Bataie de joc Loc joaca Feeria

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Exista undeva, pe forum, un subiect in care se discuta variante de petrecere a timpului liber al micutilor? Locuri de joaca, teatre, filme, opera, muzee, spectacole de balet... eventual cu linkuri, tarife etc.

Nu de alta, dar vine iarna, si locurile in aer liber ies din lista de optiuni.

Hai sa facem noi un astfel de subiect.Pe mine ma intereseaza in special in perioada asta niste locuri in care sa fie si un Mos Craciun,un brad,etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Cred ca depinde de la copil la copil, unul se satura dupa o ora, pe altul nu-l scoti decat in plansete; si mai depinde cat e de mic. Unii nu stau decat cu parintii, altii nu.

Din experienta mea de la zilele de nastere (durata e de 3 ore), iar dupa expirarea termenului, majoritatea copilasilor ies doar cu lacrimi in ochi (ce-i drept, copilasi mai mari, peste 3 ani).

Eu vad utilitatea acestor spatii doar atunci cand trebuie sa lasi copilul intr-un spatiu organizat, cu supraveghetor, pentru o perioada (o ora-doua-trei), si atunci cand se organizeaza evenimente (majoritatea cunoscutilor serbeaza ziua de nastere a copiilor in astfel de locuri). De aceea pentru mine supraveghetorii sunt foarte importanti (sa existe si sa-si faca datoria).

Altfel, prefer de o mie de ori sa mergem la un teatru, sau la circ, sau la un spectacol decat la un astfel de loc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Irinai nu cred ca a spus nimeni "nu va duceti acolo", eu am luat subiectul ca pe o expunere de pareri in ceea ce priveste raportul pret/calitatea serviciilor oferite. Bineinteles ca fiecare merge sau nu, dupa posibilitatile financiare, aici doar ne spunem parerea.

Eu sunt de acord sa platesc atat, poate chiar mai mult in cazul unei aniversari a zilei de nastere, cand sunt incluse in banii astia si mancarica, si un suc, etc....ca distractie de week-end insa, pt 2-3 ore nu. Exista si variante mult mai ieftine. Plus un teatru, un circ...

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI , www.flickr.com/photos/madau/sets/72157606362146432/" target="_blank">de la 2 la 3 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:

Karfe, sigur ca sunt mama, sigur ca imi duc copilul si in aceste locuri, tocmai de aceea consideram util un subiect in care sa expunem toate optiunile pe care le avem in Bucuresti.

Pe mine nu ma intereseaza foarte tare cat costa intrarea la astfel de locuri in UK sau la Paris, pentru ca nu am cum sa-mi duc copilul in week-end acolo sa beneficiez de taxa redusa.

Daca este politica Mall-ului sa nu ofere aceste locuri de joaca gratuit in Romania, ce sens are toata aceasta revolta? Se rezolva ceva? Poate oricine sa-si faca o astfel de afacere: inchiriezi spatiul respectiv, cumperi gonflabilele, angajezi personal si gata, daca pare o afacere atat de profitabila (dar din cate s-a spus mai sus de catre cineva care lucreaza in domeniu, au fost multi care au dat faliment pe aceasta logica).

La fel, din auzite, majoritatea celor implicati in astfel de afacere considera ca fara organizarea de evenimente (zile de nastere) ar da faliment, deci se pare ca taxa nu le ofera un profit chiar urias. Nici nu-i de mirare, la cat costa chiria pe mp in astfel de locuri.

Eu stiu un singur loc unde nu platesti nimic: in IKEA. Eu personal il evit cat pot, in week-end cand as putea sa ma duc cu fii-mea e omor la propriu, si in plus nici nu fac mare lucru acolo, se uita la TV la filme si au doar o groapa cu bile, nici pomeneala de tobogane gonflabile etc.

Nu stiu despre ce locuri de joaca se refera fetele din alte tari - eu stiu ca in Suedia mi s-au cerut 10 EUR (sau 15?) intr-un complex comercial, pentru 2 ore, doar ca s-o supravegheze pe fii-mea cat timp am fost eu la cumparaturi pe-acolo (adica ea a colorat si s-a jucat cu niste maimutoi). Dar la fel, nu vad relevanta, pentru ca eu nu locuiesc acolo.

