NU VOM MAI BENEFICIA DE 85%???

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blue_hat spune:

Tlaura,
Nu m-am legat de tine, ma intelegi gresit.

Si eu zic ca nu e bine sa faci copilul conditionat de banii primiti de la stat. Cum zici si tu, daca vrei, il faci, daca nu, nu. Insa, exista un mic procent de conditionare - si tu ai spus ca nu ti-ai permis sa il faci pe al doilea. Daca ar fi fost legea asta cu 85%, l-ai fi facut pe al doilea? Poate ca da.
Oricum trebuie sa ne raportam la legile aplicate (dupa cum bate vantul alegerilor) acum, nu in urma cu nu stiu cati ani.

Pana la urma discutia ar trebui sa fie despre cum se voteaza o lege, se aproba, se publica si mai stiu ce se mai face si despre cum nu se mai aplica o lege si se baga repede modificari la lege ..
Din pacate discutia a degenerat peste tot (forumuri, tv s.a.) si de aici si postul meu anterior.

Si eu am renuntat la un salariu bunisor, nu exagerat de mare, dar mult peste 600 RON. Insa am facut copilul, cea mai mare bucurie a vietii mele, tarziu. L-as fi facut mai tanara, dar am asteptat sa imi gasesc un serviciu, o casa, sa am o situatie cat de cat stabila. Nu am vrut sa aduc un copil pe lume in conditiile in care toti banii se duceau pe plata utilitatilor si a chiriei. Ce haine? Ce vacante? Oricum cand l-am facut, nici nu se punea problema de 85%.

Nu stiu daca as sta acasa 2 ani, cu sau fara aia 85%. Pe de o parte as vrea sa stau sa imi vad puiul crescand, pe de alta parte as vrea sa mai fac ceva, as incepe o afacere, as merge la munca, mi-as folosi capul si la altceva decat la gandit ce mai gatesc azi sau cand sa mai bag un rand de rufe la spalat. E o lupta mare care se da in sufletul multor mamici, daca sa se intoarca sau nu mai repede, daca sa isi lase sau nu copilul inca mic pe mana unor straini.
Femeile care fac o meserie de placere, femeile de cariera, femeile care vor sa impace viata de familie si serviciul nu vor sta niciodata 2 ani acasa. Sau ma rog, asa cred eu.

Oricum, legea trebuia gandita mai bine, cum ai zis si tu. Nu trebuia aruncata asa, trebuiau luate in calcul mai multe aspecte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxandra_sb

Citat:
citat din mesajul lui tlaura
Acum 6 ani cand l-am nascut eu pe Andrei, nu se dadeau decat 2 milioane, indiferent de salariu. Dupa ce am iesit eu din CIC, s-a dat legea cu 8 milioane!

In Romania? Ciudat.. acu 7 ani, la bb1, eu am beneficiat de 85% din salariu. Apoi tin minte ca indemnizatia s-a facut fixa.. parca 6 mil, a crescut la 6,5 si apoi la 8 (inclusiv alocatia pt bb).

azi, orele 13 - pentru pretioasa Emma

de M (6) si G (2)

eu nu am comentat dar m-am gandit ca trebuie sa fie o greseala .. 200 ron (alocatia) se dau si acum ptr copil .. indemnizatia e cu totul altceva ..

Elena de Eva Maria (14.01.2008)

Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete

papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilincamam spune:

Calatoresc mult in strainatate si inca din vara citeam in ziarele din diferitele tari din Europa despre criza. La noi, politicienii parca erau pe alta lume: promiteau lucruri imposibile pentru vremurile care urmau. Nu trebiua sa ai pregatire economica pentru a intelege ce urmeaza, ci doar sa dai dovada de onestitate. Cineva spunea ca durata sederii mamicilor acasa este prea mare comparativ cu alte tari. Asa este. DAR, acolo exista sisteme de preluare a copilului, crese, alte forme de suport. La noi? Cate crese decente sunt? Asa ca ma asteptam la acest circ. Interesant din punct de vedere psihologic este ca acesti politicieni si acum ne cred....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dilaural spune:

Un link de pe Realitatea... are si un video...

http://www.realitatea.net/guvernul-ar-putea-plafona-indemnizatiile-pentru-mame--cum-comentati_422806.html

este destul de recent...

Sa speram ca va fi bine pentru toti!

Dilaural cu Andreea Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Pentru ca s-au vehiculat diverse pareri, chiar contradictorii, cu privire la indemnizatiile din alte tari, iata o lista cu indemnizatiile maternale (parentale) din majoritatea tarilor lumii.

Da' o lista cu alocatiile de stat n-ai?
Ca nu m-ar deranja sa primesc 6 milioane pe luna daca fetele mele ar primi cateva sute de euro lunar, ca alocatie
Nu de alta, dar la preturi depasim tarile civilizate din lista ta, pe cand la salarii suntem codasi rrrrau, da' RAU!

