Mamici si gravidute de Nov-Dec2008 (144)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Bertha imi pare rau ca i-au reaparut Ioanei bubitele! Pup dulce un puiut cuminte, sa-i treaca repede eruptia si gatisorul!
Apropo de feon ..si lui Luca ii place zgomotul lui, si cel al aspiraturului...si mereu plange cand le opresc.

Citat:
citat din mesajul lui bertha
Amalia, eu am incercat de cateva ori sa-i incalzesc burtica Ioanei cu foenul si functioneaza. Bine, eu o suspectez ca-i place si zgomotul lui, ca plange imediat ce-l opresc, inainte sa se raceasca burtica.

Noi am fost ieri la dr pt ca Ioanei i-a reaparut eruptia din maternitate, aia cu stafilococu', e drept ca mult mai putin, numai pe fata. Ne-am dus de una si am dat de alta, adica i-a gasit un punct de puroi in gatut, pt care luam antibiotic Se pare ca mediul virusat in care a trait saraca de cand s-a nascut si-a spus pana la urma cuvantul. Ideea e ca n-are niciun simptom, e cuminte ca inainte, nu tuse, febra...Doamne ajuta sa scapam repede!
Pt bubite ne-a dat violet de gentiana si nu va puteti inchipui cum arata, mititica, zici ca-i indian pictat pe fata. E absolut delicioasa!

Va pup!

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Eu ma simt paralela rau la discutiile astea cu alaptatul......dar citesc sa stiu si eu cum sta treaba...

Lauramiron si bebicul meu papa cate putin si din ora in ora noaptea...asa-i place lui cred ca numai noaptea face asa dupa ora 4. Totusi cand il vad ca adoarme cu bibe in gura ma foiesc sau ma aplec si asa mai suge un pic, mai il las sa-si traga sufletul cand vad ca se opreste si dupa iar ma mai frichinesc un pic pana vad ca nu mai suge deloc...si cu toate astea peste o ora ma cheama iar.
Julia mersi frumos, o sa caut magazinul cu prima ocazie cand mai evadez din casa .
Bertha multa sanatate Ioanei, mititica de ea a luat toate grozaviile din spital

Isabela lui Raphael Nicolas (23.10.2008)
http://good-times.webshots.com/album/563960730wsIJMS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

MIRTHA, multumesc mult de tot pentru sfaturi Esti grozava, cu cata rabdare si cat timp dedici fiecareia dintre noi cand avem nevoie!!

La Rebeca nu m-am confruntat cu asa ceva pentru ca m-am lasat influentata de toata lumea si i-am dat completare cu formula pana la 4 luni, cand am renuntat la san in totalitate.
Acuma vreau sa alaptez mai mult daca se poate si sper ca nu fac parte din categoria celor putine, ce-i drept, care nu au lapte suficient.
Voi bea ceaiuri si am zis ca-mi cumpar si Galactogil.....sa vedem ce iese pana la urma

ALRA, deci ai alaptat cu 5-6 sani asta noapte.....hai ca vor creste usor usor bebelinele noastre si vor capata putere in falci ca sa suga mai mult de 10 minute fara sa adoarma!!

Laura de doua printese
Rebeca Mara (16.09.2005)
Ecaterina Sara (06.12.2008)

Mergi la inceput

Ieri am iesit si eu din casa (foarte rar s-a intamplat asta de cand am nascut) i-am uat lui bebe 2 costumase si am fost de m-am pensat...aveam o matura de sprancene...si cand m-am intors acasa pe la metro pipera era asa mareeeee traficul si un blocaj groaznic ca a trebuit sa merg pe jos pana acasa prin frig, inghetata toata...am mers vreo 5 km nici ca mai ies prea curand din casa

Mergi la inceput

JULIA, multumesc pentru informatii. Voi incerca si eu proba suptului, ca sa ma conving ca ia cat trebuie.

In alta ordine de idei, Rebeca a inceput de 10 minute la gradinita prima ei serbare, iar eu nu sunt langa ea si-mi pish ochii aici in fata calculatorului. Sunt tare trista ca n-am putut merge, s-a dus cu tati si mi-a dat de grija sa nu o las pe Caty sa planga tare. Mi-a zis ca ea e mare si merge doar cu tati la serbare si ca tati o filmeaza si apoi ne uitam toti la televizor la serbarea ei.,....oooffff

Citat:
citat din mesajul lui julia16

Lauramiron, uite, iti scriu din cartea lui Capraru:

Cant de lapte in 24h este cca 140-175 ml/kgcorp/24h, divizata la nr. de mese. Se fol mai multe formule de calcul. Cea mai simpla: sugarul primeste in primele luni 1/5 pana la 1/6 din greutatea sa corporala iar, mai tarziu 1/7. Ex: Un sugar de 4500g tr sa suga de la 4500/6 (=750 ml) la 4500/5 (=900 ml) in 24 ore.

