AJUTOR!! Am zona zoster!

Primele simptome (piele sensibila la atingere, intepaturi etc.) au aparut acum 10 zile, iar 2 zile mai tarziu prima eruptie.
Problema nu e eruptia, care desi s-a intins de-a lungul nervului intercostal( sper ca m-am exprimat corect) nu ma deranjeaza, ci durerea permanenta, insuportabila, sacaitoare.
In primul rand ma "doare" pielea, parca ma arde, ma ustura, parca sunt oparita; nu suport s-o ating cu nimic : nici hainele nu le suport; nu pot dormi noaptea, nu ma pot intoarce in pat de pe o parte pe alta ca se freaca hainele si simti...
Plus ca mai sunt intepaturile, "sagetile" pe care le simti de-a lungul nervului afectat. Acum au inceput bubele sa se vindece si ma mai si mananca.
A inceput sa ma doara pielea si in zona genunchiului desi fac tratament de 8 zile cu pastile de Aciclovir si unguent Zovirax.
Acum ce ma ingrijoreaza este durerea sacaitoare. Am citit ca durerea poate dura si cateva luni dupa vindecarea eczemei.
Cine s-a confruntat cu asa ceva? Cum ati scapat de dureri?
Mentionez ca durerea, senzatia de piele sensibila, usturimea dispar daca iau Nurofen + (e o pastila lunguiata), dar problema e ca ar trebui sa iau una dimineata si una seara sa pot lucra si sa ma pot si odihni noaptea.
Dar nu e prea mult?
Poate imi da cineva un sfat. Multumesc.
Raspunsuri

vio_dia spune:
Acum vreo 3 ani, tot prin decembrie a facut si mama mea zona Zoster. Din cate imi aduc aminte, faza acuta, cu dureri si vezicule(bubite) a durat cam 3 saptamani. Stiu ca o durea foarte rau mana dreapta, care era plina de bubite urate cu lichid, iar cand s-au vindecat, dupa vreo 3-4 saptamani, i-au ramas semne violacee, cam ca dupa o arsura.
Pentru durerile mari pe care le avea, mai ales in primele 2 saptamani, a luat Piafen pastile, cam 2-3 pe zi, si saraca incerca sa reziste cat mai mult timp fara pastile, Piafen-ul fiind un analgezic destul de puternic. De vreo cateva ori i-am facut chiar Piafen injectabil, cate o fiola, asa de groaznice erau durerile. Pentru protejarea mucoasei gastrice a luat Omez sau Omeran, 1 pastila pe zi pe toata perioada cat a facut tratament.

trischa spune:
am avut acum cätiva ani si dupä ce am terminat tratamentul cu zovirax,mi-a spus prietena mea sä fac injectii cu vit B.acum nu mai stiu care dar un amestec de vit B.si asa nu am mai avut probleme.

karfe spune:
ptr. durerile din zona zoster,se recomanda Lyrica,du-te la un medic sa te consulte si sa-ti prescrie medicamentul

croitorualin spune:
Multumesc de raspunsuri.
Vreau sa va spun ca acum e mai bine, au inceput sa se vindece bubitele, in schimb ma mananca rau zona respectiva.
Iau in continuare analgezice si am incercat intr-un interval de 24 de ore sa nu iau nimic sa vad exact daca mai doare la fel. Pot spune ca sensibilitatea pielii s-a mai diminuat asa ca pot s-o mai raresc cu analgezicele.
O sa intreb medicul de familie de tratamentul cu vit.B injectabil. Am mai citit undeva despre asta si poate e indicat chiar si in acest stadiu.
O zi buna.

giulia_kim spune:
Trebuia sa mergi imediat la doctor si scapai mai usor.
Eu m-am dus de la primele simptome. Am primit tratament cu aciclovir unguent, cred ca am consumat 3 tuburi mari, ma ungeam de 3-4 ori pe zi, niste antibiotice...nu mai stiu ce si o solutie rosie cam ca iodul cu care ma dadeam peste ele si efectul era ca usca bubitele. In 2 saptamani nu am mai avut nimic, pentru ca am tratat de cand am observat cateva bubite.
Aveti grija ca poate recidiva.