Viata in Germania (54)
Raspunsuri - Pagina 16
helbi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kokorina buna seara fetelor! ma scuzati ca dau "buzna" asa peste voi,dar am o intrebare si sigur gasesc la voi mai multe raspunsuri,sfaturi bune. care sant demersurile(pas cu pas,punct cu punct....)in obtinerea unei cetatenii.as putea gasi pe cineva cu rabdare sa-mi dea punct cu punct unde trebuie sa merg si cam ce conditii trebuie sa intocmesc pt a putea intra in posesia cetateniei austriece. mentionez ca sant de 6 ani si aproape 4 luni aici in austria,casatorita cu cetatean austriac,de 6 ani, in 26 aprilie anul acesta. v-as fi extrem de recunoscatoare daca m-ati ajuta si pe mine in aceasta situatie. p.s. imi pare rau ca nu sant in wiena ca veneam si eu la intalnire... Pascal si Sophia www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM fetelor, va rog din suflet sa va uitati la clipul asta. www.clipfish.de/player.php?videoid=MzY1MDN8Mg%3D%3D" target="_blank">http://www.clipfish.de/player.php?videoid=MzY1MDN8Mg%3D%3D |
Cred ca trebuie sa scrii la subiectul fetelor din Austria. Nu stiu cit te pot ajuta info primite de la fetele din Germania.
tinatache spune:
helbi, ai dreptate, e destul de greutz... Multumesc de urari
Auzi, ca tu ai d-ra mare de-acuma, se mai si trezesc fetele astea sau viseaza cu ochii deschisi pana ... pana cand? voiam sa scriu pana la pubertate da' atunci e si mai rau! E jale, chiar discutam ieri cu sotzu ca la anu i-as mai trimite per pedes pe amandoi la scoala dimineatza, sotu zice ca la andra nu m-as mira sa-si dea seama pe la jumatea drumului ca si-a uitat ghiozdanu.
Ii mai spun din cand in cand "Träumelinchen" si se supara:))
Bine ca la scoala e numai ochi si urechi, stie tot, povesteste tot.
La voi cum merge? Tu ce mai faci, ai mai gasit servici?
Am avut aseara sedinta la scoala cu inscrierea lu pitzi mic, inca nu-mi sa cred ca merge si el la scoala, a venit prea ... brusc asa... Dar merge, asta e sigur, avem recomandare de la gradi, directoarea a zis ca-l stie si nu-si face probleme ca nu reuseste (implineste 6 ani in decembrie, Stichtag e 30 nov. anu asta). Mai sunt copilasi mici, am mai vb cu alti parinti... aaaa, imbratranim fetelor.....
Va pup, numai bine!
PS: azi dim. mi-a zis ca nici un ghiozdan asa ca al Andrei dar cu masini n-ar fi rau, asta dupa ce de sapt. intregi ma freaca cu piratii
-----------------------------------------------
www.naturalexperience.ro/" target="_blank">are you ready for... a natural experience?
AdinaF spune:
tinatache, Stichtag-ul asta se schimba de la un an la altul, ca si ai mei sunt nascutzi in octombrie, dar sincer n-as vrea sa-i tzin acasa pana implinesc 7, ca-s mari ca gardul ... si destul de aptzi zic io. Stiu ca ma grabesc cu intrebarea, dar sunt curioasa.
Ma intreb ce ne-asteapta si pe noi , azi-dimineatza de ex am cautat de nebuna prin toata casa dupa "colotzii cu jeeep!"
helbi spune:
Tina, a mea e destul de selbständig inca din clasa 1. Ea merge singura de acasa la scoala cu tramvai, apoi cu bus si apoi inca 15 min pe jos inca dintr-a 1.a. Dupa scoala, se duce uneori cu alti colegi, de multe ori si singura, cca 40 min pe jos pina la Hort...........De cele mai multe ori dimineata o insotesc si eu. Dar sunt cazurti, de ex lunea, cind merge singura.
Cu scoala merge f bine. Am scris acum la clasa a 3-a.........cel putin la matrhe, dupa discutia de azi cu invatatoarea, e cu un pas mare in fata colegilor ei......e cel putin la niv. de clasa a 4-a si.....se plictiseste in clasa.
De 2 sapt. nu o mai verific zilnic, ci prin sondaj si vad ca functioneaza f bine.
