merita sa intri in invatamint?(profesor)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alessia2005 spune:

Din cate stiu eu, o data intrat in inatamant, indiferent ca esti titular sau nu, in 2 ani de zile trebuie sa-ti dai definitivatul, altfel nu poti ramane decat 2 ani, fie ca esti suplinitor, fie ca esti titular.Cei care vor sa ramana in invatamant,mai mult de 2 ani, sunt obligati sa dea definitivatul, altfel chiar daca esti titular , renunti si a-i mai vrea sa te intorci, bineinteles dupa un alt examen de titularizare, nu poti, deoarece modulul psihopedagogic expira la 5 ani de la terminarea facultatii, ca mi-am amintitit si asta mai bine, nu eram sigura. Asa stiu eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Citat:
citat din mesajul lui alessia2005

Din cate stiu eu, o data intrat in inatamant, indiferent ca esti titular sau nu, in 2 ani de zile trebuie sa-ti dai definitivatul, altfel nu poti ramane decat 2 ani, fie ca esti suplinitor, fie ca esti titular.Cei care vor sa ramana in invatamant,mai mult de 2 ani, sunt obligati sa dea definitivatul, altfel chiar daca esti titular , renunti si a-i mai vrea sa te intorci, bineinteles dupa un alt examen de titularizare, nu poti, deoarece modulul psihopedagogic expira la 5 ani de la terminarea facultatii, ca mi-am amintitit si asta mai bine, nu eram sigura. Asa stiu eu

Asa stiam si eu; poti sa te reintorci in invatamant daca ti-ai dat definitivatul, dar numai participand la concursul de titularizare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

salut. de ceva vreme tot citesc, dar tot nu m'am lamurit referitor la "valabilitatea" modulului psihopedagogic. majoritatea parerilor sunt ca nu "expira" la un moment dat, ca orice alta diploma...
fetele care sustin contrariu... ati gasit informatia asta in ceva lege ?
in alta ordine de idei: cam care mai e salariul de inceput pentru un profesor ? ce sporuri se mai dau ?

va multumesc mult !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Septembrie: 1041 incadrarea, 771 in mana fara dirigentie, 841 cu dirigentie.
Octombrie: 1104 incadrarea, 812 in mana fara dirigentie, 889 cu dirigentie.
Pentru calculul salariului puteti folosi macheta de aici:
http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=83865

Sursa: http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=95271

Asta e pentru profesori si se va aplica de la toamna...inteleg, acum salariile sunt mai mici.

Invatatorii/educatorii au mult mai putin.

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

mori de foame cu banii astia...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

7-8 mil ajung de o intretinere, telefon, lumina si mai raman sa faci 1 data piata.

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

infiorator... daca mai ai niscaiva rate, un copil, n'ai parinti la tara sa te ajute cu cartofi si ceapa, si mai ai si prostul obicei de a mai manca din cand in cand... ghinion !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Si eu care vreau sa-mi schimb complet viata...in urmatorii ani.
Hai sa va spun cum e in alta parte.Eu sint asistent obstetrica-ginecologie/moasa.Munca mea inseamna 168 de ore intr-o luna in cel mai fericit caz.Ajung si la 200 de ore lucrate efectiv fara sa-mi fie platite cele in plus.Mi se acorda libere in verbal caci in practica nu se poate pentru ca nu este personal.Orele sint impartite in ture de 12 ore,sapte ture de noapte-pot fi si zece uneori,oricum nu conteaza,se platesc numai trei modic,sapte de zi.Nu am simbete,duminici si nici sarbatori legale.Cele 12 ore de munca inseamna sa stau tot timpul in picioare,uneori nu am vreme nici sa ajung la toaleta,cu emotiile la nivel maxim si atentia asemenea.Ajung acasa epuizata fizic si psihic.Liberul dupa tura de noapte este totdeauna o zi pierduta.Nu esti in stare de nimic.Totul,dupa 14 ani si cu grad principal,pentru 1350ron bani in mina.Incadrarea este 1064 ron.Plusul vine de la sporul de vechime si orele de simbata si duminica care au tarif special.De doua ori pe an 1600 pentru ca se acorda al treisprezecelea salariu in doua reprize.Si la noi esti obligat sa mergi la cursuri pe care le platesti din buzunarul propriu altfel nu ai credite si nu ti se acorda autorizatia de libera practica si fara ea esti dat afara din serviciu.
Cred ca in invatamint e totusi mai bine.Zic si eu,aflindu-ma in alta parte a lucrurilor.
Si nu stiu de ce,dar imi vine in minte numai expresia -Pe afara-i vopsit gardul,inauntru-i leopardul-cred ca functioneaza in orice sector.

Incognito

mami de Ioan si Ioana-06.01.2003

Mergi la inceput

Fiecare dintre noi a cotizat greu la moasa, sa fim sincere. Pe cand un profesor de ...educatie civica...sa zicem, nu da meditatii. Vezi diferenta?!

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Nu te contrazic.Si vad diferenta.Si nu m-am plins neaparat.Sa stii ca m-am gindit de multe ori ca as avea satisfactie probabil intr-o Maternitate de Bucuresti sau orice alt oras mare.Si eu am dat cit mi-am permis nu ca sa imbogatesc pe cineva,si nu numai cind am nascut,oricind,chiar daca fac parte din sistem,nu amnici un avantaj.Probabil chestia asta nu se va vindeca in sensul de a dispare,niciodata.Maternitatea unde lucrez eu este a unui oras mic cu oameni saraci unde cind se spune macar multumesc e mare lucru.Daca as sta in baza spagii,as muri de foame.Baza este salariul.Pentru mine,in orasul meu mi-ar fi mai bine sa lucrez in invatamint.Mult mai bine.Daca as locui intr-un oras mare si as lucra implicit la un spital cu alt nivel ar fi altceva.Incepind chiar de la salariul de baza care e diferit functie de gradul spitalului.Eu,de fapt,vroiam sa subliniez faptul ca multi dintre noi jinduim dupa lejeritatea din alte sectoare.18 ore de lucru pe saptamina,cel putin asa imi spunea o prietena care preda fizica,zic eu ca mai bine nu se poate.Si sa te afli si intr-o pozitie respectata e totusi ceva.Socotind ies 72 de ore lucrate pe luna.Se compara cu 164 sau 172 functie de 21 ori 23 de zile lucratoare?Impartite in zi si noapte?Fara sa conteze ca e simbata,duminica ori sarbatoare?
Peste tot sint avantaje si dezavantaje.Nu cred ca e cineva complet multumit.De aici si asocierea mea cu proverbul-Pe-afara-i vopsit gardul....
Nu am postat ca sa mi se dea peste nas.Nu am postat ca sa ma vait.Am prezentat o opinie.Din alt sector.
Si ca sa fiu mai la obiectul subiectului eu cred ca este bine in invatamint.Se merita.Si daca iti si place e si mai bine.Personal,as indrazni sa fac schimbarea.Numai ca pentru asta trebuie sa pacurg studii de licenta si apoi sa gasesc de lucru.Pina la 40 de ani poate imi va iesi.

Incognito

Mami de Ioan si Ioana-06.01.2003

Mergi la inceput