Scrisoare catre generatia noastra...
Raspunsuri - Pagina 3
beshter spune:
Si eu fac parte din generatia asta
Am avut blugi 'piramizi' in primul an de liceu si ma rugam de tata cu lacrimi in ochi sa-mi ia pantofi Defonseca.
Toata copilaria am mancat inghetata Doina pe bat de 1 leu 75 si prajitura Excelent. Si ciocolatele (nu mai stiu cum se numesc) cu o umplutura minunata care semana la gust cu pamantul din gradina.
Dar beuturile alea in culori mirobolante pe care le luam cu sticla de 2l de la dozator? Suc de kiwi, cica. Acum tind sa cred ca era sampon.
Dar nechezolul ceausist? Il mai tineti minte? Si acum as vrea sa-l cunosc pe individul care a botezat cafeaua ceausista in modul asta genialoid si sa-i strang mana. (daca o mai trai, sarmanu')
Si 'ceaiurile' comuniste in care dansam (elevi timizi in scoala generala) pe muzici ascultate la casetofoane smuggled in tara de vaporeni si tiristi.
Si 'shopurile' pline de ciocolata si tigari straine din Neptun si Olimp...
Si Mos Gerila, care se aproviziona de la Alimentara cu napolitane, taitei si conserve de peste...
andacos spune:
Mihaelka le cam amesteci!
Sucul ala de la dozator a aparut dupa revolutzie!
La fel si pantofii DeFonseca!Blugii in acele vremuri...eheiii greu se obtzineau!
Kent-ul cumparat de la vaporeni si Assos-ul!
Guma Tipi-tip cu surpizele alea cu care faceam colectzie!Sau guma chineeasca tare parfumata si dulce dar cind dispareau asta zicei ca ai cauciuc in gura!
Batonul de 1 leu care-l cumparam in pauza de la chiosc!Ce bun era!
Si mai sunt!Dar ma grabesc!
Dana
beshter spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Mihaelka le cam amesteci! Sucul ala de la dozator a aparut dupa revolutzie! La fel si pantofii DeFonseca!Blugii in acele vremuri...eheiii greu se obtzineau! |
Multumesc ca mi-ai amintit. Scrisorica incepe asa: 'Nascuti la inceputul anilor 70-80...' si amesteca 'Sclava Isaura' si 'Twin Peaks' cu Cico si Zmeurata. Asa ca mi-am permis si eu sa le amestec un pic, gandindu-ma ca stie toata lumea cand a fost revolutia, precum si ce era inainte si ce a fost dupa.
Mi-am mai amintit de globurile de plastic infatisand vreun Mos Gerila hidos - asta inainte de revolutie, ca sa fie clar.
Si de PTAP (pregatire pentru apararea patriei) - cand eram scosi in curtea scolii si simulam atacuri cu matura in mana pe post de pistol.
Imi amintesc si de prima Coca-Cola bauta - care nu mi-a placut deloc, spre deosebire de Quick Cola - la petrecerea unei colege de scoala generala cu tata tirist.
In primii ani dupa revolutie am primit primul meu casetofon - pe care il pastrez ca sa i-l arat baiatului meu cand va creste si va asculta, probabil, muzica, prin vreun plasture. Si tot atunci am aflat ca una lume e bogata si alta e saraca.
Anuska spune:
citat din mesajul lui Mihaelka Si de PTAP (pregatire pentru apararea patriei) - cand eram scosi in curtea scolii si simulam atacuri cu matura in mana pe post de pistol. |
Da! Eu am fost si pe poligon si am tras cu arma adevarata! La ce mi-o fi folosit?
Si munca patriotica! Sapat in gradina scolii, maturat, etc.... Sau campaniile alea care ne duceau la sortat ceapa, cartofi sau mai stiu eu ce.... Uf, ca tare urat mai miroseau si ceapa si cartoful stricat.... Si ce mistoc zburau prin aer ochind un coleg de clasa...
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
XIO spune:
Mie mi se pare chiar trist cand ma gandesc la cum ne jucam noi si cum se joaca astazi copiii.
La ce desene animate aveam noi , si ce au ei astazi.
pacat...
Este isi o melodie draguta pe youtube despre asta .