Cu ghiozdanul, din experienta, eu ti-as recomanda sa nu te grabesti. Se mai poate suci piticul de citeva ori pina incepe scoala..in plus, la voi se incepe in sept..........daca aveti drum prin alte Landuri, de ex. Hessen, la data la care incepeti voi scoala, aici sunt deja 6 sapt. din noul an scolar weg....si rechizitele se reduc..........
Amonar spune:
Fetelor, noi am avut acum 2 zile sedinta cu parintii la kindergarten. Printre subiectele discutate s-a abordat si subiectul "cum sa prevenim rapirea copiilor".....La gradi ni s-a spus ca se rapesc multi copii si ca trebuie sa gasim o metoda prin care copilul nu se duce cu nimeni altcineva decat cu parintii sau o persoana care este inlocuitorul. Cica e bine sa invatam copilul ca in caz ca parintii nu pot veni sa-l ia de la gradi sa nu plece decat cu o singura persoana pe care o parintii o "angajeaza" permanent pt treaba asta. Deci copilul sa stie ca numai acea persoana este inlocuitorul parintilor orice ar zice altcineva.Pana aici toate bune, dar mi se pare asa de socant sa se discute treaba asta....chiar doamnele de acolo au spus ca in Germania asta este o mare problema. Si in plus este de neconceput sa lasi copilul singur pe strada inspre scoala sau inapoi. nu STIU...VOI CE ZICETI..ESTE o furtuna intr-un pahar? Pe noi ne-a pus pe ganduri. La voi se discuta acest subiect?
eveline spune:
Buna ziua tuturor.
Am o mare rugaminte la voi daca ma puteti ajuta. Azi erau afisate la gradi la fiica-mea mai multe poezii pe care le invata copii cu ocazia zilei de 8 martie. Din lene, sincera sa va spun, am copiat doar titlurile si primul vers, in ideea ca merg la servici si le gasesc eu pe net. Le-am gasit pe toate, cu exceptia uneia. Daca o cunoasteti si aveti timp, va rog sa mi-o scrieti si mie. Nu era lunga. Titlul este "Muttertag" si primul vers "So lieb wie meine Mutter"...sper ca am scris bine, eu sunt in plop si plopul in aer la limba germana.
Multumesc anticipat.
Miriluta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Amonar Fetelor, noi am avut acum 2 zile sedinta cu parintii la kindergarten. Printre subiectele discutate s-a abordat si subiectul "cum sa prevenim rapirea copiilor".....La gradi ni s-a spus ca se rapesc multi copii si ca trebuie sa gasim o metoda prin care copilul nu se duce cu nimeni altcineva decat cu parintii sau o persoana care este inlocuitorul. Cica e bine sa invatam copilul ca in caz ca parintii nu pot veni sa-l ia de la gradi sa nu plece decat cu o singura persoana pe care o parintii o "angajeaza" permanent pt treaba asta. Deci copilul sa stie ca numai acea persoana este inlocuitorul parintilor orice ar zice altcineva.Pana aici toate bune, dar mi se pare asa de socant sa se discute treaba asta....chiar doamnele de acolo au spus ca in Germania asta este o mare problema. Si in plus este de neconceput sa lasi copilul singur pe strada inspre scoala sau inapoi. nu STIU...VOI CE ZICETI..ESTE o furtuna intr-un pahar? Pe noi ne-a pus pe ganduri. La voi se discuta acest subiect? |
Si la noi s-a discutat acest subiect. A venit intai un politist si le-a explicat copiilor ce anume sa faca si cum sa faca cand sunt abordati de o persoana straina care incearca sa ii ia cu forta. Am avut apoi si un Workshop cu o firma de consiliere, care le-a aratat copiilor diverse situatii din viata de zi cu zi si modul in care ei se pot apara atunci cand se simt amenintati.
