*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 **(89)
Raspunsuri - Pagina 15
tamaraspt spune:
La multi ani in noul an!
La multi ani sarbatoritilor de Sf. Ion!
Ioana sa stii ca nici noi nu reusim sa mancam cu lingurita, e drept ca incercam spre disperarea mea, la wc/olita nu l-am pus niciodata. Si de e baiat mare.
Ioana sa sti ca si Matei arunca jucariile, dar numai cand se enerveaza si mai nou sa enerveaza repede si des. Daca nu face ce doreste, nu primeste ce vrea incepe sa arunce lucruri si mai nou da palme. In ce nimereste: in geam, in masina de spalat pe care o iubeste si o pupa toata ziua, in calorifer. Dar mai grav da si in persoane, in mine sau cine se nimereste prin imprejurimi. Si nu l-am batut, la toata lumea spun sa nu zica ceva de genul 'iti dau nana daca ...'. Atunci de unde chestia asta cu lovitul? Este singurul care face asa?
Mai am o intrebare, le-ati cumparat fotolii pt copiii? Eu as vrea sa-i cumpar unul pt ca se aseaza pe orice este vreo 10-20 cm deasupa solului, vrea sa stea pe ceva si improvizeza. Nu vreau sa-i iau un animal-fotoliu pt ca nu sunt stabile. M-am gandit la www.quelle.ro/ro/q4r/kinderweltspielwelt/kinderzimmer/mbel/FH_bmZoX3BhZ2V0eXBlPWRldGFpbCZmaF9lZHM9JWMzJTlmJmZoX3ZpZXdfc2l6ZT05JiZmaF9zdGFydF9pbmRleD0wJmZoX3NlY29uZGlkPXJvXzc2OTk5JmZoX2xpc3Rlcl9wb3M9MSZmaF9sb2NhdGlvbj0lMmYlMmZxdWVsbGVfcm8lMmZyb19STyUyZmNhdGVnb3JpZXMlM2MlN2JxdWVsbGVfcm9fcm9fMTY3MiU3ZCUyZmNhdGVnb3JpZXMlM2MlN2JxdWVsbGVfcm9fcm9fMTY3Ml9yb18xNjg3JTdkJTJmY2F0ZWdvcmllcyUzYyU3YnF1ZWxsZV9yb19yb18xNjcyX3JvXzE2ODdfcm9fMTY4OSU3ZCZmaF9yZWZ2aWV3PWxpc3Rlcg==/m-76999/index.html#" target="_blank">asta sau www.babycomfort.ro/index.php?cmd=show_product&id=1690" target="_blank">asta. Dati-mi si mie o idee.
Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)
chiquitita spune:
doxinu, livia mai ia singura 2-3 lingurite in timp ce ii dau eu cu alta, insa depinde de consistenta mancarii, mai pune si pe ea foarte mult, insa la wc sau olita nu a stat NICIODATA pana la "varsta asta". Desigue si la noi in neam e nebunie pe tema olitei, imi place de tine ca mereu o pui pe socrela la punct. Ele mereu vor sa arate ca nurorile sunt incompetente, cand au crescut ele copii vai vai...ce minuni au facut
Edit: Livia mea a inceput sa minta: daca eu nu ii dau un lucru se duce la taica-su in alta camera si ii spune "mami na-na", adica ca o bat, si asa ii face si lui. Daca spune asa cuiva strain o si crede cineva...
Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)
ELTEKA spune:
La multi ani si de la noi!
M-am retras la computer sa mai scapam de nebunia asta cu reducerile, ca acusi ii iau haine pana la armata
Oana, Soniuta
Sunteti niste invingatoare, felicitari din suflet!
Arcadia
Asa e, am fost si noi in Romania si l-am gasit ud pentru prima data dupa muuuuuuuult timp, in fiecare seara, fiindca am cumparat Pampers, nu erau decat astia si Happy, pe aia n-am avut curaj sa-i incerc. Aici folosim Libero si nu e niciodata ud, desi mi s-a intamplat sa nu-l schimb mai bine de 8 ore...
