Vreau sa fiu mai calma si mai intelegatoare!

Vreau sa fiu mai calma si mai intelegatoare! | Autor: mih@el@

Link direct la acest mesaj

Nu sunt o prezenta constanta pe forumuri, dar marturisesc ca este primul lucru la care ma gandesc atunci cand am nevoie de un sfat sau de o parere.
Sunt casatorita de mai bine de 6 ani cu un om minunat, care ma iubeste, ma respecta, ma ajuta in treburile casei, este calm, rabdator (oare pana cand), tandru, cu alte cuvinte, genul de om pe care cred ca multe dintre femei si l-ar dori alaturi. Avem si un baietel de un an si jumatate, o dulceata si o frumusete, care seamana cu taica-su ca 2 picaturi de apa. Prin urmare, pot sa spun ca avem o viata de familie deocamdata fericita si relativ de linistita, si spun "relativ" exclusiv din vina mea.
De felul meu sunt o fire destul de nervoasa, imi sare tandara destul de repede, si de foarte multe ori de la niste tampenii, si mai sunt si cicalitoare. Bine, sotul meu s-a obisnuit cumva cu mine, si a invatat sa nu ma ia in serios de fiecare data, ori mai pune nervii mei pe seama faptului ca stau toata ziua singura cu copilul care are unele probleme digestive si nu prea mananca, iar daca o face este numai cu sacul de jucarii alaturi si pe langa faptul ca ma apuca nabadaile pana ii dau ceva sa manance, mai si varsa destul de des. In fine, asta ca o paranteza.
Ceea ce vreau sa spun este ca imi dau seama ca si omul asta nu poate sa ma suporte la infinit, mai ales ca nu pot da 100% vina pe copil, pentru ca si inainte eram asa, e adevarat ca s-a mai accentuat acum mai ales atunci cand trec printr-o perioada mai nasoala cu asta micul. Vreau din tot sufletul sa ma schimb, sa fiu mai calma, mai intelegatoare, mai ales ca ma sperii si eu atunci cand realizez ca sunt momente in care nu mai am rabdare nici cu asta micul, si cand spun asta ma refer exclusiv in ceea ce priveste mancatul. Incep sa tip cateodata si la el, il mai scutur cateodata, si nu cred ca e in regula. Ideea este ca felul asta al meu de a fi nu-mi face deloc bine nici mie, sunt de multe ori foarte incordata si stresata si nu-mi trebuie decat o scanteie sa ma aprind. Mi-am propus de multe ori sa incerc sa ma controlez dar cu rusine spun ca nu am reusit, sau daca da, a fost pentru scurt timp.
Toate astea cred eu ca ne afecteaza si viata sexuala, pentru ca eu nu sunt dispusa, de fiecare data cand vrea el, si asta cel mult la 2 zile, sa facem dragoste, si mi-a zis odata ca-l frustreaza foarte tare lucrul asta, pentru ca are impresia ca nu-l mai doresc. Dar nu e vorba ca nu-mi place sa fac dragoste cu el, ba din contra, ne intelegem foarte bine in pat. Dar tot el a spus odata, ca parca are de trecut o bariera cu mine, adica daca reuseste sa ma faca sa ma relaxez totul e perfect dupa aia. Numai ca este destul de dificil de ajuns la acea bariera pentru ca, de foarte multe ori, resping de la inceput orice tentativa, pentru ca (iarasi) imi este foarte greu sa las deoparte toate grijile de peste zi. Eu tot timpul tb sa ma gandesc cum rezolv o anumita problema, cum sa strangem o anumita suma de bani pentru nu stiu ce, ce sa-i mai dau baiatului sa manance, cum sa-l fac sa manance etc. si toate astea ma fac sa-mi pierd cheful de orice altceva. Ceea ce am eu sa-i reprosez din punctul asta de vedere ( desi nu stiu daca am dreptate sau nu, am sa va rog sa-mi spuneti voi asta), este ca la el toate partidele astea de amor parca erau tot timpul programate dinainte, nu stiu cum sa va explic, adica imi zicea inca de la amiaza ca "in seara asta...", sau daca nu, era ca o lege, ca daca aseara nu am facut-o inseamna ca astazi musai tb sa se intample. Eu in schimb, duceam dorul partidelor spontane, adica incepuse sa ma plictiseasca faptul ca trebuia aproape sa-mi trec in agenda zilele in care sa facem sex. Nu stiu daca m-am facut inteleasa. Culmea este ca, el spune ca eu nu sunt o fire spontana, si daca ma deranjeaza de la ceva (tocmai eu i-am dat ex. asta, facem curat si uite asa, cand ne ciocnim unul de altul, lasam curatenia pe mai tarziu si ajungem in pat), ma enervez si mai tare ca nu ma lasa sa termin ce am de facut si nu-i acord nici o sansa. Si inclin sa-l cred, pentru ca mie nu prea imi place sa las lucrurile neterminate. Sunt mult prea calculata, si ma enerveaza asta la culme. Si uite asa, ne invartim intr-un cerc vicios.
Stiu ca este ceva mai delicat care nu se poate trata asa, pocnind din degete, dar mi-ar fi de mare ajutor niste sfaturi din partea voastra, pentru ca imi doresc foarte mult sa ma schimb pentru binele meu, al familiei mele si pentru ca-l iubesc nespus de mult pe omul extraordinar cu care sunt casatorita.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Violeta Nicolae spune:

Citeste si reflecta putin asupra cuvintelor scrise mai jos:
Dragostea este indelung rabdatoare,este plina de bunatate,dragostea nu se lauda,nu se umfla de mandrie,nu se poarta necuviincios,nu cauta folosul sau,nu se manie,nu se gandeste la rau,nu se bucura de nelegiuire,ci se bucura de adevar,acopera totul,crede totul,nadajduieste totul,sufere totul.
1Corinteni 13:4-7

Ai grija de tine si de familia ta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Cred ca oboseala isi spune cuvantul!
Nu cred ca te poti schimba,pur si simplu asa esti tu ! Poate,poate, sa incerci sa mai modelezi ceva ,desi e foarte greu !