Din experienta mea proprie, eu iti spun ca nu e o furtuna in pahar cu apa. Miruna era in fata portii si ne astepta pe noi care eram la vreo 100 de m in spate. Un tip s-a oprit si a intrebat-o daca vrea sa mearga cu el la locul de joaca din apropiere, nestiind ca noi eram in apropiere. Miru i-a zis ca mami nu ii da voie sa merga cu straini si el insista ca mami nu se va supara sigur. Cand am ajuns eu, Miruna mai ca plangea si tipul tot se chinuia sa o convinga. L-am strans de gat si am chemat politia. Au venit in cca. 5 minute 2 masini de politie si l-au luat pe nenoricit, dupa ce au discutat in particular atat cu mine cat si cu Miru. Asta s-a intamplat in octombrie 2008. Miru a avut mult timp cosmaruri...si eu la fel.
tinatache spune:
helbi, nu stiam ca are asa de mult de mers pana la scoala, respect! Eu inca nu am lasat-o sa mearga singura, vreau sa incep abia la anu cand or merge amandoi. oricum tb sa-l duc pe Pitzi la gradi si sunt in aceeasi cladire, asa ca merge cu masina. Plus ca ar tb sa ne trezim mai devreme si la capit. asta stam prost Plus ca iarna asta am avut perioade cu -15 grade dimineatza si chiar nu i-as lasa sa le inghete sufletu pana la scoala. Ar fi cam 20 min de mers pe jos, poate si 30 daca dorm in picioare...
Adina, Stichtag a fost impinsa in spate cativa ani sa ajunga la 30 Dec. si apoi asa ramane. E diferita de la Land la Land. Noua ni s-a parut stupid ca pt 10 zile sa fie la anu cel mai mare din clasa, mai ales ca toti, si gradi si scoala, spun ca este destul de fit. Anul asta am primit inscrierea automat, ca si KannKind.
Cat despre rapit copiii, se vorbeste, dar nu chiar ca sa nu lasam copiii singuri la/de la scoala. La noi majoritatea merg impreuna. Clasele sunt facute pe cartiere, multi merg impreuna pana in fata portii. Clar ca invatam copiii sa nu mearga cu nimeni, sa nu primeasca bomboane si alte chestii, ca sunt si oameni rai pe lumea asta... De la Mittagsbetreuung si gradi oricum nu da copiii nimanui, decat cui e trecut pe lista de la mine. Si daca zic eu ca are voie sa mearga singuri, atunci ii lasa, altfel nu.
-----------------------------------------------
www.naturalexperience.ro/" target="_blank">are you ready for... a natural experience?
Amonar spune:
Bine fetelor, se pare ca in Germania exista nevoia de a integra acest aspect social in educatia copiilor. Am intrebat mamele din Olanda dar acest subiect nu este un subiect de dezbatere in gradinitele si scolile din Olanda. De aceea m-a cam socat chestia....Oare Olanda sa fie mai safe?...ciudat...Sotul mi-a spus ca in Olanda copiii nu merg singuri la scoala ci in grupuri cu bicicletele. Se poate ca de aceea nu este periculos. Eu de multe ori vad copii singuri in statia de autobuz asteptand aubtobuzul si ma intreb, oare cat de periculos este pt acesti copii....oricine poate opri sa ia un copil cu masina. Ma gandesc ca oricat ai invata copilul sa nu mearga cu strainii, copilul ramane copil, adica influentabil. Educatoarele au spus sa facem o persoana "fixa" care are voie sa ia copilul de la scoala cand noi nu putem. Adica, copilul sa stie ca acea persoana e singura care se prezinta in locul parintilor.
Miriluta, acum imi amintesc ca ai mai povestit intamplarea...da, ai dreptate, e bine sa fim cu ochii deschisi si urechile ascutite. Doamne fereste.....
liutzica spune:
Parca ma cutremur cand ma gandesc la asa ceva. La rapiri, atacuri ale unor drogati sau bolnavi psihic....
In orice caz mie mi-ar fi frica sa las copilul sa mearga singur la scoala, mai ales daca este fetita (in cazul meu).Inca este micuta, dar la cate cazuri am auzit, nu neaparat in Germania, ci asa in general in lume, despre abuzuri asupra copiilor, rapiri pt proxenetism si alte oribilitati cred ca este bine sa fie cineva in permanenta cu ei pe strada.(Mi s-a intamplat deja sa ma atace un psihopat sau drogat..habar nu am in plin centrul Frankfurt-ului , am povestit eu intamplarea de fapt si aici si de atunci sunt foarte sensibila la subiecte din astea. Mi-am si cumparat spray pt autoaparare)
Dumnezeu este sus si vede cel mai bine si asa cred ca doar El este capabil sa ne protejeze absolut, dar ca parinti trebuie sa luam masurile de protectie maxime.
Va doresc din inima multa sanatate si protectie voua si familiilor voastre.