de ce oi fi vrand sa divortez?

de ce oi fi vrand sa divortez? | Autor: Ruxita

Link direct la acest mesaj

1. nu sunt la primul divort (primul mi l-am dorit din ziua nuntii, pe al doilea l-am planificat dupa un an de casatorie - primul l-am obtinut dua vreo 4 ani, a doua casatorie dureaza cam de vreo 3 si ceva)...
2. ...???
am decis sa deschid acest subiect cu intentia de a-mi clarifica cel putin mie insami de ce naiba oi fi vrand sa fiu femeie libera si independenta si cum sunt o gramada de astfel de femei, de ce eu, cea care sunt refractara la ideea de casatorie, tocmai eu am nesansa de a ma tot incurca in casatorii din care apoi imi pun problema cum sa ies.
Prietena ma sfatuie sa nu ma pripesc pentru ca... toate casatoriile trec mai devreme sau mai tarziu prin anumite perioade de criza si s-ar putea sa nu fie decat o astfel de criza si ar trebui sa caut solutii la criza si nu sa ma gandesc cum imi conving sotul sa ma paraseasca.
M-a pus e ganduri un calificativ de-al lui ... nu-l intereseaza sexul conjugal (nici pe mine, sincer) si sexul pe care-l facem noi e cumva "toxic" ... ce intelege el prin asta nu-mi prea dau bine seama - dar din moment ce considera ca eu as avea predispozitii spre a ajunge o femeie toxica (nu acum, peste vreo 10 ani), e logic sexul cu o femeie toxica sa fie si el toxic.
Nu avem aspiratii comune, dorintele mele nu se "pupa" cu ale lui, despartirea era oarecum previzibila din capul locului, viitorurile noastre nu ni le imaginam la fel, unul din noi doi (constant) trebuie sa fie la pamant (energetic) - sau el sau eu (am fost pana acum eu, acum eu sunt cea tonica si activa si luptatoare si mama heroina - el dezumflat la culme);
Mi-a fost dificil sa ma hotarasc cam ce vreau sa la viata - pana acum chiar nu aveam nicio idee, am fost mai tot timpul in deriva, purtata cumva de valuri si atunci cand am spus da la starea civila ma gandeam de fapt cam ce efect ar putea avea cuvantul "NU" - cu toata audienta de fata... si el a recunoscut ca era la cativa centimetri de a spune pas, dar pentru ca eu am spus in sfarsit da...
acum ce ne facem? el isi doreste un camin, o familie, e barbatul perfect pentru asta - fidel, dedicat 100% cauzei, femeii iubite... eu s-ar putea sa-mi doresc acelasi lucru, dar poate nu cu el, habar n-am, ideea e ca am pus ambele picioare pe frane si am inceput sa urlu ca apucata ca nu mai vreau in directia aia si ca vreau sa cobor... ce-o fi in neregula cu mine?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Cati ani ai Ruxita?
Toti oamenii normali au nevoie de libertate chiar si cei casatoriti. Cred ca doar pentru cei mai putini norocosi ca sa nu spun deschisi la minte casatoria devine o inchisoare. Pentru unii si propria viata este o inchisoare asa ca!
Da toate relatiile si toate casatoriile au perioade de crize, de bine, de frumos, etc.
Si singuratatea are perioade de criza !
Daca ai parte de parteneri barbati cu adevarat sex-ul este cea ce se cheama divin! Sa nu te intereseze inseamna hibe undeva : ori la mansarda, ori in cuplu, ori simpla necunoastere ! Este pacat fiindca sa faci dragoste este ....
Nu aveti aspiratii comune? atunci ce va legat candva? de ce v-ati legat chiar si pentru scurt timp?
Nu este nimic in neregula cu tine! pur si simplu esti intr-o etapa in care te cauti. Gaseste-te si nu mai fa casatorii doar din dorinta de a te gasi. Intai trebuie sa te iubesti pe tine pentru ca sa poti sa iubesti pe altii si sa-ti faci familia pe care o doresti.

