Poznasi smecherasi de mai-iunie 2004 (6)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Nicoleta multumesc pentru floricica. Mai tare ma supar pe mine pentru ca nu reusesc sa evit incordarile astea de fiece dimineata. Si am intrat si intr-o perioada in care nu dorm deci rabdarea mea se tot duce in jos.
Ieri am stat toata seara cu Alex si ne-am inteles tare bine, m-a ajutat sa fac suc si paine :) l-am laudat si i-am citit o povesteinainte de culcare. Dar tot nu reusesc sa-l conving sa adoarma inainte de ora 9, inca mai lucram in sensul asta.
Si mai sunt suparata si pe tati care una-doua incepe sa tipe la el, iar la lucrurile pe care le poate face copilul singur (sa se imbrace, sa se incalte) se duce sa le faca el in loc sa-l lase in pace si ies tot felul de conflicte ca na... :(
Irinusha Copacul de hartie e un ONG care colecteaza hartie, o duce la centrele de reciclat si cu banii obtinuti cumpara si planteaza copaci. Eu personal n-am legatura cu ei, am gasit proiectul lor acum vre-un an si am reusit sa-i conving pe cei de la fostul loc de munca sa colaboreze cu ei.

Maria

http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laurina spune:

Salutare fetelor!

perle

'Mami, eu sunt seful in casa nu-i asa?
De ce mami? (eu foarte curioasa)
Paai, pentru ca tati este prea nervos, iar tu esti prea miloasa, eu sunt potrivit!'

Mami tu esti asa lina!(in sensul de buna:))

Dimineata inainte de gradi miorlaiala mare ca vrea la desene, eu, nu si nu pentru ca stiu ca nu mai vine la imbracat, incaltat, etc.
Raspuns:'Hai mami, stii doar ca ma maraii un pic si apoi vin ca asa sunt eu!'

Ne uitam impreuna pe o carte cu animale... 'mami citeste toate animalele in engleza' citesc eu dar:) nuuuu 'trebuie sa citesti de 10 ori 2 ca sa repeti numai asa o sa inveti apoi te intreb' binenteles ca m-am executat si mi-am primit si recompensa(multi pupici) ca am stiut raspunsurile:)

Tati il dezbraca si Mihnea ii explica ceva foarte atent, dar i s-a parut ca tati nu il asculta deci i-a luat capul in maini 'te rog uita-te la mine sa intelegi, trebuie sa ma urmaresti'

Ar mai fi, dar nu imi vin in minte acum:)
Despre ora de culcare uau 9.30 este un vis frumos, numai de la 10.30 in sus putem discuta:), este adevarat doarme aprox 2 ore la pranz. In fiecare zi trebuie sa citim o poveste si la pranz si seara este o pedeapsa foarte mare cand nu ii citesc. Mai rau este ca uneori ii casuna pe o carte si e in stare o saptamana sa ma puna sa o citesc numai pe aceea. Are doua preferate 'Punguta cu 2 bani si 'Simtul distractiei' (cu Winnie). A, trebuie sa va povestesc de Winnie, ii plac restul animalelor din povesti, dar nu Winnie tot timpul il cearta ca mananca intr-una si este prea gras... . Nu stiu de unde i a nazarit ideea, dar tare nu i place:)
Uf, eu tot asa terorizata de umbra mea, mai rau este ca fac si tot felul de analogii cu ce mi se intampla anul trecut pe vremea asta si tot asa, incerc sa imi gasesc tot felul de ocupatii sa nu ma gandesc.
Saptamana viitoare trebuie sa merg la control si sper ca analizele sa iasa bune, sunt sigura ca asta m-ar mai linisti. Oricum am progresat totusi, ies din casa si il i au pe Mihnea de la gradi. Ar fi si cazul avand in vedere ca din februarie ar trebui sa ma intorc la serviciu.
Cami multumesc mult ca te-ai gandit, dar am avut un noroc extraordinar si trebuie sa va povestesc.
Cu o saptamana inainte sa plec sefa mea a trimis un mesaj in retea ca am probleme, nici eu nu stiu ce a facut, dar intr-o saptamana din donatii si cu sprijinul patronilor s-au strans toti banii pentru operatie care nu au fost deloc putini. Colegii mei au fost extraordinari, mai ales ca marea majoritate nici nu ma cunosc personal, cel mult din mailuri nu mai vorbesc ca salariile nu sunt foarte mari. Am fost mai mult decat impresionata de gestul lor le voi fi recunoscatoare toata viata. Lucrez la o companie de retail nu stiu daca pot sa ii spun numele, dar mascotele lor sunt pe tv o pisica si un catel:) jucausi, am vrut sa mentionez asta ca sa stiti ce oameni minunati lucreaza acolo.

