LMA Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (148)
Raspunsuri - Pagina 6
adinag spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mihuta Eu n-am plecat nicaieri dar suntem ambele mucoase si amarate. Eu n-am dormit deloc toata noaptea ca Sophia a tot vomat de la secretiile in gat. mami de Sophia |
Imi pare rau, Mihuta! Multa sanatate. Si noi suntem toti mucosi, Floris tuseste noaptea, insa nu stiu din ce motiv si-a schimbat programul de somn, foarte ciudat. Doarme dimineata cam cu 2 ore mai mult, si mi se pare foarte ciudat. Sa nu radeti, este insa muuult, 2 ore in plus. Voi ce ziceti?
adinag spune:
No, acum sa-mi zic si eu parerea cu ce se intampla.
La Jasmina eram altfel, ma raneau profund afirmatii cu privire la alaptat sau ca nu e frumos la o anumita varsta sau stiu eu ce. Ca de ce nu-i dau mai devreme aia sau ailalta etc. etc. Acum nu stiu de ce, cred ca sunt mult mai sigura pe cea ce fac. Si atunci eram convinsa ca e bine ce fac, insa abia imi luasem si eu informatiile si nu inteleg nici eu de ce, dar ma enervam cumplit cand auzeam ceva impotriva si luam totul personal. Acuma cred ca este ffff important sa se alapteze copilul macar 6 luni, totul ce este peste este foarte bine. Stiu ce recomanda OMS-ul, insa nu voi uita nici ce recomanda majoritatea doamnelor astea de care v-am povestit, care te ajuta la alaptat: alaptatul este fff important. Insa sa se alapteze atata timp cat AMANDOI - mama si copilul - vor, le face placere si se simt comfortabil cu asta. Ele cand le zici ca nu mai vrei etc. incearca intai sa descopere motivele. Daca sunt exterioare, incearca sa-ti arate alta fata a medaliei. Insa de multe ori trebuie privit in ansamblu, daca d.e sotul e complet impotriva si sunt probleme in cuplu din cauza asta: ce aduce mai multe beneficii pe termen lung? A fost doar un exemplu. OK, pe mine m-ar soca barbatul care are ceva impotria, dar sunt.
Si poate nu va vine sa credeti, dar sunt si bb-i care nu mai vor sa fie alaptati (si nu ma refer la asa numita greva a laptelui, ca au 2-3 ile cand nu vor). Mai ales copilasi, trecuti de 1 an, dar mama este atat de fixata pe alaptat, ajunge sa se simta fara folos daca nu o mai face, incat nu vrea sa vada semnele.
Sunt de toate. De aia se zice, sa se alapteze atata cat amandoi vor si le face placere.
Mie inca imi face mare placere, deci nu vad nici un motiv in a intarca. Daca X zice ca vai, ce urat, eu sincer ma gandesc: ii iert ca nu stiu ce zic. Si nu din aroganta, ci pentru ca inainte de a avea copii si mie mi se parea tare urat
Si-mi aduc aminte ce ochi am facut cand o femeie a alaptat odata langa mine 
Dar ute ca viata m-a schimbat, m-am documentat si acum zic ca stiu mai bine, mai mult. Si daca altul vrea sa vada lucrurile altfel, nu e problema mea. Eu parerile mi le expun, insa nu putem niciodata schimba alta persoana, ci doar ea isi poate schimba parerile, pentru ca asa vrea ea.
Nu stiu daca m-am exprimat clar, am incercat, dar tipa copiii langa mine.
Vreau sa va vad pe toate aici, ca altfel plec si eu... la shopping! ![]()
eladea2005 spune:
| citat din mesajul lui pussi amy atunci fa-ti urocultura, poate si asta sa fie un motiv al nemancatului... nu stiu sigur, dar ce stiu e ca, copiii cu infectii urinare nu iau in greutate. adina ai dreptate, la noi nu exista un astfel de personal...Nici chiar in maternitati. Eu am facut febra de la furia laptelui si nimeni nu si-a dat seama in prima zi ... ziceau ca-i de la cezariana. Abia cand imi erau sanii ca stanca s-au prins. Voi ce cadouri le luati piticilor de Craciun? eu sunt in pana de idei.... PUSSI de SABINA ELENA & ANA NICOLETA 19.11.2007www.flickr.com/photos/12652375@N04/2078939834/in/photostream/" target="_blank"> TUSTELE MELE ASA CRESTEM DOAMNE AJUTA! ![]() |
pussi, la noi a venit deja mosu'..
dar acum, cand vad ca nu mananca si ma supara, imi vine sa-i zic la Mosu' sa i le ia si sa le duca la copii mai cuminti...
Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)
ERIC
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC LA 1 ANISOR...
Sa-l ajutam pe Andrei sa se faca bine...
http://b2.lilypie.com/gAmbp2.png
Esti mereu cu mine, in suflet, in gand..oriunde ai fi...pentru totdeauna...
eladea2005 spune:
| citat din mesajul lui adelamaria Offf...mai fete dragi! De dimineata ma tot gandesc ce sa va spun, daca sa va spun...Haideti sa nu ne suparam chiar acum, de Craciun! E pacat de Sarbatorile astea! Sunt niste clipe atat de frumoase si pretioase pe care le traim alaturi de puii nostri!...Va rog eu mult sa treceti peste toate neintelegerile! Sunt convinsa ca doar de asta e vorba, de niste neintelegeri! Mie mi-e drag forumul asa cum e, cu bune si cu rele...Sunt atatea lucruri urate pe lumea asta, atatea necazuri, atata rautate...Haideti sa facem din grupul nostru o oaza de liniste si de prietenie...sau amicitie...sau ajutorare...sau...ce vreti voi! ![]() Andreea, te inteleg atat de bine! Stiu ca nu exagerezi deloc atunci cand zici ca plangi de necaz pt ca Eric nu papa bine! ![]() Nu stiu ce sfat sa-ti dau...Mai exista ca vitamine si ZincoC...alta idee...Poate ca trebuie sa elimini intr-adevar posibilitatea unei infectii urinare...Iar cu ochisorii...eu zic sa urmaresti sa se hidrateze bine puiul, sa bea suficiente lichide...Sau sa-l tii sub observatie pentru o eventuala forma de conjunctivita...Stiu ca seara se accentueaza discomfortul in cazul conjunctivitei... Multa sanatate si rabdare de fier! Incearca sa nu intri in cercul vicios copil care nu papa-mami nervoasa-copil care simte ca mami e nervoasa si refuza si mai abitir mancarea...Usor de zis, greu (super greu!) de facut! Oana, am admirat si eu pe frumusica Ana Sa va traiasca! Mi-a placut mult si tarcul acela de joaca! Si costumatia speciala, de sarbatoare!Stiu ca ati mai pus poze, dar n-am apucat sa le vad pe toate! Promit ca recuperez! Ade, mami de Ilana http://www.ilanaandreea.blogspot.com/ |
mai Adela, ce-mi mai place cum scrii tu...

dar nu stiu cum sa procedez, nu stiu unde am gresit, cu ce am gresit, ce trebuie sa fac de acum incolo... o sa-l duc dupa sarbatori sa facem si o urocultura, ca la coprocultura si oxiuri n-a iesit nimic...din prima..paote trebuie sa le repetam de mai multe ori...
nu eu ziceam de ochisori, parca Amy daca nu ma insel...
azi de ex. a papat la 8.00 150 ml lapte, la 9 i-am mai facut 120 ml ca nu se saturase...el bea laptele in 2 ture, nu tot odata... apropo, la voi copii beau laptele pe nerasuflate, odata??? apoi ne-am mai jucat, apoi nani, iar joaca si pe la 1.00 zic :'I-o fi foame, sa-i dau sa manance..." i-am dat niste paste cu sos si sunca...a gustat de 2 ori abia abia...atat...
i-am pus si branzica si niste telemea peste, le-am dat la cuptor, zic eu sa fie mai gustoase.. a gustat iar de 2 ori si atat...
pai sa nu mori de necaz????
i-am dat cateva guri de apa, desi n-avea dupa ce bea, vorba aia, si acum daorme la soare in balcon...si e ora 3.30...
deci atat a mancat el pana la ora asta... vi se pare normal???sunt tare suparata...mai suparata ca niciodata...si nu stiu cum sa ies din stare asta...ma pocneste plansu acum, cand va scriu...

