Nasterea in apa - o alternativa, un miracol (5)
Raspunsuri - Pagina 16
Motana spune:
Leeloo, eu imi dau cu parerea din afara, pe langa ce o sa iti raspunda fetele care deja au trecut prin experienta nasterii.
Eu aici am luat la inceput Materna, ma durea stomacul, am lasat-o dar am tot luat acidul folic separat (eram in 1 trimestru). Plus analizele erau ok. Cand am fost la control de nou doctorita mi-a dat alte vitamine ceva cred ca gen Feretab (aici ii zice ferranina complex), tot pe baza de fier plus altele.
Si mie mi se pare prea mult sa iei toate vitaminele alea. Ai analizele bune sau care a fost motivul de ti-a prescris atatea?
Unii medici sunt de parere ca daca manaci sanatos nu e nevoie de NIMIC suplimentar... deci cred ca elevitul isi face treaba suficient. Zic io...
17+
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
ana_micu83 spune:
Leeloo, draga mea....sa te lamuresc un pic!
Prima data cand am fost la Dr baiulescu(9 saptamani) mi-a recomandat ca de la 16 saptamani sa incep cu vitaminele Centrum Materna ...eu am vomat foarte mult in sarcina si chiar daca acum am 85 kg eu sunt anemica. Pe reteta de atunci retin ca mi-a scris un supliment de fier Ferro-gradumed (http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=1268), alaturi de vitaminele Centrum Materna.
M-am dus la el la 16 sapt si 2 zile la urmatorul control, si pentru ca nu gasisem in tot sibiul Centrum materna, am luat Elevit. Am citit prospectul de la Elevit si am vazut ca are fier si mi-am zis ca nu trebuie sa ma indop si cu asa ceva...l-am intrebat si pe medic si mi-a spus ca intr-adevar Elevitul are ceva mai mult fier decat Centrum materna, dar este f bine sa iau si fier. Mi-a spus ca-mi da ceva mai slabut decat ceea ce-mi daduse daca luam in combinatie cu centrum materna. Si asa am ajuns la Ferretab (http://www.emedonline.ro/cuprins/medicamente/view.article.php/article=749).
Despre necesitatea fierului in timpul sarcinii mi-a vorbit si medicul de familie...la fel si despre calciu care trebuie luat de la 32 de saptamani. Ferretab-ul este f accesibil...eu am dat pe o cutie care o sa-mi ajunga pana la 32 de sapt 21 ron.
Ti-am pus aici site-urile sa citesti despre fier care nu este cam acelasi lucru cu elevit-ul.
Leeloo burtica scumpa si draga, mamica de scafandru ...decizia iti apartine! Eu zic sa mergi pe mana lui dr B!
Pupici multi!
Mami Ana-Maria, tati Valentin si 20+ ... Razvan Andrei !
Leeloo21 spune:
multumesc de raspunsuri fetelor..calciu nu am s amai iau..am luat deja 2 saptamani si cred ca ste ok..oricum pap multe lactate si nu cred ca mai am nevoie de calciu separat..fierul o sa iau pana termin folia..mai am oricum pt inca 10 zile..cred ca este suficient..poate am sa mai fac o data analizele de sange si o s avad daca am totul stabilizat..la ultimele analize eram un pic anemica la fier..si deaia probabil mi-a dat..dar era o diferenta mica fata de normal..insa calciu aveam destul..
vineri merg la eco morfologica de trim 3..desi nu se mai cheama asa..si o s avad cat a mai crescut bebe si daca este in regula
fete frumoase!
Cristina cu bebe mic 34+
nasterea in apa
pozici dragute
ana_micu83 spune:
Bafta multa!Sa ne povestesti ce minuni mai face micutul tau in burtica!
Pupici la mamici cu burtici si la mamici cu pitici!
Mami Ana-Maria, tati Valentin si 21+ ... Razvan Andrei !
Aurorra spune:
buna fetele,ce faceti?Cum va mai simtiti?