Ioana, Tamara
Eu cred ca in general un bebe nu loveste doar pentru ca asa vede (acasa, la gradi, la televizor) desi e posibil sa faca si asta, doar ei imita, nu... O alta cauza tine de modul in care se dezvolta, adica fac lucruri si asteapta reactii (bag o bila, iese pe dincolo; dau un sut in minge, zboara; o trag pe mama de par, tipa). Eu cu cat am sarit mai sus cand mi-a spart un pahar de vin din ala fumos, cu cat s-a chinuit pana cand in 3 zile a mai pus mana pe 2 si le-a spart (dupa multe incercari nereusite, a prins momentul cand nu eram atenta, mereu il culeg de pe masa...)
Din cauza emotionalului, care domina acum (mai tarziu ne controlam sentimentele cu rationalul, nu) nu-si poate stapani gelozia, si loveste atunci cand cineva ii ia jucariile, sau ia inaintea lui la topogan. Sau plange a neputinta, disperare....depinde.
Eu incerc sa nu ignor atunci cand face un lucru nepotrivit, adica nu-i ok sa pocneasca pe cineva, il iau deoparte, ii spun scurt ca nu-i ok, pun o fata suparata, il mangai pe cel lovit, ii cer scuze. Daca e el cel lovit, nu-i fac morala la copil decat daca mainca-sa nu zice nimic, si-i spun lui Elias ca baietelul n-a facut bine, si-l pup o groaza de consolare. Da' asta e numai cu baietii, asta e... Zilele trecute am avut 5 fetite in vizita (toti amicii nostri au fete , si nu le-a agresat deloc, desi s-a mai aruncat pe jos cand cele mai mari ii luau jucariile preferate...
Betty
Am vazut pozele cu Andreea, e e mare si frumoasa! Ce mai faceti voi zilele astea, ca ai nostri copii se cam aseamana. Taticul lui Elias ii citeste poezii de copii,si el a inceput sa spuna ultimele cuvinte, alea care rimeaza, la inceput doar la sfaristul strofei, dar apoi sotulache a inceput sa faca pauza si pe parcurs si Elias raspundea... Acum are vreo 4 poezii pe care le stie bine, sotulache zice inceputul, el ultimul cuvant. Toate pe estoniana, sigur... Si in continuare canta, mai nou cu cuvinte. Cat l-am dus in Romania a dat-o pe romaneste, a invatat o groaza de cuvinte intr-o saptamana, nu-mi vine sa cred, sunta sa bucuroasa. Si schimbam limba in permanenta, dar se prinde, de exemplu ii zic sa numaram, zice unu-doi-patu-tinti; ii zice taica-su, numara pe estoniana (da'-l zice si pe trei). Sau le traduce Ei la masina spun auto, dar Elias cum m-a auzit ca spun masina la cea de spalat, ii spune tot auto. Haios.
Eu nu l-am lasat inca pe copil sa manance , ii dau inca borcanele si "nu-ncape risipa" dar daca prinde o farfurie pe masa vrea neaparat sa manance, ieri mi-a mancat un sfert de curry... Pe olita nu l-am pus inca.
Doxinu
Mai alaptezi? Noi am reusit performanta de a suge de 14 ori noaptea trecuta, n-am dormit... Nu stiu de ce, peste zi mananca bine de tot. Cateodata plange scurt. I-or mai fi iestind dinti, ca ii are pe toti, in afara de ultimele masele, dar citisem ca apar dupa 2 ani.. Saptamana viitoare trebuie sa merg 4 zile in Ungaria, cred ca-l las acasa si terminam, asa cum nu voiam/credeam, dar altfel nu merge, n-am reusit sa raresc sau sa scot suptul de noapte nicicum, orice am incercat..
Chiqui
n-am uitat!
Ella
Te astept de la shopping!
Mihamora
Am vazut toate pozele cu Domi, e tare frumos!
Cina a iesit bine, gourmet-delicioasa. Am facut pana la urma un tort de Nigella Lawson, dar a iesit prea uscat asa ca l-am desfacut in 2 si am bagat crema de cocos, ceva improvizat din webiste-ul de la tine . A iesit bun, ciocolatos tare, ti-am pus o poza in semnatura.
Mamica lui ELIAS ( 31.05.2007)
De sarbatori, decembrie 2008
Ioana13 spune:
Elteka mersi de raspuns. Era pe teritoriul lui si i se luau jucariile.. si cred ca simtea ca e de virsta f apropiata cu el si trebuia cumva sa se arate el "stapin". In teritorii straine e f linistit, se retrage daca e mare harmalaie si intra in joc numai dupa ce ne implica si pe mine sau taica-su.
Cu aruncatul jucariilor stiu... o face cind eu fac mincare sau stau la calc(ca acum... atunci gaseste tot felul de tehnici sa imi atraga atentia... acum se catara pe mine sa se urce pe birou...
asa ca...
iti mai spun ca Elias e un frumos!
Si sa ma mir de unde mai ai atita energie sa te trezesti de 14 ori noaptea... si ziua sa umbli prin friggg
Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)
doxinu spune:
ELTEKA da mai alaptez am zis ca il intarc si io la primavara insa sper sa o faca el pana atunci,ii mai dau o sansa.Io zic ca ii mai iese vreun dinte sau maseluta de a supt atat.Noi sugem de maxim 3-4 ori pe noapte.Nici io nu am resuit sa scot alaptatul de noapte,asa oricat de bine ii dau sa pape inainte de culcare
DAca mai sunt cpii care la "aceasta vasta" nu mananca singuri si nu fac la wc,m-am mai linistitStiam ca este o tampita da' nu pot sa nu ma enervez cand o aud ce prostii debiteaza.Mai este si educatoare
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
CarlaV spune:
La multi ani sarbatoritilor de astazi!
Eletka, ce gustos arata tortul acela , nu stiu cine m-a pus sa ma uit, acum o sa ma gandesc la el pana apuc sa-mi fac .
Noi folosim de mult timp scutece Happy, la Pampers am renuntat dupa prima luna, am luat o vreme si Huggies. Mie mi se par OK cele Happy, am uitat o data sa o schimb vreo 12 ore si nu iesise pipi din el. Daca face kk, nasul meu de gravida detecteaza imediat si o schimb repede, altfel o mai las asa si e ok.
Adica nici a mea nu face la olita sau la WC si toate rudele mele sunt contrariate, absolut toate, mai sunt si in pediatrie unele, mereu mi se dau exemple de x si y care fac la olita de la 6-8 luni . De mancat singura a mea mananca, daca am rabdare sa o las, de obicei imi ia lingurita din mana si papa ea, sau ii dau eu furculita si bucatele mici, ea le infige in furculita si le mananca. Daca nu am rabdare, avem 2 lingurite, cu una papa ea si cu alta o indop eu .
Carla, s.17 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby la laptop
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
CarlaV spune:
Apropo de intarcare, eu nu mai am lapte de 2-3 saptamani, doar cateva picaturi de colostru, si cu toate astea fii-mea nu stie sa adoarma altfel decat sugand (ma rog, mestecand sanul ), se cheama ca e intarcata sau nu? Am incercat toate metodele cunoscute si citite de a o face sa doarma de noapte fara san, nu functioneaza nimic, oricat de bine ar manca ziua si oricat de obosita ar fi, pana nu simte sanul in gurita nu doarme.
A, mai e o varianta, adoarme in masina, dar pentru somnul de noapte nu sunt in stare la 11p.m. sa o iau la plimbare.
Carla, s.17 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby la laptop
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
bettyR spune:
La multi ani! de ziua numelui la toti capsuneii si parinti de capsunici.
Kay, am vazut frumoasa de Sonia! Ma bucur din suflet pentru reusita!
