Viata in Germania (54)
Raspunsuri - Pagina 5
Christel spune:
La multi ani ! tuturor, sa aveti un an plin de bucurii si multa sanatate!
Vreau sa va intreb fetele daca ati trimis corespondenta(plicuri) acum in preajma sarbatorilor in Romania si daca au ajuns? Noi am trimis
inca din 17 decembrie si n-au ajuns nici acum si le-am pus si recomandat. Nu stiu ce se intampla, chiar asa greu se misca Posta Romana? Stiu ca au fost multe zile libere, dar totusi..
Nu stiu ce sa mai cred, am trimis niste acte importante si nu stiu daca mai ajung. Asta vara am mai trimis tot asa niste acte si a durat si atunci 2 saptamani si tot asa l-am trimis recomandat, dar au fost si cazuri cand am trimis poze in plic dar nerecomandat si n-a ajuns.
Voi ce experiente aveti cu Posta Romana?
helbi spune:
Christel, eu am trimis si au ajuns in 3 zile. Insa, normal. La recomandat dureaza si.......dureaza si.....poate sa nu mai ajunga niciodata (desi, ultima data cind am trimis, in oct. a ajuns plicul recomandat dupa 10 zile totusi).
Am patit-o si, daca am acte de trimis, prefer Eurolines, Atlasib, Amad.........
Daca ai trimsi recomandat, ai primit si un nr. de la posta. Incearca s amergi si sa inrtebi ce se intimpla. Ei ar trebui sa incerce sa dea de urma plicului. Succes!
PS Experientza mea cu Posta e destul de nasoala.........am trimis de multe ori poze si n-au ajuns..........
Christel spune:
Uff, deci si tie ti s-a intamplat. Da am chitanta de la posta cu nr de inregistrare, si ce ar trebui sa fac, merg la posta cu chitanta si ei ce fac mai departe? Ma gandeam s-o trimit si pe mama la posta la noi sa faca si ea o reclamatie acolo la posta.
Mama l-a intrebat pe postasul din zona si a zis sa stea linistita ca o sa ajunga ca au fost acum multe zile libere si nu s-a lucrat.
helbi spune:
Mergi la posta si spune-le povestea. Vezi ce zic si ei........e o modalitate de a urmari un pachet/plic. Eu am patit-o in decembrie cu DHL. Mia- dus un pachet la o alta adresa. Noroc ca ma stia cel carea aprimit aiurea pachetul, m-a sunat si, dupa ce a sunat el la DHL, am mai sunat si eu de 2 ori (si nu au decat vreo 14 centi/ min si am vb de fiecare data mai mult de 30 min) au venit si au ridicat pachetul de la amic (cintarea pachetul 18 kg) si l-au trimis la destinatarul corect. Insa, eu am facut totul in baza acelor chitante primite de la posta. Greseala a fost intre posta si dhl.........
Christel spune:
Mai astept si saptamana viitoare cu plicul, apoi o sa fac si reclamatia asta. Alta data cred ca o sa trimit cu porumbelul voiajor, ca sigur ajunge mai repede
Acum vreau sa va intreb despre lucruri mai vesele si anume as dori mai multe detalii despre Croatia, anul acesta vrem sa mergem in vacanta acolo, am citit ca este super si multa lume a fost multumita, este ideal pentru familiile cu copii.
As vrea sa intreb pentru cine a plecat de aici din Germania,ce statiuni ati ales,unde e mai bine de statla hotel(pensiune) cum este drumul pana acolo, cum este cu pasapoartele, daca ne trebuie viza ceva, ce imi puteti spune despre siguranta(si ma refer daca se fura masinile cum am auzit ca se intampla prin Bulgaria).
Am gasit o statiune Selce(visavis e insula KRK), in apropiere este si Venetia deci ar fi mai multe de vizitat.
Avand in vedere ca suntem si cu cei 2 copii vrem sa vizitam cat mai mult dar totusi sa nu mergem prea mult cu masina, preferam statiuni apropiate de Germania.
Astept sugestiile voastre, ca deja vrem sa ne apucam de rezervari(cam in ce perioada nu e foarte aglomerat?)Noi am putea fie la sfarsitul lui mai cand are fata o saptamana vacanta sau intre 25.06-05.08 cand are vacanta de vara.E cam greu acum ca depindem de vacanta copiilor.
liutzica spune:
de mult am vrut sa intreb si eu in legatura cu concediile...
Nu vreau atrag atentia de la Croatia (ma intereseaza in aceeasi masura chiar daca nu vom merge anul asta)! M-ar interesa totusi o parere despre statiunile de langa Konstanz, la Bodensee (Germania).
