Colectia aniversara de toamna-iarna 2005 (222)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

mandy, uite linkul de la daily telegraph:
http://www.news.com.au/dailytelegraph/story/0,22049,22535838-5012895,00.html

restul aprecierilor de pe site-ul romanesc sunt inventiile celui ce a preluat.

oricum m-a enervat testul, oricat am focusat, am transpus, am inchis ochii, am privit de departe de aproape, tot numai in sensul acelor de ceasornic s-a invartit, de unde cica inseamna ca sunt mai mult creativa decat logica si mai mult intuitiva decat organizata. ceea ce nu prea cred. nu ca ar fi rau, dar nu preA CRED ASTA. la testele IQ, de exeplu, raspund fte bine la intrebarile logice. si la testele optice raspund bine, de unde ma gandeam ca dk focusez suficient de bine, ar trebui sa inceapa sa se invarta femeia aia invers. ca acesta este un test optic. si nimic....

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Hello,
Foarte frumoase felinarele..va admir de-a dreptul pe toate si sincer fiecare e frumos in felul lui...chiar daca unele sunt mai "complicate" decat altele..Maria fulguletii tai sunt super...te-a ajutat si Cristi la felinar?Bravo tuturor!...Daca m-as fi mobilizat mai mult poate pe weekend gaseam si eu timp pentru bricolat ceva....
Ripley Doamne dar parca toate sunt pe capul vostru..Sanatete fetelor si voua nervi tari sa rezistati tuturor incercarilor.Intai Ana..acum iris cu febra si urgene..aoleu pai cred ca o luam pe aratura...

Eu saptamana viitoare o sa merg la control sa vad cum este bebe..va fi si tati cu noi ca urmeaza ecograf de data asta si poate daca avem noroc aflam ce avem..desi sansele sunt slabe ...
Deea deocamdata ne zice de zor poezia de la serbare...toata ziua ma intreba acand ii dau rochita alba(cea de ingeras) ..si numara zilele pana vineri cand va fi evenimentul mult asteptat...Mucii nu i-au trecut de tot...de tusit mai tuseste asa de 3-4 ori pe zi...si speram sa nu ne faca surprize neplacute tocmai vineri...
Azi soacra-mea a taiat porcul..a asistat si Deea un pic,dar nu i-a placut asa ca a venit inapoi acasa cu tati dupa vreo ora..Maine vrem sa iesim pana la Sighisoara intr-o mica excursie sa vedem cum va fi si vremea..
Noapte buna

www.flickr.com/photos/25531152@N03/?saved=1" target="_blank">Poze cu Andreea
Coraliadpn 01.06.2009; si Andreea(14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Testul cu balerina il stiam si eu de mai demult. Pe-atunci tot asa, reusisem s-o vad rotindu-se doar in sensul acelor de ceas. Dar de data asta am reusit s-o vad si invers si chiar sa comut destul de usor . Deh, mintea odihnita .
Eu am reusit s-o vad si invers privind in partea de jos a imaginii, incat sa focalizez simultan si pe balerina si umbra ei, la un moment dat se produce "click-ul" care schimba sensul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Neata buna, desi nu e deloc buna.
Ca sa fie tabloul complet acum tusim toti 3. Kriszti bate recordurile, io tot mai sper ca se termina cat mai repede. In orice caz nu a fost atat de bolnav in 3 ani ca si acum in 3 luni. Efectele caminului...poate la anu' a fi mai usor.

Catutza, si Kriszti e mai rauc de cand merge la camin.Acolo e f cuminte asa ca trebuie undeva sa isi consume energiile. Cateodata imi vine sa ma urc pe pereti. Nu ma asculta si uneori parca ma si sfideaza.

Coralia, sa ne dai de stire daca afli ce va fi bbSi distractie placuta la Sighisoara.

Anda, am cauta si eu aseara linkul original.Eu nu stiam testul asta. E dragut, si eu am vazut initial balerina invartindu-se in sensul acelor de ceasornic, dar apoi am descoperit ca pot sa o comut dintr-o parte in alta cand vreau eu . Ce sa iti spun ce interesant a fost ca eu si sotu vedeam in acelasi timp balerina miscandu-se in directii opuse. Sotu' ma intreba daca vad bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

hai ca m-ati starnit de dimineata!
tocmai ce discutasem sapataman trecuta la seminarul de perceptie despre aceste test: left brain-right brain!

Lucrurile stau asa:
- este vorba de focalizarea atentiei, implicit de activarea unei emisfere. Daca te concentrezi pe vizual, balerina se invarte intr-un sens, daca te concentrezi pe matematic, calcule, logica (chiar si sa faci adunari in minte), se va invarti in sensul opus.
- odata ce ai reusit sa-i intorci miscarea, poti face "switch" de cate ori, adik "creierul a invatat" cum sa o faca.
- Daily Telegraph a preluat, la randul lui, acest einformatii din manualele de psiho.
- aprecierile de pe site-ul romanesc referitoare la specializarea emisferelor sunt ok, traduse si ele.

...in schimb, ACEASTA chestie:
"S-a ajuns la concluzia ca persoanele care incearca si reusesc sa o vada intorcandu-se in cealalta directie au un IQ peste 160, ceea ce inseamna aproape un geniu. " este cea mai mare tampeni epe care am putut-o citi!
Acesta nu este un test de inteligenta!!

