M-am hotarat.........adoptie(56)
Raspunsuri - Pagina 21
Alexa Ioana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miha74 Buna fetelor! asa cum va spuneam as vrea sa intru in CIC dupa noua lege.... e cineva care a facut-o deja? La noi cum s-o calcula oare...ca nu vad rostul celor 12 luni dinainte de nastere intrucat noi am prestat si dupa nasterea lor. |
la mine s'au luat in calcul ultimele 12 luni dinaintea intrarii in drepturi, in cazul meu dinaintea sentintei de incredintare... ma gandesc ca asa se calculeaza si acum...
va pup si va doresc un an minunat !
catty spune:
MIHA, actele pt intrarea in CIC sunt cele normale pt toata lumea. Pe adeverinta respectiva se vor trece 12 luni anterioare lunii in care ai hotararea de incredintare in vederea adoptiei.
Cat despre Ordonanta aceea eu cred ca e o tampenie. Copii sunt cei care vor avea de suferit pt ca vor si scosi din mediul in care erau invatati si aruncati in alta parte unde nimeni nu se va uita la ei. Partea proasta esta ca au gresit de la inceput directiile cand au decis sa dea atestat de maternali pers in varsta sau pensionate, fara sa se gandeasca si la viitor. Copii adoptabili cred ca vor aparea, numai ca nu cred ca vor avea varste f mici. In general maternalii "in varsta" au copii mai mari sau cu probl de sanatate, sau cel putin asa se face la DPC-ul nostru.
catty spune:
MIHA, actele pt intrarea in CIC sunt cele normale pt toata lumea. Pe adeverinta respectiva se vor trece 12 luni anterioare lunii in care ai hotararea de incredintare in vederea adoptiei.
Cat despre Ordonanta aceea eu cred ca e o tampenie. Copii sunt cei care vor avea de suferit pt ca vor si scosi din mediul in care erau invatati si aruncati in alta parte unde nimeni nu se va uita la ei. Partea proasta esta ca au gresit de la inceput directiile cand au decis sa dea atestat de maternali pers in varsta sau pensionate, fara sa se gandeasca si la viitor. Copii adoptabili cred ca vor aparea, numai ca nu cred ca vor avea varste f mici. In general maternalii "in varsta" au copii mai mari sau cu probl de sanatate, sau cel putin asa se face la DPC-ul nostru.
nicoll75 spune:
Buna seara dragele mele si LA MULTI ANI (cu intarziere).Am avut o perioada extrem de agitata si foarte frumoasa.Santem pe un drum lin si fara piedici.
Am intrat sa va spun ca luni avem procesul pentru incredintare.Am emotii,cu toate ca nu ar trebui.
Poate sa-mi spuna cineva in cat timp il pot lua acasa de la pronuntarea sentintei?
Bun venit fetelor care sant la inceput de drum .
toate fetele.
miha74 spune:
multumesc frumos pentru raspunsuri. alexaioana, catty
diciu
gata m-am lamurit si eu, nu-i complicat. Mai astept pana pe 15 ianuarie, ca am inteles ca inca se mai schimba la formulare iar cei de la primarii sunt cam pierduti....
nicoll- bafta! cred ca il poti lua ziua urmatoare....eu nu am trecut prin asta..asa ca nu stiu exact.
Miha, mami de Matei (16.01.2008) si Laura (30.09.1997)
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
maruta007 spune:
dpluhovici, inteleg ca ai primit atestatul si acum incepe perioada de "sarcina" ? Cum era la voi cu preferintele: baiat sau fetita? Noi suntem in focul cautarilor vrem un copilas mai mic si vrem fetita dar este posibil sa ... vedem un baietel.
Ramane de vazut ce se va intampla cu acel clic care face parte din capitolul primei intalniri. Nu stiu daca este bine sa astept pana voi simti ceva puternic la prima intalnire sau sa ma hotarasc pur si simplu in functie de situatia copilului.
Este greu, am nelinisti, nu pot sa dorm pentru ca trebuie sa iau o hotarare urgenta legata de o anumita situatie.
Mirelatr, perioada asta cu strangerea actelor si obtinerea atestatului este cea mai lejera. Acum poti sa visezi, esti in priza. Dupa atestat vine partea mai dificila legata de intalnirea copilasului care este dat sa fie al tau. Si aceasta etapa are insa partile ei placute care trebuie sa culmineze cu implinirea familiei. Sa ai un drum lin si cu implinire.
Nicoll, imi amintesc ca la tine a fost dragoste la prima vedere. Sa cresteti mari
Manuelita,