Hidrosalpinx 3
Raspunsuri - Pagina 13
mara72 spune:
http://www.eva.ro/sanatate/afectiuni-ginecologice/salpingitele-articol-3909.html
kora, am gasit articolul asta, mie mi s-a parut destul de lamuritor.Chlamydia e intr-adevar raspunzatoare in cele mai multe situatii de formarea aderentelor si acumularea de lichid in trompe dar nu reprezinta totusi cauza unica de aparitie a hidrosalpinxului.Daca in urma laparoscopiei nu ti s-a pomenit nimic de hidrosalpinx eu zic sa stai linistita.Iti doresc mult mult noroc, eu te "stiu" de la celelalte topicuri, sper ca fiv-ul urmator sa fie ultimul pentru tine si sa ai parte de gemenasi ca sa uite de toate necazuriled e pina acum 
iana mari, sper sa am noroc cindva, sa iasa soarele si pe strada mea 
pup toate fetele 
iana_mari spune:
FETELOR UNDE V-ATI ASCUNS?
BUNA DIMINEATA!!!!

Mara 72 sigur ca vei fi intr-o zi mamica la fel ca toate fetele de aici.Trebuie sa fim optimiste si sa avem incredere in noi.
Eu astept c.m. maine si apoi luni sa sun pt. programare .
Simt deja un gol in stomac,dar am incredere ca de data asta va fi altfel.
Cocolyso spune:
Daca a aparut Iana, am zis sa scriu si eu.
Desi citesc zilnic, nu prea apuc sa scriu insa mi-e tare dor de voi.
Eu astept cm pe 30 martie si apoi fac laparo nr.2 pt a scoate trompa dreapta, cea cu hidro.
Voi face fiv la Medlife cu Dr.Albu, care este f profesionist, a spus f clar ca tb scoasa trompa.
Asa ca mai am de asteptat, fiv este programat pt iunie.
In rest, caut de nebuna pe net, pareri,ceva nou in ceea ce priveste pb noastra.
Si eu mi-am pus pb ca nu rata de reusita in cazul nostru este mai mica, insa din ce am observat sunt fete eprfect sanatoase si totusi nu reusesc, asa ca.....speranta moare ultima.
Va imbratisez cu drag.
http://tt.lilypie.com/syX1p2.png
iana_mari spune:
Cocolyso dar lunga vreme ai disparut
.Dr. tau e foarte bun daca te-a pus sa scoti din prima trompa.
O sa reusim noi de data asta fara trompe ca ne cam invechim pe aici.
Fetelor la Tulcea este foarte cald , te cheama natura afara la o plimbare.Asa ca va paresesc pt. i iesire in oras.
tamaryllis spune:
Fetelor, va rog sa nu mai fiti pesimiste! Sunt sigura ca vom reusi pana la urma! Referitor la parerile impartite, va dau un link aici, caci e tare interesant: http://www.artamedica.md/articles/22/05.pdf
Deci s-a dovedit ca, la pacientele cu hidrosalpinx, salpingectomia inainte de FIV creste rata de reusita: 36,6% sanse de reusita, (fata de FIV-ul fara salpingectomie, unde sansele sunt de 23,9%).
Pana la urma, sansele sunt ca si la persoanele fara hidrosalpinx!
Concluzia mea e ca statistic, in cel mai rau caz, al treilea fiv trebuie sa fie o reusita, dar cu saplingectomie in prealabil.
Si acum o glumita despre statistica, care umbreste optimismul de mai devreme: cu un picior in gheata si cu unul in foc, in medie ma simt bine!![]()
Voi ce ziceti?
2009 este anul in care voi reusi!
tamaryllis spune:
Ceea ce ma enerveaza pe mine e ca eu nu stiu sa fi avut vreo boala transmisibila sexual....dar asta e alta poveste. Pe de alta parte am avut o cauterizare a unei rani pe col...poate de acolo mi se trage!
Fetelor, daca mai gasiti articole/studii, va rog sa le postati, sa citim si noi!
Iana, o sa fie bine la laparo!
Cocolyso spune:
Tamarilis si pe mine ma intriga acelasi lucru, niciodata nu am fost depistata cu BTS sau chlamidia, dar deja m-am saturat sa imi pun intrebari.
Fac ce spune medicul si daca ma tine buzunarul, anul asta fac fiv pana reusesc am bb.
http://tt.lilypie.com/syX1p2.png
simona2 spune:
Tami, uite ca din nefericire ne intalnim si aici
Cocolyso si eu sunt la Albu si voi face laparo in curand pt extirparea trompei stangi.
Daca pana ieri eram convinsa ca totul e ok cu mine..ieri seara la eco diagnosticul m-a lovit din plin: hidrosalpinx (cuvant care nici nu stiam ce inseamna pana ieri) trompa stanga si ovar/e polichistice (pe care nu le-a observat nimeni pana acum!!!).
HSG in dec 2007 arata trompele permeabile, totul ok, toate analizele de pana acum ok...in feb 2008 am pierdut o sarcina si cred ca de acolo mi se trag toate belele + de la inseminari care nu au avut nicio sansa...deci hormoni bagati inutil in organism.
Se pare ca am si dereglari hormonale...defect de faza luteala si hiperprolactenimie.
Legat de hidrosalpinx, nu cred ca e de la mycoplasma sau alte infectii, pentru ca eu mereu am avut analizele de secretie f bune (myco, ureaplsma etc etc)....si le-am tot repetat.
Dr. Albu mi-a spus ca, daca ai hidrosalpinx, sansele la fiv scad cu 50%...si ca insista sa scoatem trompa daca si la laparo se confirma diagnosticul.
Vazand tot ce ati scris la acest topic, sunt hotarata sa scot trompa si ma rog ca macar dreapta sa fie ok si sa am sanse la un moment dat sa raman natural. Deocamdata o sa fac fiv dupa laparo.
Bafta tuturor!
tamaryllis spune:
Simona, draga mea, imi pare rau ca ne intalnim si aici! E mai greu de acceptat diagnosticul asta!
Dar nu iti bate capul f tare, ca au fost cazuri multe care nu s-au confirmat la lapro!Eu iti urez sa fie bine si sa nu se confirme acest diagnostic!Bafta!
simona2 spune:
Nu stiu ce sa zic, Tami...din cate am citit, daca hidrosalpinxul e destul de mare incat se vede la eco...putin probabil sa se fi inselat medicul, desi inca mai sper.
Intradevar, greu de tot de digerat un asemenea diagnostic...