Si ca sa parafrazez "La la Universitatea Yale a fost dovedit dupa un studiu ..." o sa spun ca:

La UNiverstatea din Sibiu, Facultatea de Psihologie, 78 din cei 80 de studenti din anul I au resuit sa "intoarca" directia balerinei, desigur, la momente diferite si dupa o expunere de minim 15 secunde. Unii au reusit dupa 20-30. Or fi toti genii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Citat:
citat din mesajul lui tania-z

hai ca m-ati starnit de dimineata!
tocmai ce discutasem saptamana trecuta la seminarul de perceptie despre aceste test: left brain-right brain!

Lucrurile stau asa:
- este vorba de focalizarea atentiei, implicit de activarea unei emisfere. Daca te concentrezi pe vizual, balerina se invarte intr-un sens, daca te concentrezi pe matematic, calcule, logica (chiar si sa faci adunari in minte), se va invarti in sensul opus.
- odata ce ai reusit sa-i intorci miscarea, poti face "switch" de cate ori vrei, adik "creierul a invatat" cum sa o faca.
- Daily Telegraph a preluat, la randul lui, aceste informatii din manualele de psiho.
- aprecierile de pe site-ul romanesc referitoare la specializarea emisferelor sunt ok, traduse si ele.

...in schimb, ACEASTA chestie:
"S-a ajuns la concluzia ca persoanele care incearca si reusesc sa o vada intorcandu-se in cealalta directie au un IQ peste 160, ceea ce inseamna aproape un geniu. " este cea mai mare tampenie pe care am putut-o citi!
Acesta nu este un test de inteligenta!!

Si ca sa parafrazez "La Universitatea Yale a fost dovedit dupa un studiu ..." o sa spun ca:

La Universtatea din Sibiu, Facultatea de Psihologie, 78 din cei 80 de studenti din anul I au reusit sa "intoarca" directia balerinei, desigur, la momente diferite si dupa o expunere de minim 15 secunde. Unii au reusit dupa 20-30. Or fi toti genii....

Mergi la inceput

tania, zice ca printre profesiile celor "left brain"-ed este si juristul.
dar eu vad balerina doar miscandu-se ceasornic, adica partea dreapta a creierului.
de aici tragem una din urmatoarele concluzii:
a) sunt un jurist prost
b) intre momentul in care mi-am ales facultatea (de placere) si menentul prezent, m-am transformat incet in emotionala decat rationala

noah, ma duc iar la test, zici ca sa fac calcule in minte? bineeee....

mami de poet(09.12.2005)
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

am scazut, adunat, inmultit timp de 30 secunde, de fapt mai mult, fara sa ma uit neaparat la balerina, doar din cand in cand. numai ceasornic s-a invartit! nu vrea sa se invarta altfel. ieri, cand ma concentram pe imagine, imi parea oricum imposibil logic sa se invarta invers acelor de ceasornic. are piciorul stang jos, dreptul ridicat, talpile si coada si umbra sunt ceasornic, nu inteleg cum Dumnezeu poate cineva sa vada ca se invarte invers! e adevarat ca m-am concentrat pe imagine, cum spui tu, dar ca sa vad unde ar putea sa se faca "switch"-ul optic si nu vad deloc. ea sta inclinata pe spate, doar s-o vad invers, inclinata spre fata probabi. dar n-o vad:)
daca testul asta este corect (jur ca ma indoiesc, in ciuda calitatii taniei de psiholog, calitate pe care n-o contest si o apreciez) atunci eu sunt vizuala si emotionala si exclusiv intuitiva. Dar asta este un fals. nu cred in imaginea asta nicicum! puteti sa veniti 12 sa-mi spuneti
adica interpretarea este un fals. interpretarea mea este ca balerina se misca intr-o singura directie si doar oamenii care nu focalizeaza bine vad schimbari dese. noa, huiduiti-ma dar sunt sigura de asta.

mami de poet(09.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Gata, am invatat s-o comut si eu!
Prima oara am vazut-o in sensul acelor de ceas, ceea ce iar e dubios, ca daca eu nu-s logico-rationala... pe de alta parte, vba Andei, m-am mai tranmsformat si eu.

O mai vazusem o data pe forum, la "Generale" si intai am vazut=o in sensul acelor de ceas si apoi f greu in sens invers. Acum, de dimineata, n-am reusit sa o "comut" din prima.

----
Sanatate multa bolnaviorilor!

Si Nati a inceput de ieri cu febra, 38.9 a fost maximul. Nasol
Avea niste mucisori transparenti de vreo 2-3 zile. Asta este. De abia astept vacanta de iarna.

ripley nu pot sa cred, dupa una bolnava, cealalta! Ana macar s-a dres? sanatate multa si rezolvarea problemelor financiare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns proadelina spune:

Dupa cateva zile reusesc sa intru si eu. Urez La multi ani!piticilor si mamicilor care au implinit niste ani zilele astea, urez multa sanatate la toti cei bolnaviori, sa va faceti bine cat mai repede!
Multumesc inca o data pentru sustinerea oferita de voi. Sunteti deosebite!
Noi am trecut prin momente grele, miercuri dimineata, a plecat dintre noi tatal meu. S-a dus totusi...

Adelina

Mergi la inceput