Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (98)
Raspunsuri - Pagina 4
Porumbita spune:
ieri am fost la control si eco;
bb e bine, avea 2385 g la 33 de saptamani fara o zi; doctora zicea ca are buze ff frumoase si barbia sotului ;
placenta insa desi e de gradul doi pare cam imbratranita si scrie ca are si calcifieri... am insistat si zice ca sa nu se stresam prea tare dar ca e un pic imbatranita..
bb ar trebui sa vina pe 19 ian; ca de obicei a iesit cu 10 zile mai mare decat varsta gestationala (dupa aia ar trebui sa vina pe 29 ian)
colul e lung 4.5 cm si inchis;
apoi am intrat la doctora; i-am pus tare multe intrebari; am repetat analiza pt streptococ B;; ea zice ca asta nu e indicatie de cezariana dar ca e datoria ei sa imi spuna ca e de preferat sa o fac;
insa nu o programeaza la rece ci cand se declanseaza travaliul;
am o afurisita de colpita (cam de vre 5-6 zile estimez ca a aparut) si mi-a dat canasten ovule pt 6 zile desi eu tare as lua lomexim crema si ovule ca asta mereu a avut efect la mine;
ne mai vedem cand vin rezultatele (azi am fost sa fac analizele de sange desi i-am zis ca am mai facut unele acum o luna... a fost criminal sa ajung din mosilor in drumu taberei la 7 si ceva dimineata si de acolo la birou in lacul tei);
de luat nu mai iau absolut nimic de aproape 2 sapt desi burta se intareste dupa amiaza seara... pur si simplu moralul e mult mai bun si ma gandeasc ca o sa fie totul bine...
cristi_2003 spune:
cadia - da, am luat o cutie mare de dermalin, le-am pus la spalat pe program de o ora la 40 de grade si cu dubla clatire
astazi vreau sa spal si coloratele lui bebe - ca pana acuma am facut doar albele.
de calcat nu stiu cat o sa ma tina - dar acuma am vrut neaparat sa le calc, ca na, o sa mearga la spital si sa-l vada lumea frumusel imbracat. dupa ce venim acasa - ... noi il iubim oricum
36+ cu Stefan Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
AMR 3 SAPTAMANI
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CADIA Neatza fetelor!!! Am fost ieri la eco de 32 sapt si am ceva nelamuriri daca puteti sa ma ajutati: 1. prezenta pelviana incompleta, ce inseamna? E motiv de ingrijorare??? 2.BCF ritmice, normale, 154-166 B(repaus miscare).Ii bate inima bebelinei prea repede?Repaus, adica sa stau eu mai cumintica??? 3. IR 0,38 si 0,37, sunt OK??? 4. Col mai scurt 3,4 cm ; OI inchis 5. Greutatea 2100g +/- 308g, este cat de cat in grafic???? Aaa....si inca ceva, nu mai are cordonul in jurul gatului. Va multumesc mult de tot si va pupicesc. Citesc din urma si revin 32+cu CLARA |
nu stiu de toate, dar colul e ok dc e inschis (motiv de ingrijorare am inteles ca e sub 3.. si la greutate e ok
justme25 spune:
Auziti..dar care e faza cu doctorul de mana 2? Asta ce pana mea mai face? Asa ma oftica faza asta cu spagile de nu mai pot. Mereu ma uit pe fluturasul de salariu si cand vad cati bani mi se duc pe CAS si Sanatate imi vine sa o iau la sanatoasa. Si cand vine vorba sa profit chipurile de faptul ca platesc acesti bani, de fapt dau si mai mult, tot din buzunarul meu. Imi aduc aminte de o faza de la spitalul caritas.Undeva prin luna a 5 a m-am internat vreo 3 zile din cauza ca facusem o tampenie de indigestie. Nu am dat nici un ban la asistente si slava domnului mi-au facut injectiile oricum, iar la medic, nu am dat decat la sfarsit. Si sa vedeti ce dragut a fost pana sa ii dau banii. Cand i-am dat banii a uitat de mine complet. Mai trebuia sa imi dea concediul medical si daca nu m-a pus sa alerg prin tot spitalul ala dupa el..ce mai, de prost gust. Am ramas dezamagita de el, desi in prima faza imi facusem o impresie bunicica despre el. Si ma mai enerveaza o chestie: eu habar nu am sa dau banii. Mereu ma fastacesc, nu nimeresc buzunareleTe doare capul cu mine
Justme 36+
http://bd.lilypie.com/sejIp3.png
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=justme25&year=2009&month=1&day=3&babycount=1
cristi_2003 spune:
just - nici eu nu ma pricep sa dau bani, ca pana acuma am mers numai la cabinete private unde intrebi cat costa, ti se zice si gata.
da io o sa fiu ocupata cu nascutul - asa ca se va ocupa cristi de plicuri. macar atata sa faca si el
36+ cu Stefan Carol
AMR 3 SAPTAMANI
Selene_Bunny spune:
Buna, fetelor!
