Dulciuri fel de fel...(3)
Raspunsuri - Pagina 2
ghinetz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adi69 Va sta casuta in picioare. Turta asta e tare chiar atunci cand o faci/coci,apoi se inmoaie nu se faramiceste. Nu e aluat fraged de fursecuri obisnuite ci seamana la gust si consistenta cu turta dulce cumparata. Pentru casute sa nu intinzi aluatul foarte subtire..si ar fi totul ok dupa mine Am de gand sa fac si eu macar o casuta saptamana asta.Daca iese bine fac mai multe sa dau cadou de Craciun. Adriana |
Adi, super ideea cu cadourile. Am salvat reteta de atunci, de cand ai scris-o la Iesence, dar nu am comis-o inca. Zilele astea testez si daca iese, m-am scos de ceva cadaouri. Sa-mi dai si mie idei de ornat casa, adica din ce fac acoperisul si alte alea. Am mai gasit eu ceva-ceva, dar orice idee noua e bine venita.
Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)
Sonia are nevoie urgenta de noi
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
ancadragoman spune:
http://www.lookstyle.ro/produse/Produse%20Cofetarie.htm
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
SA IL AJUTAM PE ANDREI
kiki78 spune:
Stiti prajitura asta? E asa simpla si buna!!
„Tavalita”
Ingrediente:
Blatul
200 g zahar
250 g faina
2 linguri miere
1 ou
1 lingurita praf de copt
zeama de lamaie sau hellas
3 linguri ulei
100 g lapte
1 praf de sare
ulei si faina pentru tapetat tava
Crema
1 pachet de unt sau margarina
250 g zahar
100 g lapte
50 g cacao
Asamblarea
100 g nuci macinate sau 150 g nuca de cocos
Mod de preparare:
Blatul
Se freaca mierea cu zaharul. Se adauga oul si laptele, uleiul, praful de copt stins cu zeama de lamaie, sarea si la urma faina. Se da drumul la cuptor la 350°F.
Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina, se pune compozitia si se da la cuptor cam 35 de minute. Se verifica cu o scobitoare daca s-a copt la mijloc.
Cand s-a racit se taie cuburi.
Crema
Se pune zaharul cu laptele si cacaoa la fiert si cand da in clocot se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca. Se adauga untul taiat bucatele mici si se amesteca bine pana se topeste si se incorporeaza.
Asamblarea
Se iau bucatelele de blat, se pun in crema, se lasa 30 de secunde. Se scot si se pun intr-o strecuratoare mica 1 – 2 minute. Se iau si se tavalesc prin nuca macinata sau nuca de cocos. Daca vreti puteti sa le faceti jumatate cu nuca si jumatate cu nuca de cocos.
Pofta...sa aveti!
un vot, va roaga un minimos
adi69 spune:
Am revenit.
Acum am dus-o doamnei educatoare,cadou,la serbare.
E simplu facuta,mai mult sa vad cum se mestereste , cum se lucreaza si cat tine.
Poze aveti aici.Mi-am facut din hartie niste dsabloane,de pereti cu geam,de pereti cu usa,de acoperis,horn,drum,gard..etc,,am intins aluatul cam 1/2 cm grosime,am decupat dupa sabloane,am copt...vedeti ca mai bine le dezlipiti de pe tava unsa cu unt sau margarina decat de pe hartie de copt,am lasat la racit .Apoi am amestecat un albus de ou cu zahar pudra pana nu a mai curs de pe lingura(aprox 400 gr)fara sa spumez,doar amestecat.Asta a fost liantul cu care am lipit intai peretii,apoi dupa ce s-a intarit putin "cimentul" am pus si acopericul,l-am fixat in scobitori sa nu ma trezesc cu el pe jos,apoi am trecut la facut gardurile,bancuta,masuta.
Am mai amestecat z pudra cu zeama de lamaie si am pus pe acoperis,pe garduri,asta l-am facut un pic mai moale ,sa curga sa pot face turturi si alte alea.
Asa a stat peste noapte,a doua zi inainte sa o duc de acasa am "asezat zapada" pe langa casa din nuca de cocos si ,la sfarsit de tot am pudrat cu z pudra peste tot.
A! Am scos si scobitorile.
A tinut la drumul cu masina 5 minute,apoi juma de ora cat a tinut serbarea si pana am oferit-o...nu stiu cum a ajuns acasa cu ea,am s-o intreb maine.
Parerea mea,e ca se face relativ usor,mai mult timp la bibilit si mult z pudra.
Ar fi fost frumos sa am niste drajeuri frumos colorate sa pun pe acoperis,niste ciubuce de alea baston sa le pun pe la intrare ,bilute,un bradut facut din fursec stelute puse una peste alta si ornat frumos,sau niste oameni si un Mos din pasta de zahar.Se poate insa trebuie mai mult timp.
alintaroma spune:
Felicitari Adriana pentru casuta
Aici sunt kituri de cumparat si doar o ansamblezi, iar incepind cu anul asta vreau sa incep o traditie in familia noastra astfel ca la fiecare Craciun sa construiesc o casuta de gingerbread cu pitica mea.
Uitati citeva idei de ansamblare/ornare pentru cele interesate
http://www.sugarcraft.com/catalog/new/new.htm
http://www.shopbakersnook.com/m5_view_item.html?m5:item=2286
http://giftsforallholidays.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=1405
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
danyce spune:
Adriana, chiar ca e minunata casuta ta! Bravo!
Fetelor, am o intrebare: daca vreau sa fac Alfajores pt Craciun (printre alte fursecuri), cand pot sa le umplu ca sa ramana OK (sa nu se prea inmoaie)? Pot oare face biscuiteii in diverse forme de pe acum si sa-i umplu cu o zi inainte doar? Merci pt raspuns din partea celor care au facut deja Alfajores si au experienta deci cu fursecurile astea. De erau islere de ex, le faceam cu totul de pe acum si le puneam la rece, dar nu stiu cat de repede se inmoaie aluatul de Alfajores in comparatie cu cel de islere. Mi-am luat ieri lapte condensat, 2 conserve, si abia astept sa-l caramelizez.
Am planuri mari azi pe lista: cornulete, eclere cu mascarpone si cafea, Alfajores , nuci si stelute cu alune si glazura alba.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
CRISMIR spune:
ADI,superba casuta
DANIELA,iar faci multe mama...sa pui si poze sa vedem si sa
Sarbatori fericite la toata lumea!!!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
mariussimiuc spune:
Eclere cu mascarpone??? Wow...vreau si eu... pentru Revelion de-acu.
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
principe spune:
DANYCE,
poti umple alfajorele ca tin mult timp ..bine,daca nu le halesti.
fetelor am facut turtele,au iesit frumoase,copii le,au colorat cu degetelele-am pus spiritului de craciun care a venit duminica noaptea..se pare ca i-au placut ca dimineata erau doar cateva pe farfurie.
Adi,esti o "arhitecta" desavarsita
craciun fericit!
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
adi69 spune:
Multumesc de complimente...
A fost frumoasa,dar uite ca n-am mai avut timp sa fac mai multe ,asa cum voiam,sa le duc de Craciun cadou..
Am intrat sa va urez un Craciun fericit cu pace in suflet si belsug in casa,cu sanatate si bucurie alaturi de cei dragi!