CONSTIPATIA LA BEBELUSI!
Am un baietel de 4 luni si e constipat stie cineva cu ce o pot combate fara supozitor???
Raspunsuri
zmotocel spune:
la varsta asta constipatia apare la bebelusii hraniti cu lapte praf daca nu li se suplimenteaza dieta cu apa sau ceai.
mai poate sa apara si in cazul unor boli cum este megacolonul.
unii bebei sunt constipati fara a se gasi o cauza, iar la multi dintre ei se regleaza odata cu inceperea diversificarii alimentatiei.
incearca sa afli de ce este piticul tau constipat si actioneaza in consecinta :)
nikole spune:
Eu am avut mari probleme cu Albastrel pana la 6 luni, in ceea ce priveste scaunul.
Facea kk odata la 5-7 zile...
intr-o seara, atat s-a mai foit, si mai plangea, l-am dus la medic,si i-au facut o clisma.
medicul mi-a spus ca daca nu iese afara macar odata la 3 zile sa ii aplic cate juma de supozitor.
nu mi-a placut ideea, dar m-am comformat, din cand in cand mai puneam cate juma de supozitor...
eu l-am alaptat exclusiv pana la 6 luni, deci nu e o regula ca bebeii hraniti cu formula sunt mai ...retinuti sa faca kkutza decat cei alaptati la san.
odata cu diversificarea si-a reglat si tranzitul, acum face zilnic, cateodata de doua ori/zi, in fct. de ce mananca.
Eu incercasem cu gimnastica, de cateva ori pe zi, cateva minute, am incercat si sa-l stimulez putin, cu un betisor inmuiat in putin ulei de masline si introdus in fundulet f putin...nimic nu a dat rezultate...avea o burta saracul, si plangea, se foia toata noaptea, a fost nasol o perioada...
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
serbanica spune:
Nu este vorba de megacolon ca a fost alaptat o perioada scurta la sin si facea de 3-4 ori pe zi dar de cind am inceput alimentarea artificiala au aparut problemele.
Lorikay spune:
Si noi am avut probleme cu constipatia si pediatra ne0a recomandat Duphalac. I-am datdoza recomandata cam 3 zile si dupa aceea nu au mai fost probleme.
Lalu spune:
Fetita mea s-a constipat foarte rau cand am inceput diversificarea - prin urmare a trebuit sa eliminam din dieta morcovul, orezul si banana si sa folosim mai mult porumb, cartof, pere.Dar pe langa dieta, am folosit si Lass baby (se poate da si la nou nascuti), care a ajutat foarte mult! A ramas insa cu aceasta predispozitie la constipatie, asa ca trebuie sa avem mereu grija ce mananca.Supozitoare am folosit doar de cateva ori, numai in situatii extreme, pentru ca am inteles ca dau dependenta.
Medeea76 spune:
Ana a fost constipata de la 2 luni pana la 4 luni (Humana pana la 3 luni si jumatate, cand am inceput diversificarea din cauza constipatiei). Nu a ajutat-o nimic, nici schimbarea laptelui (Lactogen), nici alimentatia, nici Lass Baby, iesea zilnic doar cu supozitor si cu termometru (in acelasi timp). A scapat cu o singura pastiluta de Alumina (tratament homeopat). De atunci are scaun zilnic (de doua ori), fara nici un ajutor. Au trecut aproape 7 luni de la pastiluta fermecata...
IonescuOana spune:
Noi din cauza constipatiei (supozitor, clisme...) am schimbat formula de lapte: Am trecut de la Nan 1 la Humana 1.
Im plus, recomand si eu Lass Baby de la Erbavita care in adevar are efect super, regleaza tranzitul si merge si la nou-nascuti.
SIMONABB spune:
fa-i laptele cu apa borsec. deconstipa garantat.
http://community.webshots.com/user/simonabb
deutza29 spune:
buna.si noi avem aceiasi problema si avem decat 5saptamani .a trebuit sa-l trec pe lapte praf si pediatra mi-a zis sa ii dau si ceai baby calm care l-a constipat(are menta)si cand am sunat-o mi-a zis sa ii fac ceai de musetel cu miere fiarta.dar treaba e ca mierea constipa deci nu il dau,raman la supozitor si termometru?care mai stie alt remediu?ca in toate subiectele bebelusii sunt mai marisori si al meu ingeras are doar 5saptamanii.ajutor
vesta spune:
poti incerca si cu microclisme pt.copii cu ulei de nalba si musetel. se gaseste la farmacie