un an fara "made in china"

un an fara "made in china" | Autor: capra cu trei iezi

Link direct la acest mesaj

este titlul unei carti nou aparute la editura curtea veche.cand am vazut titlul, m-a pus pe ganduri: poate si noi ar trebui sa traim un an fara made in china/turcia, nu de alta, dar daca tot avem nevoie de textile/(alte produse), ar trebui sa ne gandim si la economia romanesca care pare sa devina paralizata de criza si sa ne gandim la oamenii ce vor deveni someri. stiu ca pare politicianist, dar poate ar trebui ca noi, oamenii de rand sa declansam campania "cumparam made in romania", ca cea propusa de politicieni...
voi ce parere aveti?

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Si eu cumpar cat pot " made in Romania..".Chiar aseara vorbeam cu niste prieteni, ca produsele "made in China" au scos de pe piata multi producatori locali...

V

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

In china au fost inchise 64de mii de fabrici de jucarii.
E vorba de un boicot mondial ,se crede ca se v-a relansa economia versus romaneasca.
suntem deja prea departe,regresiunea poate aduce prejudicii si mai mari economiei.
si daca consumam "made in romania" ,de unde credeti ca se cumpara materia prima?
de exemplu in domeniul textil, fabrici care sa faca bumbac bun si ieftin .sa-mi enumarati voi una in romania,ca eu nu cunosc,ah,iar noi nu avem cultura de bubmac ,deci il importam ,de unde ? din china ca-i mai ieftin si iese profit.

Cand aud genul de comentarii consumati "made in romania" ma doare capul.

Sophia 2ani
+23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Nu e decat o singura problema: produsele made in China/Turcia sunt extrem de numeroase, in toate domeniile. Nici macar nu va trec prin cap macar jumatate din domenii, ca de produse...
Daca ar fi sa aplici principiul, ai petrece o gramada de timp numai sa cauti produse de alta provenienta.
Desigur, nu este imposibil, dar...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

In domeniul meu de activitate produsele "romanesti" sunt fie produse in China si inscriptionate in Ro, fie de 10 ori mai scumpe si de aceeasi calitate. Sigur exista variante - sunt produse Germane si Cehesti de foarte buna calitate care ajung pe piata romaneasca cam cu 10 - 20% mai scumpe decat cele romanesti. Din punctul meu de vedere un client are de ales intre produsele de buna calitate, germane sau cehesti si produsele ieftine, chinezesti. Cel putin pe piata despre care vorbesc produsele romanesti sunt undeva departe.
Ce e drept nu e vorba de "consumer goods" dar ma intreb daca nu sunt situatii similare si cu unele produse din categoria "consumer goods".
Cred ca a mai fost un subiect de genul asta. Produse alimentare cumpar si produse romanesti si straine (ca n-avem productie de banane, de ex.). Haine la fel, cumpar si romanesti si straine. Dar jucarii - exista jucarii romanesti? Adica jucarii pe care sa le si vrea copilul, nu papusile "Aradeanca" pe care de cate ori i le-am aratat s-a strambat toata si apoi s-a milogit pentru o "Barbie" (evident "made in China"). Produse electronice (componente PC, de ex.) - si aici mi se pare aproape imposibil de evitat China.

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Rufus,nu este imposibil stiu,dar......ne v-a costa foarte scump daca am consuma produse facute local.
Mana de lucru,materia prima,incompetenta si multe alte criterii ne vor impiedica sa relansam productia in romania.

De exemplu:

Eu roman, cu studii intr-un domeniu X, doresc sa fac productie in romania in acel domeniu,sa zicem agroalimentar ca esta este cel mai sigur momentan.
Crezi ca se poate sa intr-un timp scurt? NU
Voi fi supusa mereu umilintei de a da spaga iar eu in mentalitatea mea destul de vestica nici nu-mi pot imagina asta,desi sunt multi vestici care au investit in romania si au dat mana pe sub masa .
Industria de odinioara e moarta,e prea moarta ca sa poti sa o mai resuscitezi,deci o solutie ne ramane , sa apelam la chinezi .

De exemplu ,de Mos Nicolae, am cumparat fetei mele o perie de dinti electrica Braun care se presupune a fi Made in Germani,pe dreaku, era made in china si ansamblata in germania. deci?

Sophia 2ani
+23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

da, in principiu e buna ideea, dar cand produsele romanesti sunt mai proaste si mai scumpe decat celelalte, parca nu prea iti vine sa cumperi, ca salvam noi fabricile din criza si ne ducem noi personal de rapa...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns armandcp spune:

In ceea ce ma priveste, Made in China nu merita. Nu zic ca produsele din alte tari sunt cu mult mai bune, dar sunt.
Pana acum, de cate ori am cumparat ceva Made in China, in mai putin de un an l-am schimbat.
Si Made in China nu este egal cu ieftin, cu atat mai mult cu cat raportam la calitate.
De ex, o baterie Canon Made in China este 5 dolari. Tine fix o jumatate de ora in conditii dure de fotografiere. Acelasi tip de baterie, cu putere mai mica, dar facuta de mama Canon, tine aproape o jumatate de zi in aceleasi conditii.
De acord, Canon genuin costa 50 de dolari. Dar prefer asa ceva decat sa fiu in situatia sa car un sac de baterii si sa schimb bateriile ca pe servetele si sa pierd un shot. Filozofia asta o aplic la tot. Si e ok ptr mine. A mai fost un topic despre piane. Puteam sa iau unul Made in China ptr fi miu. Ptr un pret sensibil mai mare, am luat insa Made in Japan.
Chinezii fac mult si prost.
Japonezii insa merg pana in panzele albe.
Demonstrat si cand mi-am trimis camera la curatat. Canon Center a mers pana in panzele albe cu tot tacamul sa faca treaba asa cum trebuie, insa cand am avut de a face cu o reparatie ptr un laptop de serviciu Lenovo (Made in China), oh man, tragedie.

My 2 cents.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Ieftin, si prost: http://www.libertatea.ro/stire/jucarii-periculoase-scoase-de-la-vanzare-223571.html

Off-topic: Armand, long time, no see....

V

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ce e, de fapt, produs romanesc? In afara de patrunjelul de la babuta de pe marginea drumului catre piata?

Bluza - de firma sau nu - pe eticheta nu prea scrie unde e facuta - si pana la urma conteaza cum arata si pretul, nu? Sa fim seriosi, daca imi place vre-o hainuta si mi se pare pretul onorabil, nici nu ma uit pe eticheta.

Mezelul din galantar? Tocmai citeam zilele trecute ca Angst-ul nu mai foloseste porc romanesc ci unguresc (raportul calitate/pret). Deci parizerul e romanesc sau unguresc?

De acord ca unele produse "made in altceva" decat china sunt mai rezistente, dar ce faci daca copilul isi doreste stiu eu ce transformer? Pe ei nu-i pacalesti ca la e mai bun. Copilul vrea "porcaria". Nu-l intereseaza ca dupa 10 zile ramane cu bucatile in mana.... Oricum dupa 10 zile zace probabil aruncat intr-un colt. Si atunci merita sa dau 1 milion jumate sau 50.000?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Mi-ar place sa stiu exact unde as putea gasi produse cu adevarat romanesti.
La patinoarul Flamaropol, langa stadionul national a fost un targ cu vanzare de imbracaminte si incaltaminte si pe toate drumurile au anuntat ca se vand produse romanesti.
Am fost acolo si numai produse romanesti nu erau, in special imbracamintea. Incaltamintea era romaneasca, in rest - un mare semn de intrebare "?"

Mergi la inceput