Leeloo,eu toata sarcina am luat Elevit si la indicatiile dr B am luat si eu Feretab,asta este fier,din ce am citit eu si ti l-a dat si tie pentru ca in ultimul trimestru,bebele consuma tot mai multe resurse de la tine si implicit si fe,chiar daca tie la analize nu iti iese carenta el se da pentru a asigura apotul zilnic necesar,eu zic sa-l iei,tu ai sa faci cum consideri.Eu personal l-am luat de la 6 luni pana am nascut.Calciu suplimentar nu am luat pentru ca a treia oara cand am fost eu la dr B,adica pe la 8 luni,m-a intrebat daca mi-a dat medicul de familie i-am zis ca nu si l-am intrebat daca sa iau,iar el mi-a zis ca de-acum in nici un caz deoarece provoaca contractii,din ce mi-a zis el Calciu se ia pana la 36 saptamani,dupa provoaca contractii.
Cat despre mancatul fara sare si dormitul pe partea stanga,astea cred ca sunt un fel de regula de baza la el ca mi le repeta si mie d fiecare data cand mergeam la el si inca o chestie care mi-o zicea mereu,ma inntreba daca ma doare burtica si imi zicea "daca ne doare burtica luam nos.....paaa.era tare haios.
Aa voiam sa zic ca faza cu dormitul pe partea stanga in timpul sarcinii am citit-o in multe carti si pe net,asta cica ajuta la oxigenarea mai buna a creierului bebelusului.
Sanatate multa va doresc si la toata gasca.
Aurora si delfinasul minunat Robert Matei.
http://b1.lilypie.com/Eh0Wp3.png
http://community.webshots.com/album/569890343KhDpmP
lulusha spune:
salutare,
in sfarsit m-am hotarat si eu sa va scriu dupa cateva tentative nereusite de a ma inscrie pe site si avand in vedere ca va urmaresc de destul de mult timp.
ma bucur mult ca exista acest forum care ne furnizeaza informatii "calde" si extrem de utile despre experientele voastre cu delfinasi si care m-au facut si pe mine sa-mi doresc sa incerc aceasta experienta.Doamne ajuta sa fie posibila pana in final avand in vedere ca mi-a luat destul de mult timp sa ma hotarasc sa-l sun pe medic si nu din auza procedeului in sine in care am destul demulta inceredere ci mai ales din cauza distantei de Brasov la care ma aflu (sunt din Suceava).Dar dupa ce am vazut cateva mamici extrem de curajoase care s-au dus si singure si de la distante nu prea de neglijat am hotarat ca nimic nu trebuie sa fie un obstacol in a face din evenimentul sosirii pe lume a primului nostru bebelus unul cat mai placut cu putinta.
Sambata pe 14 sper sa ajungem si noi la Victoria si vom vedea ce raspuns primim. pana atunci si dupa mai ales, sper sa mai avem ocazia sa povestim .
Felicitari deja mamicilor de delfinasi pentru minunile voastre si mai ales pentru initiativa acestui forum, iar viitoarelor mamici le doresc ce-mi doresc si mie, adica o nastere usoara si copii sanatosi si frumosi!!!
va pup si numai bine,
Cristina, viitoare mamica de fetita (29 sapt)
sunshine_szb spune:
Salut fetelor! Recunosc ca am cam lipsit in ultima perioada, dar nu am abandonat forumul. In data de 5 febr.am fost si eu la prima mea vizita la Eva. Ana imi pare rau ca nu ne-am intalnit, dar defapt nici nu aveam cum, incat eu din fericire la ora 15:00 eram deja inafara clinicii. Norocul meu a fost doar ca am sunat cu o zii inainte sa-mi verific totusi programarea, si atunci am aflat de numerele de ordine, si sincer am ramas un pic cam socata...dar asta e , am facut repede o scimbare de panuri, si l-am rugat pe sotul meu care venea din Bucuresti sa doarma o nopate la Brasov si sa-mi ridice dimineata bonul, si asa uite ca am nimerit nr. 3, dar am vorbit acolo cu cineva care s-a dus la ora 11 si a primit nr 10, asa ca tre sa te duci si mai repede.
