanca exista o statuie..ceea ce ne lipseste este cunoasterea...si dorintza de a fi sculptori

Uite Catya ai putea vb si tu asa civilizat?

Daca ar vb toti asa frumos fara jigneli ar fi ceva

Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien

www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns batool67 spune:

Francois Brami- evreul care i/ar lua acasa pe toti arabii

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/834173/Supravietuitoare-din-infernul-Gaza-Ce-pamant-sfant-e-asta/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns batool67 spune:

Pana acum in Israel sunt 4 morti si 20 de raniti....no comment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda27 spune:

Israel's Insane War in Gaza
Patrick Seale Al-Hayat - 02/01/09//

MESAJ MODIFICAT DE MODERATOR
Pe DC limba mesajelor este romana.
Articolele in alte limbi pot aparea ca atare doar cu traducerea atasata sau pot fi scrise doar ideile principale.
Pentru conformitate
http://forum.desprecopii.com/forum/rules.asp

PS: Catya , foarte pertinente si la obiect comentariile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuri spune:

Adina, nu mai cauta pozitii palestiniene.Raspunsul l-ai gasit singura.Liderul Fatah, inlocuitorul lui Arafat la Mukata,Abu Mazen sau Mahmoud Abbas este OMUL care va aduce pacea in teritorii.Odata starpit Hamas.Abu Mazen este iubit de ceilalti palestinieni.Om inteligent, scriitor, cu studii superioare in Rusia si America, Abu Mazen condamna atacul Israel in Aza dar noi stim ca e de partea noastra.El va obtine Aza si va fi presedintele autoritatii palestiniene.Al Statului Palestinian.Asa s-a hotarat si asa va fi.El este in Cisiordania acum, in partea estica a Israel.Acolo este liniste.Chiar acum doua zile m-am intalnit in piata din Tel Aviv cu niste amici arabi de acolo si i-am intrebat de situatia de acolo.Totul este calm.Sa luam in considerare ca aceste zone(satele din Cisiordania) sunt mentinute de un Sheh.Un lider spiritual pe care toti locuitorii satului il asculta.Acestia isi doresc pacea si nu permit nici unui grup terorist sa se apropie de satele lor deoarece asta ar aduce armata in zona si ar insemna inchiderea comertului etc.Deci, se poate.Si asa va fi si in Gaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuri spune:

Batool esti indocrinata fato.Trebuie sa simti asta. Sa stii ca exista o foarte stransa legatura intre noi si arabii de aici.Mai ales cei crestini.Educatoarele de la gradinita fetei mele sunt araboaice. Crestine.Ele le-au crescut pe Amos si Ailish (doi din copiii nostri)cate un an la rand. Eu am fost in consiliul de conducere al gradinitei cand evreicele religioase au fost impotriva fetelor arabe de la gradinita.Eu am fost ala care am fost impotriva si le-am oferit religioaselor noastre o alta cale daca nu le convine sa-si creasca copii acolo.Sa plece la alta gradinita.Nu poti arunca pur si simplu 3 femei de la lucru pentru simplu fapt ca sunt araboaice.Trebuie sa te gandesti ca facand acest lucru nu faci decat sa le starnesti ura asupra ta.Si trebuie sa stii ca fiscare are acasa 4-5 guri de hranit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui batool67

Citat:
citat din mesajul lui ham

Citat:
citat din mesajul lui batool67

Ham, ptr noi musulmanii dictonul crede si nu cerceta nu este valabil, este incurajata cercetarea . Adeseori lideri precum Hitler reusesc sa supravietuiasca in fruntea unei ierarhii tocmai ptr ca omul de rand ii da girul, il voteaza. Si ne reintoarcem la ce spuneam la celalalt capitol, ca responsabilitatea morala ne revine in cazul in care sustinem unele actiuni nu tocmai morale a unor grupuri de interese.

Esti ceea ce iti doresti sa fii....

...si ajungem la intrebarea mea: Daca Al Fatah reusise sa elibereze teritoriile de colonisti evrei, de ce palestinienii au votat o grupare ce declara ca vrea sa continue calea terorii?
Alegi teroarea, ea se intoarce impotriva ta.
Sau cum scrie la Tora, din care s-a inspirat si Prorocul, cine ridica sabia, de sabie va pieri!

Oricum Shari'a nu prea te aproba in legatura cu stiinta.

Cine e musulmanul? Eu sau tu Ham? Chestia cu sabia e valabil ptr oricine ridica sabia mai nou racheta.... Fantastic imi explici tu ce e Sharia si ce spune ea.... tu chiar nu ai limite? Imi dai lectii de religie islamica si istorie palestiniana?

Esti ceea ce iti doresti sa fii....

De ce?
Este interzis?
Dac-o sa ma vezi negand ca Antonescu a deportat evrei si tigani la Bug, adu-mi aminte care-i realitatea; in cazul tau realitatea te contrazice. Si NU, eu nu am limite, cel putin in sensul in care ti le-ai dori tu. Chiar crezi ca scriu basme cand sustin ca am prieteni muslini? Si de ce-ar trebui sa nu stiu de Shari'a? Dac-ai fi curios de ortodoxie, ai afla de Canoane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

Repostez, c-am scis aiurea si nu se vedea.

citat din mesajul lui Tzuri
Putini stiu deasemeni ca armata Israeliana nu bombardeaza direct si nu pune in pericol vieti nevinovate.

Depinde acum de ce intelege fiecare prin nevinovate, ca realitatea e ca in urma oricarei incursiuni armate/bombardament israelian nr. victimelor civile/copii e imens. Imaginile spun cu totul altceva.

citat din mesajul lui rhoneea
Am spus si eu aproximativ acelasi lucru cand a fost razboiul dintre Hezbollah si Israel ca Israel a stiut unde sa-si arunce bombele.

Adica peste Liban si libanezi. Asta ar trebui sa vezi, nu maroniti, sunniti, siiti si mai stiu eu ce. Libanezi. Ia spune tu, copii aia din Qana meritau sa moara, nu-i asa, mama lor de musulmani. Sa stii ca Radio-Shantul nu se pune ca sursa si nu mai vorbi tu in numele poporului libanez, ca spui prostii multe rau . Inca(') cativa ca tine si o puneti iar de-un razboi civil

Dandum

anca
mami de bb Adam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Citat:
citat din mesajul lui catya

....Libanul este o alta istorie decit Ghaza asa ca nu mai face comparatii iar atrocitatile comise de Israel in 2006 au fost mari si nu se pot sterge cu buretele de catre un om simplu ca tine sau ca mine.Eu zic sa te documentezi putin.
Tot o precizare ptr Rhoneea sora mea a ramas in Liban in timpul razboiului (2006)este crestina si a trait groaza bombelor care cadeau in toate directiile.Mergea in fiecare zi la munca lucra la Lebanese American University(spun lucra ptr ca nu mai este printre noi),a trait momente cumplite de spaima .Mergea sub avalansa de bombe la munca ,sa nu-mi spui mie ca era linistita si ca Israel stia la ce ora se plimba sora mea (crestina)prin zona in care ei bombardau doar ptr simplul fapt ca ea sau alti crestini duceau o viata de zi cu zi normala dar sub teroarea atacurilor agresive israeliene....

Credibila postarea ta daca nu uitai un amanunt: pe cine bombardau israelienii?
Nu cumva trupele de gherila Hezbollah, ce atacau cu rachete Israelul?
Seamana al dreacului de mult scenariul cu cel de acum. Si, la fel ca acum siitii-nationalisti-islamici isi jerfesc propriul popor, folosind copiii ca scuturi umane!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catya spune:

Uite Catya ai putea vb si tu asa civilizat?

