Puiuti de randunici 2008!! (170)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luny spune:

SOS de mustar,merge la peste si la pui:
Eu am facut cu peste file,oceanic, cam 500grame si creveti am avut proaspeti, intregi, i-am fiert si apoi decorticati.
- 2 linguri de mustar, 4-5 catei de usturoi maruntiti bine (i-am facut cu mixerul vertical cu puutiiiina apa), cam o ceasca de cafea mica de ulei de masline,lamaie cam 2-3 linguri, sare, putin piper si putin rozmarin, grija mare sa nu scapati prea mult ca e puternica aroma. Toate asteaa le-am omogenizat cu mixerul vertical.Se unge bine pestele cu sosul si se lasa la rece vreo 2 ore sa traga bine aromele,in vas de iena. inainte sa-l bagati la cuptor,se pun acolo si crevetii, tavaliti prin sos, si se stropeste totul cu vin alb sec(eu nu am avut de data asta..) la cuptor cam 15-20 min si gata! sa-mi spuneti daca v-a placut!

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mimonix

Plugusorul
de Butucica

Comentariul literar

Autoarea este o poeta contemporana, originara din regiunea moldovei ,zona binecunoascuta pentru emanatiile artistice ale poporului nostru . Aceasta debuteaza inca din 2007 cu cateva creatii timide , dar in perioada aceea sentimentele erau mult accentuate de transformarile hormonale datorate sarcinii. In 2008 naste un baietel butucel cretunel caruia ii dedica cea mai mare parte a timpului sau liber.Datorita acestui fapt , in aceasta perioada nu se remarca cu nicio creatie literara deosebita...probabil cateva schite timide, creionate in vreo agenda , vor fi gasite multi ani mai tarziu , cand poeta se va afla deja pe culmile succesului
In luna decembrie a acestui an, insiprata de codrii copilariei, da nastere catorva scurte poezioare cu tenta revolutionara menite sa ajunga la inima publicului prin vibratia deosebita si chemarea la patria muma , e care insa le publica anonime .
Totul culmineaza cu "Plugusor"-ul original care apare pentru prima data in paginile unei publicatii virtuale de mare valoare , la inceput anonim ...apoi poeta revine la sentimente mai bune si isi semneaza creatia.
Ritmul original si rima desperecheta dau farmec si valoare acestei CAPODopere literare unice
Procedeul literar folosit este personificarea ..."ia mai dati din aripioare, ciripiti in gura mare" .Aceasta foloseste asemanarea dintre mamici si randunici deoarece in imaginatia personala, mamicile sunt harnice si gurese
Poezia are parte si de o intriga interesanta , datorata interesului crescut pentru numele autoarei in perioada in care aceasta era anonima Punctul ciulminant a fost atins atunci cand randunelele harnice si primitoare au aflat cine le onoreaza cu ghiersul, au lacrimat si s-au emotionat
Totusi poezia are nuante triste, de maron si poeta ar face bine sa rada mai des deoarece ilustratiile de genul umbresc uneori suvoiul de sentimente de iubire si devotament fata de personajele sale dragi "randunelele"
Mesajul "Plugusorului" este insa unul clar
Vin sarbatorile,vin sarbatorile !

Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

dementiala!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Luny, . Maine fac si te anunt ce a iesit...
Mimo, ai un 10 in catalog pentru comentariu. Da, fetele?
Roxana, da' crezi ca n-am bagat-o in sac?? A zbierat de mama focului...
Cum se adoarme un copil care vrea numai in picioare????? HEEEELLLPPPP!!!!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Mimo, esti tare ma!

Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)

Mergi la inceput

1. cantitatile sunt din okkio, fiecare pune dupa gust, si am uitat de lamaie, editez postul anterior!!!
2. Nicoleta - e durere Matei cum aluneca pe parchet, dragul de el!
3...am uitat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Naty, pune-o sa mai misune!

Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstela spune:

Mercic fetelor de ajutor..pun comprese reci.Sper sa nu am probleme.
Nelia,merci,dar nu vreau sa iau pastile.Eu am terminat cu laptele,dar a revenit acum o tensune.sper sa treaca.
Am vazut o Sophie fumoasa tale...si ce dulce e ea cu 2dintisori in fata..
Luny,nu e ma la circ,e la unirii.
Tea a baut azi ff putin laptic..am stricat laptele degeaba de vreo 4 ori..dupa ce ca se foloseste o cutie pe saptamana..
Acum abia a baut vreo 80 si nu a mai vrut...dar o las.asta e..nu ma stresez.

Stela,
mamica fericita de TEODORA mult dorita (1.04.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=641612f5d169402f415057&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Minunea noastra,Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Nicoleta, pai mi-ar trebui probabil un parchet de-al tau, sa o pun sa misune si sigur ar cadea lata . Se pare insa ca am dovedit-o...din ciclul never say never...eu care ma jurasem ca niciodata nu o sa o legan in brate...asta am facut, plus cantat cantec de leagan. Intai s-a uitat la mine ca la vreuna ciudata dupa care brusc mi-a dat o palma , apoi a priceput ca daca mami a innebunit e mai intelept sa faca precum ea si s-a potolit...Uffff...
Stela, deci mie sa nu mi te plangi ca strici laptele, da? Mai mult lapte praf decat am aruncat eu nu a aruncat nimeni pe crenguta. Ce Dumnezeu, las-o sa se obisnuiasca, nimic nu poate concura cu laptele tau, ia-o invers, prepara-i mai putin si cand vei vedea ca mai vrea ii mai faci...NU te mai lua dupa cantitatile pe care le auzi aici pe crenguta ca deocamdata n-ai nicio sansa si cred ca e explicabil sa fie asa...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

..sper..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstela spune:

Citat:
citat din mesajul lui luny
vrei reteta la sosul minune care l-a terminat pe al meu, de zicea ca are orgasm gastronomic?(ceea ce el nu spune cu una cu doua)

Stela,
mamica fericita de TEODORA mult dorita (1.04.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=641612f5d169402f415057&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Minunea noastra,Teodora

Mergi la inceput