Retete pentru Craciun...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Mey atzi uitat racitura ca nici la aia nu trebuie cuptor si e si de specificul zileleor!

Mihaela,sarmalele bagate la cuptor si "fierte-n vin"!

Dana


Wow Dana ce-mi faci! In vin? Ce gust au?


vorbe de copil...

Hobby
www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

Mihaela adica nu pui deloc diplomatul in cuptor? doar asa la rece?

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca



Da, exact cum e reteta. E si testatata, am facut-o de un revelion. Iese excelent. Eu am facut-o fara piscoturi, dar cum scrie in reteta, se pot pune.


vorbe de copil...

Hobby
www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda_banu spune:

fetelor ma scuzati ca ma bag si eu asa ca musca-n lapte.am si eu o reteta de tort diplomat testata si paratestata,o faceam la fiecare aniversare plus ca o mai facem si pentru altii:
7 oua,14 linguri zahar,3plicuri gelatina dr oetker,150 ml zeama de compot ananas,500ml frisca lichida+250 ml pentru ornat,stafide imuiate in putina esenta de rom sau coniac,ananas din compot,kiwi,etc
ouale si zaharul se amesteca la bain marin pina se ingroasa,apoi se lasa sa se raceasca separat gelatina imuiata in 150ml zeama de compot de ananas se topeste la bain marin,atentie sa nu fiarba ca altfel nu se mai incheaga!apoi se lasa sa se raceasca ,se amesteca cele 2 compozitiiapoi se amesteca si cu 500 ml frisca batuta,se pun stafidele fructele,etcsi se lasa cam 12 ore la frigider apoi se orneazacu frisca fructe etc
eu de obicei il fac seara dinaintea evenimentului,si il ornez cu jumatate de ora inainte sa il servesc.pofta buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda_banu spune:

ah fetelor am uitat sa va spun ceva:cafeaua pentru tiramisu eu stiam ca trebuie si indulcita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolle6792 spune:

Buna, Ancuta draga!
Poti face tort din piscoturi inmuiate in pepsi, cola, sau cafea, doar le tii cate 1 secunda pe o parte si o secunda pe cealalta , apoi le pui pe o tava si pui un rand de crema, deasupra fructe, iar piscoturi inmuiate, si tot asa, 2 sau trei randuri de piscot. Invelesti in frisca si ornezi cum vrei.Eu rad ciocolata, amica mea aseaza fructe. Este un tort bun, inviorator, rapid, iar creme cred ca gasesti la plic sa le faci repede, nu? Daca nu iti plac faci tu ceva crema.
Si salam de castane, nu are castane dar are gust de castane.
Se fieb cartofi, gata fierti sa fie 300 de grame,apoi ii pisezi foarte bine, 150 grame nuci macinate, 250 g zahar, 200 g biscuiti macinati, unt sau margarina, cam 30-50 grame, cat iti ia sa lege compozitia, ca o leaga un pic si cartoful pisat si esenta de rom, dupa gust.
Se amesteca toate si se imparte in doua, intr-o parte se pune mai multa cacao, in alta deloc, caci de la ingrediente oricum e un pic maronie. Se intinde pe un celofan uns cu apa rce putin cu mana, partea deschisa la culoare, cam cat o foate A4, deasupra se intinde partea inchisa, sunt un pic faramitoase, le puneti in bucati si intindeti cu degetele, la sucit apoi, faceti o rulada si va ajutati cu celofanul doar cat rulati, ca nu lasati acolo , il puneti pe un platou si se acopera cu glazura de cacao, se da la rece cam 5-6 ore. E ceva suuuper si se poate folosi si in loc de tort ca este consistent si deasupra feliei se poate pune si frisca daca cineva prefera.
Va urez la toti sarbatori fericite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2004 spune:

Mihaela,sa-ti dea D-zeu sanatate ,mi-a iesit un tiramisu super.Am facut varianta 1 si din cantitatile de acolo mi-au iesit 2 portii ,tocmai bine sa-i duc o portie tatalui meu si una sa ne ramina noua sa impresionez musafirii.

Craciun fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana2004

Mihaela,sa-ti dea D-zeu sanatate ,mi-a iesit un tiramisu super.Am facut varianta 1 si din cantitatile de acolo mi-au iesit 2 portii ,tocmai bine sa-i duc o portie tatalui meu si una sa ne ramina noua sa impresionez musafirii.

Craciun fericit!

diana2004


Si tie la fel Diana, ma bucur ca a iesit praji asa buna!

Craciun Fericit la toata lumea!


www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...

Hobby
www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

mihaela_s, am facut tiramisu si am testat si reteta lui nicolle6792, au iesit delicioase. Va multumesc frumos dragelor!

Iar ca mancare am trantit o supa de pui, sarmale, racituri si salata ruseasca. Uite ca am reusit sa gatesc singura toate astea pentru prima data in viata mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ancuta-Maria

mihaela_s, am facut tiramisu si am testat si reteta lui nicolle6792, au iesit delicioase. Va multumesc frumos dragelor!

Iar ca mancare am trantit o supa de pui, sarmale, racituri si salata ruseasca. Uite ca am reusit sa gatesc singura toate astea pentru prima data in viata mea

-----------------------------------------------------------------------
#8222;timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui#8221; (Francois Fayolle)




Cum e salata ruseasca? Cum se prepara?
Felicitari pentru reusita culinara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

hristina, multumesc

Uite, eu am luat reteta de aici http://www.gustos.ro/retete-traditionale/rusia/salata-ruseasca.html si in plus am pus jambon.

Mergi la inceput