*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 **(88)
Raspunsuri - Pagina 10
vas spune:
ceau
Ancamari,am si eu aceasi bafta ca tine. Am scris pana acum vreo trei mesaje pe care le pierd ca vine Eliza si imi atinge cate ceva si se duce tot mesajul.
Kid, credeam ca numai Eliza e cu spalatul pe dinti toata ziua. Nu mai pot intra in baie ca vine si ea si cere periuta cu care trebuie sa se plimbe prin toata casa.
Mie im place jucaria numarul 1, e chiar draguta si cred ca pentru ei e super.
Carstea, asa cum zicea Elteka, si noi plecam la drum in asa fel incat sa prinda un somn. Incet incet vad ca s-a obisnuit si incepe sa isi gaseasca de joaca. Acum ultima oara cand am fost plecati s-a uitat la o caseta direct de pe camera de filmat cred ca vreo 2 ore, pana s-a descarcat acumulatorul; Stiam deja pe de rost tot ce e inregistrat.Ii place mult sa se uite pe casete unde apare ea. E foarte incantata de ce vede.
Drum bun si sper sa va fie usor.
Elteka, noi cu masina ne descurcam oricat ar fi drumul de lung, dar nu stiu in avion cum o sa ma descurc cu ea. Avem programata o plecare in Italia in aprilie si tot citesc aventurile lui Elias sa ma inspir. Iti dai seama ca o sa faca crize cand o sa-i pun centura, iar de plimbat nu cred ca va ramane om nestudiat. Ea si pe strada merge la oameni si imi zice nenea, tanti. Asa ca .....
Ahhhh, nici Eliza nu sta in carucior la cumparaturi. Nu pot nici macar cumparaturi simple sa fac cu ea intr-un supermarket, apoi sa stau prin mall-uri sa probez.....n-am sanse. Si chiar asa ...vad o gramada de copii tare incantati de plimbarea printre rafturi. Oare la ai nostri de ce nu le place?????? Pupici la Elias.
De Andrada mai stiti ceva??????
Dar de ASi?????O fi venit cu minunea acasa si nu mai are timp sa intre???????
Pepsiiiiiiii!!!!!!!!!!!!Am vazut zapada si mi-am amintit de tine cum ne puneai poze cu bradul tau si cu piscina acoperita de zapada. Ce repede a trecut un an.....
Hai mai intra si pe la noi.
Gata, va pup ma duc sa stau putin cu printesa in pat cat mai doarme. Ca nu stiu de unde are atata energie ca nu doarme mai deloc ziua.
Sunt mamica
poze
13.05.2007
dicirstea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ELTEKA Ella Cred ca sunt doua filozofii: sa-l lasi sa experimenteze si sa descopere limitele/regulile jocului si 2. sa nu-l lasi pana cand nu intelege regulile. Parerea mea e ca si daca aplici varianta 2, tot va vrea sa experimenteze incalcarea regulilor, asa ca mai devreme sau mai tarziu, tot ne va pune nervii la incercare... Pe de alta parte, ce-mi spune o amica (are moralul foarte solid ) e ca toti oamenii astia stiu ca vin copii in magazine, muzee etc asa ca daca pun produse la nivelul si limita atingerii, trebuie sa-si si asume consecintele Aici nu te taxeaza pentru ce strici in magazin, e problema lor, dar tot ma enerveaza cand merge sa-si bage mainile in bomboane, incerc sa evit plimbarile, merg cu scop, il pun in cos-masina...dar e un rebel, orice as face. Se arunca si el pe jos cu mare pasiune cand nu e de acord Mamica lui ELIAS ( 31.05.2007) De prin week-end |
De acord si cu tine si cu prietena!!
Cateodata ma stresez ca Matei pare "needucat" in acceptiunea de generatie comunista. Dar imi revin repede. Mie chiar mi se par simpatici copii curiosi si zglobii.
Ella, mie mi se pare ca Bob seamana din ce in ce mai mult cu tine!
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
si a cui o mai vrea sa vina 13 +
MINUNEA MEA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
CarlaV spune:
Elteka, povestesti mereu atat de frumos incat acum nu ma mai pot abtine sa-ti spun. Mie mi se pare foarte normal cum face Elias si cum fac altii ca el, este nevoia lor de explorare si asa se dezvolta copilul. Stiu ca pentru noi, parintii, ar fi mai comod sa stea copilul in carucior si sa ramana pasiv la tentatiile din jur, ca un fel de "bagaj de mana", dar si ce mandre suntem de progresele puilor nostri !
Carla, s.14 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby la laptop
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
bettyR spune:
Elteka, cred ca asa tare a urlat si Andreea mea pe avion ca mi-am jurat ca nu o mai duc pana nu vorbeste sa o intreb ce o doare. Nu inteleg daca s-a speriat sau chiar o dureau urechile, ca de fiecare data dormea si o tineam destul de la orizontala, si am inteles ca e mai bine in pozitie verticala, de baut ceva din biberon, rontait nu vroia si a plans doar la aterizare. Si asa te invidiez ca te plimbi si ca ai un sot care pleaca de azi pe maine, la al meu ii trebuie muuult pana se misca. Si eu is genul invers, care as pleca maine. V-am admirat pozele, Elias e un scump asa miscator cum e, macar nu e urlator.
Ella, Bob arata bine chiar daca refuza mancarea si mie imi pare asa linistit. A mea e super mofturoasa, vrea doar anumite mancaruri ca mi se face mie rau sa ii mai dau, nu ar manca ceva mai normal, prefera legumele inca mixate. Si cu carnea mai greu, f putina mananca. Oare nu este risc de anemie? Nici daca il flamanzesti nu vrea? Nu are nimic preferat? Ca Andreea are si daca ii spun ca ii dau ce ii place deschide gura, ca initial refuza si a mea, pana gusta si vede ce este si de obicei mananca. Dar ma enerveaza ca trebuie sa stau in cap sa ia prima gura.
Am vazut si pe juniorul lui Kid, tare simpatic si ghidus. Si am mai vazut 2 baietei mari si frumosi foc, al lui madaiulia si mihamora.
Azi nu stiu cum mi-a trecut prin cap sa o duc pe Andreea la frizer, acum are un breton tare modern, doar un pic a putut sa o tunda, ca nu stiu ce sa fac, sa continui eu sau sa o iau luni cu mine din nou cand is programata eu. Andreea este la faza sarit si catarat, azi a reusit sa cada si sa dea cu capul de parchet, destul de tare ca ne-am speriat, canapeaua e f joasa, dar impactul a fost destul de dur ca ea a sarit. Exceptand asta, e fff cuminte de nu imi vine sa cred, si doarme mai ales noaptea fara sa se miste, ne trezim toti fericiti la 8. Ma mai trezesc eu si o controlez.Nu am crezut ca voi ajunge zilele astea asa repede. Dar atata fuge si sare de mor de frica sa nu pateasca ceva, si afara si in casa, nonstop. In magazine trebuie sa fim 2 ca altfel cine stie ce face, si nu o mai pot scoate ca plange. De probat sau cumparat ceva mai serios de una singura nici nu se pune problema, dar eu is invatata cu ea f miscatoare, is super fericita ca nu mai urla din orice si mai intelege. Abia astept sa termin curatenia si facem bradul. Noi nu am mai facut poze demult, parca nu mai apuc.
Betty 10+, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
doxinu spune:
batty tu intrebi daca nu are nimic ca nu mamanca carne io pot intreba dac nu are nimic ca mananca numai carne,nu reusesc sa-l fac sa manance legume deloc sub nici o forma.Fructe doar banana si cateodata mar sau portocala............ou foarte rar doar cand are chef......
