orez cu lapte
Buna. Pun o intrebare puerila dar... in SUA nu am reusit niciodata sa fac orez cu lapte care sa nu se prinda.
Indiferent in ce il fac, se prinde. Cum sa fac sa nu se prinda?
Raspunsuri
bubu05 spune:
Eu fierb orezul separat. Apoi torn lapte rece peste el si il pun iar la foc, in oala de inox, cu fund dublu. Nu s-a prins niciodata. Pun apoi zahar dupa gust si dupa ce opresc focul il las cu capac vreo juma de ora. Apoi pun coaja rasa de lamaie si servim cu scoartisoara sau dulceata.
Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
Tala spune:
tocmai ce mi-am notat o reteta a lui jammie oliver de la tv pt budinca de orez:
Budinca de orez cu gem de capsune
1. gem de capsune: 2kg de capsune, 300g zahar – se fierb la foc mare pana la primul clocot apoi la foc mediu inca jumatate de ora (se mai spumeaza)
2. budinca de orez: 1 cana de orez, 5 cani de lapte, 2 linguri cu varf de zahar vaniliat (vanilie tocata cu zaharul la un loc) – se fierb la foc mediu 20min
3. se zdrobesc bezele pe fundul platoului, se varsa budinca, la mijloc se pune gemul si apoi iar se zdrobesc bezele si se presara cateva capsune
Bucurie!
pifu_monica spune:
Eu il fac asa: 1 cana apa plus 3 cani lapte se pun la fiert cu vanilie si 2 lg de zahar. Cand fierb, se adauga orezul spalat, se da focul mic si se amesteca des. Se mai poate adauga coaja rasa de lamaie sau portocala.
La sfarsit, poti sa pui scortisoara. Daca iti place mai dulce pui mai mult zahar si un pic de sare.
Pofta buna!
Asta a iesit indiferent de felul orezului.
pifu_monica spune:
Am vrut sa adaug: am citit undeva ca se poate adauga un albus batut dupa ce e gata. Eu am facut asa si a iesit mai pufos si sidefat, arata foarte bine, dar gustul nu e mult diferit, e doar mai cremos.
peanut spune:
Eu cateodata il mai fac si cu orez simplu ramas de la altceva, mai ales mancare chinezeasca. Adaug lapte, zahar, zahar vanilat, scortisoara si/sau coaja de lamaie. La sfarsit il dau la foc foarte mic. Daca il amesteci poate nu se mai lipeste, asa cum faci si risotto.
corinadana spune:
Si eu il fac la fel ca Bubu! insa il fierb in apa cumva 3/4 si restul in lapte. Las la final mai mult laptic ca sa nu fie prea uscacios.
Folosesc orice fel de orez, alb sa fie.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
monabella spune:
Multumesc fetelor. Singura diferenta fata de cum il faceam in Ro este ca aici nu il spal (pe orez). ma gindesc ca in Ro il alegeam si il spalam bine in citeva ape bune/ Poate din cauza asta nu se lipea?
O sa incerc retetele voastre. SUna foarte bine. Mai aleas cea cu bezele si capsuni...
Eu voiam numai sa pun pe deasupra cocos ras, numai orezul sa-mi iasa.
petra spune:
Monabella,
Nici mie nu mi-a iesit niciodata orezul cu lapte aici. Eu am dat vina pe laptele care este superpasteurizat si nici nu se infierbanta fara sa nu se prinda>
Am sa incerc si eu retetele de pe aici ca tare mi-e dor de orez cu lapte si budinca de gris la cuptor si sos caramel!
Are cineva reteta ?
eunice78 spune:
Eu stiam ca zaharul se pune chiar la sfarsit ca sa nu se prinda orezul..Eu mai fac o chestie cu orezul cu lapte: fierb laptele cu orezul cu zaharul vanilat apoi (cand e gata fiert orezul), intr-un vas rotund pun un strat de orez cu lapte, apoi un strat de mere preparate ca la placinta cu mere (rase si calite cu zahar si scortisoara) apoi iar un strat de oez cu lapte si dat la cuptor 10 min. Iese super buun.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)