Laureta, multa sanatate cred ca trebuie sa iei ceva pentru sistemul imunitar. Pupici pentru printese.

Maria, bine ai revenit inscrie-ma si pe mine in clubul cu tati nervosi:) acum este la mintea de 4 ani, acum tuna si fulgera, dar lucram, lucram la educare:)

Na ca nu mai pot sa scriu, ma cheama Mihnunita
revin

multi pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Laurina,ma bucur din suflet ca ai scris! m-ai amuzat copios cu perlele lui Mihnunita! deci profita de toate slabiciunile noastre .
Apropo, ce temeri ai? poate te ajuta sa scapi de ele, daca ni le impartasesti!
Chiar ca sunt extraordinari colegii tai, mi-au dat lacrimile! lucrezi la Germanos? (nu cred sa fie probleme ca scriu aici..) tot respectul pt. ei,mai ales pt. sefa ta (si nici nu lucrezi la de pea mult timp,nu?) in ce locatie din Bucuresti,poate ne intersectam drumurile sa te vad (nu lucrez la ei,dar daca trec prin zona ta as vrea sa te vad)
Sanatate multa!!! curaj si incredere,o sa fie bine! unde faci controlul,la Viena?

Maria,ma faci sa rad! si eu am stari din astea, cand ma enerveaza rau de tot, nu mai am chef de nimic (nici de forum);ma gandesc ca vreau sa ii asigur ce este mai bun (si dragoastea noastra toata), si nu stiu de ce se comporta in halul asta si nu ne intelege si pe noi (radeti ...).
Saptamana asta era fericit ca si-a castigat locul in banca copiilor cuminti; acasa a facut un progres mare, nu mai tipa in halul ala..doar ca vorbeste f.f. tare (daca vorbim, vrea sa ne acopere); noi gresim la randul nostru ridicand tonul,el si mai tare,si tot asa..Problema ca nu mai ai loc de el, vorbeste intruna-intruna ...Dar lucram si la asta

Apropo,se pare ca atat la noi,cat si la Bertha, bb2 are un rol extrordinar in bine in comportamentul copilului mai mare

Irinusha,distractie placuta!
Nicoleta,ati mai facut ceva cu terenul acela?
Iulia,sunt f. multi copii care fac asta,am auzit de multe cazuri.
Laureta,bine ca nu a fost mai grav;of,of,trebuie sa avem mare grija,sa le impunem niste reguli celor mari (sa nu le dea nimic fara sa ne intrebe,etc..)

plec...este somnoroasa Stefania si extrem de irascibila..
apropo:imita tot ce face Sebi; astazi, cu lacrimile si muci innodati in barba, a vrut cu orice pret sa ii pun una dintre rolele lui Sebi in picioare.A stiut ce sa faca cu ea, a impins piciorul in toate directiile ...

mami de Sebastian si Stefania

" Life is a journey! Enjoy the trip!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laurina

Lucrez la o companie de retail nu stiu daca pot sa ii spun numele, dar mascotele lor sunt pe tv o pisica si un catel:) jucausi, am vrut sa mentionez asta ca sa stiti ce oameni minunati lucreaza acolo.

Laura si Mihnea

Domo, nu? Minunat gest! Tin pumnii sa fie analizele super in regula!

Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06) Filmulete

Mergi la inceput

ai dreptate Diana,si ei au catel si pisica!
Laurina,scuze daca am gresit
oricum,sunt minunati,sa le dea Dumnezeu sanatate si multe bucurii!

Tu ce mai faci Diana?ce mai fac prichindeii tai nazdravani?

Maria,sa iti fac o destainuire: cand ma gandesc la nasterea lui Sebastian,ma gandesc de multe ori la tine.Stiti,am facut noi cursul acela la Municpal, de pregatire pentru nastere.Tin minte si acum senzatiile, de parca ar fi fost ieri.Imi amintesc cum la ultimele ore ne povestea moasa ce puternica si eroina ai fost,ca nu ai scos un sunet si ai colaborat f. bine cu ele .Eu eram cu inima cat un purice si ma gandeam ce bine e de tine ca ai scapat .Incercam sa fiu cat mai "barbata", dar tot ma cuprindea teama cu gandul la necunoscut...Facuserati si niste poze, parca le aveati si pe un site

Noapte buna, ma culc si eu-in sfarsit (dupa o "sesiune" de calcat)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

M-am gandit imediat la Domo ca lui fiica-mea ii plac la nebunie mascotele lor. Cand trecem pe langa un magazin si ii vede mari in vitrina tot acolo trage.

