Mamici si gravidute de Nov-Dec2008 (143)
Raspunsuri - Pagina 6
Andy08 spune:
Otilia: Am aspirat, am impins mobila, am dat zapada cu lopata in fata casei...nimic. Cum zicea o prietena: daca n-am nascut cand am vazut casa sparta de hoti....slabe sanse...De ce nu e recomandabila inducerea?
Citat:
Andy, Canada tot Canada
. Incearca sa nu ajungi la inducere ca nu-i ceva recomandabil. Ai baut ceai de frunze de zmeur? Acupunctura? Ai scari, aspirator si sot in casa, la atac
.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre
[/quote]
Andy
39+
Andy08 spune:
Lauramiron, Mirela: Felicitari pentru printese! Sa creasaca mari si sanatoase!
Andy
39+
malinas spune:
Am vorbit la telefon cu Alexutza26. Era cu pitica la san. Sunt bine amandoua, doar ca a nascut la Ploiesti, nu la Bucuresti, la Elias cu Tutunaru asa cum ar fi trebuit.A ajuns sa nasca la Ploiesti din cauza unei neintelegeri (o sa povesteasca ea mai multe cand o sa ajunga acasa).Din pacate nu a avut parte de epidurala, fiindca la Ploiesti nu se face, asa ca, dupa un travaliul de 7 ore, nasterea a fost groaznica. Dar...a trecut si acum este bine.Cel mai probabil ii vor da drumul acasa marti, dupa ce ii vor scoate firele.
_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
Mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
http://www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=108925889&albumId=266267872
Otiliav spune:
Mirela1, felicitari, refacere usoara si laptic mult! Sa fie Diana sanatoasa si cuminte!
Andy, nu stiu daca m-am exprimat corect. Ideea este ca daca se declanseaza natural sunt sanse mai mari de reusita. Vorbesc din experienta mea.
Oricum acum sunt convinsa ca as fi reusit si prima data sa nasc natural daca as fi avut parte de o moasa asa ca acum dar din pacate in Romania cum nu merge ceva bine cum se trece la cezariana.
Am uitat sa va zic. Cand mi-au rupt apa lichidul a fost verde. Si atunci i-au pus copilului la cap un electrod sa-l monitorizeze. Si a fost bine pana la nastere. Ei la Ana a fost aceeasi poveste si am facut 5 zile antibiotic intravenos si eu si ea
de am ramas cu 2 galme la fund vreo 2 ani de zile.
Iar Elisa s-a nascut cu o gramada de meconiu la fund si asa mi-au pus-o in brate, am observat ce am pe mana cand am vrut sa ma sterg la gura
.
Elisei i-au masurat bilirubina si i-a iesit 76 si ieri 97. Dar nu stiu ce unitati ca vad ca Diana si Alra au valori pe alta scara de masura. Ei nu i-au luat sange, i-au pus pe frunte in 3 locuri un instrument ca un pix cu sensor la capat cu care au citit nivelul bilirubinei.
Ma si mir ca a facut icter, mi-au spus ca nu e nasol si nu au pus-o la lampa.
Asa, si surpriza mare, e fata mamei
, are Rh negativ ca mine desi sansele erau foarte mici. Acum se explica de ce nu am avut anticorpi. Eu totusi as fi preferat sa aibe ca sora mai mare Rh pozitiv pentru ca-i fetita si ma gandeam sa nu aibe stresul meu vreodata.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Pozele noastre
Otiliav spune:
Felicitari Darling, ai batut recordul la greutate bb si nastere naturala. Refacere usoara!
Sa fie bb sanatos, necolicos si voios!
Pozele noastre
BraveGirl spune:
Felicitari nilor mamici!!!
Otilia, si noua ne-a masurat bilirubina/ intensitatea icterului 9ca nu stiu exact ce masoara) tot cu un instrument ca un marker, si erau valori de 2 cifre. Si sa nu uit, am vazut pozici cu printesa. E frumoasa foc, asa cum ma asteptam. Aveti reteta super pt fetite frumoase 
Carmendu, nu am aruncat laptele din cauza nurofenului, ci din cauza anesteziei de la dinti si a unei substante care mi-a pus-o pt ca aveam o infectie la gingie, unde m-a chiuretat, ca riscam sa fac abces si sa trebuiasca tratament de lunga durata. Si am zis ca daca sunt atatea substante amestecate, mai bine arunc laptele, desi mi s-a spus ca nu e nevoie, dar ca sa fiu eu linistita, sa arunc DOAR primul lapte. Neonatalogul mi-a spus ca pot lua nurofen, panadol, etc, dar dupa ce ii dau sa suga. Intre mesele ei, pot lua, dar sa nu devina o obisnuinta. ...eu intrebasem pt ca dupa ce am nascut am avut niste mgrene urate, eu care nu avusesem asa ceva niciodata. Si imi venea sa iau un pumn de medicamente.
Fetele, voi iesiti cu bebicii pe vremea asta? Iesiti cu ei prin magazine? Ca noi am inceput sa mergem peste tot cu ea. O infofolim in scoica, ii punem protectia de ploaie si o luam cu noi prin mall, sau pe unde mai mergem. Ii place fmult in masina. Cand suntem in ambuteiaj, se trezeste si urla
...ii place ca o leagana masina. Sa ne vedeti la stopuri cum zgaltaie tati masina, ca sa legene zanica, de zic restul oamenilor ca suntem dusi cu pluta.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria 
Albumul meu
isaelena spune:
Malinas Cum adica Alexutza a mnascut la Ploiesti si nu la Elias cum avea planificat? M-ai speriat! In alta ordine de ideei Alexutza iti dorim recuperare grabnica si sa te ajute bebelina ta in aceasta misiune!
Andy , eu de o sapatmana beau ceai de zmeura#8230;vrajala#8230;azi am facut treaba cat un tanc, doar cu mopul si cu aspiratorul a dat sotul#8230;nimic frate! SI NU VREAU SA FAC CRACIUNUL IN SPITAL! Pe 16 mergem la control, daca totul e cum ar trebui, poate dna doctora ne cheama [pe 17 la spital pt a ne ajuta sa nastem mai repede.. sper si eu.
Mar Ysa si eu am citit ca daca alaptezi bb la san nu e nevoie de ceai#8230;eu am zis ca daca voi avea lapte incerc sa nu o invat cu biberonul, ca dupa aia se invata lenese#8230;nu stiu ma gandesc si eu! Voi stiti mai bine ca sunteti mamici deja!
Andy08 spune:
Otilia: Astia aici nu se lasa cu una cu doua. Fac cezariana doar daca e neaparata nevoie, daca sunt semne de suferinta fetala... Eu as vrea sa ma apuce nascutul, dar nu prea sunt semne. Miercuri merg iar control. Sa vedem ce zice dr. Din cate am inteles e nasol la inducere ca de multe ori contractiile se succed atat de rapid una dupa alta incat mama e epuizata si nu mai poate impinge. Ziceau totusi ca se dau nu stiu ce pastilutze care sa rareasca frecventa contractiilor. Om trai si om vedea. Poate se hotaraste micutzul sa iasa de buna voie, chiar daca e frig tare
...acum sunt -19
.
Deci de-aia nu aveai anticorpi! Ei, lasa ca acum nu mai e asa periculos cand mama si bebe au RH diferit, ca exista vaccinuri, monitorizari... La mine mama are RH negativ, eu, primul copil, cu RH pozitiv, am fost ok. Fratele meu, tot RH pozitiv si, cum nu se facea nimic pe vremea aia, a avut probleme mari cu el dupa nastere, a stat luni bune cu el in spital....dar acum e ok, nici n-ai zice ca a avut probleme cand era mic. Acum, cu tehnica de acum, riscurile sunt tot mai mici.
Darling: Bravo, mami! Sa-ti traiasca minunea si tie refacere rapida!
Andy
39+
Ramo2007 spune:
Fetelor, voi aveti umidificatoare in camera la bebe?
Ma gandesc sa cumpar unul si nu stiu de care.
Noi stam la casa si ne incalzim cu soba...daca m-am simtit rau in ultimile luni de sarcina, n-am apucat sa punem centrala....o lasam pt. la vara.Din aceasta cauza nu pot sa am o temperatura constanta in casa si uneori e mai cald.Am oala cu apa pe soba, dar nu e de ajuns, am citit ca cu umidificatorul nu se mai infunda asa rau.
Deci, concluzia e ca trebuie umidificator, dar de care???
Ramo mami fericita de Sara Maria
02.12.2008