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Deus spune:
Mie nu mi se pare trista copilaria sau adolescenta/tineretea, chiar daca am avut putine jucarii , sau magnetofon ,sau program putin la tv eu cred ca ne-am distrat fiindca am fost nevoiti sa ne folosim imaginatia. Plus eram toata ziua afara in aer curat, faceam mult sport, familiile comunicau si-si petreceau mult timp impreuna nu fiecare cu tv-ul lui cum de multe ori se intampla acuma. Stateam cu prietenii afara si cantam la chitara, mergeam cu cortul, faceam chefuri acasa si toata gasca dansa ...Acuma din pacate se comunica mult pe chat/forumuri, nu mai exista caldura in comunicare. Asta este, este normal sa ne schimbam si nu am nimic impotriva.
Ca sa nu vorbesc ca am avut prin anii 80 niste zapezi ! si m-am data cu sania si cu punga ....
Fiecare moment este deosebit. Si ce a fost si ce este si ce o sa fie.
Sarbatori fericite!
["http://community.webshots.com/user/Deusphoto"]poze familia mea
quod me nutrit me destruit
XIO spune:
trist din cauza prezentului , nu a trecutului.
Eu cred ca am avut cea mai fericita si frumoasa copilarie , si cand ma uit la ce se intampla astazi mi se pare chiar trist.
Desenele animate sunt jenante, scunsa e inlocuita de un GTA in care omori oameni si-ti cumperi prostituate , samd.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Fomalhauti spune:
Eu sunt mai....marisoara (si de volum, da' acu' zic de varsta)....
Eu am prins un pic si vremurile mai bune....Venea tata sa ma ia de la scoala si ma ducea, pe mine si pe prietena mea la "Nestor" (hai ca v-am dat gata, p-asta n-o stiati) si mancam Coupe Jaques. Nu in fiecare zi, asa, din cand in cand. De la liceu mergeam la Athenee Palace (tot la cofetarie, ce v-a trecut prin cap?). Ne postam in spatele unora care mancau si asteptam sa termine, ca nu erau mese libere....Da' tot asa faceam si la mare, la masa la cantina, daca eram seria a doua. Mama prefera sa fim seria a doua, daca erai in prima serie stateau aia din seria a doua in spatele tau...
Am prins si munci agricole....Ce vremuri! Toaletele (turcesti) nu aveau usa. Aveam o problema: dimineata treceam prin fata toaletelor si ma uitam sa vad care e libera. Problema era, daca vad pe cineva cunoscut acolo, colega sau cadru didactic, zic "Buna dimineata" sau ma fac ca nu vad?
Eu imi amintesc si cutremurul....
Eram abonati la "Romania Libera". Mama citea "mortii" si eu citeam ultima coloana de pe ultima pagina, unde erau cateva stiri din lume - de exemplu, acolo am citit ca a murit Elvis Presley.
Va mai povestesc, acum tocmai m-a sunat Mos Craciun, ca vine...(Mos Gerila
Fomalhauti spune:
Dar sa va povestesc altceva...Cand aveam 3 ani ne-am mutat intr-un bloc nou. Cam toate apartamentele fusesera date cu chirie unor familii cu copii. Noi, copiii, ne jucam singuri in fata blocului. Noi fetele coboram cu papusi, mobila pentru ele, hainute (facute de croitoreasa mamei din resturi de material...). Puneam pe jos un pres (dintr-ala din resturi de material, am vazut recent la IKEA, imi venea sa cumpar unul de drag) si stateam cu orele pe el si ne jucam...Cine ar lasa azi copii de 3, 4, 5ani singuri in fata blocului? Cand aveam nevoie de ceva sau era un conflict tipam "Mamiii". Eu stateam la etajul 3, dar era o fetita de la 9...Apropo de subiectul cu vecini suparati...
beshter spune:
citat din mesajul lui Fomalhauti Da' tot asa faceam si la mare, la masa la cantina, daca eram seria a doua. Mama prefera sa fim seria a doua, daca erai in prima serie stateau aia din seria a doua in spatele tau... |
Exact asa pateam si noi la Mangalia cand se deschisese Cazinoul...
Iar cand prindeam prima serie, tata facea ce facea si mai lua o 'baterie'; cand auzeam oftaturile din spatele meu, ma apuca rasu'-plansu'.