Vacante pentru copii - ce varsta si unde?

Vacante pentru copii - ce varsta si unde? | Autor: A_Iulia

Link direct la acest mesaj

M-am gandit ca ar fi bine sa aflam unde le-ar mai place micutilor nostri, si ce-ar fi de evitat.

Cateva destinatii dedicate copiilor deja s-au discutat. Totusi, pentru celelalte destinatii, putem sa planificam excursii "de adulti" care sa placa si copiilor?

Eu iarna aceasta am ales Israel - (cu vizite optionale la Ierusalim, Bethleem, Haifa, Nazareth, Marea Moarta), fiica mea are 5 ani. N-am idee cum o sa reactioneze, eu sper din tot sufletul ca o sa-i placa.

voi ce experiente aveti? De la ce varsta putem alege si alt fel de destinatii decat cele de joaca (gen Disneyland) sau burta-in-sus-la-soare (gen Tenerife) pentru copii?

Cum pregatiti o astfel de vacanta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

In Israel yo nu as pleca nici sa ma platesti...noroc ca nu stie copilul prea bine unde il duci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Bine, atunci da-ne alte idei - daca supravietuim si eu si fii-mea sa le punem in aplicare in viitor.

(m-am invartit mult in jurul ideii, eu am calatorit de foarte multe ori in ultimii ani acolo dar n-am apucat sa vizitez nimic)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Idei...e greu..depinde de ce buget ai..pretentii..blabla..nu pot sa spun acum mergi acolo si acolo.
Stai ca vin fetele acum cu "e iarna...mergi draga in maldive/mauritius 21 zile..am vazut excursie cu 50 000 euro ...un chilipir"

Mergi la inceput

In fine, intrebarea mea avea un alt sens.

cu cativa ani buni in urma, am facut o excursie in Spania cu avionul, dar acolo excursii zilnice (neoptionale) cu autocarul in aproape toate orasele semnificative, cazarea in vreo 3-4 locuri diferite in cele 8 zile de vizite. A fost destul de obositor pentru noi ca adulti, dar mi-a placut.

In grup era si o familie cu un baietel de 6-7 ani - care evident, s-a adaptat la program (trezit la 7 dimineata, ajuns intr-un hotel pe te miri unde seara la 10). N-o aveam atunci pe fii-mea asa ca nu m-a interesat daca pentru baietel a fost o alegere buna, daca i-a placut, daca ar fi preferat alt gen de petrecere a vacantei, din cate imi amintesc el parea ok.

Mai erau in grup doi baieti la vreo 12 ani, isteti foc - ei bine, isi verificau reciproc cunostintele de istorie cu ocazia asta, erau doar cu Michelin-ul in mana...isi puneau intrebari reciproc. N-am nici o indoiala ca lor le-a placut, se vedea dupa comportamentul lor.

Asa o excursie stiu sigur ca ar nepotrivita pentru fii-mea acum, poate peste cativa ani ar fi ok, dar de aceea ma interesau experiente similare (adica exclus Maldive si Mauritius) si varsta copiilor respectivi.

Preferabil in Europa (dar nu obligatoriu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Adina, noi am fost in Slovenia asta vara cu fetitele (una aproape 3 ani, cealalta 6 si jumatate). Ne-am cazat intr-un singur loc si am facut in fiecare zi excursii mai mari sau mai mici cu masina. Ne-a placut enorm de mult la toti 4. Cheia succesului: compromisul si gasitul a cate ceva interesant pentru fiecare. Nu ne-am plimbat prin orasele cat am fi facut-o daca eram doar adultii, ne-am mai oprit la cate un loc de joaca, urcand la o cascada ne-am oprit sa culegem fragute; ne-am mai oprit pe malul lacului sa se joace cu betele in apa si sa se uite la ratuste, lebede, samd. Le-au pasionat pesterile si mersul cu trenuletul in pestera, castelul cu atmosfera de Scooby Doo, si altele.

Ideal e sa te organizezi pe cont propriu, din punctul meu de vedere. respecti ritmul de viata al familiei proprii. Cand ai chef sa te opresti la o inghetata, te opresti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miluna spune:

Adina, noi azi vara am fost in Barcelona + Majorca, baiatul meu avea 4 ani si jumatate atunci. I-a placut, desi a fost destul de obositor pentru el. Oricum, programul l-am facut in asa fel incit sa fie ceva atractiv pentru el in fiecare zi: urcatul la o cetate, telecabina, delfinariu, gradina zoologica, pesteri, plaja, munte, o excursie cu vaporul.. si am mai strecurat si vizite mai culturale, dar scurte ca nu avea rabdare. Nu l-au interesat bisericile, arhitectura, interioarele, era prea mic pentru asa ceva. Si desi pe moment s-a bucurat de toate, la sfirsit am constatat ca a fost un pic prea mult pentru el, deja nu mai stia ce a vizitat la inceput. Ca sa-ti spun drept, el ar fi fost foarte fericit si sa fii stat intraga perioada la plaja si piscina.
Dar depinde foarte mult de fiecare copil in parte, nu sunt toti copiii la fel. Al meu e destul de lenes de fel, nu se urneste decit daca e ceva ce-l intereseaza.
Sa aveti o vacanta placuta si sa ne povestesti cind va intoarceti cum a fost

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

In Israel yo nu as pleca nici sa ma platesti...noroc ca nu stie copilul prea bine unde il duci.