ERIC
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC LA 1 ANISOR...
Amy26 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui adinag
Dar ce inaltime are? Floris are 9700 la 80 cm si arata bine, si pediatra a zis ca e fff bine... Nu zic sa nu dai atentie, dar vezi daca nu-ti faci griji prea mari! ![]() Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007) |
Adina

80cm are si Iustin
de regula nu acord prea mare importanta nr de kg ...dc il vad eu ca e bine,sanatos nu mai conteaza ca are 8,9 sau 10kg
acum il privesc si-mi dau seama ca ceva nu e in regula cu el,faptul ca nu papa mai nimik peste zi,problema cu ochisorii ma fac sa ma gandesc ca nu-i a buna
partea buna (acum e buna) e ca si-a pastrat mesele de laptic de peste noapte,adik 3 bibe....macar atat,altfel chiar ziceam ca traieste cu aer
ex de papa intr-o zi: 2-3 biscuiti,o jumatate de banana,3-4 lgt de (mancarica,supa)si alea cu chiu cu vai,laptic 80ml

Ce parere aveti?
AMY si
IUSTIN CRISTIAN(07.11.2007)
eladea2005 spune:
| citat din mesajul lui adinag No, acum sa-mi zic si eu parerea cu ce se intampla. La Jasmina eram altfel, ma raneau profund afirmatii cu privire la alaptat sau ca nu e frumos la o anumita varsta sau stiu eu ce. Ca de ce nu-i dau mai devreme aia sau ailalta etc. etc. Acum nu stiu de ce, cred ca sunt mult mai sigura pe cea ce fac. Si atunci eram convinsa ca e bine ce fac, insa abia imi luasem si eu informatiile si nu inteleg nici eu de ce, dar ma enervam cumplit cand auzeam ceva impotriva si luam totul personal. Acuma cred ca este ffff important sa se alapteze copilul macar 6 luni, totul ce este peste este foarte bine. Stiu ce recomanda OMS-ul, insa nu voi uita nici ce recomanda majoritatea doamnelor astea de care v-am povestit, care te ajuta la alaptat: alaptatul este fff important. Insa sa se alapteze atata timp cat AMANDOI - mama si copilul - vor, le face placere si se simt comfortabil cu asta. Ele cand le zici ca nu mai vrei etc. incearca intai sa descopere motivele. Daca sunt exterioare, incearca sa-ti arate alta fata a medaliei. Insa de multe ori trebuie privit in ansamblu, daca d.e sotul e complet impotriva si sunt probleme in cuplu din cauza asta: ce aduce mai multe beneficii pe termen lung? A fost doar un exemplu. OK, pe mine m-ar soca barbatul care are ceva impotria, dar sunt. Si poate nu va vine sa credeti, dar sunt si bb-i care nu mai vor sa fie alaptati (si nu ma refer la asa numita greva a laptelui, ca au 2-3 ile cand nu vor). Mai ales copilasi, trecuti de 1 an, dar mama este atat de fixata pe alaptat, ajunge sa se simta fara folos daca nu o mai face, incat nu vrea sa vada semnele. Sunt de toate. De aia se zice, sa se alapteze atata cat amandoi vor si le face placere. Mie inca imi face mare placere, deci nu vad nici un motiv in a intarca. Daca X zice ca vai, ce urat, eu sincer ma gandesc: ii iert ca nu stiu ce zic. Si nu din aroganta, ci pentru ca inainte de a avea copii si mie mi se parea tare urat Si-mi aduc aminte ce ochi am facut cand o femeie a alaptat odata langa mine ![]() Dar ute ca viata m-a schimbat, m-am documentat si acum zic ca stiu mai bine, mai mult. Si daca altul vrea sa vada lucrurile altfel, nu e problema mea. Eu parerile mi le expun, insa nu putem niciodata schimba alta persoana, ci doar ea isi poate schimba parerile, pentru ca asa vrea ea. Nu stiu daca m-am exprimat clar, am incercat, dar tipa copiii langa mine. Vreau sa va vad pe toate aici, ca altfel plec si eu... la shopping! Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007) |
imi place tare mult modul tau de gandire... se vede ca deja ai experienta acumulata si sunt sigura ca la al 2-lea copil deja altfel privesti lucrurile...
