Mamici si gravidute de Nov-Dec2008 (144)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns julia16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha

Anes da si eu mi-am pus repetat aceasta intrebare. Mi se parea usor anapoda sa nu faca diaree de la laptele de mama dar constipatie sa faca. Sunt convinsa ca exista o exlpicatie numai ca momentan nu am timp sa o caut.
Am aceeasi problema cu Eva in ultima perioada si o alimentez exclusiv la san : nu mai iese cu zilele si trebuie sa apelam la supozitor. Oricum sunt decisa sa amin cit de mult folosirea supozitorului pt. ca exista riscul sa faca scaun doar ajutata de supozitor.
Voi astepta sa vad daca se manifesta ca si cind ar avea un disconfort si abia atunci voi apela la supozitor. Altfel nu ma mai grabesc chiar daca intarzie ceva mai mult decit scrie in carti cu scaunul.

Mihrta, Anes, nu stiu care este explicatia dar am citit ca bb le hranit la san poate avea scaune f variate in ceea ce priveste nr. (de la 0-7), culoarea sau consistenta. Maria nu s-a constipat cat am alptat-o. In schimb sora mea a avut probleme cu constipatia cu amandoi copiii alimentati exclusiv la san.

julia
39+ + Maria(26.12.2002)

http://community.webshots.com/album/568682832VLUSjq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Si io zic ca e prea mult lapte....la fel si eu vreo 2 zile, si ma simteam bine dupa dus sau dupa comprese calde pe san si apoi mult cu pompa bine.

Io ce-s curioasa....dupa ce mananca din ambii sani, si nu mai e nimik si urlA DE FOAME APOI... ce faci?? Ca asa patesc eu cu a mea, de imi vine sa-i dau completari de formula.....

Citat:
citat din mesajul lui alra

sani tari nu am, nu sunt tensionati, doar ca ii simt fierbinti si simt ace in sfarcuri. m-am simtit infinit mai bine dupa dus.
daca maine persista chem moasa.

uff, urla iar de foame, deja a mancat din doi sani sunt muci de somn, mananca de o ora si ceva!

veste buna: a cazut buricuuu!!!!

ALRA 40+

Vacanta cu Laura in Romania

Laura de doua printese
Rebeca Mara (16.09.2005)
Ecaterina Sara (06.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Laura nu pot spune suta la suta ca asta e cauza si la bebelina ta , am mers la intuitie dupa multe tergivesari.
Cert este ca as incerca sa ii dau lapte ori de cite constat ca plinge de foame iar daca tu ai constatat deja ca bebelina se linisteste dupa ce suge , ai dupa parerea mea , un indiciu destul de sugestiv. Adica nu are pishu , nu are kk , nu vrea sa stea in brate - fie-mea mai da chiot si cind vrea sa fie tinuta in brate dar se linisteste dupa ce papa.
Faza cu "nu se digera laptele" si de acea face colici nu mi se pare o explicatie plauzibila.Daca laptele nu s-ar digera bebelina nu ar tipa de foame. Senzatia de foame apare dupa ce se digera laptele.
Daca bebe suge putin si digestia dureaza putin.

Si noi am avut perioade destul de mari si chiar s-au repetat dupa perioade in care intrasem in "remisie" , de supt 10 minute si urlet dupa 1 ora. Ca o sa o constring sa nu mai adoarma asa repede la san(practic dupa 10 minute adormea ca o caramida) am aplicat divese trucuri , in special gesturi care stiu ca ii displac : am gadilat-o la talpi , la obraz , am dezbracat-o cum spunea Alra dar spre ciuda mea fie-mii ii place nud , am presat sanul in timp ce sugea pt. a-i genera in cavitatea bucala mai mult lapte - la asta nu a reactionat chiar cum ma asteptam , am pus-o la orizontala , dupa ce s-a obsnuit cu asta am pus-o in patut . In patut detesta si daca nu e satula in citeva secunde se trezeste. Daca e satula doarme fara problema.
Ultima solutie ra sa o las sa chiraie ca sa mai prelungesc durata intre supturi si sa o constring astefel sa suga mai mult de 10 minute. La asta nu am ajuns pt. ca deocamdata figura cu patutul a tinut si s-au mai reglat intervalele.
Poate gasesti niste "remedii" proprii Ecaterinei pt. a o determina sa suga mai mult.

Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia16 spune:

Lauramiron, uite, iti scriu din cartea lui Capraru:

Cant de lapte in 24h este cca 140-175 ml/kgcorp/24h, divizata la nr. de mese. Se fol mai multe formule de calcul. Cea mai simpla: sugarul primeste in primele luni 1/5 pana la 1/6 din greutatea sa corporala iar, mai tarziu 1/7. Ex: Un sugar de 4500g tr sa suga de la 4500/6 (=750 ml) la 4500/5 (=900 ml) in 24 ore.

Eu am facut proba suptului cu Maria. Am cantarit-o in 24 ore inainte si dupa fiecare supt sa vad dc suge suficient. Cam stresant dar asa m-am convins ca suge suficient.

julia
39+ + Maria(26.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cata_myky spune:

mai fetelor,baiatul meu doarme si acum.se mai trezeste cind il ia cite o crampa.ce sa fac?ii bag un supozitor preventiv?nu are febra.