Iti doresc sa te gasesti si sa te placi :)

["http://community.webshots.com/user/Deusphoto"]poze familia mea

quod me nutrit me destruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

deus, 30.
era vorba de sexul conjugal, adica sexul din obligatie, nu sex in general.
cum o fi problema aia de la americani cu comittmentul? (am eu aceasta problema?)
se pare ca sunt indragostita de altcineva, dar nu cred ca e o poblema, eram indragostita de altcineva si cand m-am casatorit cu sotul meu... so, chiar nu stiu - e o reactie la niste neimpliniri, nu stiu sa zic care.
nu m-am casatorit din dragoste pentru bani (!) statea cu chirie (cum stam si acum) si avea putin peste salariul minim pe economie, deci nu va pripiti cu concluziile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

BUna Ruxita...imi aduc aminte de subiectul precedent deschis de tine si fac legatura intre ele...Ceea ce am vrut eu sa subliniez si atunci este ca trebuie sa incerci sa fii sigura de ceea ce-ti doresti pt. tine: o casnicie placida sau ...platonica, cum vrei sa-i zici...dar in care ai siguranta ca te trezesti cu cineva langa tine..."fidel, dedicat 100%", deci deloc de aruncat - sau - una sau mai multe relatii pasagere, tumultoase dar nesigure, ceea ce zic eu ca totusi e important. Sau, tot apropos de subiectul dinainte, tu tot trageai spre o "combinatie" intre cele doua...ceea ce mi se pare riscant.
In orice caz, iti doresc sa-ti gasesti linistea caat de curand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Inclin sa cred ca tu nu il iubesti. Afirmi la un momentdat ca "si atunci cand m-am casatorit eram indragostita de altcineva". So, atunci de ce te-ai casatorit cu actualul tau sot? Doar pentru ideea de familie? Stii ca nu tine daca nu e si inima implicata profund.
Nu cred ca e ceva in neregula cu tine, doar ca te pripesti in luarea unor decizii majore (cum ar fi casatoria).
Iti urez succes sa iti lamuresti "nelamuririle"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai nu stiu daca sa te intrebi ce e in neregula cu tine de vrei sa divortezi, ci ce e in neregula cu tine de accepti casatoria asa, for fun...

In mod normal, ca sa accepti sa te mariti cu cineva, pai acel cineva ar trebui sa rezoneze puternic cu tine. Daca nici primul n-a rezonat si nici al doilea, ce ti-a trebuit sa te mariti? Iti aduce statutul de femeie maritata vreun avantaj?

Eu nu vad nimic in neregula sa ajungi la concluzia ca persoana langa care esti nu este cel cu care doresti sa-ti imparti viata (nici n-ai cum ajunge la concluzia asta din prima, e normal sa dureze poate si un an, poate doi, poate si mai mult sa te lamuresti). Dar in conditiile de azi, cine te forteaza sa te mariti pana nu esti lamurita?

Hotaraste-te ce vrei. Daca nu e nici acesta "the one", desparte-te. Dar ai grija ce cereri in casatorie mai accepti pe viitor , nu te mai pripi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Probabil esti o fire schimbatoare. Te indragostesti repede, iti trece repede, ca un foc de paie totul in viata ta...

Poate confunzi iubirea cu pasiunea.
Nu pot sa-mi dau seama de ce te-ai casatorit cu actualul sot, totusi. Nu te intereseaza sexul conjugal, nu aveti aspiratii comune...adica pentru mine nu are niciun sens si inteleg ca nici pentru tine.

Spui ca toata viata ´´te-ai lasat purtata de val, in deriva´´. pai uite, consider ca ti-ai dat singura raspunsul. Plutesti in nestire, accepti tot ce prinzi pentru a-ti da seama mai tarziu ca nu e ceea ce vrei.

Daca ti-ai stabili un ´´curs´´ si nu te-ai lasa dusa de val, ai ajunge acolo unde iti doresti. Dar mai intai trebuie sa stabilesti unde iti doresti sa ajungi...
Ideea e ca tu esti intr-o barca, ai doua vasle. Existi pur si simplu, trebuie sa faci ceva cu ´´barca´´ ta...ca daca nu faci tu nimic te duc curentii si te izbesc de toate stancile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

mie mi-e destul de clar de ce vrei sa divortezi, nu mi-e clar deloc insa de ce te casatoresti.
asta in cazul in care subiectul e pe bune.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui IonescuOana

BUna Ruxita...imi aduc aminte de subiectul precedent deschis de tine si fac legatura intre ele...Ceea ce am vrut eu sa subliniez si atunci este ca trebuie sa incerci sa fii sigura de ceea ce-ti doresti pt. tine: o casnicie placida sau ...platonica, cum vrei sa-i zici...dar in care ai siguranta ca te trezesti cu cineva langa tine..."fidel, dedicat 100%", deci deloc de aruncat - sau - una sau mai multe relatii pasagere, tumultoase dar nesigure, ceea ce zic eu ca totusi e important. Sau, tot apropos de subiectul dinainte, tu tot trageai spre o "combinatie" intre cele doua...ceea ce mi se pare riscant.
In orice caz, iti doresc sa-ti gasesti linistea caat de curand