Cat despre doctorul Baiulescu, mi s-a parut ok. numai a insistat foarte mult asupra testelor, pe care le-am facut, mi-a zis de toxoplazmoza, si de triplu test, pe care trebuie sa-l efectuez si dupa acea sa-i comunic rezultateul. Sincer eu nu aveam de gand sa fac acest test, inact am 24 de ani,fara astfel de antedente in familie,dar acum ma cam vad obligata. Insa despre nastee nu prea a pomenit nimic, asa s-a purtat si cu voi?
L-am mai intrebat de concediu, si mi-a zis ca pleaca in august.
ana_micu83 spune:
Sunshine, nici la mine Dr B nu a pomenit de nastere de la prima intalnire din proprie initiativa...dar am deschis eu subiectul si l-am intrebat ce si cum...
Ma gandesc ca dat fiind numarul mare de femei care merg la el (si care nu nasc neaparat cu el), el nu se simte dator sa deschida capitulul "nastere", si sa acorde informatii nesolicitate. Eu chiar am cunoscut 2-3 femei care mergeau la DR B. , dar urmau sa nasca cu alti medici...personal chiar nu le-am inteles!
In rest ce mai faceti burtici? Mamicilor voi ce faceti?
Motana, cand crezi ca reusesti sa te strecori si sa afli culoarea caruciorului?
Mami Ana-Maria, tati Valentin si 21+ ... Razvan Andrei !
Aurorra spune:
buna,
lulusha, sunshine,bine ati (re)venit la noi,ma bucur ca v-ati hotarat sa incercati nasterea in apa Eu zic ca nu veti fi dezamagite daca reusiti nici de o asa nastere nici de Dr.B. Sper sa reveniti aici dupa nastere si sa ne impartasiti experienta voastra.
lulusha,eu am ajuns de la Piatra Neamt la Brasov si mai stiu 2 persoane care sunt tot din Suceava si au nascut la Eva,una din ele chiar acum in ianuarie,tot cu Dr B. Din pacate nu a putut naste in apa,copilasul a avut o greutate mare,aproape 5 Kg si Dr nu a lasat-o sa se chinuie si a trebuit sa faca cezariana,dar oricum a fost foarte mutumita. Eu zic ca merita sa incerci,oricum o sa vb si cu doctorul si o sa vezi ce spune. Daca mergi la victoria sa proiti si sa-i pui toate intrebarile pe care le ai in mite,acolo el sta mai mult devorba cu pacientele.
sunshine,dr.B considera TT ca fiind absolut necesar,eu una nu l-am facut,oricum eu am mers prima data la el prin saptamana 20 de sarcina asa ca oricat as fi vrut nu mai puteam sa-l fac,dar sincer eu nu l-as face nici daca o sa mai am vreun copil,pentru ca e pur statistic si la cat sunt eu de panicoasa....Cat despre faptul ca nu a pomenit nimic de nastere,eu cred ca el s-a gandit ca sarcina e mica si e foarte posibil sa te razgandesti,iar daca nu l-ai intrebat nimic,o fi considerat ca vrei doar un control. Si eu ca si ana l-am intrebat din prima,de fapt el mi-a zis ca in timp ce imi face controlul eu pot sa-i pun orice intrebare vreau si i-am zis din start ca ma interesaza nasterea in aa si vreau detalii si asa el mi-a vorbit despre asta. Cand mai mergi la el sa preiei tu initiativa si sa-l descosi,dupa cum ai vazut,el este foarte dechis si amabil.
Gasca mai veche....pe unde sunteti?
la butrici si la mamici si delfinasi si broscute!
Aveti grija de voi!!!
Aurora,mami fericita de delfinas iubit.
http://b1.lilypie.com/Eh0Wp3.png
http://community.webshots.com/album/569890343KhDpmP