Ideea cu locurile de joaca amenajate in mall e aceeasi cu IKEA: sa atragi cumparatori! Adica mamici si copii, ca multe dintre ele numai asa pot veni.
Sau vin la mall la joaca si pleaca de acolo si cu ceva cumparaturi. Din cauza asta locurile de joaca din mall sint gratuite. Unele au carusel sau trenulet, in special in perioada Craciunului si astea se platesc (ieftin).
Acum e Mos Craciun, poti sa faci poza cu el (contra cost). Dar copilul poate sa mearga sa stea de vorba cu Mos Craciun, locul e frumos amenajat si asta nu costa nimic.
Exista locuri de joaca/babysitting unde platesti o suma anume si lasi acolo copilul citeva ore. Sint bine amenajate, au personal care ii supravegheaza. Dar asta e cu totul alt tip de afacere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

irinai

Poate tu, faci parte din categoria de familii favorizati cu salarii mai mari si din start copiii tai pot sa se bucure du un loc de joaca iarna.

dar acum,punete in locul unei mame divortate cu doi copii si care castiga doar 8 mil.lunar.
Unde este etica,morala?egalitatea drepturilor a copiilor?

Cum crezi ca se simte acel copil cand i se spune ca nu poate sa mearga LA JOACA fiindca mama nu poate plati?

E ,mare este diferenta intre a "linge" vitrine cu diamante si locul de joaca infantil.

Am convingerea ca esti mama de copii

Citat:
citat din mesajul lui irinai

Eu nu inteleg care este problema.
Este ca si cum ai spune "Nu va mai duceti pe Magheru, ca sunt acolo niste bijuterii care au un pret mult prea mare. Fir ar sa fie, cat de scumpe sunt diamantele astea. Ar trebui sa isi permita toata lumea, ca stralucesc atat de frumos in vitrina. Ia sa nu le mai puna in vitrina, ca nu au toti bani sa isi cumpere si nu este corect". Extrapolez, desigur, dar cam asta este mesajul pe care il inteleg eu.

E scump... Da, si?

Si eu vreau in Bahamas, dar ma multumesc cu Mamaia, daca doar atat imi permit.

Sophia 2ani
+23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Ramona, pai la noi multa apa o sa mai curga pe garla pana sa faca Mall-urile locurile de joaca gratuite. Stii de ce? Sunt doar cateva Mall-uri in tot Bucurestiul (e drept ca tot apar, dar tot putine sunt) - daca ai curajul sa te duci in week-end, abia de-ti gasesti loc de parcare.

In conditiile astea crezi ca au nevoie sa atraga mame cu copii? Cu atat mai mult mamele nu fac parte din targetul lor, targetul lor sunt oamenii cu venituri mult peste medie, pentru ca preturile din aceste Mall-uri nu sunt deloc mici.

Ce-i drept, cand se organizeaza evenimente in Mall (ca se mai intampla si d'astea) nu se plateste nici o intrare si e gratuit. Dar nu vrei sa stii ce se-aduna acolo...te calci in picioare. Aceste evenimente nu se organizeaza la locurile de joaca despre care se discuta (si care sunt absolut private, inchiriezi spatiul, platesti pe mp cat nu face, etc), ci undeva intr-un spatiu de trecere.

Totusi nu stiu ce e mare descoperire acum e chestia asta, ca locuri de joaca gratuite nu exista, iar cele care exista sunt doar parte a lanturilor internationale gen IKEA ( KIKA e tot un pui de-al ei). Asta e, aici suntem, pana la urma si hainele copiilor sunt de cateva ori mai scumpe decat in afara, si mancarea lor, si tot.
Nu subventioneaza nimeni nimic, ca daca ar fi facut-o, am fi aflat din timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Poate ca visez, dar locurile astea de joaca nu erau gratuite? Ca eu l-am dus pe Alexandru la Plaza si n-am platit nimic. Sau am uitat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pd spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jasmine

Citat:

Exista undeva, pe forum, un subiect in care se discuta variante de petrecere a timpului liber al micutilor? Locuri de joaca, teatre, filme, opera, muzee, spectacole de balet... eventual cu linkuri, tarife etc.

Nu de alta, dar vine iarna, si locurile in aer liber ies din lista de optiuni.

Hai sa facem noi un astfel de subiect.Pe mine ma intereseaza in special in perioada asta niste locuri in care sa fie si un Mos Craciun,un brad,etc

In fiecare duminica intre ora 12-16, la Carrefour Vitantis, la etaj, vine Mosul, face poze cu copii, pe care le scot pe hartie ei acolo, gratuit, jocuri, concursuri, face-painting, baloane modelate, piesa de teatru, muzica. Este si un brad frumusel.

Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
Poze
Poze 2008 si altele
Vacanta Antalya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Unde e Carefour Vitantis?

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_rain spune:

Nu doar ca locurile de joaca (private) nu beneficiaza de subventionari, dar mai exista si o taxa suplimentara pentru decontul biletelor. O taxa care culmea, este mai mare decat cea pentru jocurile de noroc. De fapt, dubla - 5%, asta pe langa taxele obisnuite.