Pai daca vad ca va ingrijorati numai pentru atat io ma panichez cu al meu acum
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
bettyR spune:
Ioana, nu te panica, tu il mai si alaptezi deci tot e mai bine. Au perioade si perioade, si nu avem ce le face si daca vezi ca nu e bine. Cand Andreea a baut aproape numai lapte la un an , o luna si ceva, ce am putut sa fac? Plus ca m-au speriat ca face calculi renali. Dr spun nu ii mai da, pana accepta si altceva, dar te lasa inima? Mai ales acum cum is mari si cer unele chestii. Sper sa ne tinem tari la prostiile ce o sa le ceara mai incolo. Recunosc ca asa am facut ca eram speriata, dar numai dupa o saptamana de flamanzeala a inceput sa manance cate un pic.
Betty 10+, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
ella_74 spune:
carstea,
mie mi-a fost utila pentru in masina o perna din aia 50X70; ca dormea mai bine pe perna decat in scaunul de masina.
Drum bun!
Elteka,
frumos ne-ai povestit.
Da, din fericire Basescu a plecat sa navigheze fara intoarcere si ne-a ramas un baitel cu trasaturi normale; eu inca sufar ca n-are ochii albastri, ca as fi jurat, baietel fiind, ca va semana cu mine.
bettyR,
da, refuza mancarea de oricare; are preferinta pentru fusili simple, adica fierte si atat, dar nu mananca mai mult de 6-7 bucati daca ii e foame.
Iar azi n-a mancat aproape nimic; ne asteptam, l-am vaccinat acum o saptmana si asteptam efectele secundare; in seara asta a facut febra 38.
Ii dam vitaminaC, 5 picaturi/zi, poate se mai lipeste ceva mancare de el.
am vazut poze si cu junior de Kid; cum a incaput el in portbagajul caruciorului?
in seara asta a zis asa frumos "cocos", ca pana acum spunea" coco"; si tot azi a invatat sa spuna "geam", ca sta dimineata rastignit pe geam sa-i faca ta-su pa-pa din fata blocului.
kid spune:
betty Din cate am inteles eu, nu e mare problema ca nu mananca carne, poti sa-i dai alte alimente care contin proteine.
doxinu Nici juniorul meu nu mananca legume, decat cartofi cu morcov facuti la cuptor, uneori si dovlecel. Si sunt mancaruri care nu ii plac deloc: mamaliguta cu branza, spanacul, nici nu vrea sa guste cand le vede, iar daca il pacalesc sa guste, scuipa imediat. In schimb carnea ii place foarte mult, cere 'pi' (pui) intr-una. Mai mananca si peste, dar destul de rar. Citisem un topic tot aici pe forum ca ar fi daunatoare carnea in exces, dar eu nu cred ca mananca juniorul asa mult incat sa zic ca face exces. Uite aici topicul, nu stiu daca l-ai citit.
ella Nu stiu cum a incaput, nu eram pe faza cand muncea el la asta. Oricum a fost foarte fericit, cred ca vreo 2 ore tot a iesit si s-a bagat in portbagajul caruciorului.
Voi cum faceti bradul? In loc special sa nu ajunga capsuneii la el? Noi cred ca il impodobim in weekend, abia astept
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
mihamora spune:
Elteka - Superbe pozele,Elias e o scumpete de baiat. Ce priveliste minunata ati avut. Ai hotarat ce pregatesti pentru Craciun?
Multumim ca ne-ai povestit despre calatorie.Astept si PM cand o sa ai timp.
Madaiulia - ce flacau frumos ai.Interesanta macaraua.
Ella -felicitari cavalerului fara suzi si pentru cuvintele noi! Ce vaccin ati facut?
Kid - super juniorul tau cu "pipi" si celelalte.Si al meu ne scotea ochii, acum e mai finut dar nu mult. In seara asta s-a asezat langa wc si imi tot zicea "tata" care inseamna si KK (taica-su nu e prea fericit )..si tot repeta si ii ziceam ,da, aici faci KK ..si el "tata, tata.." si zic "ei fa KK" si imediat l-am vazut cum s-a schimbat la fata si chiar a facut, nu-mi venea sa cred, inseamna ca a inceput sa constientizeze ?
Noi de sarbatori stam acasa cu copilul, probabil o sa mai mergem in vizite si o sa mai avem musafiri.
