Prea frig in casa
Buna ziua. As dori si eu cateva sfaturi de la cei care locuiesc la casa. Anul acesta ne-am mutat si noi la casa si cu toata sinceritatea am ajuns sa cred ca nu a fost o idee foarte buna. Problema majora, ca sunt si d-alea minore, e temperatura scazuta din casa. Pe luna decembrie am consumat gaz de vreo 6 milioane pentru o temperatura de 19 grade. Detaliile tehnice - 107 mp utili, dormitoare in mansadra, garaje la demisol. Toata casa este izolata cu polistiren de 5 cm, izolata nu de catre noi, ci de cei de la care am cumparat casa la rosu la interior dar zugravita la exterior. Polistirenul exista am verificat noi, izolatia in mansarda facuta de sotul meu, acum am placat si tavanul de la garaj si usile. Centrala este Vissmann vitopend vh2b de 30 kw, si este montata in garaj, calorifere de aluminiu, termostat fara fir care il tinem la parter. Temperatura scade foarte repede 1 grad pe ora si am impresia ca ia o vesnicie sa ridice centrala temperatura cu un grad. Cred ca sa avem confortul de a avea 21 de grade in conditiile in care ar fi temperaturi de -15 afara ar trebui sa platesc 15 milioane. Acum fara gluma, nu ma deranjeaza sa platesc 6-7 milioane la gaz da sa am si eu 20 de grade. Daca acum platesc atat ce fac in februarie? Imi permit casa dar nu-mi permit sa o incalzesc? Unu dintre noi trebuie sa mearga la servici sa platim gazul? Imi cer scuze daca sunt aberanta dar am locuit doar la apartament si pentru noi e un soc. Si acum marea mea dilema pentru care m-am lungit atat: ii ceva in neregula cu casa asta, izolatie, centrala nu stiu sau asta este, ne obisnuim la 19 grade? Cat aveti izolatie la casa?
Multumesc tuturor care au rabdare sa citesca ca noi am cam epuizat tot ce s-a putut incerca
Raspunsuri
rory76 spune:
Nitzuc, ti-am raspuns pe site-ul meu: www.arazu.ro daca vrei sa afli un raspuns.Intri la sectiunea blog constructii. Numai bine!
"sky is the limit!"
Rufus spune:
Am citit si eu unde te-a trimis rory, exista posibilitatea sa se fi facut greseli la montarea polistirenului.
Temperatura in casa este scazuta, in afara pierderilor de caldura, si pentru ca e o casa noua (daca am inteles eu bine) si nu a intrat in regim termic.
In legatura cu pierderile de caldura, din ce stiu si am si constatat pe propria piele, amintesc: polistirenul de 5 este prea subtire (ce grosime ai la peretii exteriori?), mansarda se izoleaza si cu polistiren si cu vata (ai ferestre de mansarda?), pardoseala de la parter se izoleaza cu cel putin 5 cm de polistiren, eventual extrudat, era mai bine peste placa (garajul e incalzit macar pana la 10 grade? Ai acces din garaj direct in casa?). Mai conteaza tipul ferestrelor, daca accesul in incinta casei se face printr-un windfang (sau cum s-o scrie) sau direct.
Te asigur ca, in principiu, orice se poate remedia.
Totusi, cica e mai sanatos la 19 grade...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
nitzuc spune:
Rufus ne-ai facut sa zimbim, sotul te invita la noi la 19 grade
Tot mai multajungem si noi la concluzia ca e izolatia de vina. Casa da, este noua. In garaj sunt cel putin 10 grade de la 2 calorifere, ferestre de mansarda avem velux, intr-un dormitor, in restul dormitoarelor sunt normale, si accesul in casa nu se face din garaj se face direct de afara, intra alizeul cand deschizi usa
Ce sa mai zic?! Intr-adevar toate se pot remedia dar nu prea imi surade un nou izolat si inca un rand de tencuiala decorativa, din punct de vedere financiar
Om trai si om vedea
Sarbatori fericite
Iael spune:
In general casele se incalzesc mai greu , sunt multi pereti exterioris , casa scarii ,spatii mari ....
Acesta e marele dezavantaj la casa.
Ca sa fie cald factura e mare .
rory76 spune:
Ma gandeam poate si caloriferele sunt prea mici, inaltimea camerelor prea mare...oricum, nu e normal cum e in casa la voi...chiar cu polistiren de 5...
"sky is the limit!"
nitzuc spune:
Rory, nu stiu ce sa zic de calorifere, iti dai seama ca nu le-am luat noi dupa capul nostru, le-au calculat cei de la care le-am cumparat. Inaltimea camerelor nu ii mare nici la parter unde sunt tavane normale, ii 2,50, ce sa mai zic de camerele in mansarda?! Nu stiu ce sa zic. Oricum mersi de raspuns
marumiha spune:
Parerea mea e ca ar trebui sa gasiti locurile din casa pe unde intra frigul ,poate sėnt anumite locuri (pe sub use,pe lėnga ferestre)care nu sėnt facute cum trebuie si trebuiesc refacute .Conteaza si cėta umiditate este ėn casa.Cu o termo-camera cu infrarosi reusesti sa vezi toate punctele din casa care sėnt ėn neregula.
Poze
Poze
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marumiha Parerea mea e ca ar trebui sa gasiti locurile din casa pe unde intra frigul ,poate sėnt anumite locuri (pe sub use,pe lėnga ferestre)care nu sėnt facute cum trebuie si trebuiesc refacute .Conteaza si cėta umiditate este ėn casa.Cu o termo-camera cu infrarosi reusesti sa vezi toate punctele din casa care sėnt ėn neregula. Poze Poze |
Am vazut si e ca sunt firme pe care le chemi si itzi "arata"pe unde sunt pierderile de caldura!Poate ar fi bine sa apelatzi la asa ceva si apoi vedetzi exact cum actzionatzi mai departe!
Sau inlocuitzi centrala pe gaz cu ceva mai ecologic(suntetzi banuiesc si rasplatitzi de stat pentru asemenea initziative),si mai necostisitor!Adevarul e ca incalzirea cu gaz a devenit o mare sursa de frustrare financiara!
Dana
adriuta spune:
1. s-ar putea in cazul in care casa este foarte noua sa aveti probleme de acest gen in primul an.
2. Este ceva rau cu centrala si poate ar trebui verificata puterea calorica. Poate ca nu ati facul alegerea buna cand ati cumparat centrala.
Sau poate...asta e ... consumurile sunt mari si preturile de asemenea.
Asa creste mare puiul
www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!
rory76 spune:
Cred ca asta cu casa in primul an e un mit. Trebuie sa fie cald de la inceput. S-ar putea sa fie nevoie pana la urma sa va izolati cu polistiren si pe dinauntru, cred ca alta solutie nu exista...chiar daca faci ceva deranj, decat sa munciti numai sa platiti gazul...
"sky is the limit!"