Mami, ce inseamna sa faci sex?
Raspunsuri - Pagina 2
szivarvany spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gsd buna, baietelul meu de 9 ani stia la modul general ca in burtica mamei creste copilul 9 luni dar despre procesul conceptiei nu m-a inintrebat. A fost foarte bucuros cand a descoperit int-o enciclopedie fazele dezvoltarii fatului - imagini - timp de 9 luni. Chiar sambata ne-a zis o chestie tare haioasa dar nu am revenit u explicatii: doi oameni se saruta si stau spate in spate si asa ajunge sa se formeze fatul in burtica mamei . cand o sa intrebe concret o sa-i spune. Mami baietelului Vivi |
Ba eu i-as fi explicat ca fatul nu se formeaza in burta, ci in uter si in niciun caz de la statul spate in spate Mai ales ca are deja 9 ani dar mai ales ca vi-a spus voua, parintilor, si nu colegilor, prietenilor
Edit: informatie inseamna si prevenire
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
cafera spune:
Pe langa subiect, dar ... pe aproape...
Fetita unei cunostinte, eleva in clasa I, vine de la scoala si intreaba:
-Mami, ce inseamna sex oral?
Mama, profesoara de romana, raspunde:
-Este modalitatea de a expune anumite lucruri despre sex in mod oral, nu in scris.
Fetita putin nedumerita:
-Bine, bine si sex? Aaaaaaa, gata, stiu ...sexul masculin si sexul feminin.
Deianira spune:
Mirelam, esti sigura ca baietelul nu a adunat deja ceva informatii de prin alte surse (prieteni din parc, copii de la scoala) si te testeaza?
Asta-i prima chestia la care m-am gandit pentru ca eu stiu ca povesteam cu fetele prin clasa I despre ciclu si tampoane si evident stiam noi ceva, dar mai mult prostii :-)). Noroc ca majoritatea aveau mame care discutau cu ele si asa ma mai lamuream si eu pentru ca mama mea intervenea cand aveam eu destule informatii incat sa-i raspund eu ei la intrebari .
E doar o teorie, anyway, asa cum au zis si fetele, cred ca e varsta potrivita sa fii sincera cu el si sa incepi sa-i vorbesti de protectie etc si sa bati moneda pe asta pana se satura ca sa fii sigura ca e constient de ceea ce face .
mirelam spune:
Buna fetelor.
Am reusit in sfarsit sa-i explic ceva.
Intai i-am cumparat cartea ,,Corpul meu'', o enciclopedie pentru copiii peste 5 ani. A fost foarte incantat de ea. I-am zis sa inceapa sa citeasca si apoi sa ma intrebe unde nu intelege.
A citit, unde nu a inteles m-a intrebat. Deja i-am explicat despre spermatozoizi, despre menstruatie, despre cum ajung spermatozoizii de la barbat in corpul femeii. (aici n-a prea inteles desi i-am explicat exact asa cum scrie si in carte, ca un barbat si o femeie, la maturitate, cand se casatoresc si se iubesc si vor un copil penisul se intareste si intra in vaginul femeii si asa ajung spermatozoizii la femeie). Aici l-a cam ametit si cartea si eu, dar i-am zis ca mai tarziu o sa inteleaga.
Ceva ceva a inteles, nu tot.
A fost o faza haioasa cand i-am explicat de menstruatia la femei.
Ca sa intru mai usor in subiect, l-am intrebat la ce crede el ca se folosesc tampoanele la care fac reclama la televizor. Si el zice, foarte sigur pe el: da sigur ca stiu, sa te stergi cu ele pe fata cand transpiri.
sorana spune:
Foarte tare cu stersul pe fata cand transpiri
Scuze de off-topic dar mi-am adus aminte:
Doi copii discuta despre ce vor sa le aduca Mos Craciun.
Fetita: Eu vreau o papusica
Baiatul: Eu vreau un OB.
Fetita: Ce-i aia OB?
Baiatul: Nu stiu, dar am vazut la televizor ca daca ai unul poti sa te duci la piscina, sa te joci cu mingea, si nimeni nu-si da seama.
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
alycia spune:
foarte tare Soarana.
Acum sa revin la subiect Mircea al meu cand avea patru ani m-a intrebat cum se fac copii si eu i-am raspuns la fel, faza cu samanta de la tati care ajunge la mami si creste un bebe in burtica...dupa ceva zile imi spune "mami, as vrea sa-mi faci un fratior si daca nu-ti da tati samanta iti dau eu...si-mi intainde o punga cu seminte de floarea soarelui!" Acum are 6 ani si la intrebarea pusa de mine "ce inseamna cand doi oameni fac sex?"(pentru ca l-am auzit vorbind de sex si l-am chestionat sa vad ce e in capul lui) imi raspunde "atunci cand doi oameni se pupa in pielea goala"..deocamdata e multumit cu asta ..nu vrea sa stie mai multe...
Elena_Dumy spune:
fii-mea are 9 ani, imi amintesc ca pe la 6 ani m-a intrebat intr-o seara,auzind la tv-stiri,ce inseamna ca "a violat-o?"
i-am raspuns ca si-a batut joc de ea,i-a facut mult rau...pe cuvant ca ma luase pe nepregatite si habar nu aveam cum sa-i explic
si acum ma gandescla asta...voi ce i-ati fi raspuns ?