top filme
buna,
vreau sa imi fac o colectie de filme si va rog sa ma ajutati, sa faceti un top al filmelor preferate, va rog sa specificati si categoria din care fac parte
Raspunsuri
beshter spune:
Ruscus,
raspund la repezeala acum ca incerc sa-l culc pe-ala mic. Revin cu detalii.
Ordinea e aleatorie:
1. The Sweet Hereafter
2. Depuis qu'Ottar est parti
3. Cache
4. Noi albinoi
5. Todo sobre mi madre
6. Dogville
7. Fightclub
8. Red Road
9. Non ti muovere
10. Iceberg
MadameBovary spune:
Ah.. filme care merita urmarite ar fi multe la mine! Cateva titluri si poate mai revin:
Chaplin cu Robert Downey Jr - autobriografic despre viata lui Charlie Chaplin
The Pianist cu Adrien Brody - film de razboi despre un pianist evreu pe timpul nazistilor
The Phantom of the Opera cu Gerard Butler - musical despre celebra poveste a fantomei de la opera
Dear Frankie cu Gerard Butler - drama despre un baietel fara tata
Philadelphia cu Tom Hanks si Denzel Washington - drama despre un avocat bolnav de SIDA
Catch me if you can cu Tom Hanks si Leonardo di Caprio - despre un pusti care reuseste sa pacaleasca sistemul
Dirty Dancing cu Patrick Swayze - despre si cu dans
The green mile cu Tom Hanks - drama
P.S. I love you cu Gerard Butler - dragoste
Saving private Ryan cu Tom Hanks - drama de razboi
Scent of a woman cu Al Pacino - drama
I never fake ... sarcasm
beshter spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka Ruscus, raspund la repezeala acum ca incerc sa-l culc pe-ala mic. Revin cu detalii. Ordinea e aleatorie: 1. The Sweet Hereafter 2. Depuis qu'Ottar est parti 3. Cache 4. Noi albinoi 5. Todo sobre mi madre 6. Dogville 7. Fightclub 8. Red Road 9. Non ti muovere 10. Iceberg |
1. rescriere moderna a basmului cu the pied-piper; muzica excelenta; regie Atom Egoyan (ffff bun)
2. coproductie franco-georgiana, cu si despre cum e sa pleci in strainatate, film foarte emotionant
3. cu Juliette Binoche, un film complicat si deosebit de interesant - singurul thriller psihologic adevarat pe care il cunosc
4. film islandez despre inadecvare si singuratatea adolescentilor
5. faimosul film al lui Almodovar (as mai recomanda La mala educacion, Carne tremula si Volver)
6.alt film vestit si controversat al lui Lars von Trier; cel mai bun si curajos final de film vazut vreodata
7.excelenta satira la adresa consumerismul si abrutizarii omului modern - Edward Norton e de milioane
8. film britanic despre gasirea linistii interioare dupa o moarte accidentala - atmosfera deosebita si joc actoricesc minunat
9. unul dintre cele mai frumoase filme de dragoste pe care le-am vazut in viata mea (sfasietor de trist, insa)
10. film belgian - umor negru si fffff sec - despre setea de aventura a oamenilor obisnuiti
beshter spune:
Si mai am asa:
- Gegen die wand - excelent film nemtesc despre comunitatea turca din Germania si o poveste de dragoste impresionanta
- Mulholland Drive - David Lynch (cu asta am zis tot)
Trebuie sa fug acum. Revin
adra_bell spune:
Pianistul cu Adrien Brody
Ultimul mohican si In numele tatalui cu Daniel Day Lewis
Fight Club, Legendele toamnei, 7 ani in Tibet cu Brad Pitt
The Bridge of Madison County, Sophie's Choice, Out of Africa cu Meryl Streep
Casablanca
Printesa
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)