MAMICA FERICITA DE bb CHRISTIAN
http://community.webshots.com/user/catamyky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Anes pentru colici ce-i dai? Poate ii dai ceva care contine menta...

Citat:
citat din mesajul lui anes

Mirtha eu iau prenatale si acum pt. ca am anemie si ma gandasc ca sunt bune si pt. laptic.

Fetelor, cum puii mei se constipa bb al meu daca este alaptat la san? Recunosc ca atunci cand trebuie sa plec de acasa, ii las mamei un biberon cu formula (pt. ca nu iese nik la pompa). Dar asta inseamna o data sau de doua ori pe saptamana. Iese cu kk a treia sau a patra zi si in ultimul timp, doar cu supozitor . Are vreo semnificatie ca eu sunt constipata cronic?

http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg

Mami de minune Remus

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Daca te suspectezi ca nu ai lapte iti sugerez o metoda de verificare :( eu sunt absolut convinsa ca ai lapte dar esti in perioada aia de stres si labilitate si daca mai sunt pe linga tine si persoane de gen : ai lapte prost , laptele tau e de vine etc., risti sa clcahezi) uite : am trecut prin acleasi dubiu - sanul era burete , moale , ce sa mai lume , lume mi se duce laptele . In nebunia mea hatz pune mana pe fierbator , fa ceai de stimulare in nestire si bea , bea pina mi-am linistit creierii varza.
In urmatoarea ora am facut sanii pietroi si pietroi au ramas si dupa ce a suupt Eva , se umflasera ca 2 cimpoiae si as fi vrut sa am 5 pompe linga mine daca s-ar fi putut.Incearca sa te stimulezi cu ceai dar sa ai pompa repede la indemana. Lparele praf...mai lasa-l , uite macar o saptaman amana decizia.
De atunci nu am mai facut gresala sa iau ceai cita vreme constat ca Eva face gal , gal cind suge si doarme cam proportional cu cit a supt.
Mai are insa si momente cind are chef sa ne tainuim , sa zgaim ochi pe pereti , pe biblioteca - dar sunt normale. De pe la 3 luni perioadele de somn din timpul zile se vor diminua.

Citat:
citat din mesajul lui lauramiron

Si io zic ca e prea mult lapte....la fel si eu vreo 2 zile, si ma simteam bine dupa dus sau dupa comprese calde pe san si apoi mult cu pompa bine.

Io ce-s curioasa....dupa ce mananca din ambii sani, si nu mai e nimik si urlA DE FOAME APOI... ce faci?? Ca asa patesc eu cu a mea, de imi vine sa-i dau completari de formula.....
Citat:

sani tari nu am, nu sunt tensionati, doar ca ii simt fierbinti si simt ace in sfarcuri. m-am simtit infinit mai bine dupa dus.

uff, urla iar de foame, deja a mancat din doi sani sunt muci de somn, mananca de o ora si ceva!

ALRA 40+

Laura de doua printese
Rebeca Mara (16.09.2005)

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui lauramiron

Citat:

ALRA 40+

Laura de doua printese
Rebeca Mara (16.09.2005)

laura, asta am facut io azi noapte: am pus-o iara la primu san, si apoi la al doilea si tot asa. intre 10 si 4 mancase la interval de cam juma de ora din 6 sani, cu 5 pampersi schimbati intre + vreo 80ml de ceai de fenicul din care primii 60 dintr-un foc

nu cred ca completare voia, cred ca era treaza si nu putea dormi si voia pur si simplu sa suga. avantaj - stimuleaza sanul sa produca mai mult.

ALRA 40+

Mergi la inceput

Julia ma bucur ca ai povestit experienta surorii tale pt. ca fac fata mai usor frustrrii. Daca stiu ca se mai intimpla pe la alte case parca nu imi vine sa ma dau cu capul de pereri asa repede. Ma inarmez cu rabdare si vom vedea ce solutii gasim si aici.

Citat:
citat din mesajul lui julia16

Mihrta, Anes, nu stiu care este explicatia dar am citit ca bb le hranit la san poate avea scaune f variate in ceea ce priveste nr. (de la 0-7), culoarea sau consistenta. Maria nu s-a constipat cat am alptat-o. In schimb sora mea a avut probleme cu constipatia cu amandoi copiii alimentati exclusiv la san.

julia
39+ + Maria(26.12.2002)

Mirtha mama de Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreyutza spune:

Amalia, oceanborn, Mitha, anes, otiliav, babyzapi, julia16, Alexa, va multumesc mult ca ma sustineti mai ales ca si voi sunteti super ocupate cu bebelushii vostrii. asa m-am gandit si eu ca uite, nici cu cezariana nu stii exact cand e sa se intample. poate e mai bine asa, sa vedem partea plina a paharului, nu?
Z-Iulia, felicitari pentru vestile bune. mai e un pic si-ti vei tine bebelina in brate.

Minunea din viata noastra!!! Criss
http://bd.lilypie.com/nI8Fp3.png
38+ Matei

Mergi la inceput