Bona in CIC

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirela.d

Eu personal nu mi-as lasa copilul cu o bona care mai are grija de inca un copil, mai mult acela fiind al ei. Este evident ce copil este privilegiat in caz de vreo urgenta. Nu condamn acest aspect dar mi se pare normal sa fiu realista si sa realizez ca si eu as proceda la fel: as pune interesul copilului meu inaintea oricarui alt copil.
Dupa parerea mea, bona nu numai ca sta cu copilul (asta este partea cea mai usoara) dar trebuie sa aiba grija de el efectiv. Poate ea sa scoata 3 copiii de 3 ani afara fara ajutor? Ca mie mi se pare normal sa-l scoata afara nu sa stea cu el in casa toata ziua. Si multe alte chestii de care nu se poate ocupa o singura persoana.

Sunt perfect de acord cu tine.Daca angajez bona, vreau sa se ocupe efectiv de copilul meu.
Poate sunt prea pretentioasa, dar eu am renuntat la bona. Mi-e un pic greu, dar acum sunt multumita. Si multumesc in acelasi timp si sotului ca gandeste ca mine si ca ma ajuta. Si mai ales, ca exista

Sa nu fiu gresit inteleasa, nu ma intretine sotul. Lucrez acasa si el ma ajta foarte mult cu copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

nici eu nu as angaja o astfel de bona.

in primul rand nu cred ca ar cere salariu mai mic.

apoi, cand se cauta bona, se cauta o persoana care in timpul programului sa nu aiba alte obligatii...cel putin asa stiu ea ca se practica.
un alt argument ar fi ca fiecare are anumite reguli sau principii dupa care isi creste copilul, si nu as vrea ca al meu sa fie crescut ca al ei, chiar si involuntar (ma gandesc la un exemplu de genul - ea ii da suc de portocale, eu nu ca mi-e frica de alergii, si e destul de greu sa tina cont si sa gateasca 4-5 mese diferite pe zi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulenca spune:

Mie mi se pare o idee buna si chiar m-am gandit la ea.
Cu trei copii ar merge daca ar fi cam peste doi ani cu totii ca sa vorbeasca un pic, sa mearga, sa te poti intelege cu ei. E vorba doar de stat acasa cu ei si de iesit intr-un parc in apropierea casei sau si mai bine daca ai o casa cu curte. Mi se pare o varianta buna pentru o mamica de exemplu care nu are servici dupa cic sau care decat sa mearga la un servici pe 10 mil mai bine face banii astia stand acasa cu copilul ei si cu alti doi. Cu doi copii e si mai usor dupa parerea mea. Cea care are grija de ei nu trebuie sa fie neaparat mama ci o bona pe care sa o plateasca doi sau trei parinti si care normal sa coste mai putin decat ar costa trei bone separat. Eu ca mama daca as face asta nu as face diferente intre copii. In plus copii s-ar simti ca fratii si cred ca ar creste foarte frumos. Acum sa ne intelegem ca vorbim de copii sau parinti care sunt apropiati si se cunosc - gen vecini, prieteni in care sa ai incredere. Nu zic ca e un lucru foarte usor pentru bona / mama dar nici foarte greu. In general daca bona sta in casa normal ca mai face si mancare (macar pt copil) si un pic de ordine. In cazul in care sta cu 2, 3 copii asta clar nu mai are cum sa se intample dar nu mai are altceva de facut decat sa se ocupe de ei. Sa fim serioase ce are de facut toata ziua cu niste copii in jur de doi ani, doar sa se joace - cu jucarii, catecele, poezii, joculete diverse, prosteli, sa ii puna pe olita sau sa schimbe pampersi ( si daca unul face la olita va invata repede si celalat ) si sa le incalzeasca mancarica (de mancat ar trebui sa manance singurei ajutati un pic, cuminti in scaunele de masa, organizat) si sa ii culce (lucru nu foarte greu daca au avut activitati inainte de culcare care sa ii oboseasca). Poate vi se pare ca vorbesc de copii papusi care fac doar ce le spui dar sa stiti ca mai greu e la inceput pana se armonizeaza si e obisnuiesc intre ei. Dupa aceea invata foarte usor unul de la altul se ambitioneaza reciproc. E nevoie doar de un pic de organizare din partea celei care sta cu ei si o anumita rutina. Ganditi-va ca la gradi exact astea sunt conditiil;e doar ca acolo la 10-15 copii sunt 2-3 oameni. Genul asta de a creste copii in grupuri mici mi se pare foarte ok mai ales pentru copii care nu au frati. Nu conteaza atat de mult cata atentie si dedicare se ofera unui copil cat calitatea ei. Nu vreau o bona care sa stea dupa fundul copilului non-stop vreau o bona care sa il supravegheze (ca stie si singur sa se joace) si care sa il ghideze sa il antreneze in activitati (in care ea sa nu fie neaparat antrenata) Nu stiu daca m-am facut inteleasa exact ideea e ca sunt pentru oferirea unei oarecare libertati dar supravegheata. Problema la noi cu bonele este ca nu au un minim de instruire. Ceea ce am incercat eu sa expim mai sus este foarte usor de realizat daca bona e un pic pregatita (fie e o fosta educatoare / invatatoare sau o bunicutza dezghetata, un pic citita si oarecum ghidata si ea de parinti - pentru ca fiecare vrea o anumita educatie pentru copiii proprii - unii mai stricta, altii mai libera). va mai trece ceva timp pana vor fi si la noi bone de genul acesta - semiprofesioniste - dar cand vor fi cred ca s-ar putea aplica chestia asta la scara mai larga.
Copii ar putea sta fie in casa bonei (daca are o casa care sa ii permita) fie cate o saptamana/ luna la fiecare copil acasa) In situatia din urma mamica al carei rand este sa isi puna casa la dispozitie s-ar ocupa pe perioada respeciva de mancarea pentru puiuti si de curatenia dupa ei in timp ce cealalta / celelate doua ar fi mai linistite sau ar putea face cu randul la mancare - in fiecare zi cate una. Toate astea se pot stabili in functie de cat de apropiati sunt parintii copiilor. Sunt multe nuante intradevar dar nu e imposibil de realizat.

MARIUKU PUI DE IULENKA

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10722;104/st/20060808/n/MARIA+THEODORA/dt/8/k/82d2/age.png

www.flickr.com/photos/64178045@N00/sets/" target="_blank">MARIA THEODORA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Eu zic ca merge daca copiii sunt la gradinita, adica 3-6 ani. Atunci poti sa te intelegi cu ei. Cu prichindeii e mai complicat dar nu imposibil. Eu acum am bona dar pt baietel vreau sa gasesc o fost profesoara care dupa gradi sa mai lucreze ceva cu el. Si in acest caz nu m-ar deranja daca mai sta si cu alti copii. Chiar ar fi bine ca ar avea parteneri de joaca (pustiul meu nu mai doarmi ziua). In schimb, cand copiii sunt bolnavi nu cred ca bona care mai are in grija alti copii poate sa se ocupe de al tau.

Poze in concurs Clipe de viata 2008 www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=18" target="_blank">nm1 si nm2

Nico, mami de Andra si Alex
poze

Mergi la inceput