Sa-ti traiasca puiutul !

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

pe langa oboseala vezi sa nu fie ceva probleme la tiroida....
eu eram tot timpul nervoasa din cauza asta si nu stiam ca am probleme cu tiroida.....acum sunt ceva mai calma

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Si in plus, nu cumva baietelul are intoleranta la lactoza? Fetita prietenei mele era asa cum ai descris tu, si i s-a descoperit aceasta intoleranta, de cind stiu, si o alimenteaza in consecinta e mult mai bine.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui violeta69

eu eram tot timpul nervoasa din cauza asta si nu stiam ca am probleme cu tiroida.....acum sunt ceva mai calma

M-ai facut super curioasa pt. ca am impresia ca mih@el@ m-a descris pe mine iar in "tineretile" mele am fost diagnosticata cu ".... tiroida".am urmat un tratament ,aiurea in tramvai cred!Pe la 20 de ani vroiau sa incerce ceva pe mine si-am refuzat.
Acum ,aici ,bineinteles ca nu am nimic!Sunt sanatoasa tun!O analiza ca lumea nu ti-ar face astia,in fine,m-ai facut curioasa.Oare de la tiroida sunt eu asa cu kuru in sus non-stop?

Mih@el@,dupa cum vezi nu esti singura!Al meu zice ca nu ma recunoaste,dar mai grav e ca nu ma recunosc eu!!Si citeodata sunt obosita de mine insami!Efectiv ma simt extenuata dar tot nu ma potolesc.La fel ca tine,imi sare tandara din orice,fac POC si dupa aia gata pt. mine e ca si cum n-a fost,insa nu stiu daca pt. cei din jur e la fel si pina cind o sa mai fie la fel.
Nu sunt cicalitoare dar al meu zice ca nu stiu de gluma.
Intr-un cuvint ,si eu vreau sa fiu mai calma!!!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Vad ca am trecut de "un" cuvint!

www.onetruemedia.com/my_shared?z=30f78e9baad27e25a5c2d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> la joaca si undokai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns microcires spune:

Draga mea mie imi mustesti a depresie....daca te tine buzunaru ia du-te matale la un psiholog sau la doctorul de familie care te va recomanda la cine trebuie.Viata e prea scurta sa stai nepasator si nefericit.
Cit ai sa incerci tu sa fie mai bine balanta chimica din creierul tau nu o sa fie egalata din resure proprii.....ai nevoie de ajutor profesional.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadameBovary spune:

Cred ca un prim mic pas e facut deja prin faptul ca reusesti sa constientizezi starea in care te afli si ce consecinte poate aduce daca vei continua asa. Si mama mea e nervoasa si urla toata ziua, cum nu-i convine ceva (si asta se intampla des), cum incepe sa ridice tonul... da' eu si cu tata deja nu o mai ascultam , o lasam cu ale ei sa se potoleasca singura. Si si-a facut si ea analizele pentru ca avea in trecut probleme cu tiroida (de sanatate), dar acum au iesit toate bune si cu toate ca urmeaza un tratament prescris exact pentru stari din astea de anxietate si nervozitate, tot nu s-a potolit .
Poate in cazul tau intr-adevar un psiholog sau un psihanalist te poate ajuta sa devii un pic mai calma...

I never fake ... sarcasm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Citat:
citat din mesajul lui violeta69

M-ai facut super curioasa pt. ca am impresia ca mih@el@ m-a descris pe mine iar in "tineretile" mele am fost diagnosticata cu ".... tiroida".am urmat un tratament ,aiurea in tramvai cred!Pe la 20 de ani vroiau sa incerce ceva pe mine si-am refuzat.
Acum ,aici ,bineinteles ca nu am nimic!Sunt sanatoasa tun!O analiza ca lumea nu ti-ar face astia,in fine,m-ai facut curioasa.Oare de la tiroida sunt eu asa cu kuru in sus non-stop?

Mih@el@,dupa cum vezi nu esti singura!Al meu zice ca nu ma recunoaste,dar mai grav e ca nu ma recunosc eu!!Si citeodata sunt obosita de mine insami!Efectiv ma simt extenuata dar tot nu ma potolesc.La fel ca tine,imi sare tandara din orice,fac POC si dupa aia gata pt. mine e ca si cum n-a fost,insa nu stiu daca pt. cei din jur e la fel si pina cind o sa mai fie la fel.
Nu sunt cicalitoare dar al meu zice ca nu stiu de gluma.
Intr-un cuvint ,si eu vreau sa fiu mai calma!!!

n-ar fi rau sa -ti faci niste analize...
se poate sa fie si asta,sau nu...

eu am spus doar cum a fost la mine!

Mergi la inceput

Violeta,da,asa ar fi ideal insa intai trebuie sa ma documentez ce analize sunt alea ca sa stiu ce le cer!!Asa e aici!Nu-ti propun nimic ,se uita la tine,scriu ceva in computerul ala si gata ,te trimit acasa sanatos!Foarte rar cind au si ei o idee ,raaar,raar si atunci bineinteles ca te intreaba "vrei sa faci aia,sau ailalta?"De parca omul se duce acolo doar ca sa-l vada pe dr. la ochi.
Dar daca stii si tu macar una alta,ei,alta poveste!Ideea e ca trebuie sa fii cu temele facute si sa-i ceri ce vrei sa faci.
Mai bine ma apuc de studiat medicina .

Mergi la inceput