Doxinu, nici Andreea nu mananca mare lucru singura, sunt momente cand vrea si are si ea lingurita de obicei, dar ii trebuie furculita si cutit. Mai mult vrea sa imi dea mie, decat sa isi duca ei la gurita. Sincer sa iti spun, eu ma bucur ca mananca, cu jucarii inca, si le duce singura si apoi spune ca vrea papa si incearca sa se urce in scaun. Uneori se joaca in timp ce ii dau sa manance, alteori e interesata de mancare si mai mult se joaca cu ea, si tine lingurita chiar de la capat si tot varsa pe jos. Important pentru mine e ca mananca, ca incepe sa ceara unele mancaruri, mai rau e cand cere mar in timp ce ii dau supa, sau o intreb ce alege din 2 chestii ce le are in fata si le-a gustat si imi spune. A mea nu e genul mancacios, parca nici Stefan al tau, deci ce sa ne asteptam sa manance singuri asa repede, au vreme. De olita/wc ce sa spun ca nu am mai pus-o din vara, adica am avut 2-3 tentative, si dupa ce mi-a pisat toata casa, am renuntat.
Elteka, sa stii ca sunt in pana de idei si eu. Parca nu mai sunt jucarii, haine pentru varsta lor. Toate mi se par ori prea pentru copii mai mici, ori pentru copii peste 3 ani. Si noi spunem poezii si cantam, asta vad ca le place tare mult la varsta asta, Andreea nu a ajuns sa spuna rimele. Bravo lui Elias! Dar el e mai avansat la vorbit fata de Andreea. A mea gesticuleaza dupa mine, eu is cu cantatul, tata e cu cititul povestilor, asa prefera. Mai dansam mai nou, toti 3, e foarte haioasa cum incearca sa faca pasii dupa noi. Saritul pe paturi ne omoara, nu stiu cum sa o dezvat. Vrem sa cumparam o saltea. Eu i-am luat tablita de scris, proasta alegere ca ma pune sa ii desenez si m-am saturat. Mai are un set de vase, se joaca cu ele deocamdata, le are de 2 zile, vreau sa ii cumpar un aragaz mare sa faca si ea mancare. Mai are un joc magnetic cu animale, are 2 peisaje si trebuie sa puna animale domestice sau salbatice, deocamdata le lipeste de frigider si de tablita magnetica. Vad ca se plictiseste si vrea altceva si chiar nu mai stiu ce sa ii iau. Are program cu o fetita de varsta ei aproape zilnic, pana acum o luna se pupau si jucau tare frumos, de o vreme incoace se bat, imping, dar chiuie de bucurie cand se vad si daca nu le intalnim 2 zile e jale. E bine ca mergem cand la ea, cand vine fetita la noi si asa fac schimb de jucarii si e mai interesant. As mai duce-o la locuri de joaca pentru copii, dar mi groaza de imbracat/dezbracat si copil si pe mine, ca e f cald, iar la plecare se lasa cu plans. Deja se exprima tot mai clar ce vor si e tot mai greu sa ii pacalesti sau sa fac fata la crize, cand vrea ceva ce nu se poate. Are momente cand nu vrea afara, ii dau ciorapii, plange si trage sa ii dau jos. Am dus-o odata si a stat suparata in carucior si am zis ca nu mai fac din astea. Am mai cumparat carti de colorat cu poveste dedesupt. Ii plac dar asta implica si prezenta noastra. A mea se bate cu pisica, nu ii da pace deloc, ieri o musca de manuta, am noroc ca e f finuta si nu scoate ghearele si musca usor. Dar ma streseaza, ca uneori mata nu are chef pur si simplu, dar de obicei fuge.
Cred ca v-am innebunit cat am scris, scuze. Va pup, noapte buna!
Nu stiu de ce nu am reusit sa vad pozele cu Elias, imi da eroare. Probabil e aglomerat serverul.
bettyR spune:
L-am vazut pe Elias. Si el e mare, mai ales cand sta in cos pare baietel in toata regula. Ce frumos rade, se vede ca are energie si chef de joaca. Is tare frumosi la varsta asta, mai ales acum cand incep sa vorbeasca si stalcesc cuvintele. Cred ca se poate sa le iasa ultimele masele, pritena Andreeiei are 2 deja si nu are 2 ani inca. Gata, promit ca ma duc sa ma culc, dar acum, cand doarme Andreea am insomnii, asa patesc cand is gravida. Deja il simt si pe bebe din burta.
Betty 15+, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Poze Craciun
kid spune:
La multi ani sarbatoritilor de azi
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007