Am mai spus la un alt topic, ca din punctul meu de vedere, un loc de joaca intr-un hipermarket, mall nu este profitabil, sau devine mult mai greu profitabil. Spatiile sunt mici, deoarece chiriile sunt foarte mari, ca atare, nu se pot organiza zile de nasteri, petreceri, evenimente.

Pretul pe care l-au stabilit cei de la Feeria, se bazeaza probabil tocmai pe aceste considerente, proabil, ca acesta este singurul mod in care afacerea lor sa devina profitabila, sau macar sa-si recupereze investitia. Asa cum am mai spus, faptul ca unora pretul li se pare mare/mic/acceptabil/exagerat - acest lucru este subiectiv, si tine bineineteles, de posibilitatile fiecaruia, si nu vreau sa comentez acest aspect, e prea personal. Dar o persoana singura care castiga 800 RON lunar, si care are in intretinere si unu, doi copii, sunt aproape sigura ca nu prea frecventeaza asemenea centre comerciale, din motive bine intemeiate. Din cate stiu eu, surse sigure , sunt destul de multe locuri de joaca private in Bucuresti (doar am pariticipat la amenajarea unora ) - asadar, alternativa exista.

Un lucru care ma deranjeaza este faptul ca timp de o luna sau nu stiu exact care este perioada, s-a spus, ca acest loc de joaca a fost gratuit - totul a fost ok, atunci. Dar, in momentul in care s-a introdus o taxa, ca doar nu poti sa faci o afacere, oferind servicii gratuite - oamenii aceia s-au transformat in niste ticalosi fara suflet, care vor doar sa se imbogateasca peste noapte. Aproximez ca pentru a functiona, respectivul loc de joaca are cheltuieli de minim 10000 RON/luna - oricat de mic ar fi, tot are o suprafata de macar 50 -100m2.

Organizez evenimente de mari proportii pentru copii, incepand de la 500 pana la 12000 de persoane - cel mai mare de pana acum. Stiti cine ridica probleme la astfel de evenimente care sunt gratuite? Parintiii, niciodata copiii. Parintiii se revolta, ca trebuie sa stea la rand, ca piticul lor sa fie vopsit, sa primeasca baloane modelabile etc. Si cum sa nu stea la rand, cand e un eveniment deschis tuturor, cu acces gratuit :)Oricat de multi animatori ar fi prezenti, inevitabil, tot se formeaza cozi. La unul dintre evenimente, o doamna ne-a reprosat, ca va face o reclamatie la OPC, ca turele de copii care intrau in locul de joaca, stateau doar cate 10-15 minute, si dupa aia trebuiau sa iasa, sa se aseze din nou la rand, daca doresc sa mai intre, pentru ca asteptau si alti copii, ca doar nu puteam sa-i lasam pe toti o data, ca erau foarte multi. A contat, ca le explicam ca e pentru siguranta copiilor lor? Ca fiecare instalatie suporta un anumit cumul de kilograme etc?. Ei, si acesta a fost un serviciu gratuit :)

In ceea ce priveste rezistenta copiilor intr-un loc de joaca
Am avut chiar in primul an de functionare, prima luna, un grup organizat de copii de la o gradinita - era primul grup, asadar pe langa ora pe care o achitasera, le-am oferit un bonus: si le-am zis, ca pot sa ramana cat rezista. Dupa 5 ore, noi, animatorii, educatoarele, bunicii etc eram franti, epuizati - piticii inca ar mai fi stat. De atunci bonusurile sunt fixe: 10, 30 minute, in nici un caz - cat rezista:)

Avem parinti care isi aduc copiii, ii lasa si pleaca ( rezolvarea problemelor, relaxare etc), si efectiv uita de ei. Da' chiar uita, adica sunt foarte prinsi in ceea ce fac, si nu realizeaza cat de repede trece timpul. Si atunci ii sunam noi dupa vreo 2 - 3 ore, daca doresc sa ii comandam ceva de mancare piticului, ce anume etc(traiasca catteringul)

Alternative pentru petrecerea timpului liber in timpul iernii: activitati in cadrul diverselor biblioteci, librarii - sunt foarte multe programe speciale pentru copii, after school, locuri de joaca, care va sunt dragi si in care va lasati cu incredere copilul - intrebati in genul acesta de locuri de joaca care sunt preturile pentru abonamente, astfel pretul pentru o ora de joaca devine foarte mic - respectiv 3 RON la noi. Chiar nu cred ca exista parinte care sa nu-si permita suma asta :)

tzontzo manager

Mergi la inceput