Cami merci de intrebare, facem bine. Eu am inceput lucru, deocamdata lejer, din martie intru cu adevarat in paine. Timi a racit si vreo saptamana a facut febra, azi a fost ultramaraita. Vlad ii un smecheras si jumatate. Mergea deja de cateva luni la palatul copiilor la aerobic, au o profa acolo brici care aproape 2 ore scoate untul din ei si de saptamana asta l-am dus si la germana. Au o profa tinerica tare si draguta foc, is innebuniti pruncii de acolo dupa ea. Le da tot felul de bulinute, abtibilduri, abia asteapta sa mearga din nou...
De la inceputul anului merge si Timi la gradi (ma rog saptamana trecuta n-am dus-o ca a fost racita). Si ii place, n-am avut de loc treaba cu ea, n-a plans nici o secunda. Ii cu frate-su si cu o gramada de prietenuti asa ca normal ca-i place.
Eu va citesc dar iar n-am chef de scris...
Sunt la cura sa dau jos cele 5 kg aducate din toamna incoace. Asta e, placerea se plateste...

Maria ma bucur sa aud de voi si sa va si vad!

Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06) Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Buna dimineata!

Laurina, ma bucur mult ca ai scris! F hazlii replicile lui Mihnea, mai vrem! Sa stii ca si Darius e mare fan Winnie, avem toata colectia de carticele din care face parte "Simtul distractiei" si citim periodic. Avem 11 bucati, cred, oricum avem tot ce a aparut. Nu stiu de ce au oprit editarea, sunt f instuctive si educative.
Despre temerile tale, te rog sa nu te jenezi daca simti nevoia sa povestesti, cred ca sunt firesti si, in mod sigur, nimeni nu le va cataloga ca fiind ridicole. Toate ne-am povestit gandurile si problemele aici si mereu am primit o vorba buna si un ajutor virtual care conteaza.
Minunat gestul colegilor tai, e extraordinar sa descoperi ca intr-o lume aparent rece, exista atat de multe suflete calde.
Tinem pumnii sa fie bine analizele, te rog sa ne scrii ce-ai facut.

Laureta, mama, ce sperietura ati tras! Of, tot copii sunt si ei, chiar daca-s mai maricei de-acum. A primit pedeapsa Inisu? Cum a reusit sa inlature picuratorul? Pupici bebelusei super-vitaminizate si Inisului vinovat!

Citat:

Saptamana asta era fericit ca si-a castigat locul in banca copiilor cuminti; acasa a facut un progres mare, nu mai tipa in halul ala..doar ca vorbeste f.f. tare (daca vorbim, vrea sa ne acopere); noi gresim la randul nostru ridicand tonul,el si mai tare,si tot asa..Problema ca nu mai ai loc de el, vorbeste intruna-intruna ...Dar lucram si la asta

Apropo,se pare ca atat la noi,cat si la Bertha, bb2 are un rol extrordinar in bine in comportamentul copilului mai mare

Cami, cat de bine-l descrii tu pe Darius! Si el vorbeste ingrozitor de tare si de mult si la fel facem si noi, dupa ce-l rugam de 100 de ori sa vb ma incet, ridicam tonul la el, el la noi si iese ditamai circul. De cand nu se mai duce la gradi, imi face zilnic capul mare, vb aproape continuu si f tare, cred ca vecinii stiu tot ce facem. Eu deja ii plang de mila viitoarei sale neveste, cre'ca o s-o terorizeze, saraca, ce poate fi mai nasol decat un barbat limbut si cicalitor?!
Oricum, nu pot sa nu remarc progresele extraordinare pe care le-a facut de cand l-am luat la Bucuresti, atat dpdv al activitatilor zilnice (imbracat singur, mers la baie singur etc), cat, mai ales, al comportamentului vis-a-vis de noi si de copii, in general. A atins performanta sa daruiasca prietenei lui o carticica, o jucarie, din proprie intiativa, ceea ce, credeti-ma, e de senzatie. Si, intr-adevar, aparitia surioarei a contat enorm, nu credeam ca o sa-l schimbe asa. E f dragastos cu ea, o pupaceste mereu (prea mult, as spune), ii spune tot felul de vorbe frumoase, ca la asta e maestru. Mie mi-a zis zilele tercute "mami, daca as putea, te-as face mica-mica,te-as pune la inima mea si te-as scoate atunci cand mi-e dor de tine" Si la o juma' de ora "esti o rea, pe cuvant, nu vrei sa-mi faci si mie o placere" Agonie si extaz...