asa e cu alaptatul... din apcate la noi in tara nu te ajuta nimeni sa-ti arate, sa-ti explice...doar daca dai peste niste asistente binevoitoare in maternitate care sa-ti spuna ce si cum...si sa t-i arate...altfel...
repet ce-am scris astazi, imi pare rau ca n-am alaptat mai mult, dar Eric la 4 luni jumate a refuzat sanul, insa eu in continuare i-am scos si i-am dat lapte pana la 6 luni jumate... a fost tare greu asa...dar am vrut sa-i dau cat mai mult...lapte aveam destul, daca mai sugea el, cred ca-i dadeam cel putin pana la 1 an jumate...dar asa a fost... raman regretele..si experienta...
si asa cum zici: TOATE FETELEL LA APEL! ALTFEL NU VINE MOSU LA VOI!!!

ERIC
ERIC LA 1 ANISOR...
eladea2005 spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui Amy26
Adina ![]() 80cm are si Iustin de regula nu acord prea mare importanta nr de kg ...dc il vad eu ca e bine,sanatos nu mai conteaza ca are 8,9 sau 10kg acum il privesc si-mi dau seama ca ceva nu e in regula cu el,faptul ca nu papa mai nimik peste zi,problema cu ochisorii ma fac sa ma gandesc ca nu-i a buna partea buna (acum e buna) e ca si-a pastrat mesele de laptic de peste noapte,adik 3 bibe....macar atat,altfel chiar ziceam ca traieste cu aer ex de papa intr-o zi: 2-3 biscuiti,o jumatate de banana,3-4 lgt de (mancarica,supa)si alea cu chiu cu vai,laptic 80ml ![]() Ce parere aveti? AMY si IUSTIN CRISTIAN(07.11.2007) |
AMY, TOCMAI AM SCRIS CE-A MANCAT ERIC ASTAZI...SUNTEM CAM PE ACEEASI LINIE...BA INCA LA VOI PARCA E CEVA MAI BINE...
scuze ca am scris cu litere mari...
ERIC
ERIC LA 1 ANISOR...
Amy26 spune:
Andreea,te-nteleg perfect!
stiu ce inseamna sa gatesti cu drag pentru puiul tau iar el sa nu pape nik.....sentimentele de frustrare sunt la inaltime in acele momente
eu mereu o sun pe mama s-o intreb dc a mai papat ceva puiul iar ea saraca cred ca uneori ma mai si minte doar ca sa nu-mi mai fac griji si sa nu o dau in bara la job
pentru linistea ta e bine sa-i faci analizele,macar vei stii ce si cum.
AMY si
IUSTIN CRISTIAN(07.11.2007)
eladea2005 spune:
| citat din mesajul lui Amy26 Andreea,te-nteleg perfect! stiu ce inseamna sa gatesti cu drag pentru puiul tau iar el sa nu pape nik.....sentimentele de frustrare sunt la inaltime in acele momente ![]() eu mereu o sun pe mama s-o intreb dc a mai papat ceva puiul iar ea saraca cred ca uneori ma mai si minte doar ca sa nu-mi mai fac griji si sa nu o dau in bara la job pentru linistea ta e bine sa-i faci analizele,macar vei stii ce si cum. ![]() AMY si IUSTIN CRISTIAN(07.11.2007) |
da, o sa-i fac, desi nu-mi face deloc placere sa-l chinui..dar n-am de ales...

la mine e si mai greu, stau singura cu el toata ziua, si cateodata imi vine sa-mi iau campii cand vine ora mesei...si ne pregatim, si ne asezam frumos in scaunel (cateodata il mai las in premergator, cand vad ca vrea sa ia o imbucatura, nu-l mai deranjez)...
si cnad il vad cum da din cap si se intoarce cand in stanga cand in dreapta si incepe sa planga si sa vrea jos....
ma intelegi...Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)
ERIC
ERIC LA 1 ANISOR...