Dupa sarbatori plecam si noi in vacanta
Carstea - drum bun! sa ne povestesti cum a fost.
Diana - Sarbatori fericite!
Ancamari - spor la treaba ! Distractie placuta la petrecerea cu Mos Craciun!
Betty - multumim, pupam Andreea acrobata.
Michelle mamica lui Mario Dominic 15.05.2007
POZE POZE NOI
ELTEKA spune:
Madaiulia
Vazut poze Tare grozave masini, am vazut si eu asa ceva, momentan nu i-am luat decat un excavator...da' stiu ca mai urmeaza...
Madi
Sa ne povestesti cum fost la Xmas party,pls.
Lui Elias i-a placut de Mosi (si era plin de ei...toti voiau cate un dolar ) fiindca l-am introdus in peisaj de cand era bebelus, adica i-a facut soacra-mea cadou o carte cu povesti si cantece de Craciun anult recut, si de atunci ne tortureaza in fiecare zi cu ea, tre' sa-i cante cineva in fiecare zi. Stii cum e sa auzi colinde in fiecare zi a anului care a trecut?? Cel mai haios era in vara, cand cantam pe avion, se uita lumea la noi ca la gradina zoologica. In sezon e ok, starnim zambete Cu ocazia aia l-am introdus pe Ho-Ho-Ho, probabil ca dupa Peter Pan e personajul favorit al lui Elias. Am pus niste becuri la geam, cica sa vada Mos Craciun sa vina la noi, apai cine intre in casa il ia de mana sa le arate, cu Ho-Ho-Ho.
Carla
Multumesc . Chestia asta cu exploratul o vad asa ca nu e distribuita egal la toti, unii sunt mai curiosi, altii mai "laid back", depinde de temperament, dar o influentam si prin educatie. Tu alegi "e normal,face parte din dezvoltare, il las", dar am vazut cazuri cu "te las, dar cu limite", "nu te las, ca faci prostii". Sau "nu acum, ca are mama treaba...si-i dai sirop de tuse . De fapt cred ca multi am fost crescuti in varianta in care libertatea de actiune si gandire a copilului era ingradita, asta fiindca traiam intr-un sistem in care nu erau permise accesele de individualism si nici incalcarea regulilor. Bine ca traiesc copii nostri intr-o lume mai buna, nu? Chestia asta are si parti negative, totusi, cumnata mea imi povestea despre un studiu recent publicat aici relativ la autoritatea profesorilor in fata elevilor, ori rezultatele sunt deprimante. Ti se raspunde inapoi, nu se respecta cererile, se striga dupa tine in fel si chip... Oare prea multa libertate strica??
Ella
[iloveyou] tu ma faci sa ma rostogolesc de ras. Pai io ce sa mai zic cu semanatul??? Macar tu poti sa zici ca are culoarea tenului, a parului de la tine. Stai sa vezi, ca mai nou ma consoleaza familia ca Elias zambeste ca mine, ca deh, aia nu e asa de usor de cuantificat... da' saracie, ca nu-i adevarat. Mai mult, in NY fiecare persoana cu care ne-am intalnit a zis: moama da' ce seamana asta micu' cu taica-su!! De parca eu nu stiu .
Kid
Ce bine ca nu e nimic complicat, sper sa va faceti bine rapid! Da' chiar asa, cum s-a bagat juniorul in cos??
Vas
Asa, asa si la noi
Cu centura nu e asa nasol momentan, ca trebuie sa o tii in brate, atasezi centura de a ta. Eu mai trisez dupa ce au trecut stewardesele, ca nu-l imobilizez, ca la masina, il las cu centura larga, sa se rasuceasca, sa se uite pe geam (normal tre' sa-l tii cu spatele lipit de tine, beh, la unele companii). Daca nu decolam imediat si imediat dupa ce am ajuns sus, il las sa stea in picioare, intre picioarele mele, nu-l imobilizez, ca urla. Multi copii urla in avion si fiindca nu le place imobilizati.
