Poznasi smecherasi de mai-iunie 2004 (6)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Cami, si Ana a fost ok 2 ani in colectivitate. Raceli normale. A doborat-o pneumonia de anul trecut. Ea a rezistat atunci 1 luna cu raceala (muci, tuse) pana a ajuns la pneumonie. Deci avea imunitate. Numai ca atunci cand s-a agravat, medicul nu i-a dat antibiotic la timp si cand i-a dat (dupa 1 saptamana) i-a dat ceva usor, care doar a intarit boala. Si asa a ajuns la pneumonia aia oribilia, care chiar i-a slabit sist imunitar. Acum trebuie s-o luam de la capat. Polipi nu are cred, rerpira bine si nu are vre-un simptom vizibil. Vad ca pana acum pe ea n-a apucat-o tusea, ca pe restul cu acelasi virus. Era culmea sa nu ia si ea, daca la doborat pe ta-su, care nu ia deloc medicamente si e sanatos tun. Vorbisem cu dr sa ii facem pneumocociucul in februarie. Dupa ce o sa ii treaca o sa ii facem. Si Andreei vreau sa ii fac Rotarix. Voi ati facut?

Ioana, incearca sa ii insuflii Rebecai ideea ca este ceva special pentru ea sa aiba o sora. Eu i-am transmis Anei mesaje pozitive permanent si o iubea inainte sa se nasca. Acum zice ca e ea mamica ei si e geloasa pe mine ca ma ocup de ea, inloc sa fie geloasa pe ea ca imi ocupa timpul. Ii pune mereu suzeta si nu ma lasa sa i-o pun eu, pentru ca suriora este cea mai importanta, mai importanta decat mama [:d]. Si m-a mai invatat Irinusha un truc: cand a venit pe lume Andreea, i-a adus Anei un cadou din partea ei, sa inceapa relatia cu bine. Eu i-am luat un bebelus cu patut, cu carucior, biberoane. Cand alaptez seara si-l ia si ea la tzitzi. Are si o sticluta si se preface ca se mulge, folosind capacul ca o clapeta pe care apasa, am crezut ca mor de ras prima data. Mai avea si o mutrita serioasa...

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea (21.11.2008)

http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Cami, mie mi se pare ca este mai ieftin decat la euroclinic, cel putin cezariana. La euroclinic mi-au spus ca ma costa cezariana (cu tot cu sederea lui andrei) in jur de 11000 roni, iar aici costa 2280 eur cezariana, acum depinde si cat va fi cursul valutar.
Iar nasterea normala este 1880 eur.

Ioana 26+ si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Madutza, asta facem si noi, ii spunem cat de minunat va fi ca vor fi doua fetite, cat de important si de necesar este ajutorul ei... Ea primeste si acum surprize din partea surioarei si la nastere va exista si cadoul, inca nu ne-am hotarat ce va fi.

Cami, unde ai gasit pozele cu spitalul?

Ioana 26+ si Rebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Ioana, vad ca pagina este in constructie
http://cmumaternitate.ro/

Mi-am amintit ca am vazut poze pe un pliant, l-am primit la serviciu (avem abonament la ei)
Salile cu nastere in apa aratau super, celelalte f. bine- dar asemanator cu Euroclinic
Eu am dat pentru o nastere naturala la Euroclinic pana in 60 mil (vreo 57-58).Nu stiu unde vazusem, dar o nastere in apa era peste 100-120 mil, mi s-a parut mult..
Poate au revizuit preturile
Bafta!

Madalina,nu am am facut nici anti-pneumococic nici Rotarix (impotriva rotavirusirilor pt. infectii stomacale,nu?).Ma gandesc sa le fac la amandoi Pneumo23 (dr. mi-a spus ca este la fel de bun ca si Prevenar,dar produs de alta firma; cu mentiunea ca primul se face dupa 2 ani..)
Sebastian deja i-a gasit grupa de gradinita Stefaniei ;ne-a spus pozitia in cladire,i-a gasit si colegi .Pe ea o sa o dam la gradinita toamna cealalta

mami de Sebastian si Stefania

" Life is a journey! Enjoy the trip!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laurina spune:

Salutare fetelor!

Laureta, sincere condoleante. Imi pare foarte rau pentru pierderea voastra, sper sa reusiti sa treceti cat mai curand de soc sa o puteti ajuta pe fina voastra, cred ca este ingrozitor.