Ieri am fost si eu la spital, pentru cea de-a doua inregistrare - nu stiu daca voi faceti / ati facut asa ceva. A iesit bine, la fel ca prima, mai merg marti, pentru inca una si pentru control.
Eu nu mai pot umbla pe jos, ma intorc cu niste dureri de burta, ca la ciclu, nasoale rau...
Ati tot zis voi ca numarul si intensitatea miscarilor copilului scad cu cat avanseaza sarcina, din cauza spatiului insuficient, am patit-o si eu in noaptea dinspre marti spre miercuri si m-am ingrijorat, am intrebat un medic ieri, a zis ca nu e nicio problema, ca din cauza contractiilor BH frecvente, pot sa nu mai simt bine copilul... Care copil a revenit la programul intens de miscare azi-noapte si m-am linistit...
Maine implinim 39 de saptamani, vinerea viitoare atingem DPN-ul...
Am vazut ca majoritatea sunteti OK, aryia, catisto, aveti grija de voi, sa fie bine... A, si le invidiez pe fetele care se au cu bucatareala...
bebelusi, da, ma sageata si pe mine in zona X, si inca ce ma sageata...
Eu nu am pisici pe aici, doar doi caini, mascul si femela, lupi alsacieni, foarte frumosi... Nero, masculul, e mortal, vine la mine si-si lipeste nasul rece de burtica mea, simte el ca e ceva pe acolo, ba mi-a tras si-o limba peste buric, a pupat fata...
cu Daria Nandini
http://bd.lilypie.com/TkNWp3.png
Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)
Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!
cristi_2003 spune:
bunny - hihi, poate cu luna noua ne faci vreo surpriza
sa stii ca cainii simt ei ceva - ca si vecinii au unul mic (v-am zis ca l-au gasit aruncat cand nici ochi nu avea - acuma e mare si frumos, cam prostut da...) si sare pe mine si ma pupa si tot la mine in brate vrea.
36+ cu Stefan Carol
AMR 3 SAPTAMANI
roxanaz spune:
Just, nu te preocupa tu de dat banii ptr ca o sa ii dea sotul tau, tu cel mult asistentelor si medicului tau. restul trebuie sa se ocupe altii, prioritatea ta e doar bebelusul.
Porumbito, io zic ca totusi colul e de 4.5cm . si zic ca e bine si in grafic
edit: Selene imi pare bine ca monitorizarea a fost tot buna si ca sunteti in grafic. ce putin mai e!!! cum stai cu moralul?
Ralumold spune:
neatza fetele
ne-am trezit si noi dupa a doua tura de somn ca azi noapte a fost jale din nou
apropo de datul de bani... la asta am si eu niste emotii... adica ma gandesc cu groaza ca o sa stau cu banii in capot? sau cum? cum la noi nu se prea practica nascutul cu medicul care te-a suprvegheat (decat daca ai noroc si pica el de garda) ... cum sa dau eu bani la medicul x-ulescu pe care nici eu nu il stiu nici el nu ma stie...
la fel ca si multe altele dintre voi si pe mine ma apuca groaza cand ma gandesc la ce scoruri se practica si la cat dau eu lunar la cas...
Eu lucrez in cultura, unde cu facultate si master super calificata pe post iau o minune de salariu...acum ca sunt in concediu iau parca 85% adica 567 lei. Si la salariul asta sa dau eu 300 euro la medic???? NO WAY!!!
O prietena de-a mea care a nascut de 3 zile a dat 150 la doctor, 50 la moasa si cate 10 la ceva asistente de pe acolo. Nici ea nu a nascut cu medicul care a supravegheat-o in timpul sarcinii
Asa ca... om trai si om vedea...
fetele
Ralu 32+ cu Hera
AMR 8 SAPTAMANI
Naty spune:
In legatura cu "tarifele":
Eu nasc la Municipal.
Acum 4 ani am dat asa:
- dr. principal - 300 Euro;
- anestezist - 100 Euro;
- mana 2-a - 100 RON;
- moasa - 100 RON;
- neonatolog - 100 RON.
Si mi se pare normal sa le cresc un pic.
Anestezistul e super important, la mine e vorba de cezariana cu anestezie generala. Data trecuta a fost chemat duminica special pt. mine seful anestezistilor din Municipal si probabil va fi la fel. Deci ii dau cu siguranta cel putin 150 Euro.
Dr. mana a 2-a e cel care te coase (cel putin la mine asa a fost) si as vrea sa fie multumit si sa imi faca un model dragut de cusatura
In ce priveste neonatologul, alinuk mie mi se pare foarte important daca bebe are ceva probleme. In ce ma priveste, eu o voi chema expres pe sefa de sectie, care e si pediatra noastra (si a Ioanei si probabil va fi si a Nadiei). De aia m-am gandit la 200 Euro.
Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 34+ cu Nadia - Ana
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI