cate grade in camera bebelusului?

cate grade in camera bebelusului? | Autor: Porumbita

Link direct la acest mesaj

Buna si Craciun Fericit tuturor!

As vrea sa va cer parerea cu privire la temperatura optima care trebuie sa fie in camera unui nou nascut. Am citit pe unele forumuri 18-20 de grade (problema e ca eu inghet la temp asta) pe altele 23-24 (sotului ii se pare prea cald -ce-i drept am fost la niste prieteni cu bb mic si efectiv eram fleasca de transpiratie dupa juma de ora pt ca erau vreo 26-27 de grade in camera si geamurile inchise)

Apoi in primele luni baia se face tot in camera copilului? nu de alta da dc duc cadita in baie unde scoti copilul sa il stergi/imbraci?
cate grade tr sa fie cand ii faci baie? dc baia o faci in aceeasi camera in care si doarme cum procedati? dati mai tare caloriferul si dupa baie il dati mai incet?

apoi, am achizitionat un umidificator de camera... care a venit la pachet cu un termometru care arata si umiditatea... asta e in jur de 60 fara sa fie umidificatorul pornit insa dimineata tot cu nasul infundat si buzele uscate ma trezesc (temperatura e intre 20 si 23 in functie dc dau sau nu drumul la calorifer); daca dau drumul la umidificator (pt cateva ore pe noapte) nu mai patesc chestia asta dar umiditatea aratata de termometru e 70-80.

nu prea stiu cum sa procedam in continuare... bb o sa vina acum in ianuarie si as vrea sa ma lamuresc cum e cel mai optim cu temepratura/umiditatea...

multumesc anticipat pt raspunsuri si Sarbatori Fericite!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Pediatrul fetitei mele ne-a recomandat cam 18 grade, dar noi am tinut mereu temperatura in jur de 20, ca suntem mai frigurosi decat americanii :)

Baie i-am facut mereu in camera de baie, nu in dormitor, dar o stergeam si o imbracam tot acolo. Abia dupa aceea o aduceam in camera. Cat a fost foarte mica (pana pe la 4-5 luni) ii puneam si o caciulita subtire pe cap, cam 15-20 minute, pana i se usca parul, dupa care o scoteam pt ca nu am vrut sa o obisnuim "infofolita".

Despre umidificator nu stiu ce sa spun, presupun ca e ok sa il lasi sa mearga la cat iti convine, atata timp cat aerisesti extensiv in camera respectiva. La noi arata cam 50% cand deja mi se pare ca ma inec de la abur, dar e posibil sa mearga altfel indicatorul, nu stiu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paisacodruta spune:

Buna,
Am intrebat si eu pediatru cand aveam fetita micuta ce temperatura sa ii fac in camera ....raspunsul lui a fost "tine copilul la temperatura care ti se pare tie a fi cea mai confortabila tie"
Asa ca noi am tinut 22 de grade in toata casa nu numai in camera ei .
Noi stateam in tricou , pe fetita o imbracam in tinuta lejera de bumbac ( ori salopetica , ori pantaloni si un bady cu maneca lunga).
Baia i-o faceam in camera ei si ridicam temperatura la 24 de grade , o spalam o imbracam si pe urma scadeam temperatura la 22 grade ( care bieneinteles scadea treptat)
Mie temperatura de 18-20 grade mi se pare mica , intodeauna am tinut 22 de grade in casa chiar si inainte de a avea fetita ...noi suntem mai frigurosi din fire .
Sanatate multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ei bine, mie imi e frig la 23 de grade! Desi de departe prefer iarna si nu vara, port fusta iarna si nu salopete, fashuri sau caciula sau ciorapi grosi pe sub blugi, si niciodata nu am pus pantaloni pe sub uniforma
In casa prefer 24-25 de grade, impreuna cu aerisirea corespunzatoare. Ba chiar sotul meu ma critica... cica uit fereastra deschisa. Si totusi, la 23 de grade nu imi place. La 18 m-as simti ca in frigider si, Porumbita, daca ai citi pe la "Odisei" sau "Scutece", ai vedea ca aproape nici o mamica nu intelege aiureala asta cu cele 18-20 de grade "optime"!
In camera copiilor mei este aceeasi temperatura ca in toata casa.
Indiciul meu a fost confortul copilului.
Primei fete i-am facut baita in camera, la inceput. Urmatoarei... nu. In primele zile i-am facut baita rapida in chiuveta si pac repede in prosop. De pe la 2 luni jumate i-am facut baie in cada si i-a placut teribil. Daca sunt singura acasa (ceea ce se intampla extrem de rar), intind prosopul pe patul din dormitorul de langa baie si o scot repede acolo, in 2 secunde e infasurata bine. Dupa ce o usuc bine in prosop, e foarte simplu sa o imbrac, si ea nu dardaie.
Porumbita, inteleg ca esti la primul copil. Ar fi indicat ca sotul tau sa te ajute la baita, unul sa tina copilul, altul sa il sapuneasca, sau unul sa il spele si altul sa tina prosopul si sa il scoata.
Eu as recomanda baita direct in baie (in cadita, sau cum preferati voi). In camera, copilul meu dardaia de numa', in ciuda caloriferului suplimentar...
Sincer, la episodul cu cremuiala si masajul am renuntat uneori, m-am orientat dupa copil
Vei vedea ca bebe iti va comunica imediat daca ii e bine sau nu. Succes!
Aaa.... si am uitat sa spun ca niciodata nu le-am pus caciuli in casa, nici macar subtirele. In plus, le bag in apa cu urechi cu tot si n-au avut niciodata nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxyalex spune:

la 18 -20 de grade e congelator deja cand scade temperatura la 21 22 de grade mi se pare ca inghet dapoi sa mai fi tinut copii la 18 -20 as fi facut eu hipotermie eu nu stiu cum e cu temperaturile astea de ce se spune sa-i tinem la grade putine cand de fapt termometrele din saloanale copiilor in maternitati arata 25 -26 de grade ?eu copii mi iam tinut la temperatura normala de si mie normal mi se pare 24-25 de grade nu am avut probleme cu ei , acu fiecare isi ingrijeste copilul cum crede ca e mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

noi avem in camera copiilor 22 grade, asa am avut si cand erau mai mici, mie la 18-20 grade mi se pare rece.

baie le-am facut in camera lor (e mult mai comod dupa aceea sa-l imbraci), ridicam temperatura la 24 grade apoi peste noapte scadea din nou la 22 grade (reglam din termostat)
caciulita i-am pus pe cap lui David dupa baie, pana i se usca parul, ca nu-l uscam cu foenul (credeam ca se sperie ), la Mara nu a fost cazul, ea s-a nascut vara si am obisnuit-o cu foenul din primele zile

umidificator nu am avut dar cred ca e bun, iarna din cauza caloriferului aerul din incapere e mai uscat, dar nu stiu care e umiditatea optima





noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

18 grade mi se pare o tampenie...cum sa faci baie la 18 grade? Pai eu as muri de frig, eu abia la 24 de grade ma simt comod, adica sa pot sta in tricou si desculta in casa. Ca de-aia e casa, sa stai comod, lejer nu infofolit in trening si halat cum spunea cineva tot aici pe forum...deja imi suna a comunism , cand nu se dadea caldura.
Eu una i-am facut cald la copil sub 24-25 de grade nu am avut niciodata. Si nu l-am infofolit , si nici nu e un copil sensibil.
Chiar nu inteleg faza asta cu temeratura scazuta, copilul eu zic ca trebuie sa creasca la caldurica, ca doar de la caldura iese. Ce e mancare sa se strice de prea multa caldura ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Mie mie frig la 18-20 de grade si nu ma simt bine, insa am constatat ca nu se intampla acelasi lucru si cu copilul meu. Eu sunt mai friguroasa decat el. La el, intradevar asta e o temperatura de confort. Doarme mult mai bine si ziua e mai vioi si vesel. Asa ca noaptea eu imi pun sapte paturi in cap si el nici una. Ce-i drept il imbrac mai grosut. Cand era bebel, nu am putut sa ma abtin sa nu fac cald tare la baita si multa vreme am facut baita in camera, pentru ca baia e prea mica pentru a avea loc sa ma desfasor cu cu imbracatul in voie.
Asa, ca ideea e ca suntem diferiti: unii mai frigurosi, altii mai iubitori de frig. Iar eu incerc sa-i respect acest confort termic copilului meu, chiar daca pentru mine e mai greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddaas spune:

Parerea mea este ca o temperatura mare nu face bine. In Romania (nu peste tot, dar in majoritatea cazurilor) se practica foarte mult infofoleala cu caciuli, haine si temperatura mare in casa. Eu copil fiind am avut caciula mereu.
Asta face copiii sa fie sensibili la frig, sa raceasca mai des, sa fie mai bolnaviciosi.
Vreau sa va spun ca in alte tari (am stat in Germania mai multi ani) copii stateau la 12-15 grade afara fara caciula imbracati sumar jucandu-se. Eu aveam 3 geci pe mine...:(

Eu as merge pe temperatura cat mai scazuta atat incat sa fie cat de cat comfortabil. In plus o temperatura care pare scazuta pt. un adult care a fost obisnuit toata viata in super caldura nu este putin pt. un copil. Totul este de obisnuitanta.

Apropos, am vazut un documentar pe Discovery care spunea ca temperatura optima pentru corpul omenesc este de 16 grade. Adica se poate sta la 16 drade in pielea goala si corpului ii este cel mai bine. Faptul ca nu stam la 16 grade este ca suntem obisnuiti de mici imbracati cat mai gros si in caldura. Eventual cand ploua nici nu mai iesim din casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui ddaas

Parerea mea este ca o temperatura mare nu face bine. In Romania (nu peste tot, dar in majoritatea cazurilor) se practica foarte mult infofoleala cu caciuli, haine si temperatura mare in casa. Eu copil fiind am avut caciula mereu.
Asta face copiii sa fie sensibili la frig, sa raceasca mai des, sa fie mai bolnaviciosi.
Vreau sa va spun ca in alte tari (am stat in Germania mai multi ani) copii stateau la 12-15 grade afara fara caciula imbracati sumar jucandu-se. Eu aveam 3 geci pe mine...:(

Eu as merge pe temperatura cat mai scazuta atat incat sa fie cat de cat comfortabil. In plus o temperatura care pare scazuta pt. un adult care a fost obisnuit toata viata in super caldura nu este putin pt. un copil. Totul este de obisnuitanta.





Ai mare dreptate!
In casele din Ro,in multe(nu-mi plac generalizarile)e prea cald.Eu la 23-24 de grade ma sufoc,imi da senzatia de "fara aer",aerul cald si statut imbolnaveste si tu ai sublinitat f bine:prea cald in casa-sensibil la frig-raceli dese,etc.Sa fim seriosi,daca facem o statistica numai aici pe forum,vedem ca copiii din tara racesc mult mai des,sunt prea sensibilizati.Sigur,nu generalizez.

In Romania,vara,dimineata cind in cursul zilei se faceau pester 30 de grade,copilasii erau cu caciulite...bine,problema asta despre infofolirea copiilor in Ro a fooost mult dezbatuta pe forum.A,inca o chestie nici unde nu am mai vazut copii atit de legati la gura pina sub ochi cu fularul ca in Ro .

Noi stam la 20 de grade,ne simtim f bine si fetita mea(6,9ani)a racit extrem de raaaar.Acum nu-si mai pune caciula decit sub 10 grade.
Pina si in cartile de anatomie si fiziologie se invata ca la un aer mai rece se doarme mai bine,ventilatia se realizeaza mai bine.

Porumbita,umiditatea tre'sa fie intre 40-60%,ce-i peste nu e ok,in timp poti avea mucegai pe pereti.Asta iti spun din experienta.

Eu baie la copil i-am facut in camera,in primele luni dar era cald ,pt ca era primavara-vara,poate 22.Cind a crescut,am mutat-o in baia noastra.
Acum ii voi face direct in baia noastra,e suficient de mare sa-mi instalez si o masuta de infasat,avem calorifer si toate conditiile.
Daca ii faci in camera,exista aerotermele acelea speciale pt masa de infasat,se monteaza deasupra si vine aer cald in timp ce-i faci masaj si bebelul se lafaie pe prosop .








Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Noi preferam noaptea temperaturi ceva mai scazute, in jur de 18-19 grade (dorm mai bine, fara sa am senzatia aceea de sufocare).Ziua temperatura este setata in jur de 22-23 de grade.
Pediatrul ne-a spus ca e OK,sa nu imbracam copilul gros si sa nu ii punem caciula in casa. Aici copii sunt destul de sumar imbracati, rar vad copii cu caciula in cap.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Aidan

Mergi la inceput