Mancarime pe tot corpul la febra (copil). Ce este?
Baietelul (5 1/2 ani) a facut febra si la o zi dupa, a inceput sa-l manance pielea, intai pe burtica, acum s-a raspandit pe tot corpul.
Este vaccinat "la zi", vad ca temperatura a inceput sa-i scada, pofta de mancare i-a revenit, pe scurt, pare a se intrema. Dar se scarpina nevoie mare.
Bubitele sunt f. mici si se vad ridicate un pic pe piele.
Sa fie oare de la febra? In trecut a facut ceva asamanator vara, din cauza caldurii (insa pe o portiune f. mica de piele) si a disparut de la sine, dupa cateva zile.
Va suna cunoscuta situatia?
Take joy! (poze)
Raspunsuri
adriana spune:
Mie-mi suna a rubeola, nu ai spus cat timp a avut febra. De obicei dupa 3 zile de febra mare, apare eruptia.. Si rubeola se face si daca a fost vaccinat(MMR).
Sanatate puiului
Sheannamp spune:
Eruptia din rubeola nu da mancarime.
Poate insa sa fie o alta boala eruptiva sau o alta reactie alergica ce nu trebuie musai sa aiba legatura cu febra.
Cred ca e de mers la pediatru
ML spune:
Va multumesc!!
Azi a fost si mai bine (ca stare generala - i-a pierit febra, a carat lemne cu sotul, a mancat bine, s-a jucat, m-a ajutat la cozonaci ...) si s-a scarpinat mult mai putin, desi pielea tot iritata era (noaptea s-a intins roseata si pe brate, picioare, gat, cap).
Acum, seara, i-am facut o baie cu bicarbonat (am o carte de leacuri babesti americane si scrie acolo ca bicarbonatul sau ovazul ajuta la mancarimi (eu nu stiam, este prima data cand incerc). Astept sa vad cum e maine.
Uite, articolul de mai jos m-a facut sa cred ca este o reactie la caldura. Pana sa dau de el, m-a speriat mancarimea pt. ca a aparut curand dupa febra... viroza (acum tuseste un pic):
http://www.drgreene.com/21_541.html
P.S. Nu m-am mai dus la doctor cu el.. duminica, plus ca am vazut ca-i mai bine... sper sa se duca de tot... Acum fata are febra...
Take joy! (poze)
april spune:
Poate e varicela. Ar trebui sa-l vada un medic. Daca e varicela grija la bubite ca raman urme.
Tdi spune:
Fata mea a avut asa ceva anul asta, pediatrul a zis ca e "exantema virala", e ceva banal si trece in cateva zile fara tratament.
livia spune:
Pup
Si sotul meu face asa ceva cand are febra iar bebele nostru a mostenit "aceste bubite".
Eu stiu acum cand are febra fara sa-i mai pun termometrul! Cu cat e mai mare cu atat ii apar mai multe(se intind pe tot corpul)si se scarpina saracul...
Leacul:antitermice si cand sunt multe-multe si il mananca tare,antialergice:claritina,fenistil,etc.
daca mai ai intrebari...sunt aici!
ML spune:
Va multumesc, nu credeam sa mai scrie cineva.
Tdi, te rog, spune-mi, se scarpina sau nu o deranjau bubitele?
Livia, la fel, si pe sot il deranjeaza? Hai ca sunt caraghioasa...
Azi baietelul a fost aproape normal cu scarpiniciul , in schimb, ieri mi-a iesit mie un herpes la gura! Cred ca-i o oarecare legatura,e ciudat...
P.S. M-am holbat la bubitele lui si nici una n-a avut vreodata lichid. Erau f. fine si dese. Acum i-a revenit culoarea "sanatoasa" la piele.
Take joy! (poze)
Tdi spune:
ML, se scarpina dar nu exagerat de mult, am observat ca cele de pe burta sau unde avea pielea mai fina o deranjau. Exact asa erau si "ale nostre", fine si dese!
Sanatate!