am un baietel de 6 luni caruia aproape tot timpul ii pulseaza fintanela.medicul lui pediatru a zis ca fontanela se simte ok la palpare si ca nu tb sa mi fac griji.
copilul e dezvoltat psihomotor normal pt varsta lui,adica se rostogoleste pe burta,sta putin in fundulet,raspunde la nume etc.
insa nu pot sa nu ma intreb daca faptul ca fontanela nu pulseaza numai cand e agitat,asa cum am inteles ca e normal,releva ceva mai grav.
mentionez ca fontanela nu e bombata.si ca pulseaza de multe ori si cand doarme.
Monalac, e absolut normal sa pulseze fontanela si nu doar cand e agitat ci si cand doarme. Multe mamici se tem de asta dar iti garantez ca e cat se poate de normal
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
si eu am observat la al meu ca-i pulsa fontanela, cand o avea deschisa, ca acum s-a inchis:)) dar nu mi-am facut multe griji cu asta:))
pe mine m-a ingrijorat ca era deprimata cand statea in fund, dar cica e normal sa fie asa, ea corect se apreciaza daca e bomabata sau deprimata cand sta copilul culcat
Da, si eu eram disperata cu "gaura" asta numita fontanela,pana nu s-a inchis nu am avut liniste in suflet.ajunsesem sa cred ca o sa-mi intre degetul in creierul lui bebe daca o ating pe cap,cu timpul m-am obisnuit.
Trebuie,doar sa fii atenta sa nu intre prea mult spre interior pielita ,este semn de dezhidratare.
Sophia 2ani+23
La toti copii pulseaza fontanela. Nu stiu sigur dar mi se pare ca in tandem cu bataile inimii, important e sa nu bombeze sau sa nu fie f deprimata. Nu ai de ce sa iti faci griji.
E normal. La baiatul meu de vedea cum pulsa si cand respira. El avea doar un puf de par si se vedea foarte clar unde se terminau oasele si unde era fontanela. I s-a inchis la timp, fara nici o problema.
Povestea nasterii printului
Povestea nasterii printului 2 (praslea)
PERLE DE COPII CUMINTI
Poze cu noi
Lumi
am avut si eu aceiasi problema. la inceput m-am panicat , dupa care am inteles ca e perfect normal. o problema e atunci cand e bombata, dar daca pulseaza e ok.Vine,vine Mos Craciun
multumesc pt raspunsuri.m am linistit....of,sunt o mama panicoasa,pt ca am facut o gramada de tratamente in timpul sarcinii si ma gandesc sa nu l fi afectat pe bebe.
germina,natynic