Daca ar vb toti asa frumos fara jigneli ar fi ceva

Draga Rhoneea degeaba te straduiesti sa imi impui parerea ta ca nu ai sa ma convingi.Iar de sotul tau nu m-am luat cu absolut nimicin postarea mea am vrut sa arat imaginea eronata pe care tu ai prezentat-o atitor oameni care nu stiu realitatile dure din zona de conflict.Scumpa mea am vorbit cit se poate de civilizat ,nu am folosit nici un fel de jignire la adresa vrunuia din participantii la discutie .Tu esti cea care jignesti si esti f ironica .Nu am spus ca sint desteapta ,dar nici spalata pe creieri sau oarba nu sint.Ai venit iar cu afirmatii gresite.Oameni buni am trait atita timp in Liban si sora mea de care am pomenit in postarea anterioara a trait in momente de razboi o spaima si un stres care i-au provocat boala cumplita de care a suferit.
Rhoneea te rog sa fii draguta sa nu o aduci in discutie pe sora mea,ca nu ai cunoscut-o si nu a stat in Dahie iar bombele care tu spunea-i au fost auzite nu numai in Dahie cin in tot Libanul care se zguduia de atita zgomot.Pentru informatia ta Rhoneea ,sora mea a locuit in Sin El Fil(zona de crestini)dar nu era nicidecum aliata israelienilor ,dimpotriva groaza momentelor traite a fost una extraordinar de neplacuta.'
Iar ai dat-o in bara cind ai spus ca avioanele israeliene din avion anuntau unde se va ataca ..La care televiziune te uiti tu mama draga?
Libanezii nu sint aliatii Israelului sa fiti siguri de asta cum nici Israel nu este aliatul Libanului..Fiecare lupta ptr o cauza acolo.Libanul doreste suveranitate si dreptul lui la pace dar ii este incalcat si refuzat de fiecare data cind are tupeul sa deschida gura"pe plan politic de marile puteri.
Sunitii si crestinii sint aliati cu Israel si aproba invadarea tarilor lor de catre cei care le-au darimat pur si simplu tara?Este cea mai puerila afirmatie pe care am auzit-o la acest topic.
Rhoneea tu esti cea care vezi situatia dintr-un unghi gresit ,aducind informatii neadevarate ptr cei din afara zonei.Am multi prieteni in Liban si am trait acolo la fata locului situatia e mult altfel decit tu ai descris-o..
Tzuri sa zicem ca ajutoarele ptr reconstruirea Libanului ar fi fost indreptate acolo ,ce interes ar fi avut statul israelian sa bombardeze tara asta si apoi sa finanteze reconstruirea?
Tzuri din pacate imaginea mamei insarcinate cu trei copii este la fel de cutremuratoare ,este f condamnabil ca oameni de rind isi pierd viata nevinovati ,cind marile puteri stau pasive si privesc atrocitati atit de mari.Iar imagini cum ai descris tu acolo in Israel au fost cu miile si in Liban si Palestina de astazi in coflict.Copii fara cap si plini de singe ,mame care isi cauta disperate copii printre ruine.Iar masacrul de la Qanaa este si el tot un adevar f dureros.Sau ei au fost prea putini la numar sau doar un numar ptr armata israeliana?
Acum o sa vina Rhoneea super documentata de pe care tv?sa ne spuna ca avioanele israeliene au avut "amabilitatea" sa le dea de stire oamenilor sa se ascunda ,timp in care ei au aruncat doua trei bombe care nu s-au auzit,ce afirmatii ciudate ,in cautarea militantilor hezbolah?Oameni buni poluarea dupa atacurile cu bombe si rachete va mai dura inca 10 ani iar oamenii din zonele respective vor fi f afectati.
Reconstruirea a fost finantata de alte state printre care cele arabe Kuweit care a stat frumos la masa tratativelor ,care au condus la alegerea unui presedinte in Liban(acolo lupta ptr putere era acerba).
Draga Rhoneea tu vorbesti de doar 3 ani de Liban ,eu cunosc persoane (chiar sora mea )a trait acolo de 15 ani.Nu cunosti nimic despre Liban dar chiar nimic si aduci o imagine gresita si altora care din pacate o sa creada aberatiile pe care le mai postezi.
Batool merci mult,Lorelai.

[/quote]

Mergi la inceput