Daca este un loc potrivit pentru familie cu copil mic, in ce perioada este mai bine de mers acolo..din astea
Multumesc.
misha-germ spune:
buna fetele!
am si eu o intrebare la voi, cunoaste cineva o fundatie aici in Germania, care poate ajuta un baietel urgent?
Noi am luat legatura cu una , insa trebuie sa asteptam pana la sf lunii pt raspuns, insa baiatul este la intensiva de 2 luni, si inima inceteaza sa bata. Am primit acest mail de la fata direct implicata si am postat cazul asta urgent si pe blogul: Reda zambetul copiilor.
Dragi prieteni,
Un copilas de 3 luni are nevoie urgenta de ajutor, asa ca imi permit sa fac un apel personal catre voi.
Gabriel s-a nascut, ca si Andrei, cu atrezie de esofag, avand ca malformatie asociata atrezia de duoden. Este spitalizat tot in Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti. A fost operat de 2 ori dupa nastere in incercarea de a ii repara atrezia de esofag si atrezia duodenala. In cele din urma, nereusind repararea atreziei de esofag (unirea capetelor acestuia), in cadrul unei a treia operatii, i-a fost facuta o esofagostomie cervicala si gastrostomie (ca si lui Andrei).
Dupa o vreme, a putut fi transferat in sectia de Pediatrie a aceluiasi spital, unde a stat aproximativ o luna cu mamica. Nu a putut fi externat deoarece starea lui nu era foarte buna si s-a preferat pastrarea lui acolo pentru urmarire. Dupa aceasta luna mai fericita, Gabriel a facut stenoza duodenala (locul operatiei de unire a duodenului s-a strans) si a trebuit reoperat, in data de 14 Noiembrie. Dupa aceasta operatie, Gabriel nu a reusit sa isi mai revina. A facut septicemie iar starea lui s-a deteriorat din ce in ce mai mult. A avut un stop cardio-respirator, necesitand reanimare, a facut convulsii, este ventilat artificial si nu poate fi stabilizat. Incepand de ieri, Gabriel primeste si stimulente cardiace, deoarece medicii sustin ca a inceput sa ii cedeze inima.
Starea lui Gabriel este acum critica, el necesita un transfer in strainatate in regim de urgenta. Acest transfer se poate realiza cu avion medical dedicat (asa a fost transferat si Andrei din Romania in Germania in a doua luna de viata). In Germania este asteptat in Clinica din Karlsruhe, unde tratamentul sau a fost estimat la aproximativ 20.000 EUR. La acesti bani se adauga si costul transportului medical, in valoare de 14.000 EUR. Compania de transport medical, German Air Rescue, cunoaste cazul si poate face oricand transferul. Dar conditia lor este ca banii sa fie virati in cont inainte de realizarea acestuia.
Gabriel inca mai poate fi salvat. Dar are nevoie de bani, de care parintii lui nu dispun. Cu cat se asteapta mai mult realizarea acestui transfer, cu atat consecintele pot fi mai grave.
Am atasat si o poza cu Gabriel. <<...>> Raportul medical il puteti gasi pe site-ul lui, http://gabriel.seek-on.com , in sectiunea Acte. Tot acolo gasiti si emisiunile difuzate despre Gabriel de Kanal D si Acasa TV.
Conturile deschise pentru a-l ajuta pe Gabriel sa stranga banii necesari plecarii sunt:
Pentru RON: RO23BRDE410SV01032404100
BANCA BRD SUCURSALA ACADEMIE BUCURESTI
Pentru EUR: RO37BRDE441SV36355474410
BANCA BRD SUCURSALA GRANITUL BUCURESTI
ADRESA: SOS PANTELIMON NR 359BL B2 PARTER SECTOR 2 BUCURESTI
COD SWIFT: RDEROBU
Titular NITU ANISOARA
Teledon
Numere de telefon apelabile doar din reteaua Romtelecom
0900900203 pentru a dona 3 euro
0900900205 pentru a dona 5 euro
Mama lui Gabriel poate fi contactata la telefon (0766) 109629.
Pana acum s-au strans abia 4.000 EUR din cei 34.000 EUR necesari. Mai e mult si nu se stie cat va mai rezista Gabriel. Daca doriti, puteti trimite acest mesaj mai departe, scopul este sa afle cat mai multa lume in timp cat mai scurt. Aceasta este o situatie cu adevarat urgenta si putem incerca sa salvam o viata.
Va multumesc mult, in numele parintilor lui Gabriel!
Doina
Alina spune:
'Neatza fetele!
Christel ,noi am fost vara trecuta in Croatia,in Istria,la Porec din 23 august.A fost minunat!Am stat la hotelul Laguna Istra si a fost f bine,hotelul e intr-un peisaj de vis,curat,demipensiune cu snack la ora 14 dar atit de multa mincare si buunnna ca am venit grasi de-acolo .