Betty
Nu stiu ce sa zic, presiunea aia e nasoala, de vreo doua ori in viata cand am fost racita am zis si eu c-o iau razna de durere, dar nu in ultimul timp. Am scos inotul sub apa (eu cand mi-e frig ma mai bag si sub apa in cada ...
Cu Elias, in general am avut noroc cu presiunea, numai de vreo 2 ori am stat la altitudinea aia inainte de aterizare de simti ca-ti explodeaza capul, insa nu recent, Elias era mic, dormea, si nu s-a trezit, desi eu aveam dureri, n-a facut nici o grimasa, l-am studiat intens ca eram si eu curioasa/ingrijorata. Eu una n-am reusit sa-i dau sa suga, el nu accepta oferte, isi ia la nevoie. Apai n-a avut nevoie cand a "trebuit" Despre fetita aia maica-sa zicea ca e foarte obosita, ca plecasera din Chicago cu vreo 12 ore inainte si ea nu dormise deloc, ca nu mai circulase niciodata... Pupici Andreei!
Mihamora
Am vazut si eu poze cu oachesul Domi, e tare frumos! Si-l imbraci tare smecheros
Am terminat meniul, uite, e 4 noaptea si m-am trezit sa generez lista de shopping, ca maine (adica azi...) ma duc la cumparaturi, vineri avem ceva Xmas party si sambata am masa cu socrii, duminica impreuna cu niste amici..si tot asa...
Prima incercare de meniu e asa:
1. salata calda de branza de capra la cuptor, pe pat de salata verde si grenadine (e mai simpla decat suna, dar combinatia de verde si rosu e grozava, mai bag si samburi de grenadine+frunze de menta in carafa cu apa, arata "de sezon", adica rosu. Vara pun frunze de menta si lamaie. Si cuburi de gheata, sigur)
2. supa crema de dovleac (sau de morcovi...). Fac o pasta de smantana+un pic de branza "verde" si o bag la sprituitoare, si cand servesc, desenez un bradut, o stea, rapid...
3. piept de curcat umplut cu caise (ca nu ma incumet sa testez un curcan intreg, n-am facut niciodata...)
4. cartofi cu parmezan
5. legume la cuptor (pastranac si morcovi cu chimen, sau cartofi dulci...)
6. cranberry sauce
7. un tort...sau o tortura... ca io visez la asta: http://www.channel4.com/food/recipes/occasions/christmas/walnut-and-whisky-christmas-cake-recipe_p_1.html Dar acum cautam o reteta de tort de ciocolata spectaculos, sa curga ciocolata pe el, hmmm , am vazut eu la TV la Nigella, dar n-am scris-o Am un ornament dragut, o poinsetia cu bradut, l-as infinge pe marginea tortului...
Eu sunt exact opusul a cum ar trebui sa faci: in loc sa oferi retete gata incercate, eu fac experimente de ultim moment, si, sigur, de multe ori o dau in bara. Nu odata am oferit inghetata, ca n-am putut sa scot prajitura din tava .
Daca vrei retete/idei, recent m-am uitat aici: http://www.bbc.co.uk/food/ si au chestii misto.
Ma mai tenteaza si un somon in crusta, ma uit la nenea ala, Gordon Ramsay, gatea in direct cu Gwyneth Paltrow, si pana si ei i-a iesit, desi cum tremurat... Aici cumpar aluatul nisipos gata facut, numai tai somonul, il ung cu mirodenii si sigilez, il dai la cuptor vreo 25 de minute...
La inceput pun pe masa un cocktail (pe baza de sampanie) cu ornament rosu, si avem vin. cam asta In rest, face soacra gingerbread cat cuprinde, aici sunt obligatorii, fel de fel de figurine frumos ornate. Daca am timp, fac si cozonacii Miniutei, macar pentru dat la pachet, cu fontita rosie...
Ma intorc la liste, am fiecare reteta listata, selectez ingredientele si apoi merg la cumparaturi, ca acusi e dimineata.
Mamica lui ELIAS ( 31.05.2007)
De prin week-end