Irinusha, ai dreptate cu spitalele de la noi. Si eu am fost un caz fericit, pt ca n-ama vut nevoie de tratament dupa nastere, practic de cand am venit la salon, nu m-a bagat nimeni in reama, cred ca daca plecam nu se prindea decat dr meu care venea sa ma controleze zilnic. Cele mai nasoale era unele dintre asistentele de la copii care nu aveau nici cea mai mica urma de delicatete pt mame, erau vulgare si nesimtite (scuze, da' asa e), se adresau unor mame mai modeste cu "scoate, fata, tzatza si baga-i-o in gura" sau "nu-ti dau lapte praf, lapte gasesti la tine in tzatze". De altfel, cuvantul "tzatze" era la ordinea zilei, nu ca as fi eu excesiv de delicata, dar in gura unui cadru medical suna groaznic... Nimeni nu tinea cont de starea psihica a mamelor dupa nastere sau ca unele erau la primul copil si nu stiau ce sa-i faca daca plangea. Aveam o fata in salon care avea 30 de ani, dar era la primul copil, ii era frica si sal ia in brate...a tipat o asistenta la ea de a plans, saraca mai bine de-o ora...Mama mea este asistenta si am primit o altfel de ducatie dspre spitale si actul medical in general.
Si asa zici, te oftici ca avem ochi albastri? Si eu cati ochisori albastri am admirat si nici nu stiu cum a iesit Ioana asa, bine ca nu-i sotul suspicios, ca oricum multi ma tachineaza cu poanta cu "vecinu'"

Maria, tu vrei sa-l convingi pe Alex sa adoarma inainte de 9 si eu as fi multumita si daca ar adormi la 11 Aseara s-a culcat la 12 si il trezi la 8, cu mare greutate. Mai doarme 2 ore la pranz si, uite-asa, totalizeaza 10 ore de sonmn in 24 de ore
S tati al nostru face greseala sa-l ajute cu ce ar trebui sa faca singur, apoi il cearta ca nu se descurca.

Diana, succes la cura de slabire! Cred ca Timi tot suge, nu?

Nicoleta, la fel e si la noi, e atat de incapatanat, incat prefera orice pedeapsa numai sa nu fie ca noi.

Iulia, m-ai dat gata cu bobul de fasole! De unde l-o fi gasit?

Despre noi nu mai am timp acum sa povestesc, alta data.
Pupici!

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Buna fetelor ,

Am avut si noi botezul Andreei in acest week-end. Inca nu am pozele de la fotograf. Am cateva facute cu camera noastra, insa nu s- priceput cel care a manevrat-o si au iesit toate miscate . Sper gasesc cateva mai calumea. Ieri trebuia sa facem si vaccinul, dar am zis ca e mai bine sa o las cateva zile pentru ca la botez au racit nasii, sotul si sa nu ia si ea. Pana acum vad ca sunt bine amandoua. A propos, ma lumineaza si pe mine cineva: de ce nu se face vaccin cand sunt bolnavi?

Eu m-am ingrasat tare mult . Nu ma pot abtine de la mancare, mai ales ca stau mai mult in casa...Miscare ioc...Pentru Ana trebuie sa gatesc, sa ii pun masa...si iaca ispita. Am o sala unde se face aerobic langa mine. Poate incep si eu sa ma duc cu Ana, daca o vrea mama sa vina sa stea cu pitica. Abia astept sa vina vremea buna, sa ies mai mult.

Maria, bine ai revenit. Pei chestiile astea de incapatanare si rasfat sunt la ordinea zilei peste tot, nu iti face griji. Puiul tau nu doarme la pranz? Ana se culca pe la 10-11, dar doarme la pranz, d-asta te intrebam. Acum e f greu cu somnul pentru ca nu merge la gradi si stand mai mult in casa nu are cum sa isi consume energia.

Laurina, multumim pentru povestile lui Mihnea. Ma bucur ca ai avut parte de asa oameni extraordinari, care sa iti fie alaturi!

Bertha, ce m-au distrat replicile lui Darius. O sa fie maaaare textier si "imbarligator" cu fetele cred .