O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED S-O IA CINEVA!

combinatia spre care trageam ... e o ciudatenie, nu m-am lamurit si nici nu cred ca o voi lamuri vreodata... zice ca e indragostit la randul lui de mine si totusi se casatoreste cu prietena lui... ma abureste sau ma iubeste nu am cum sa-mi dau seama, semnalmentele imi sunt clare, rezonam puternic... dar imi scapa ceva cu desavarsire, pe semne pune pret pe altceva, l-am luat la intrebari si nu m-au satisfacut deloc raspunsurile lui si probabil il voi lasa asa - nu-i lipseste nimic cu cealalta si totusi... nu as vrea sa fiu in locul ei si punct. Prin urmare, o sa-mi treaca in scurt timp ... nu are niciun viitor si nici macar un sens, nicio logica.
Dar a fost primul barbat alaturi de care mi-am imaginat viitorul...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Pai nu stiu daca sa te intrebi ce e in neregula cu tine de vrei sa divortezi, ci ce e in neregula cu tine de accepti casatoria asa, for fun...

In mod normal, ca sa accepti sa te mariti cu cineva, pai acel cineva ar trebui sa rezoneze puternic cu tine. Daca nici primul n-a rezonat si nici al doilea, ce ti-a trebuit sa te mariti? Iti aduce statutul de femeie maritata vreun avantaj?

Eu nu vad nimic in neregula sa ajungi la concluzia ca persoana langa care esti nu este cel cu care doresti sa-ti imparti viata (nici n-ai cum ajunge la concluzia asta din prima, e normal sa dureze poate si un an, poate doi, poate si mai mult sa te lamuresti). Dar in conditiile de azi, cine te forteaza sa te mariti pana nu esti lamurita?

Hotaraste-te ce vrei. Daca nu e nici acesta "the one", desparte-te. Dar ai grija ce cereri in casatorie mai accepti pe viitor , nu te mai pripi.

nu a fost for fun, nici prima nici a doua oara - asupra primei a insistat mama (eram insarcinata)... a doua a fost oarecum conjuncturala, grabita de motive politice, plz nu ma pune sa dau detalii... si pentru ca imi admir sotul foarte mult si ca mi-a oferit altceva decat aveam in acel moment - o idee de camin, de familie... si pentru ca mi-a acceptat copilul. Suficiente, zic eu pentru un da, nu?
eram dezamagita si profund neincrezatoare ca acel "the one" chiar exista si ma asteapta fix pe mine... o fi si el incurcat in niste combinatii imposibile, dezamagit si frustrat, probabil o fi renuntat sa ma mai caute, sa ma mai astepte, asa cum m-am resemnat eu... de la o varsta incepe sa revaleze pragmatismul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Probabil esti o fire schimbatoare. Te indragostesti repede, iti trece repede, ca un foc de paie totul in viata ta...

Poate confunzi iubirea cu pasiunea.
Nu pot sa-mi dau seama de ce te-ai casatorit cu actualul sot, totusi. Nu te intereseaza sexul conjugal, nu aveti aspiratii comune...adica pentru mine nu are niciun sens si inteleg ca nici pentru tine.

Spui ca toata viata ´´te-ai lasat purtata de val, in deriva´´. pai uite, consider ca ti-ai dat singura raspunsul. Plutesti in nestire, accepti tot ce prinzi pentru a-ti da seama mai tarziu ca nu e ceea ce vrei.

Daca ti-ai stabili un ´´curs´´ si nu te-ai lasa dusa de val, ai ajunge acolo unde iti doresti. Dar mai intai trebuie sa stabilesti unde iti doresti sa ajungi...
Ideea e ca tu esti intr-o barca, ai doua vasle. Existi pur si simplu, trebuie sa faci ceva cu ´´barca´´ ta...ca daca nu faci tu nimic te duc curentii si te izbesc de toate stancile

nu ma indragostesc repede si nici nu-mi trece repede... ma indragostesc doar de barbati nepotriviti (si ma cam tine - 3-4 ani fara vreo incurajare din partea subiectului pasiunii -iubirii mele).
am fost debusolata o vreme, am fost intretinuta o alta lunga vreme (de mama - am tot fost studenta), abia acum am reusit sa castig banii mei, sa-mi placa jobul meu (si-mi place tare)... abia acum pot spune ca-mi pot permite sa iau niste decizii pe cont propriu. Copilul este deja mare (ok, nu foarte mare, dar nici mic), ne putem descurca, cred...

Mergi la inceput