Cami, da la Domo, lucrez de un an si jumatate, sunt fantastici. Eu lucrez in pipera, cand incep serviciul vorbim si poate reusim sa ne vedem, daca nu ma insel tu lucrai prin baneasa? Si eu ma trezesc cateodata ca ma cert in parte cu Mihnea:), el spune nu, eu da si tot asa, deodata imi spun mai dar ce fac eu aici? Ce scumpa este Stefania cu olita!
Rotarix este pentru prevenirea enterovirozelor? Ma gandeam si eu sa ii fac vaccinul (cel din reclama tv), va trebui sa caut informatii pe net.

Madutza sper ca imunitatea Andreei sa fie puternica si sa nu i-a nimic. Multa sanatate pentru Ana, uf ce ghinion cu nasii sa fie bolnavi la botez.

Carmen, chiar daca cu intarziere, La Multi Ani, sa fi sanatoasa! Sper sa nu va afecteze criza in nici un fel sa treceti cu bine anul asta fii optimista.

Nico, credeam ca numai Mihnea sta cate o ora la un fel de mancare. Se pare ca avem concurenta acerba:) Si eu am inceput sa imi cam pierd rabdarea si am aplicat metoda cu luatul mancarii din fata. Nu stiu ce altceva sa mai fac, pur si simplu se joaca, vorbeste, da pe jos, orice numai nu mananca. Atunci ii spun de la inceput cand termin masa, spal vasele si in momentul in care am terminat ii i au farfuria din fata indiferent cat a mancat. Ii mai dau cateva(mai multe:)) avertismente cand ma apropii de sfarsitul treburilor dupa care ii i au farfuria. Mi se rupe sufletul, imi fac mustrari ca il tin nemancat, dar nu se mai poate a devenit un chin masa. Ieri a trebuit sa ma lupt cu doi, a venit si mama la masa si stai parlamentari de ce ii i au farfuria copilului:(

Ioana, cred ca pana cand se va naste bebelina se va obisnui si va fi nerabdatoare sa o pupaceasca sa o tina in brate.

Bertha, m a terminat Darius sa te faca asa mica mica:). Cred ca aceea era toata colectia. Noi nu le avem pe toate, dar oricum numai simtul distractiei citim:). Mai au si Enciclopedia cu Winnie, dar Mihnea nu este interesat.

Diana, multumesc mult si Mihnea era foarte incantat cand i a vazut la inceput, acum ii are acasa (varianta mica binenteles:)) si nici nu se uita la ei. Sambata am fost cu tati la oftalmologie, ma uitam la plansele de pe pereti si m-am gandit la tine, mult succes in noua specializare.

Nu am mai reusit sa intru, Mihnea a racit are o bronsita probabil viroza care circula desi febra nu a facut. Tuseste foarte rau, harjaie si ma ingrijoreaza. Dr. ne a dat ospamox sper sa fie suficient. Din pacate doctorita lui a plecat la o specializare in Anglia un an, iar doctorul ce o inlocuieste nu ma multumeste deloc. Trebuie sa caut un alt medic, dar nu stiu unde..
Eu maine ma duc la analize aici la nefrologie, luni am rezultatele imi bate inima numai cand ma gandesc de zici ca cine stie ce imi face. Uneori mi se pare ca nu sunt decat in concediu si uit tot raul alteori ma cercetez si cand vad toate cicatricile si semnele de pe maini ma i a o frica de nu va pot spune. Am ramas cu multe semne de la ace, la un moment dat avem mainile asa vinete ca daca imi puneam maneca scurta trezeam ceva suspiciuni:)

Trebuie sa ii dau sa manance lui Mihnea

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Dar unghiile si le rod ai vostri? Ana roade unghiile, isi freaca obrajii (obicei de la 1,5 ani de care nu a scapat) pana face bube sau baga mana la kilotei . Momentele preferate: la culcare, la TV sau cand este in tensiune/emotii. Ai vostri ce "alintari" au si cum scapam de ele?

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea (21.11.2008)

http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Buna fetele

Laurina Am incercat si eu metoda asta cu luatul mancarii dar se pare ca nu o afecta deloc. E si daca i se pune pata sa nu manance, nu mananca. Aseara i-am pus sa manace sos de la mancarica de mazare (nu ii place mazarea) si o bucatica de carnita, pentru noi gogosari murati si ea a vrut ardei crud. A stat frumos la masa, a mancat ardeiul si 2 lingurite de sos si gata. S-a pus pe plans ca este foarte obosita si vrea sa doarma. M-am enervat si am trimis-o la culcare dar evident ca tot pe la 11 a adormit.
Mihnunitei sa se faca bine.

