AJUTOR!! Am zona zoster!

AJUTOR!! Am zona zoster! | Autor: croitorualin

Link direct la acest mesaj

Primele simptome (piele sensibila la atingere, intepaturi etc.) au aparut acum 10 zile, iar 2 zile mai tarziu prima eruptie.
Problema nu e eruptia, care desi s-a intins de-a lungul nervului intercostal( sper ca m-am exprimat corect) nu ma deranjeaza, ci durerea permanenta, insuportabila, sacaitoare.
In primul rand ma "doare" pielea, parca ma arde, ma ustura, parca sunt oparita; nu suport s-o ating cu nimic : nici hainele nu le suport; nu pot dormi noaptea, nu ma pot intoarce in pat de pe o parte pe alta ca se freaca hainele si simti...
Plus ca mai sunt intepaturile, "sagetile" pe care le simti de-a lungul nervului afectat. Acum au inceput bubele sa se vindece si ma mai si mananca.
A inceput sa ma doara pielea si in zona genunchiului desi fac tratament de 8 zile cu pastile de Aciclovir si unguent Zovirax.
Acum ce ma ingrijoreaza este durerea sacaitoare. Am citit ca durerea poate dura si cateva luni dupa vindecarea eczemei.
Cine s-a confruntat cu asa ceva? Cum ati scapat de dureri?
Mentionez ca durerea, senzatia de piele sensibila, usturimea dispar daca iau Nurofen + (e o pastila lunguiata), dar problema e ca ar trebui sa iau una dimineata si una seara sa pot lucra si sa ma pot si odihni noaptea.
Dar nu e prea mult?
Poate imi da cineva un sfat. Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vio_dia spune:

Acum vreo 3 ani, tot prin decembrie a facut si mama mea zona Zoster. Din cate imi aduc aminte, faza acuta, cu dureri si vezicule(bubite) a durat cam 3 saptamani. Stiu ca o durea foarte rau mana dreapta, care era plina de bubite urate cu lichid, iar cand s-au vindecat, dupa vreo 3-4 saptamani, i-au ramas semne violacee, cam ca dupa o arsura.

Pentru durerile mari pe care le avea, mai ales in primele 2 saptamani, a luat Piafen pastile, cam 2-3 pe zi, si saraca incerca sa reziste cat mai mult timp fara pastile, Piafen-ul fiind un analgezic destul de puternic. De vreo cateva ori i-am facut chiar Piafen injectabil, cate o fiola, asa de groaznice erau durerile. Pentru protejarea mucoasei gastrice a luat Omez sau Omeran, 1 pastila pe zi pe toata perioada cat a facut tratament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

am avut acum cätiva ani si dupä ce am terminat tratamentul cu zovirax,mi-a spus prietena mea sä fac injectii cu vit B.acum nu mai stiu care dar un amestec de vit B.si asa nu am mai avut probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karfe spune:

ptr. durerile din zona zoster,se recomanda Lyrica,du-te la un medic sa te consulte si sa-ti prescrie medicamentul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns croitorualin spune:

Multumesc de raspunsuri.
Vreau sa va spun ca acum e mai bine, au inceput sa se vindece bubitele, in schimb ma mananca rau zona respectiva.
Iau in continuare analgezice si am incercat intr-un interval de 24 de ore sa nu iau nimic sa vad exact daca mai doare la fel. Pot spune ca sensibilitatea pielii s-a mai diminuat asa ca pot s-o mai raresc cu analgezicele.
O sa intreb medicul de familie de tratamentul cu vit.B injectabil. Am mai citit undeva despre asta si poate e indicat chiar si in acest stadiu.
O zi buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia_kim spune:

Trebuia sa mergi imediat la doctor si scapai mai usor.
Eu m-am dus de la primele simptome. Am primit tratament cu aciclovir unguent, cred ca am consumat 3 tuburi mari, ma ungeam de 3-4 ori pe zi, niste antibiotice...nu mai stiu ce si o solutie rosie cam ca iodul cu care ma dadeam peste ele si efectul era ca usca bubitele. In 2 saptamani nu am mai avut nimic, pentru ca am tratat de cand am observat cateva bubite.
Aveti grija ca poate recidiva.

Mergi la inceput