Atata timp cat mergi in teritoriile israeliene nu vad care e problema. Chiar nu am auzit ceva de rau in ceea ce priveste turistii straini... Vezi India, Egipt.... etc. Sau poti sa-ti alegi de www.evz.ro/articole/detalii-articol/832287/Vacante-cu-riscuri-all-inclusive/" target="_blank">AICI
o destinatie ALL inclusive.

Adina si See of Galilee -Tiberias, Marea Rosie sunt locuri superbe... ca tot Israelul de fapt... Pamantul Sfant.

I, J ,N & E
--------------------------------------------------
"One who knows languages feels home everywhere."
(Dutch saying)

Mergi la inceput

Pana acum am fost cu ea doar in destinatii de genul burta-la-soare si vizita-la-rude.

La Barcelona a fost cu tatal ei si s-a comportat exact ca si baietelul tau, Miluna, deci nu pot sa trag vreo concluzie (dar e drept, ce atractie poate avea Sagrada Familia pentru un copil de 4 ani jumatate, comparativ cu Port Aventura)?

La gradinita pregateste o piesa de teatru cu nasterea lui Isus, e foarte incantata si interesata de subiect, de aceea ma gandeam ca vizita in Israel ar putea fi altfel, intrucat pentru fiecare loc in care mergem exista o poveste care i-ar placea (spre deosebire de alte destinatii in care ce povesti sa-i spui?!)

Lavi, ai dreptate cu organizarea pe cont propriu, ca poti sa faci in aceeasi zi program mixt (asa cum ati facut voi), si multumesti si capra, si varza - totusi in Israel e recomandat din multe puncte de vedere sa fie totul organizat de agentie; ma linisteste faptul ca sunt totusi optionale vizitele asa ca in cel mai rau caz renuntam la ele si stam la soare la piscina hotelului.

Yael, ajungem si pe Muntele Fericirilor sa privim Marea Galileii si apoi coboram sa ne botezam in apa Iordanului.

Oricum, daca o fi devreme la 5 ani pentru asa ceva, va dau de veste cand ne intoarcem (desi mi-ar parea teribil de rau sa ratez inca o data sansa de a vizita totusi Israelul asa cum trebuie). Din 8 zile, 4 zile ar fi musai de excursii (pot sa renunt la Tel Aviv, l-am vazut de mai multe ori, l-am si vizitat turistic vorbind), celelalte 4 zile putem sa ne jucam

Multumesc, fetelor! Ma pun cu burta pe citit...Biblia

Mergi la inceput

Haha, Yael, din linkul dat de tine am vazut ca fii-mea e familiarizata deja cu zonele de risc - a bifat deja una din ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Depinde ce faci in excursiile in care mergi. Eu am 2 baieti (acum au 6 si 3 ani) si am fost in Tenerife in toamna, dar din 13 zile cat am stat - doar 2 am fost la plaja. In rest am bantuit: vulcan, excursii cu vaporul, cu submarinul, parcuri tematice cu animale, diverse orasele, case vechi...adica aveam grija ca sa avem 1 zi mai culturala alternata cu una mai distractiva.

Acum 1 an am fost in Germania, Austria si Ungaria - cu masina, iarna. Am fost si la salina, la spa, pe munte la sanius dar si in vizita la muzee, cetate si nu in ultimul rand la shoping - aceasta fiind cea mai plictisitoare zi pentru copii.

Eu visez la o croaziera pe Nil cu baietii sau o plecare pana in Franta cu o combinatie de turn Effel, muzee, castele si evident un Disneyland.

Despre Israel...e discutabil. Nu atat din prisma pericolului, dar copiii sunt foarte impresionati de rastignire, sange, coroane de spini si alte chestii din-astea destul de horror pentru varsta lor. E destul de greu sa le explici sensul de poveste/istorie. Ei traiesc in prezent - mai ales daca o duci si ii arati si locatia exacta unde s-au intamplat atrocitatile. Intereseaza-te si de "reversul medaliei" - de ceva parcuri de distractie, spectacole - ce s-ar putea face si distractiv.

Concediu placut si te astept cu impresii!

Mergi la inceput