Maduta Si Bianca isi roade unghiile de mai bine de un an. Am inercat mai multe, de la lac de unghii amar, lac vitaminizant pt unghii, demonstrat ca eu am unghii frumoase si ea nu. Degeaba, tot le roade.

Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recolteiwww.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Buna dimineata! Wow, ce mult ati scris, ce ma bucur!

Carmen, La multi ani cu intarziere! Sa ai un an bun si sa treaca toate cele rele.

Laureta, condoleante, suntem alaturi de voi. Ce pot sa zic?! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Niciodata nu o sa stim "de ce?", o sa traim vesnic macinati de intrebarea asta, asa e viata. Vino si mai vorbeste cu noi, te rog!

Laurina, daca-i adus vorba de masa...uite ce fac: Eu am avut copil mancacios, acum am un sclifosit. S-a intamplat treptat cam de cand l-am lasat cu bunicii, care l-au obisnuit sa stabileasca meniul numai dupa ce-l consultau. Masa se desfasura asa: ii dadeau in gura, in timp ce-i spuneau tot felul de povesti, de nici nu stia ca manca. Noi am incercat sa-l facem sa manance totul si singur si acum aproape fiecare masa e un razboi: "umple-ti lingura", "baga in gura", astea-s replici auzite continuu la fiecare masa. Baga putin in gura, mai canta putin, mai ia o lingura, se mai uita 2-3 minute pe tavan, eu cedez si ma rastesc la el, el imi zice "da' nervoasa esti, ma, pe cuvant", eu ma infurii mai rau... ciorba se raceste...ati prins ideea. Ca sa nu mai spun ca, in afara de ciorba de la pranz, seara nu vrea decat cartofi sub orice forma, pilaf, pizza, paste cu lapte si tortellini. In rest, nicio mancare gatita.
Te inteleg cu teama de ace si cu semnele. Eu am pielea groasa, nu-s sensibila nu ma innegresc usor si cu toate astea acum, la ultima cezariana, m-au ingaurit de 4 ori, ba pt analize, ba pt branula, ba pt analize pt celule stem...cert e ca la 2-3 zile de la operatie mi s-a innegrit mana dreapta pe partea de deasupra palmei de ziceai ca-s drogata Nu stiu ce naiba de ac au avut, ca m-a durut o luna zona la atingere, mai mult timp ca operatia.
Si eu lucrez in Pipera, dar cine stie cand ma voi intoarce la serv.

Bebebeca, eu cred ca Rebeca o va iubi f mult pe micuta. Eu m-am indoit puternic de Darius si acum imi pare rau si ma simt vinovata. E f afectuos si atent cu Ioana. Daramite Rececuta care e atat de cuminte?! Eu zic sa-i povestesti mereu de bb si tot timpul sa te referi la viitor ca fiind 4 persoane, sa-i povestesti cum va fi, cum te va ajuta ea, ce importanta e ea...de fapt, sunt sigura ca faci deja toate astea. V-ati gandit la nume pt bebelina?

Madutza, Darius nu-si roade unghiile, slava Domnului, asta ar mai lipsi la cat ma necajeste. Isi mai baga mana in gura cand e f concentrat, nu in sensul de supt degetul, sta asa ca prostu' cu mana-n gura, dar a rarit-o mult. In schimb, sunt distrusa, a devenit fan ASIA. Ii placea melodia "ia cu tine si inima mea" si, la Craiova, i-a pus cumnata-mea pe Youtube toate videoclipurile alora. De cate ori le-o fi vazut, nu stiu, dar stie toate coregrafiile si, ce-i mai rau si dureros, a gasit 2 elastice de legat borcanele si isi face codite, de fapt niste moate, sa fie ca fetele alea. Si e f trist ca nu e si el fetita, sa se impopotoneze ca alea. Ei, ce ziceti de asta? I-am explicat calm si repetat cum e treaba, acum l-am lasat in pace, sper ca i-o trece in timp. A! M-a intrebat daca-mi place de cele 4 fete si i-am zis ca nu-mi place de doua dintre ele (daca nu-mi place, ce sa fac?!) si s-a suparat pe mine, a zis ca-s prietenele lui si sa nu vorbesc urat de ele.

Anacami, bravo Stefaniei, ce fetita mare ai! Si bravo si lui Sebi, cum are el grija de viitorul surioarei!

Irinusha, Nicoleta, pt voi multi , aveam ceva sa va spun, dar am uitat, scuze! Neuronu'...

A! Ieri m-am suparat pe Darius, iar am tipat la el, imi pare rau ca nu ma mai pot abtine, ma termina psihic zilnic, e ca picatura chinezeasca...stiti ce mi-a zis, pe un ton f rece "Mami, te rog sa te controlezi cand vorbesti cu mine" I-am zis eu mai demult ceva de genul asta si a retinut.

Si una de bine: "Mami, ce dragut e sa avem o bebelusa in casa, sa ne jucam cu ea"

Asa e viata noastra: agonie si extaz in cel mai propriu mod.

Pupici!

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Buna dimineata!
Iaca am facut si eu ochi astazi.... De cateva zile dorm foarte prost, mai mult stau treaza. A naibii treaba.

Madutza, Rebeca a inceput intr-o vreme sa roada unghiile, dar a renuntat. Am rugat-o sa imi spuna cand are vreun colt care o deranjeaza si eu sa-l tai cu forfecutza, ca sa evitam producerea unei infectii la unghiuta, ca-i tare periculos.
Se mai cauta la chilotei dar, cel mai mult, ii place sa se mangaie. Cand o dezbrac incepe si-si plimba manutele pe piept, pe burtica... si apoi vine la mine cu rugamintea de scarpineala. De fapt... daca o iau in brate asta este primul lucru pe care il cere. Este ca o pisica. Chiar aseara mi-a spus andrei ca e mai rea decat mine la scarpinici.

Bertha, Nico, Laurina, probleme avem si noi la masa. Fata este anti mancare. Insa am renuntat sa o mai fortez. Mananca fix cat vrea, primeste sau nu desert, in functie de cat a mancat, ea hotaraste, etc. De foame sigur nu o sa suporte si cere cand ii trebuie. Incerc si eu sa o consult in weekend la mancare, dar nu prea mananca din ceea ce cere. Eaa nu a fost mancacioasa de mica. Inclusiv diversificarea a fost cu cantec, parca traieste cu aer.

Bertha
, daca ramane fetita se va numi Sara Ioana. Numa' sa nu avem surprize la nastere.

I-am cumparat patine de gheata Rebecai si in seara asta mergem sa le incercam. Si maine seara.
Si vreau sa mergem si la filmul cu soricelul Despereaux. Ne tot facem planuri pentru iesit in weekend, altfel ne astenizeaza Rebeca in casa...

Ioana 26+ si Rebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Hello!
Gratie unei mamici foarte dragute de pe forum, am gasit si l-am inscris pe Sebastian la un curs de pictura (da,da,ati auzit bine ).Am fost cu el acolo,era f. emotionat; se pare ca isi doreste sa inceapa cat mai repede .
Acolo ne-am dus cu metroul, dusul a fost ok, dar la intors am venit de parca ne intorceam de la Paris:obosise si el si ma intreba obsesiv: cat mai este pana acasa?!? este drept ca se intunecase afara, a trebuit sa schimbam si doua linii de metrou (la ora aceea aglomeratie mare), incepuse si ploaia,era si dupa gradinita..Cred ca daca mai dura mult il aduceam in brate,nu mai suportam nici eu.
A fost si el de cateva ori cu metroul, ieri era chiar incantat (cica seamana cu Spencer); spun asta pentru ca, pana pe la 3,5-4 ani nu a fost chip sa il ducem cu vreun mijloc de transport in comun,urla de se invinetea (de fapt nici macar cu masina personala a altuia, doar nu a noastra si a bunicilor..).
El inca de pe la 8 luni nu a suportat strainii si locurile straine, nu am putut primi musafiri sau merge in vizite decat cu mare balamuc ..
Deci,declar victorie la acest capitol..

Madutza,am inteles.Sper sa se rezolve problema cat mai repede,acum merge, dar cand va veni vremea sa mearga la scoala este mai rau

De ros unghiile incepuse si el intr-o vreme, nu l-a tinut decat cateva zile; stiam ca este un obicei greu de dezvatat, asa ca noaptea ii taiam unghiile cat mai scurt,ii luam si colturile (mai lipsea sa i le pilesc).Oricum, daca ii tai unghiile trebuie sa o fac in prima jumatate de ora dupa ce adoarme, atunci doarme tun; dupa prima jumatate de ora se foieste si se intoarce pe toate partile, se mai si trezeste din somn

revin...

mami de Sebastian si Stefania

" Life is a journey! Enjoy the trip!"

Mergi la inceput