Lala_D spune:
| citat din mesajul lui eladea2005 [ mai Adela, ce-mi mai place cum scrii tu... ![]() dar nu stiu cum sa procedez, nu stiu unde am gresit, cu ce am gresit, ce trebuie sa fac de acum incolo... o sa-l duc dupa sarbatori sa facem si o urocultura, ca la coprocultura si oxiuri n-a iesit nimic...din prima..paote trebuie sa le repetam de mai multe ori...![]() nu eu ziceam de ochisori, parca Amy daca nu ma insel... azi de ex. a papat la 8.00 150 ml lapte, la 9 i-am mai facut 120 ml ca nu se saturase...el bea laptele in 2 ture, nu tot odata... apropo, la voi copii beau laptele pe nerasuflate, odata??? apoi ne-am mai jucat, apoi nani, iar joaca si pe la 1.00 zic :'I-o fi foame, sa-i dau sa manance..." i-am dat niste paste cu sos si sunca...a gustat de 2 ori abia abia...atat... i-am pus si branzica si niste telemea peste, le-am dat la cuptor, zic eu sa fie mai gustoase.. a gustat iar de 2 ori si atat... pai sa nu mori de necaz???? i-am dat cateva guri de apa, desi n-avea dupa ce bea, vorba aia, si acum daorme la soare in balcon...si e ora 3.30... deci atat a mancat el pana la ora asta... vi se pare normal???sunt tare suparata...mai suparata ca niciodata...si nu stiu cum sa ies din stare asta...ma pocneste plansu acum, cand va scriu... ![]() Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007) ERIC www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor... ERIC LA 1 ANISOR... Sa-l ajutam pe Andrei sa se faca bine... http://b2.lilypie.com/gAmbp2.png Esti mereu cu mine, in suflet, in gand..oriunde ai fi...pentru totdeauna... |
Andreea hai sa te intreb si eu ceva :
- Eric papa pasat in blendar sau ca oamenii mari ?
Andrei daca ii dau ca oamenii mari sau pasat cu furculita papa foarte putin, daca ii bag in blendar papa 300 gr .
Si primul la fel mi-a facut si m-am invatat minte. Eu tin la cantitate nu la conceptul de mestecat.
- Eric papa la lingurita lapte cu cereale ?
Andrei bea prima jumatate de biberon ( 150 ml ) apoi restul de 150 ml il fac cu cereale la lingurita. Asa papa 300 ml seara.
Uneori bea tot laptele odata (300ml )si nu mai apuc sa trec la faza nr 2.
- Eric papa la ore fixe ? Sau aproximativ ?
Andrei are un program fix de masa, stie cand se scoala dimineata ca ne spalam pe ochi si facem papa impreuna, stie cand la pranz il pun in scaun ca e masa de lingurita, stie cand e gustarea de iaurt. Are aceleasi repere in comportamentul meu si aceleasi repere in ore ca si program. Uneori la mofturosi rutina ajuta.
- E reticient la nou ?
Bogdan nu manca chestii noi, cu greu reuseai sa il scoti din meniul lui. asa e si acum la 8 ani. Unii chiar nu vor decat "supa" lor obisnuita, cu care au inceput papa solida.
Andrei este total opus fatta de frati-su.
- Eric are mancaruri favorite ?
Daca vrea iaurt atunci pune-i un borcan de iaurt si unul de papa. Ii dai alternativ o lingurita de iaurt, una de papa . Si tot asa .
Bogdan a avut 2 luni in care orice mancare trebuia sa fie cu Danonino .
Si cu el am iesit din greva foamei la Bogdan.
- Eric papa intre mese ?
Mofturosilor trebuie sa le sistezi gustarile si orice bautura care umfla burtica cu calorii goale.
-Total needucational dar eu am facut-o si pe asta cand era Bogdan in greva si uneori si la Andrei
Cam atat pentru acum , daca imi mai vin in cam , mai spun.
O zi excelenta !
Lala.
Bogdan si baby Andrei (27.12.2007)
Poze
Aventuri

de
SABINA ELENA & 
Sa va traiasca! Mi-a placut mult si tarcul acela de joaca! Si costumatia speciala, de sarbatoare!