Referitor la citit, si noi citim la culcare seara si la pranz. Ii place tare mult! Aseara cand am culcat-o i-am spus ca de azi o sa incerc sa o invat sa citeasca. Stie majusculele sa le citeasca si sa le scrie, dar literele mici nu. Isi doreste foarte mult sa scrie, dar e puturoasa cand e sa faca liniute si punctulete. De fapt se plictiseste repede. De aia nici nu vreau sa o invat prea multe de acum, mi-e frica ca se va plictisi la scoala si nu va mai invata cum trebuie. Mai am o problemuta cu ea: nu vrea sa inceapa nimic nou. Din cate am mirosit eu, ii e rusine sa nu se faca de ras. De asta nu vrea sa inceapa macar. Am incercat eu sa o iau cu ninini si nanana. Asa a facut de cand era mica. Tot in domeniul asta v relatez un dialog:
- Mami, cine e special?
- Pai fiecare e special in felul lui, fiecare e bun la ceva.
- Eu la ce sunt buna?
- Pai gandeste-te singura, la ce crezi?
- La ..... FACUT DEZORDINE!!!
Asta pentru ca stau toata ziua cu gura pe ea sa isi stranga ce insira. Stand amandoua in casa, ea insira si eu strang. Nu vrea sa stranga, mai mult fortat o face, cu comentarii si nervi. Voi tot asa patiti? Ai vostri strang dupa ce insira?

Ce sa va mai scriu? Mai revin daca imi mai aduc aminte.

Va pupacesc!

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea (21.11.2008)

http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

hello!
Madutza,sa va fie de bine,sa fiti sanatoase!
cate kg ai luat? stiu ca reusisei sa te mentii destul de bine in perioada sarcinii(spre deosebire de mine, care a luat exagerat a doua oara- nu ca prima data as fi fost model de gravida,dar mai acceptabil..)

Diana,ce dieta tii? si eu ma chinui cu diverse,am dat ceva jos, dar mai am-de abia acum ma apropii de normalitate, nici gand sa ma simt bine-fara complexe
Bertha,daaa,am vazut ca se cam aseamana, deee "gemeni" smecheri amandoi.Ioana este frumoasa foc.Imi doresc ca macar nepotii mei sa aiba ochi deschisi la culoare, daca eu nu am reusit sa ii fac la ai mei (sotul are verzi,bunicul albastri; sper ca macar la a doua-a treia generatie sa se transmita..ei,dar sanatosi sa fie ei, culoarea sa fie ultimul detaliu,nu???..)

Si acum minune: Stefania are doar incisivii frontali de sus si pe cei de jos,acum se chinuie sa ii iasa si cei laterali de sus...Dar, inainte de ei s-a gandit sa iasa ... o maseluta .A descoperit-o mamaia ieri, nu imi venea sa cred; asa imi explic urletele cu care se trezea brusc din somn, ma uitam si in gurita si nu vedeam nimic, nu imi explicam ce are (banuiam ca este durere de la dinti, ca mai si suspina..)
Acum mi-e frica sa nu creasca ceilalti aiurea(incisivii laterali si caninii), mai ales ca cei frontali sunt putin distantati..
Nu este cazul acum, dar un coleg mi-a recomandat o clinica stomatologica ce are cabinet inclusiv pentru copii.Cica nu a auzit vreodata un copil plangand acolo,desi vin pacienti si din tara- deci are ceva solicitari.

Daca va intereseaza, ii gasiti aici:
http://www.leodent.ro/pedodontie.html

Am vorbit cu profa lui Sebi de engleza (de la gradi), zilele viitoare stabilim cum vom putea sa ne intalnim pentru ceva ore suplimentare.Lui Sebastian ii place mult profa, probabil ca ne vom mai "cupla" cu unul-doi copii si facem ore acasa la noi; are multe solicitari si dintre colegii lui Sebi, nu poate sa se imparta la toti pentru sedinte individuale
Ii mai caut un club pentru vreo activitate-doua, chiar dna noastra educatoare ne-a recomandat sa il ducem undeva (dansa spunea de Palatul Copiilor, dar nu-i musai acolo...)

Va pupam si va dorim o zi placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

La multi ani Carmen!!!!

Sa fii sanatoasa, implinita, iubita, baftoasa ... si daca-ti mai doresti un bb, sa-ti dea D.zeu unul sanatos si frumos (adica sa reusesti sa-ti convingi sotul :))!
Petrecere faina!

Mai scrie-ne cand ai timp!

La mine merge exagerat de greu forumul si-mi tot da eroare, asa ca ma opresc aici. Pupam nazdravanii & Co.! Numai sanatate!

Imblanzitoarea de balauri: "Sensible Cristian & "Demolition" Amélie

Mergi la inceput