Statiunea nu e departe de Germania,cam 570 km de la noi,drumul prin Austria si Slovenia a fost f bun,am prins stau in Autria si am pierdut foarte multe ore dar asta e cind mergi in august,e mai aglomerat plus ca erau lucrari pe drum.
Noi am fost cu masina personala si nu am avut nici un fel de problema,am parcat-o in parcarea hotelului pazita si maaaree(1 euro/zi extra de bilet).Cu masina am colindat si zona invecinata si am parcat-o mereu in parcari platite,nu am avut probleme,eu in Croatia nu am auzit de furat masini.
Din Porec se faceau zilnic excursii in Venetia(Porec este exact pe malul opus statiunii Lido di Jesolo din Italia)dar noi nu am fost ca sa-ti zic amanunte,am fost inainte de destule ori in Venetia si am preferat doar Croatia.
Noi am luat bilet prin agentia de la jobul sotului meu pt ca are avantaje dar de la Riva Tour,am rezervat prin inceputul lui iunie.Au fost si o gramada de programe speciale pt copii,dimineata handbal,volei,concurs de construit in nisip,dupa amiaza cerc de pictura si bastel(aici a fost si fiica-mea zilnic)si seara discoteca,intii pt copii si apoi pt parinti.Miercurea era seara istriana cu muzica din zona,prezentarea costumelor si obceiurilor din zona,plus mincarea specifica.
Noi am mai fost apoi si in Umag si Novigrad dar statiunile nu mi s-au parut la fel de frumoase.Rovinj-ul este iarasi superb.
De perioada nu stiu ce sa zic,cred totusi ca in august e cel mai aglomerat.
Eu am patit-o si cu Dhl si cu posta normala sa nu ajunga plicurile.Dhl-ul mi-a pierdut asigurarile medicale pe care le facuseram parintilor mei aici dar mi-am recuperat banii si am facut altele pt ca nu se elibera dublura.
Duminica faina!
Alina
Christel spune:
Multumesc Alina pentru informatii, am mai citit si la subiectul cu Croatia si ne-am decis acolo vom merge, mai ramane sa ne decidem asupra perioadei, as vrea cand nu e asa aglomerat, poate la sfarsitul lui mai, cred ca o sa fie si vremea buna, nu foarte cald, in iulie-august am auzit ca ar fi prea cald totusi, iar noi suntem obisnuiti cu vremea de aici.
Fetita ta ce mai face, cum s-a acomodat cu scoala? A mea relativ binisor, a avut o perioada mai grea dupa aprox. 2-3 luni de la inceperea scolii, in sensul ca il confunda mereu pe m cu n si citea destul de greu. Ea ramane dupa ore la hort si este destul de obosita, in sensul ca se trezeste la 6.30 si ajunge acasa la 17.30 si dupa aceasta ora nu prea ai ce sa mai faci cu ea ca e obosita. Iar la hort nu prea fac nimic cu ei suplimentar in afara de teme(cateva cuvinte de scris si la mate cateva exercitii)in rest joaca asa ca tot eu tb. sa ma ocup serios de ea; am facut progrese serioase acum in vacanta si acum sunt multumita, mai are probleme ca sunt multe cuvinte care se scriu cu litere duble(tb. sa-i spun eu cand facem dictare. Eu fac cu ea si in romana, a invatat foarte repede, chiar neasteptat pentru mine, citeste si scrie destul de bine. Facem cate o lectie pe zi din abecedarul romanesc.
De saptamana asta le-a cerut si stiloul deci incepe sa scrie cu stilou, ea este incantata, eu nu prea pentru ca acum daca greseste nu mai poate sterge la fel de usor, ca in cazul creionului.
Acum ei au invatat sa scrie cu litere de tipar si mai intreb aici nu invata sa scrie si de mana sau scriu numai cu litere de tipar? Si in romana scrie tot cu litere de tipar si nu stiu ce sa fac sa o invat si cu literele de mana sau sa o mai las putin sa nu o bulversez?
Fetele cu copilasi de scoala sau care ati facut scoala aici, va rog sa mai povestiti.
O zi buna tuturor!
Christel spune:
Si inca o parere as dori: ce credeti ar fi bine sa le dam copiilor scolari lecitina sau omega 3(de care? care ar fi mai buna pentru copii, am vazut la drogerie dar sunt mai multe tipuri, care este pentru copii?)
Am citit aici un articol despre omega 3 si am inteles ca ar fi buna penru copii.
Ma gandesc ca i-ar fi buna, mai ales ca ea trebuie sa invete mai mult decat ceilalti copii(invata simultan in 2 limbi) si are si programul destul de obositor.
Voi ce parere aveti? Ar trebui sa intreb si un dr?