Eu am facut proba suptului cu Maria. Am cantarit-o in 24 ore inainte si dupa fiecare supt sa vad dc suge suficient. Cam stresant dar asa m-am convins ca suge suficient.

julia
39+ + Maria(26.12.2002)

http://community.webshots.com/album/568682832VLUSjq

Laura de doua printese
Rebeca Mara (16.09.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

copchiulu' meu nu a prea mancat azi. L-am pus la san cand am considerat eu, fiindca el nu a cerut sa pape. Cand l-am pus la san a papat 2-3 minute apoi s-a apucat de gangurit. Am insistat dar fara succes. Credeti ca e cazul sa intru in panica? De plans nu plange, e destul de activ, da din manute, gangureste...doar ca nu papa .

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

Mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=108925889&albumId=266267872

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Laura te inteleg din suflet! Si eu sunt in aceeasi situatie! Aseara am pierdut prima serbare de clasa 1 a lui David (serbarea abecedarului)...am vazut-o ulterior pe camera, si tot asa, asta vara, ultima serbare de la gradi...care a fost extraordinara, s-au pregatit foarte mult si invatasera foarte multe..

Citat:
citat din mesajul lui lauramiron

JULIA, multumesc pentru informatii. Voi incerca si eu proba suptului, ca sa ma conving ca ia cat trebuie.

In alta ordine de idei, Rebeca a inceput de 10 minute la gradinita prima ei serbare, iar eu nu sunt langa ea si-mi pish ochii aici in fata calculatorului. Sunt tare trista ca n-am putut merge, s-a dus cu tati si mi-a dat de grija sa nu o las pe Caty sa planga tare. Mi-a zis ca ea e mare si merge doar cu tati la serbare si ca tati o filmeaza si apoi ne uitam toti la televizor la serbarea ei.,....oooffff
Citat:
citat din mesajul lui julia16

Lauramiron, uite, iti scriu din cartea lui Capraru:

Cant de lapte in 24h este cca 140-175 ml/kgcorp/24h, divizata la nr. de mese. Se fol mai multe formule de calcul. Cea mai simpla: sugarul primeste in primele luni 1/5 pana la 1/6 din greutatea sa corporala iar, mai tarziu 1/7. Ex: Un sugar de 4500g tr sa suga de la 4500/6 (=750 ml) la 4500/5 (=900 ml) in 24 ore.

Eu am facut proba suptului cu Maria. Am cantarit-o in 24 ore inainte si dupa fiecare supt sa vad dc suge suficient. Cam stresant dar asa m-am convins ca suge suficient.

julia
39+ + Maria(26.12.2002)

http://community.webshots.com/album/568682832VLUSjq

Laura de doua printese
Rebeca Mara (16.09.2005)

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Lauramiron imi imaginez ca te afecteaza foarte tare ca nu poti participa si tu la serbarea Rebecai, dar uita-te si la jumatatea plina a paharului, ai o domnisorica mare si desteapta si intelegatoare si nu s-a suparat ca tu ramai acasa cu bebe, chiar mi-a placut tare mult ca s-a gandit la bebe sa nu planga prea tare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo5979 spune:

Am fost azi la vaccinul de 2 luni, Damian a fost un erou, a urlat doar cand i-a bagat acul si vaccinul, imediat cum l-am ridicat si a luat contact direct cu mine, a tacut malc si a dormit apoi vreo 4 ore. Mi-a spus sa il tin pe locul respectiv cu comprese cu apa rece, sau felie de cartof, si sa ii dau peventiv contra febrei Panadol Baby cate 2,5ml de trei ori azi si o data maine dimineata.
Ne-a si cantarit, avem 5180gr si 57cm...si aratam f bine, asa s-a exprimat dna dr.

Leeloo
Lacra a lui Damian

http://good-times.webshots.com/album/568484449PnLTLo

Mergi la inceput

Amalia, deci nu sunt singura care a pierdut "prima serbare" Si Rebeca s-a pregatit, a avut o poezie destul de lunga si grea de invatat, ceva dansulet....

Plus ca maine are spectacol cu scoala de dans unde merge, si din nou nu pot ajunge
Voi merge insa vineri la carnaval, sa o pregatesc, sa o aranjez, i-am facut un costum de Alba ca Zapada care a iesit absolut senzational, exact asa cum mi-am dorit (am stresat sarmana croitoreasa)

Laura de doua printese
Rebeca Mara (16.09.2005)

Mergi la inceput