Mergi la inceput

Am uitat sa spun ca ma streseaza ca parlamentarii nostri se dau cu Mertzanele, da' cand e sa fim saraci, taiam macaroana... da' la altii (altele...) Fir-ar el de buget, ar fi o solutie sa stiti, sa plafonele si pensiile, da' ce zic eu, ia sa scada si alocatia copiilor mici, sa o scada nene de la 200 de lei, la 40 cat e ea peste 2 ani, da' stati ca mai bine ma gandesc.... va dati seama ce economie s-ar face daca n-ar mai da aia 40 de lei?? Si mai bine sa nu ii dea, ca si asa n-ai ce face cu ei... pana si o uniforma la scoala e cat doua alocatii...
Da' ei se dau cu mertzanele si isi schimba canapelele pe la cabinete mai des decat dureaza un mandat...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tlaura

Va rog, nu-mi puneti in gura cuvinte pe care nu le-am spus si nici nu le-am gandit; nu am principii comuniste, nu cred ca trebuie sa fim toti egali neconditionat; din contra, eu sustin gradularea sociala , respectiv a mamelor, in acesta problema.
Mie nu imi place ca sa zic asa, conditionarea conceperii unui copil de retributia pe care o da statul pentru asta! Vrei sa faci un copil, doi, trei, foarte bine, ii faci, dar te si asiguri ca ai cu ce sa-i cresti si cu ce sa le asiguri educatiea necesara. Nu astepti sa-ti dea statul bani pentru asta. Nu ca nu ar trebui, sa nu ma intelegeti gresit, dar nu faci copilul bazandu-te pe asta!
Si pentru blue_hat: eu am un copil (atata mi-am permis sa fac, desi as fi vrut doi), pentru care am renuntat la un serviciu foarte bun si bine platit. Acum 6 ani cand l-am nascut eu pe Andrei, nu se dadeau decat 2 milioane, indiferent de salariu. Dupa ce am iesit eu din CIC, s-a dat legea cu 8 milioane!
Inca o data, eu nu sunt impotriva legii cu 85%, ba chiar o sustin, sunt impotriva celor care conditioneaza nasterea dupa banii de la stat!

Laura, mama lui Andrei

Poze

Scuza-ma, dar vorbesti gresit... Acum aproape 6 ani am nascut si eu, si legea era cu 85%, nicidecum cu 2 milioane... Ba mai mult, 85% din salariul MINIM pe economie, in 2003 insemna 2.850.000 lei in cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns springflower spune:

Eu am inteles de la TV ca astazi se va decide: daca ramane 85% dar cu in limita a 3 salarii medii pe economie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Incep c-o lamurire, ca sa nu-mi primesc intrebari tampite (ca si cum n-as putea sa-mi dau cu parerea decat daca am copii si salar baban): am 4 plozi, salar baban (mult peste 1000 de euroi), si eu, si duamna mea.
Boon!!!
Politicienii ie de kko, nu conteaza partidu'; legile ie ca ei; noi, daca punem botu', la fel.

Sa vedem care-i modelu' primelor 10 state la PIB:

1- SUA- kanci ajutoare
2- Japonia- 14 saptamani cu 60% si GATA, la munca, nici macar fara plata
3- Germania- 14 sapt.- 100%, pana la 1 an, 65%, limitare la 1800 euroi
4- China- 14 sapt.- 100%
5- Marea Britanie- 39 sapt.- 90%, pana la 1 an mere fara plata
6- Franta- 26 sapt.- 100%, pana la doi ani, fara plata
7- Italia- 24 sapt.- 80%, pana la 10 luni, fara plata
8- Spania- 16 sapt.- 100%, pana la 3 ani, fara plata
9- Canada- 50 sapt.- 55% cu limitare la 413 dolari canadieni/sapt., pana la 1 an fara plata
10- Brazilia- 20 sapt.- 100% si atat

MEDIA- aprox. 22 sapt cu 85% si pana la 1 an fara plata

Precizare- raportul intre PIB-ul celei de-a zecea clasate- Brazilia si cel al Romaniei este de 8:1.

Dac-ar fi dupa mine, in tara asta n-ar exista ajutor de somaj si ajutoare pentru copii!
De ce scriu asta?
Fiindca vin dintr-o zona unde aproape 50% din bobor traieste din aceste ajutoare si nu vreti sa stiti in ce conditii isi cresc copiii (si cam care-i rata de infractionalitate in zona).
In plus, ar trebui o lege care sa prevada ca daca faci copii si nu ai venituri, copiii se institutionalizeaza.
Aceste ajutoare sunt o mare porcarie, datorita lor ajung sa se faca copii ce ajung piese de schimb sau marfa...
Daca cei ce ne conduc vor sa faca ceva pentru cei ce muncesc si au copii, sa reduca impozitele progresiv, in functie de numarul de copii; astfel n-ar mai fi stimulate putorile sa se reproduca, iar calitatea genetica a urmatoarei generatii ar creste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Ham, o singura precizare... in UK concediul de maternitate nu e de 39 saptamani cu 90% salar. E vorba de 6 saptamani cu 90% dar nu mai putin de 117 lire/saptamana, apoi pana la sapt 39 suma fixa de 117 lire/saptamana (aprox 40% salar mediu in Scotia). Ce ramane pana la 1 an e fara plata. Asta se numeste statutory maternity (ca sa primesti trebuie sa ai cel putin 6 luni lucrate). Daca firma la care lucrezi are "company maternity policy" si ai lucrat acolo cel putin un an (banca la care lucrez eu are), ai 12 saptamani 100% salar + 117 lire/saptamana pana la sapt 39... apoi inca 3 luni neplatite. De trei saptamani am inceput concediul de maternitate... deci iti spun din surse sigure Nu m-as supara deloc sa fie 90%din salar timp de 39 de saptamani... da' nu-i.

Dark Bendis

39+ cu "Huckleberry" Baby

AMR 6 ZILE!!!!!

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput